Šta je novo?

Counter- Strike 2

Ma ja to samo da vidim kako radi, posle mi ne treba.
Igram na 1080p i sa svim na max imam 400-600fps, stvarno mi nije bitno da nadgledam performanse, nego jednom da ispratim na koliko su cpu i gpu...

Prilozi

• Screenshot (238).png
    Screenshot (238).png
    3.3 MB · Pregleda: 88
preso na 1080p..al gpu i dalje usage premalo..jedino kad ulazim u novu mapu dok se timovi biraju ode preko 90%..cim udjem u igru leta 45-70%...dok cpu samo 4 cora rade od 6..i dalje mislim da igra nije optimizovana...nemam da pozajmim 1440p monitor..Screenshot (14).png

Za sta tacno nije optimizovana? Meni ne pada ispod 400fps, a 90% mi je 500-600fps, koliko treba da ima, 2000fps da bi bila optimizovana?
Meni je sve iznad 240fps suludo i suvisno, a ne zvati to neoptimizovanim :)

Svakako zahtevnija od CSGO i to dosta. Pun jutjub, tiktok sa snimcima raznoraznih bagova. Zabada, dropa fps.
Na mom R5 1600AF, RX570 i 8 GB rama retko stabilno odrzava 100 fps, bude 150 pa ode na 60, dok je na csgo fps u proseku iznosio 200 i podrazumeva se da je igrica radila mnogo bolje. Sve ce uciniti da igraca nateraju da sklopi masinu za 1000 evra da ne bi razmisljao o ovakvim tivijalnim stvarima.

Pa logicno da ce novija igra biti zahtevnija.

Logicno jeste, ali se u martu nije pricalo tako.
S druge strane nije simbolicno zahtevnija jer igrica ne odudara mnogo od prethodne, nego je iha-ha zahtevnija, pa ja ne igram neki CoD ili Cyberpunk pa da mi treba NASA racunar.

Ne znam, meni na 2500k i 750Ti radi odlicno...

Kakve po vama specifikacije ima jedan idealan monitor za CS2?
Trenutno igram na 32'', 2k, 75hz.

Kakve po vama specifikacije ima jedan idealan monitor za CS2?
Trenutno igram na 32'', 2k, 75hz.
kao sto rece covek sto vise bolje obicno ides na taj nobitor koliko fpsa gura toliko herca mozes btw 144hz ti je dovoljno jer izmedju 75 i 144hz je razlika nebo i zemlja a vise hza ne toliko kao izmedju ta dva... Btw trebas 144hz a ako imas vise para da bacis ti mozes i vise :)
btw ovde sam dosao slucajno googlajuci u nadi da mogu mozda nesto da promenim sa mojom masinom fps ide od 340-380 a ni procesor ni grafa nije u full loadu dok nisam skontao da je problem optimizacija... Koristim i7 11700f i rx6600xt a sto se tice drivera za AMD izasao je sa ispravkama drivera za cs cisto da znate. Moze da se skine sa officijalnog sajta dok u aplikaciji nije bio atomatski update. Pre update drivera igra mi je sekla i pucala da nije bilo normalno. Toliko od mene :)

Igra je rađena u drugom endžinu - source 2 - i naravno da će biti zahtevnija pobogu, napravljena je pre 10+ godina prethodna.

Da je nešto mnogo zahtevnija, pa baš i nije.

Za sta tacno nije optimizovana? Meni ne pada ispod 400fps, a 90% mi je 500-600fps, koliko treba da ima, 2000fps da bi bila optimizovana?
Meni je sve iznad 240fps suludo i suvisno, a ne zvati to neoptimizovanim :)
Ja sam isto ocekivao vise. 1% 94 fps, a 0.1% 44, gde je prosek izmedju 100 i 150 varijacija, sve na low sem global shadow je smesno malo FPS na 2K.

gpu usage je low..u tome je problem..ja sam probo razne opcije od windows power plan promjene, od iskljucenog gforce experience..i prosto dzaba...dobijem i ja fps do 600 al na kratko i stalni padovi pa do 300..inferno pogotovo..ne mogu se sjetit jos neku mapu, al igram uglavnom sve mape...no gpu usage je i dalje low...ljudi se vecinom zale cak i sa 4090...problem je sto ja igram samo cs tako da nemam ni jednu drugu da uporedim jel cpu bottleneck..al citam da ljudi koji igraju vise igara jednostavno se zale da cs2 gpu usage im je low i takodje imaju fps padove..

