Šta je novo?

Corsair & OCZ

• Začetnik teme Velickovic
  • Datum pokretanja
Ako ista fabrika pravi recimo Corsair tx750w i Thermaltake Toughpower 750W - Channel Well (CWT) , ne bi trebalo da bude nekih drasticnih razlika. Hocu reci da ne bi trebalo biti razlika uopste :) . Mislim..... nemam pojma?

Ima razlika naravno u kvelitetu komponenti, dizajnu.
Nebitno sto ih pravi ista fabrika.

Ako ista fabrika pravi recimo Corsair tx750w i Thermaltake Toughpower 750W - Channel Well (CWT) , ne bi trebalo da bude nekih drasticnih razlika. Hocu reci da ne bi trebalo biti razlika uopste :) . Mislim..... nemam pojma?

Dajem jako prost primer.
Ako ti Cors daje 5 godina garancije, a Thermaltake samo 2, mislim da ti je sve jasno.
Ista je pricha i sa PC Power & Cooling (5god).

;)

Kao sto je receno, cak i da je dizajn isti, kvalitet ugradjenih komponenti se moze razlikovati. Otuda i razlika u garanciji i ceni...

Itekako ima smisla....

onaj CM M1000 sto sam ja imao, modularni i bez Pro u oznaci je kao imao sertifikat za quad sli, bla, bla... a sudeci po Yotijevim testovima, lose, lose... mada ne znam da li su to ista napajanja... ja nisam imao cime da zaposlim svoj M1000 dok je bio kod mene tako da ne znam...

Vidim da nemate pojma o cemu pricate ti imas cm m1000 a on ima drugo napajanje koje nije modularno i nemoze prebacivati snagu sa jedne na drugu stazu, a ovo m1000 moze prebacivati snagu sa jedne na drugu stazu i neverovatno je jako mozda cak moze da snabdeva tri karte 4870x2. Znaci ovo napajanje obezbedjuje 900w na 12volti a u pikovima i preko 1000w, pa vi vidite dali je to slabo.
Znaci ova real pro napajanja su slabija od modularnih ali ni ona nisu toliko slaba koliko covek prica.:D

Ne mogu nigde da nadjem Corsair TX750W :( . Sve zive sam zvao, cak i uvoznika!!! Ma nema pojma i ko zna kada ce da dodje ako uopste bude doslo ponovo? Jednostavno ne znaju hoce li ga vise uvoziti ili ne ;( .

Ne mogu nigde da nadjem Corsair TX750W :( . Sve zive sam zvao, cak i uvoznika!!! Ma nema pojma i ko zna kada ce da dodje ako uopste bude doslo ponovo? Jednostavno ne znaju hoce li ga vise uvoziti ili ne ;( .

Nisi jedini, ja sam odustao i narucio umesto njega OCZ EliteXStream 800w

To za Corsair nije novost, tako je vec neko vreme. Pogledaj PC Power&Cooling Silencer 610W. I to je odlicno napajanje koje ima OK cenu kod nas (oko 7000) i trebalo bi da je sa 5god garancije. Imas na netu dosta o njemu...

To za Corsair nije novost, tako je vec neko vreme. Pogledaj PC Power&Cooling Silencer 610W. I to je odlicno napajanje koje ima OK cenu kod nas (oko 7000) i trebalo bi da je sa 5god garancije. Imas na netu dosta o njemu...

Mislis da recimo ovo nije loshe OCZ PC Power&Cooling Silencer 750W ? Na OCZ si mislio? Nisam imao pojma da je PC Power&Cooling sada u vlasnistvu OCZ-a ili je oduvek bio??? U svakom slucaju koliko sam imao prilike da procitam cak je i bolja varijanta zbog 80mm ventilatora montiranog na zadnji deo napajanja. Koliko sam citao hladjenje manjim ventilatorom postavljenim na zadnji deo napajanja je bolje resenje od recimo 140mm ventilatora postavljenim ispod napajanja jer bolje hladi i tise je. OK je kazu i ovo 140mm dok ne predje 50% snage bar Corsair navodi karakteristike TX750W na svom sajtu, sto je iskoriscenje vece TX750W je bucniji, mislim realno kada cu da ga poteram i na tih 50%, nemam nameru da pakujem SLI. Ubedjen sam da je stvarno Corsair prava stvar sudeci po vasim iskustvima. Mislim da je moguce kupio bih ga sa apetitom. PC Power&Cooling bi trebalo da je jos bolja varijanta ali nisam imao ni jedno ni drugo. Nisam imao pojma da je to OCZ i da se prodaje kod nas ::banana: .

Upravo sam dobio potvrdnu informaciju da uvoza Corsair-a nece biti. Zvao sam uvoznika i rekli su mi da se ne planira ali za svaki slucaj da proveri mozda mogu da poruce ako mi cena odgovara. Medjutim.....nema pojma :( . Rekli su da nece biti, pa da ne znaju, mozda ce i biti moramo da proverimo, mozda ima negde na stanju i na kraju mozda moze da se poruci ako cena odgovara. Mislio sam, zasto ga ne bi uvozili kada je toliko dobar proizvod. Nisu loooodi valjda pa da ga ne uvoze kada toliko ljudi juri to napajanje. Sacekacu malo - mora da ga uvezu. Pozvao jutros cisto da proverim. Sve sam se nadao, mozda.... :( . Ma kakvi kazu, ne znamo kada ce biti uvoza - za sada nema uvoza i ne zna se kada ce ga ponovo biti ako ga bude uopste. Nema veze, siguran sam da PC Power&Cooling nista nije loshiji izbor.

