Šta je novo?

Crucial m4/Micron C400 (Marvell 88SS9174-BLD2, synchronous MLC NAND)

Svih FW do sada

SF-1200 Još uvek nije izneverio. :)

Ne uopšte nije izneverio lol. Čisto sumnjam u validnost toga mada dolazi direktno od Crucial-a. Ma dokle radi radi posle prodaja i uzimam novi.

Taman su uzeli veci deo kolaca od SF, iako je BSOD ispravljen vecina sumnja u njih sada (neopravdano - bar ne vise).
Tako da se ne smeju saliti ima oni to brzo da isprave, bag je ozbiljan - Puf svakih 30min!! :crash: :smackbum:

Nije 30 minuta, vec pun sat :p

Ipade imati SSD muka pregolema. Samo sto ga ne treba vaditi iz kucista na svaki sat da piski ili kaki, hraniti, cesljati, maziti.

Hoces li ti vise kupiti neki SSD?

Najlakse je pametovati sa strane, uvek bilo...
Ne, imati SSD nije "muka pregolema". Naprotiv, pravo je zadovoljstvo. Samo se treba malo informisati pre kupovine i to je to, sve posle toga je uzivancija u radu.

Imam SSD (OCZ Vertex 2) od oktobra 2009 i nisam imao nijedan problem sa njim. ;)

Hoces li ti vise kupiti neki SSD?

Najlakse je pametovati sa strane, uvek bilo...
Ne, imati SSD nije "muka pregolema". Naprotiv, pravo je zadovoljstvo. Samo se treba malo informisati pre kupovine i to je to, sve posle toga je uzivancija u radu.

Kako stvari stoje necu, taman se nameracim na neki ono ispadne da pravi neku muku.

@garson cestitam bas si imao srece.

Kako stvari stoje necu, taman se nameracim na neki ono ispadne da pravi neku muku.

@garson cestitam bas si imao srece.

Ma i nemoj, sta ce ti to, nije to za tebe... drzi se ti hardova, oni su ti bulletproof, dokazano.
Sa njima nema ama bas nikakvih problema.

Izgleda da sam i ja srecnik, posto i meni ovaj SSD radi od tog istog oktobra (samo 2010-e, zar ne garsone... malo si omanuo godinu? :p) bez ijedne jedine greske i/ili problema.
A i dan-danas ume da izmami osmeh na lice kada god je neki jaci multitasking u pitanju.

Ipade imati SSD muka pregolema. Samo sto ga ne treba vaditi iz kucista na svaki sat da piski ili kaki, hraniti, cesljati, maziti.
Ha to sam i ja mislio, bio sam skeptik do bola sto se tice SSD al zeleo sam ga previse pa sam odmeravao jedno 2 meseca koji cu da kupim i na kraju prelomio (uzeo patriot torqx trb) i apsolutno nijedan problem nisam imao sa njim a prava je bombonica sto se tice performansi i overall utiska.

Sto se tice ovog 5000hour baga sa Crucialom, sta reci desava se i najboljima. 5minuta posla oko flesovanja firmvera i cao..

Bukvalno je tako... i za jedno (SSD in general) i za drugo (Crucial).

A zasto mislis da sam imao srece? SF12xx kontroler generalno nije imao problema.
Tako da je tesko reci da 95% korisnika istih ima srece. ;)

I ja mogu da potvrdim da nema problema sa SF12xx tako da nevidim cemu halabuka da nijedan ssd nevalja i take konstatacije da su macka u djaku ;)

Izgleda da sam i ja srecnik, posto i meni ovaj SSD radi od tog istog oktobra (samo 2010-e, zar ne garsone... malo si omanuo godinu? :p) bez ijedne jedine greske i/ili problema.
A i dan-danas ume da izmami osmeh na lice kada god je neki jaci multitasking u pitanju.

Da, 2010, moja greska, ostao sam u 2011 godini. :D

Pogotovo ako ga je "neko" već posedovao pa sebi može da dozvoli takav komentar.

Club60 i Club90 su bili jedini realni problemi na SF-1xxx generaciji diskova. Ako se izuzme OCZ koji u svakoj generaciji s**** nesto :D (NAND 25nm naplati kao kvalitetan 34nm/32nm recimo)

Realno, sam SF nije imao neke velike probleme. Club60 nije cool, ali nije problem za obicnog korisnika.

Nije problem slažem se, ali pričali smo već o tome dugo. Pored klubova nižerazrednih ja nisam imao drugih problem osim što sam izmanipulisan by OCZ.

