Šta je novo?

Corsair & OCZ

• Začetnik teme Velickovic
  • Datum pokretanja
Od viska ne boli glava.

Prilozi

• Copy of IMG_4629.jpg
    Copy of IMG_4629.jpg
    224.9 KB · Pregleda: 148
svakako je bolja kupovina od CM M1000

Prilicno je tesko naci jaci Cors od HX620 ,ct slabo uzima jaca napajanja jer za ovaj 620 mp cena oko 120evra sto bas i nije malo (mora se priznati).Ct nema jaci od 620 u ponudi trenutno (ovo je na danasnji dan sa ct vp portala). Mozda je ostao neki jaci kod dilera ali to vec...

Da, to je bilo ranije... duga prica... povodom ovog HX1000 koje je bilo evo i dokazano kao sto je Garson i rekao.

A cudi me da ne uvoze Cors od 650 malo vise posto ide fino. :trust:

@ FIREBIRD

Ja bih stavio na otvor Corsa neki filter za prasinu, recimo onaj od aspiratora fino vrsi posao, obicni, jer ne smes da otvaras zbog garancije a da se ne kupi unutra. :)

Poslednja izmena:
Ja bih stavio na otvor Corsa neki filter za prasinu, recimo onaj od aspiratora fino vrsi posao, obicni, jer ne smes da otvaras zbog garancije a da se ne kupi unutra. :)

Koliko ce to napajanje lagano da napaja tu konfu, mozda se taj ventilator nece ni vrteti :D

pa ovo je jako bucno za moj ukus ..
hx1000w_noise.jpg

a ovo je vec ok
Pro1000W_fan_db.jpg

@ FIREBIRD

Ja bih stavio na otvor Corsa neki filter za prasinu, recimo onaj od aspiratora fino vrsi posao, obicni, jer ne smes da otvaras zbog garancije a da se ne kupi unutra. :)[/QUOTE]

Ima nalepnicu preko jednog srafa inace bi se moglo otvoriti.
Ciscenje nije problem izduvacu ga kompresorom.
Prasina se vrlo brzo nagomilava, juce sam cistio ventilatore na cpu cooler.
Koje kuciste ima dobru filtraciju?
Ovaj chieftec nema nikakav filter.

Jel semeta nesto napajanju ako ga okrenem naopacke? Tj. da ventilator bude gore?

naravno da ne smeta, ako ces moci tako da ga usrafis u kuciste

Moze se okrenuti cela ploca koja nosi napajanje.
Neznam da li ce fanu da smeta...

Poslednja izmena:
Ima nalepnicu preko jednog srafa inace bi se moglo otvoriti.
Ciscenje nije problem izduvacu ga kompresorom.
Prasina se vrlo brzo nagomilava, juce sam cistio ventilatore na cpu cooler.
Koje kuciste ima dobru filtraciju?
Ovaj chieftec nema nikakav filter.

Ova novija uglavnom imaju nekakve mrezice ali opet nije to to, bez filtera zasebnih nema efektivnog zaustavljanja prasine. Uzmi filter za aspirator meki i postavi na otvore.

Moracu da kupim filter za aspirator nema drugog.
Jel ima neko kontroler za ventilatore? Model za preporuku?

Zalman MFC-1 Plus bi bio moj izbor. :) Kod nas u ponudi, neki Tt i Levicom... pa ima i CM Wind rider za male pare ali samo za pwm fanove... a Zalmana nema kod nas sem da se ne plati masno.

Zavisi sta ti treba, uvek mozes samo da zamenis iglice na 7V ili 5V.

Poslednja izmena:
Od viska ne boli glava.

čestitam i nek te lepo služi ali baci pogled na moju konfu da vidiš šta gura hx620 mislim da si mogao da uštediš ali sad je gotovo,kao što si rekao od viška glava ne boli:D

sve je to ok ali ako neko planira neki CF (npr.2x4870x2) ili SLI (npr.3xGTX280) i sa 1000W ce da se plasi a 620 bi izdahnuo sigurno.. Dobro, to su extremi ali ko zna sta covek ima u planu za neku skoriju buducnost...

Planiram da dokupim jos jednu 4850 za mesec dana, ili zamenim za 4870 x 2 ali neznamo koliko je ta stvarcica bucna.
Malo sam sredjivao pa sada komp izleda ovako.

Prilozi

• Copy of IMG_4643.jpg
    Copy of IMG_4643.jpg
    244.8 KB · Pregleda: 214
E ovo se zove kućište! RESPECT!

To je CHIEFTEC BIG TOWER model od pre 1.5godine, jeste da je ogromno ali ima mesta za sve.

Ovako izgleda kada je svetlo ugaseno.

Prilozi

• Copy of IMG_4644.jpg
    Copy of IMG_4644.jpg
    182.9 KB · Pregleda: 159
Poslednja izmena:
Kupio ga pre 1.5 god, originalno napajanje chieftec 400w je zavrsilo u kanti za djubre posle 2 pokusaja reklamacije, uvek sam voleo velika kucista, pre njega sam imao isto BigTower.

ne vidim

Zalman GS1000 uvozi Alti veleprodaja, moci ce da se nadje bez problema.Da ne navodim sad koje MP, pustite PM pa javljam gde ce ga sigurno imati (subotica,novi sad,beograd,kraljevo,valjevo,čačak,nis,leskovac) ;)

Poslednja izmena:
Ako ista fabrika pravi recimo Corsair tx750w i Thermaltake Toughpower 750W - Channel Well (CWT) , ne bi trebalo da bude nekih drasticnih razlika. Hocu reci da ne bi trebalo biti razlika uopste :) . Mislim..... nemam pojma?

Nazad
Vrh Dno