To ti je zbog Aleksandre Prijovic :)
OT

Ne može se očekivati stabilan FPS ako se prethodno temeljno ne optimizuje Win.

ne diraj u kraljicu muzike...:p

i optimizaciju sam radio..ko sto rekoh ako igram na 1080 onda malo skoci u odnosu na 960...zato mi preostaje dve opcije: il 1440 monitor il 8 core cpu..

Imam RTX 3070 i nemam taj problem. Da li ti je instaliran GeForce Experience?

mozda sto imas 8 cores cpu i ne bas jaku graficku.. izbalansirano sto bi se reklo..cpu ti prati gpu..vec sam napiso i bez geforce experience ista stvar...

a ti vidis razliku kad ti fps padne sa 500 na 400? Ja sam zakljucao na 163 i sve radi super, nema padova, samo klizi :) a preporucujem i da izgazis fps cunter.

mozda sto imas 8 cores cpu i ne bas jaku graficku.. izbalansirano sto bi se reklo..cpu ti prati gpu..vec sam napiso i bez geforce experience ista stvar...

Meni se kreće između 280 i 400 (capovan je an 400 po defaultu ako se ne varam) i klizi bez problema na maks detaljima. Probaj još sa gašenjem efikasnih jezgara.

ne pricam o padu sa 600na 500 vec na 300 il malo nize, tako da to osjetim po igri...takodje pricam o gpu usage..gpu mi ne iskoristava kapacitet koji ima...takodje sam radio i gasenje E jezgara..ko sto rekoh jeidno ako igram na 1080p, gpu usage mi malo skoci..al to opet nije superiska..

ne pricam o padu sa 600na 500 vec na 300 il malo nize, tako da to osjetim po igri...takodje pricam o gpu usage..gpu mi ne iskoristava kapacitet koji ima...takodje sam radio i gasenje E jezgara..ko sto rekoh jeidno ako igram na 1080p, gpu usage mi malo skoci..al to opet nije superiska..

Jedino ti možda pomogne uključivanje Hardware accelerated GPU scheduling ako već nije uključeno u Windowsu.

i to mi je ukljuceno i dodo sam cs2 set preference i turio na high..al opet sipak..ti si prico u gornjem postu o fps, a ja pricam o gpu..aj ako ti nije tesko uleti u mapu casual al ne pratice sa botovime, pa snimi cisto da vidim cpu i gpu usage..
nije moje al se vidi da beta faza jos uvijek nije sredjena..mada mi se slicna situacija desavala ne jednom..

naletio na par zanimljivih stvari..

https://packaged-media.redd.it/zaf1...=1ac4c69adc733b03837066507c5a790e1c0ad165#t=0

CS2 PSA: why shots that seem to land behind players still hit (even with 0 ping)

Ma gde vidis kada ti sa 500fps padne na 300, to su sve tripovi. Ja sam se takmicio u cs 1.6 na 60Hz monitoru, posle sam osetio marginalno poboljsanje sa 120Hz, a identicno mi je kada sam imao ~200fps i sada sa 400+fps.
Zaliti se jer nemas 500 nego 300fps u igri je stvarno previse.
I sa csgo sam imao padove sa 200 na 80fps i to se na 120Hz monitoru oseti, pa sam zamenio cpu i stalno preko 200fps, a nije mi bilo bitno da li nekada ide sa 300 na 200.
Prosto je normalno da imas zahtevnije scene i nema sanse da imas stalno identicam fps. Ako ti je bitno da nemas skokove, ti ogranici fps na 300.

Ne znam zasto se i dalje zale na isti problem kad je igra nova. Trebace vremena da se sve to ispegla i dovede na nivo na kom su radili prethodnici.
A za ovo sto si spomenuo za 300 fps se totalno slazem. Sve sami esports sampioni ovde pa "primecuju".
Secam se iz vremena dok smo pomalo igrali cs 1.6 i mnogo vise medal of honor. Drugar koji je imao najlosiji PC nas je sio kao pocepane gace.
Takodje sam dvojici "strucnjaka" skoro na mom licnom pc davao da procene razliku izmedju 90 fps i 170 bez OSD. Izlupali su se kao loncici.
Da skratim pricu - 300 fps min nije najveci problem na svetu, i manite merenja, vec igrajte igru.

ne pricam toliko o fps...vec o balansu i bottleneck..

Za sada igra je uzasno bagovana i trebace dosta vremena da se sve ovo dovede bar u neki red, nerealne scene lik puca kroz dimnu zavesu na sve strane i pogadja sve glave ko u filmu, ono sto mene najvise nervira su chiteri koji kolo vode tu je trebalo da nesto korisno urade ovako igra je smor pogotovu casual varijanta.

Nazad
Vrh Dno