Hoće li ko skoro nabavljati ovo online ili ići tamo negdje pa da mi uzme komada 1? Nemam karticu, nemam rođake, bez "prijatelja" sam ostao odavno...

Club60 i Club90 su bili jedini realni problemi na SF-1xxx generaciji diskova. Ako se izuzme OCZ koji u svakoj generaciji s**** nesto :D (NAND 25nm naplati kao kvalitetan 34nm/32nm recimo)

Realno, sam SF nije imao neke velike probleme. Club60 nije cool, ali nije problem za obicnog korisnika.

Ni klub 60 nije problem odradi secure erase i vrati se stari sistem i sve radi kao prvog dana kad je instaliran :D

PS : evo nesto zanimljivo pogledajte sliku :-devil-:

Prilozi

• Zanimljivo.jpg
    Zanimljivo.jpg
    266.9 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Ni klub 60 nije problem odradi secure erase i vrati se stari sistem i sve radi kao prvog dana kad je instaliran...

Do kada?
Mislim da bezveze raditi secure erase, pa to bi trebalo barem jednom nedeljno ciniti da bi se bilo stalno u okviru "specifikacija"... (ako ne svake sedmice onda barem 2x u mesecu)
Ima li takvog da je voljan nesto takvo ciniti?

SF1200 rade sasvim lepo i kad padnu u "klub 60", nema potrene za secure erase.

Poslednja izmena:
Do kada?
Mislim da bezveze raditi secure erase, pa to bi trebalo barem jednom nedeljno ciniti da bi se bilo stalno u okviru "specifikacija"... (ako ne svake sedmice onda barem 2x u mesecu)
Pitas coveka koji je svojevremeno opalio, I don't know, jedno 5 SE-a za dva-tri dana... :)

Drugim recima - pogresnog pitas! :D:D:D

Pa imao je taj "klub nizerazrednih", to je SF-ovo maslo, zar ne?

Za to mu vala nije OCZ nista kriv... samo SandForce.

Do kada?

SF1200 rade sasvim lepo i kad padnu u "klub 60", nema potrene za secure erase.
Netreba svake sedmice otkud ti to mozda svakog drugog meseca da se uradi i to je puno ;)

Pitas coveka koji je svojevremeno opalio, I don't know, jedno 5 SE-a za dva-tri dana... :)

Drugim recima - pogresnog pitas! :D:D:D
Pa kad sam ga non stop testiro :D:D mada se nesacam dobro al nije bilo toliko sigurno :d

Iskren da budem - cini mi se da je bilo i vise, ako se dobro secam ;)
U to vreme, radio si SE cesce neg' sto carape menjas :d:d:d

A testirao sam i ja svoj SSD do iznemoglosti tada, verovatno mnogo vise nego ti... tako da ti to nije nikakvo opravdanje :)
A moj i dan-danas radi kao prvog dana, ma u promil su mu iste brzine... pritom ima okruglo 10 giga slobodno u ovom trenutku, znaci moglo bi se slobodno reci da je dupke pun... i jos jednom - nikakvih usporenja nema, a jos ceka na svoj prvi secure erase :smoke:

Iskren da budem - cini mi se da je bilo i vise, ako se dobro secam ;)
U to vreme, radio si SE cesce neg' sto carape menjas :d:d:d

A testirao sam i ja svoj SSD do iznemoglosti tada, verovatno mnogo vise nego ti... tako da ti to nije nikakvo opravdanje :)
A moj i dan-danas radi kao prvog dana, ma u promil su mu iste brzine... pritom ima okruglo 10 giga slobodno u ovom trenutku, znaci moglo bi se slobodno reci da je dupke pun... i jos jednom - nikakvih usporenja nema, a jos ceka na svoj prvi secure erase :smoke:

Hehehe priznajem tvoj je bolji :d
E sad nesto ozbiljno ipak nije tema SE nego m4 :D

Ma salim se i ja malo, naravno ;)

Ma to "nizerazredno-nesto" (ne znam ni ja tacno sta, iskreno :)) je neki novi termin koji sad uvedose... "klub nizerazrednih", eto tako ga oslovi Thierry Henry... a odnosi se na one - sada vec legendarne - klubove 60 i 90 :)

To je ono sto ga je pogodilo, sto je doziveo i sto mu je zasmetalo... i preko cega nije mogao da predje. To je SF-ovo, definitivno.
A OCZ ga je izmanipulisao za onu 34/25nm pricu. To je pak iskljucivo nji'ovo, sa tim vec SF nema nikakve veze.

Nazad
Vrh Dno