Seckanje bar meni je reseno i bas sam pisao u ovoj temi do cega je bilo ako imas amd grafu driver je skoro izasao samo sto sam ja uninstalirao stari sa ddu i onda instalirao novi i resio seckanje... Druga stvar razlika je na odnosu kad je moglo da se igra cs go sa 2gb grafom a to nije slucaj vise jer sada igrica ozbiljno vuce i grafiku stim u cs go je sve procesor odredjivao u vezi fpsa dok sad to nije slucaj.
Imao sam: Procesor i5 8400, 2x8gb 2666 mhz ram, rx6600xt 8gb i imao sam oko 200-250fpsa
Promenio sam polukonfiguracju i sada:
i7 11700f, 2x8gb 3200mhz(probao sam i sa 2666mhz bila je razlika u 30fpsa), grafa ista...
Sada imam od 300-380fpsa i prosek vrti se tu oko 340... Mislim da ne treba puno da ocekujete od rx570 u cs2 i grafickim od 4gb stim sa predhodnom konfiguracijom drop fpsa u odnosu na cs2 je nekih 30%
CS:GO (i sada CS2) su loše optimizovane igre, odnosno endžin je takav da čudno skalira u odnosu na hardver, uz prilično lošu grafiku za iole novije standarde.
To za procesor donekle i mogu da razumem, ipak se radi o MP igri sa velikim brojem igrača i dešavanja na mapi, ali grafički je ovo jedna od najgorih igara ikada u tom smislu - kvalitet prikazane grafike/performanse.
Pa jedan Battlefield (sa drastično boljom grafikom), radi bolje sa pomenutim starim grafičkim RX570/580. Npr. RX580 8GB pokreće mnoge FPS igre sa odličnom grafikom na high podešavanjima i 55-60FPS u proseku (BF, COD, FC5 i FC6, Crysis 3, čak i neke Metro naslove) a ima probleme sa kaunterom koji je grafički na nivou 2005. godine 🤡
E sad, na mom AMD kompu iz potpisa igra radi mnogo bolje nego na početku, očigledno su nešto dobro uradili na polju optimizacije (primetio sam bar 3-4 veća ažuriranja do sada).
Na skoro maksimalnim podešavanjima (ne vredi, ni CS ne mogu da igram ispod high) sa 4xMSAA, FPS je uglavnom između 80-160, mada rezolucija mora da bude 1080p. jer oni bedni dimni efekti bombi značajno obaraju FPS u 1440p rezoluciji.
Uglavnom, oduvek sam gotivio CS (jedini online FPS koji trenutno igram), ali ova verzija jednostavno nije smela da nosi naziv 2, ovo je CS:GO+ i ništa više od toga.