Šta je novo?

Corsair & OCZ

• Začetnik teme Velickovic
  • Datum pokretanja
kvalitet pre svega, bolje pravih 350-400w nego neko kung fu od 500-600w
ja bi obratio paznju na stepen iskoriscenja napajanja, isplati se kroz racun za
struju
taj test sam uzeo samo kao primer koliko masina moze da trosi.

na tom sajtu ima i gomila testova drugih napajanja i Hilbert se uvek trudi da ih maksimalno optereti. Tu se moze lepo videti koliko masina moze da trosi struje pa prema svojoj masini treba uzeti i napajanje (uvek ostaviti "lufta" za nadogradnju)

i na ovom sajtu ima dosta testova http://www.hardwaresecrets.com/

guru3d radi testove napajanja sa pravom konfiguracijom a hardwaresecrets optereti napajanja tako da moze da se uporedi i sinteticki test i test u realnom radu

kvalitet pre svega, bolje pravih 350-400w nego neko kung fu od 500-600w
ja bi obratio paznju na stepen iskoriscenja napajanja, isplati se kroz racun za
struju
taj test sam uzeo samo kao primer koliko masina moze da trosi.

na tom sajtu ima i gomila testova drugih napajanja i Hilbert se uvek trudi da ih maksimalno optereti. Tu se moze lepo videti koliko masina moze da trosi struje pa prema svojoj masini treba uzeti i napajanje (uvek ostaviti "lufta" za nadogradnju)

i na ovom sajtu ima dosta testova http://www.hardwaresecrets.com/

guru3d radi testove napajanja sa pravom konfiguracijom a hardwaresecrets optereti napajanja tako da moze da se uporedi i sinteticki test i test u realnom radu

Takodje, treba imati u vidu i da napajanja nemaju linearni stepen iskoriscenja. Npr. neko napajanje od 600w ima deklarisan stepen iskoriscenja 80+, ali je ta brojka znatno veca pri opterecenju od npr 400W.

Pre svih ovih sajtova bih stavio www.jonnyguru.com

:wave:

HX620 ima u Imtelu jos par komada su ostala, kome treba neka rezervise.

Apropo ovog gore ispricanog jedno pitanje:
-Ako se napajanje nalazi u donjem delu kucista jel bolje da ima 8cm vent pozadi ,kao PC Power & Cooling ili moze i odozdo kao Corsair tx 750w(stim sto Cors ima veci fan)?
Jel ima veze to sto je fan okrenut na dole prema kucistu??Ima li tad dobar protok vazduha ??
Ili je zbog boljeg hladjenja,protoka, bolje kad je fan pozadi napajanja??

Apropo ovog gore ispricanog jedno pitanje:
-Ako se napajanje nalazi u donjem delu kucista jel bolje da ima 8cm vent pozadi ,kao PC Power & Cooling ili moze i odozdo kao Corsair tx 750w(stim sto Cors ima veci fan)?
Jel ima veze to sto je fan okrenut na dole prema kucistu??Ima li tad dobar protok vazduha ??
Ili je zbog boljeg hladjenja,protoka, bolje kad je fan pozadi napajanja??

Dobro pitanje :)

Moze ti precizno odgovoriti samo neko ko je testirao tako nesto u praksi. Meni se licno svidja ideja o PC P&C Silencer 610W napajanju na dnu kucista, verujem da je onda tiho i hladno...

EDIT: Mislim da je juzer FIREBIRD pisao da ce kupiti PC P&C Silencer 610W za CM590. Ne znam da li je kupio, po potpisu i dalje nije...

Poslednja izmena:
Moze ti precizno odgovoriti samo neko ko je testirao tako nesto u praksi. Meni se licno svidja ideja o PC P&C Silencer 610W napajanju na dnu kucista, verujem da je onda tiho i hladno...

EDIT: Mislim da je juzer FIREBIRD pisao da ce kupiti PC P&C Silencer 610W za CM590. Ne znam da li je kupio, po potpisu i dalje nije...

Razmisljam se da kupim, mada i LC 6560T TITAN deluje primaljivo. CM Real Power 450 radi poso odlicno naponi ne padaju, merac pokazuje 100w idle 150-160w full load.
Sacekacu jos malo da vidim kako se ponasa.

@terzazak
generalno, nece imati dobar protok ali ne vidim razlog zbog kojega napajanje mora biti prema dole, okrenes ventilator prema gore i resen problem ili ako imas neko kuciste koje ima otvor na donjoj strani, onda je svejedno

Kod mene je napajenje okrenuto na dole haf932 jer je ispod sto, kod sestre je okrenuto na gore jer je ispod tepih.

