Gledam još testova, ovo je simpatično
I attempted several times to slow the C300 SSD's down, in order to be able to test how quickly TRIM helped the drive speeds recover, but was unable to slow the drives at all. I tried several methods, even disabling TRIM and filling the entire drive with random data, then deleting this data leaving the blocks dirty. This had no effect on speeds, the C300 remained resilient and immune to my torture. This clearly indicates that GC does a great job in keeping the drives clean, and does its work in a very quick and efficient manner.
izvor
Iskreno - i sam stekoh takav nekakav utisak

Jednostavno, TRIM/GC, sta god da je - radi svoj posao savrseno. SSD je u svakom trenutku brz kao kada sam ga izvukao iz kutije.
I hvala na linku, sad cu da ga iscitam
Koliko sam vidio uz C300 ne dolazi konvertor za 3.5"? Ako je tako moram onda i njega potražiti.
Ne, ne dolazi. Mada, nije da je preterano potreban - bez problema mozes da ostavis SSD i da visi sa kabla, ili pak samo da ga munes u stranu negde... tako sam bar ja uradio (kao i mnogi ovde), samo sam ga nabacio povrh DVD rezaca i to je to
Koliko vidim postoje dve firmware verzije, 0001 i 0002, i druga je kažu osjetno bolja. Da li noviji modeli koji se sada kupe svi dolaze sa 0002 ili će možda morati da se flashuje? Pročitao sam da se flashovanjem briše sve sa diska pa treba opet instalirati OS i ostalo.
Postoje *tri* verzije firmvera... 0001, 0002 i 0006

0006 je bas sveza, nekih mesec dana mozda ima. U sustini, kada bi sada kupovao C300, sasvim je sigurno da bi stigao sa 0002 firmverom, ako ne i 0006. 0001 je, mislim, stvar proslosti.
Sto se samih poboljsanja u verzijama tice, 0002 je doneo dosta toga unapredjenog u odnosu na 0001, pre svega na polju brzine i GC-a. Tako da je to definitivno najbolja verzija.
0006 je, sa druge strane... problematican. Nazovimo ga tako. Naime, veliki broj zalbi je pristigao na njega, raznih vrsta - od problema sa samim flesovanjem, te neuspesnim postupkom (iako se sve radilo "po propisima")... do problema sa samim uredjajem nakon flesovanja: losiji rezultati u sintetici nego sa 0002, neobjasnjivo "seckanje" koje se oseti u radu, a koje je pocelo da se dogadja nakon flesovanja 0006-ice itd.
Zbog svega toga - ja licno sam odlucio da batalim flesovanje na najnoviju verziju... da ne cackam mecku

Iako, naravno, ima i ljudi koji su sasvim uspesno odradili flash proceduru, i sve radi bez greske.
Inace, flesovanje sa 0001 na 0002 je destruktivno (brise se sve sa diska), sa 0002 na 0006 nije - podaci ostaju sacuvani (ali je backup, naravno - kao i uvek

- preporucljiv

)
A sa 0001 na 0006 direktno - ne moze. Mora postupno