Šta je novo?

CPU termalne paste

Jel naručivao neko Halnziye HY-P17 sa Aliexpres-a? U pretrazi se ne pojavljuje, samo jedan noviji prodavac preko googla kad tražim...

Trebalo bi da je vrhunska po igorsLAB test-u

Da podelim svoje iskustvo sa PTM7950 sa Aliexpressa.

Imam HP Pavilion 15, sa Ryzen 4600h i GTX1650, i posle 5 godina resim ja da zamenim termalnu pastu. Generalno nisam morao CPU mi radio na 85-90C, a GPU na nekih 70C, ali kao eto vise iz neke znatizelje (nikada nisam to radio pre). Kupim onu Artic MX4, sve lepo rasklopim i stavim.

Medjutim na CPU stavim previse paste, pa su mi za CPU temperature postale gore nego pre tj skoci na 105C pa padnu mhz da se izbegne pregrejavanje i ventilatori na max.... Za GPU sam izgleda ubo kolicinu pa je tu temperatura pala na oko 63C. Mrzelo me da ispravljam to, iskljucim boost na CPU i reko resicu ga. Bez boosta kada CPU radi na 3000mhz temp su su bile tako oko 70-75C.

Posle par meseci tako usporenog rada na 3ghz, videh na nekom klipu za PTM7950, i resih da ga isprobam. Nadjem na Ali Express, neki sa 5 zvezdica, malo sam se dvoumio dal ce da radi posao tj dal je to original ali reko ne moze gore da bude.
Malo sam se drndao oko montiranja, ali na kraju ne 5 nego 6 zvezdica bih mu dao.
Temperature su ispod svih ocekivanja, na CPU na maxu, svih 6/12 jezgara na 100% upotrebi po sat vremena ostavim da radi temperatura ne prelazi 75C.
Na GPU ranije temp bila 63-64c a sada je na 58-59c.
Ventilatori tisi, sve hladnije, a performanse bolje.

Samo da vidim dal ce stvarno da traje vecno, ali i da ne traje za 1000rsd sam dobio 8x4cm parce, a mozda sam iskoristio 1/8 toga kada sam ga ,,krojio,,.

Nazad
Vrh Dno