Poslednja izmena:
Pa izgleda da je najbolje da je napajanje dole i da na kucistu ima otvor(sa filterom)..Tako je provetravanje bolje..
Sto vise gledam Corsair TX 750W sve mi se vise svidja.Jedino sto mu nalaze kao manu malo jaci el. sum koji proizvodi.Ali zato moze da isporuci i vise od deklarisanih 750 w ,kazu i do 900w :):)
PC Power&Cooling 750W ima po meni jednu manu: kratki kablovi (24, 8 pin su dugacki samo 40 cm)
E sada jos da dobavljci odrade svoj deo posla (da mi uzmu pare:D)

Poslednja izmena:
HoCeMo Corsair TX 750W, HoCeMo Corsair TX 750W, HoCeMo Corsair TX 750W, HoCeMo Corsair TX 750W, HoCeMo Corsair TX 750W, HoCeMo Corsair TX 750W, HoCeMo Corsair TX 750W TaNaNaNaNaNaNa...... :)

I ja bih kupio CORSAIR TX750 kada bi naso.

Da ali po nekoj razumnoj ceni a ne sad uvoznici citaju sta pisemo ovde, uvezu ga i ponude nam ga po nekoj astronomskoj ceni. Onda cu pre da kupim neko napajanje od 1200W za malo vecu cenu. Nismo mi forumasi veverice. Astronomska cena bi bila vredjanje inteligencije.

Da ali po nekoj razumnoj ceni a ne sad uvoznici citaju sta pisemo ovde, uvezu ga i ponude nam ga po nekoj astronomskoj ceni. Onda cu pre da kupim neko napajanje od 1200W za malo vecu cenu. Nismo mi forumasi veverice. Astronomska cena bi bila vredjanje inteligencije.

Imam hx1000 treba mi tx750 za drugi komp, ako nadjem kupujem.

Pa do skoro je bio oko 105 E..Valjda nece da mu dizu cenu..

Prilozi

• 13.gif
    13.gif
    30.9 KB · Pregleda: 206
Poslednja izmena:
Mada bi i HX620 zavrsio poso ima ga za 10000.

Hehe, ma necu da kupujem PSU sto puta. Kupim jednom i miran saaaaam!!! 620 mi je malo za neku buducnost :( . Mislim ima toliko stvari o kojima treba da razmisljam(CPU, GPU, ploce, hladjenja razne vrste) pa jos i o struji da razmisljam na svakih 5-6 meseci - NEMA SANSE

Poslednja izmena:
Hehe, ma necu da kupujem PSU sto puta. Kupim jednom i miran saaaaam!!! 620 mi je malo za neku buducnost :( . Mislim ima toliko stvari o kojima treba da razmisljam(CPU, GPU, ploce, hladjenja razne vrste) pa jos i o struji da razmisljam na svakih 5-6 meseci - NEMA SANSE

Milsim da je 620 dovoljan za narednih 2-3godine.

Zar nije logicnije da se uzme jace i jeftinije (TX 750w) nego slabije i skuplje (HX 620w)..

Zar nije logicnije da se uzme jace i jeftinije (TX 750w) nego slabije i skuplje (HX 620w)..

HX620 ima kvalitetnije komponente, bolja izrada od TX serije.

TX i HX serija su vrhunska napajanja. Ipak bi dao prednost HX zbog kvalitetnije izrade.

Poslednja izmena:
HX620 ima kvalitetnije komponente, bolja izrada od TX serije.

TX i HX serija su vrhunska napajanja. Ipak bi dao prednost HX zbog kvalitetnije izrade.

OK kvalitetnija izrada i komponente - e pa onda hx750w ako uopste postoji, malo bre 620 kada planiras vec da potrosis pare :) .

Mozda zato i ne zele da uvoze Cors.:trust:

Mozda zato i ne zele da uvoze Cors.:trust:

Prijatelju, mozes ti da uzmes i masinu od 1200w koja je dostupna na trzistu i "nikada" da ne kupujes drugo napajanje u zivotu(pod znacima navoda receno). Nema ta konstatacija veze sa vezom i shvaticu je kao salu.

Poslednja izmena:
Meni nije hitno za napajanje, cekacu jos neko vreme moza ga ima u bugarskoj mogo lako da ga dovucem ako ga ima.
Inace danas sam porucio LC Power LC6560T Pro-Line 560W Titanium za server da zamenim stari cm videcu kako je uradnjeno.

Na itsvetu sam video da postoje OCZ napajanja koja imaju na kraju oznake "EU" i verzija bez "EU". Ona sa "EU" su malo skuplja. U cemu je razlika?

Poslednja izmena:
Sto verovatno znaci da je kvalitet malo bolji nego kod non-EU verzije? Trebalo bi obratiti paznju na to prilikom kupovine.
CX400 deluje zanimljivo. Ko ga pravi, Seasonic, CWT?

Nazad
Vrh Dno