BoArDsLiDe
PC Power & Cooling je od pre par godina u vlasnistvu OCZa, ali sem toga nema nikakve veze sa OCZ napajanjima koja su u principu loshija.
Inace 80mm vent nije bolje resenje od 120 ili 140mm venta, tise svakako nije.Postoje napajanja sa 80mm ventom koja su relativno tiha i ne greju se, ali generalno veci vent je bolje resenje.;)

Evo sta sam ja nasao o tome na nekom forumu.

6. SHOULD AN ATX POWER SUPPLY BE COOLED WITH A 120MM FAN?

Most low-noise ATX power supplies today utilize a top-mounted 120mm fan rather than a rear-mounted 80mm fan. The 120's favorable reputation is based on the fact that under low to medium load conditions, the 120mm fan provides sufficient cooling at low RPM and low RPM fans are generally very quiet.

However, problems occur with this design when the load exceeds 50%-60%. Because the 120mm fan consumes about 1.5" of vertical space inside the PSU, heat sinks, capacitors, and other components are about 30% smaller in height compared to a PSU with a rear-mounted fan. The smaller parts can handle less current, so the maximum power available with the 120mm design is limited. And, because the heat sinks have less surface area, more air flow is needed with this design to keep the thermal situation under control. With 80%-100% load, the 120's fan speed can double and the noise level can jump by up to 20dB.

In conclusion, for systems that require more than 50% of the power supply's capacity, a well-engineered PSU with a rear-mounted 80mm fan will provide superior performance and reliability (due to larger components) at a noise level comparable to a PSU equipped with a 120mm fan.

Detaljnija objasnjenja mozete naci ovde http://www.pcpower.com/technology/myths/#m8

Poslednja izmena:
Hm, to je sa sajta PC Power & Coolinga, oni stavljaju 80mm vent jer smatraju da je bolje.
Moje mishljenje, ne treba bezati od napajanja sa 80mm ventovima, recimo Antec Signature serija ima 80mm ventove i napajanja su hladna i tiha. :)

Mogu i ja da potvrdim da Comtrade vise ne uvozi Corsair napajanja. Tako da je PC Power & Cooling dobra zamena.

Uvozice ih neko drugi ako nece Comtrade, kome je hitno neka saceka malo ili kupi OCZ PC power napajanje.

Sve se svodi na gore napisano.

Ne mogu tvrditi da je Corsair bolji, ali i ja isto cekam da neko sa miligramom poslovnog mozga uveze Corsair. Samo na ovom forumu najmanje 20 ljudi je jurilo da pazari Corsair u poslednjih mesec dana :smash:

Licno mi ne odgovara PC P&C 610W zato sto je duze i zato sto nema 12(14) fan. Ne bi vukao vazduh iznad procesora, a ne bi mogao ni da postavim 12icu na vrh kucista (ne bi bilo mesta izmedju napajanja i optike).

PC P&C mi deluje kao odlicno resenje za kuciste gde napajanje ide na dno ili za nekoga ko nema prohteve kao ja...

Ma da, uvozice ga neko pre ili posle. Nece proci dugo dok neka firma ne sabere 2 i 2. U svakom slucaju ne zurim, kada sam cekao ovoliko dugo - cekacu jos malo.

Uvozice ga neko sigurno opet, ko uvozi corsair memoriju?

Sto se vise raspitujem kod upucenijih, to "sigurno ce uvoziti" mi postaje sve nesigurnije :wall:

Hvala Mitarus nego sta znam, cini mi se 610W slabo za period od sledecih 5 god?? Mozda samo malo jace recimo 750W i stvarno da budem miran sto se kaze. Sta ti mislis?

Ne razumem se dovoljno da bih mogao da predvidim koliko ce biti dovoljno W za narednih 5 godina.

Ono sto znam je da ovo napajanje pravi Seasonic, a to znaci da je jedno od najboljih. Takodje, na vatima moze da se slaze, npr. navede se snaga u W pri temperaturi od 10c ili tako nesto, a realno je dosta toplije u kucistu.

Primer ti je i Corsair HX620 koji kosta oko 125e. Doduse, modularno je, ali ako gledas W za tu kintu mozes da kupis nekih 800+W drugog proizvodjaca. Ljudi koji su kupili taj Cors kazu da je vrhunsko, ne zameraju na manjoj vatazi.

Ima ovde i onog iz reklame za gume - "Power is nothing without control" :). Takodje, trenutna cena kod nas je odlicna (vidi na newegg-u). Ko zna koliko ce kostati u sledecoj turi. Silencer 500W je bio 4300din., a sada je 5500din. Ja sam se pokajao sto nisam ugrabio jedan Silencer 500W dok je bio jeftin...

Nabavicu tokom sledece nedelje OCZ & PC POWER 610 za drugi komp, stari CM 450 se dosta greje i pored toga sto je na dnu kucista.

Hvala Mitarus nego sta znam, cini mi se 610W slabo za period od sledecih 5 god?? Mozda samo malo jace recimo 750W i stvarno da budem miran sto se kaze. Sta ti mislis?

I ja slicno tako razmisljam. Sad mi je 610w i previshe, ali imam nameru da stvarno kupim jedno kvalitetno napajanje i da budem miran narednih nekoliko godina i sto se tiche garancije napajanja, a i sto se tiche dodatnih W pri Upgrade-u.

,)

Imao sam chieftec big tower smetalo mi suvise glomazno, bucno za moj ukus.
Sada se necuje, jedino se cuje ventilator na grafickoj kartici, cilj mi je bila tisina to sam i postigo.
2-3c manja temperatura meni nista ne znaci, niti komponentama, ja sam zadovoljan.

Ljudi sta ce vam napajanja od 1000 kad vasi kompovi netrose vise od 200 do 250 wati.

Gde ima u EU taj BFG ES 800,ubi se trazeci.Bruka od napajanja

Vrh Dno