Šta je novo?

Corsair & OCZ

• Začetnik teme Velickovic
  • Datum pokretanja
CX400 verovatno CWT, nije bitno ko ga prozivodi bitan je kvalitet kondenzatora, trafoa, zavojnica... CWT ne pravi komponente on samo sklapa.

Sto verovatno znaci da je kvalitet malo bolji nego kod non-EU verzije? Trebalo bi obratiti paznju na to prilikom kupovine.
CX400 deluje zanimljivo. Ko ga pravi, Seasonic, CWT?
Sto bi kvalitet kod nonEU bio loshiji?:trust:
CX400 verovatno CWT, nije bitno ko ga prozivodi bitan je kvalitet kondenzatora, trafoa, zavojnica... CWT ne pravi komponente on samo sklapa.
Jok, CX je Seasonic, 3 god. garancije (za razliku od ostalih), 80C kondenzatori (105C u ostalim), 40C rated (50C ostala).:)
Nije bash da nije bitno ko ga pravi i nije bash da CWT samo sklapa.;)

Poslednja izmena:
CWT imas swoju stampu ali kondenzatore uzima od drugih, i ko zna jos koje komponente.
Znaci CX400 je malo slabojeg kvaliteta ali je i jeftiniji, u klasi TT-a takoje koristi 85c kondenzatore osredji kvalitet za te pare toliko.

PC Power takodje koristi kondenzatore deklarisane na 85c.

Poslednja izmena:
CWT imas swoju stampu ali kondenzatore uzima od drugih, i ko zna jos koje komponente.
Znaci CX400 je malo slabojeg kvaliteta ali je i jeftiniji, u klasi TT-a takoje koristi 85c kondenzatore osredji kvalitet za te pare toliko.

PC Power takodje koristi kondenzatore deklarisane na 85c.
Najlakse je uzeti kondenzatore i staviti ih.:) Ali dobri kondenzatorine ne cine da napajanje bude dobro, nije to tako jednostavno. Zapravo, da li su 85 ili 105 nije toliko bitno.
Pazi, CX recimo ima kvalitetne kondenzatore (samo nisu 105C), i karakteristike kao originalni Seasonic ili PC Power & Cooling (koji je isto Seasonic), znaci 40C rated i sl.:)

NIje sve u kondenzatorima naravno, ali je cinjenica da kvalitetnija napajanja imaju komponente viseg kvaliteta.

Pa CWT i Seasonic su isti rang sto se kvaliteta komponenata tice, znaci Corsair HX i TX priblizan kvalitet.;)

Isti rang malo sutra, 105c i 85c nije isto.
To je kao da poredis Copelanda sa Frashcold-om.
Jedina razlika sto Cop radi 20-30god, Fresh moras da remontujes posle 10god izgore dohtunzi a glavi i pusta freon na svakom zavrtnju.

Poslednja izmena:
Isti rang malo sutra, 105c i 85c nije isto.
Kojih 85C?:trust: TX serija ima 105C kondenzatore.;) Takodje i VX.

Dscn3276.jpg

BTW, sama platforma i kondenzatori nemaju veze jedno sa drugim, na proizvodjacu (u ovom slucaju Corsair) je da odabere kondenzatore.;)
Jos jednom, build quality ne zavisi puno od kondenzatora.;)

Naravno da nije samo do kondenzatora, HX je kvalitetniji od TX.

Ja kupih polovno kuciste i na njemu je nalepnica od HX-a. Znaci, super sam pros'o :D

Kuciste mora da ima nalepnicu HX-a i lim debeo 10-12mm da bi bio otporan na metke.

Kuciste mora da ima nalepnicu HX-a i lim debeo 10-12mm da bi bio otporan na metke.

Kakve bre metke??? :) Mora da se salis, ko ce da puca u taj PSU ? :)

Nego, da li neko ima informaciju o eventualnom uvozu TX750W ? Ne mogu da verujem da ovakav proizvod niko nece da uveze. Uvoze se kojekakva sra**a a za pravu stvar mora da cekam ko zna koliko ako uopste neko sabere 2 i 2.

CORSAIR nece da uvoze da bi izbegli obaveze oko garancije, 5 godina nije malo.

Prijatelju, mozes ti da uzmes i masinu od 1200w koja je dostupna na trzistu i "nikada" da ne kupujes drugo napajanje u zivotu(pod znacima navoda receno). Nema ta konstatacija veze sa vezom i shvaticu je kao salu.

Nije sala... da ne dubim, ko zna sta sam hteo reci zna uglavnom nece uvoziti jer im se iz nekog razloga ne isplati, verovatno je vise toga u prici.

Nema nista od uvoza tx750. Meni su vratili kintu posle riknjavanja istog ...

pozd.

Stvarno ne mogu da verujem da je riknulo. Koliko si ga dugo koristio? Ja znam da ne postoje tu nikakva pravila, recimo "kinezi" rade uglavnom bez problema i desava se da riknu ali se i desava eto vidis i Cors-u da rikne. Koja je mizerija kinez a koji kvalitet Cors-a a opet eto vidis riknjavaju laganica oboje :( . Ne znam, covek ne moze da bude pametan u pogledu struje. U principu uzmes napajanje sto jace za sto manje pare sa sto duzom garancijom, sa sto vecom efektivnoscu u radu i karakteristikama koje ti odgovaraju(jedna grana, nemodularno-modularno) i kraj price. Sada ko ga pravi, koje su komponente unutra - to ne moze niko da zna dok ga ne otvori i moras da se bas razumes u struju tj da si otvorio jedno 50+ napajanja(da znas sta je unutra u svakom) i da znas kako svako pojedinacno radi, da si gomilu prodao pa da mozes da sagledas koje je recimo najkvalitetnije po pitanju reklamacije tj koja su imala najmanje problema i koje konkretno serije. Meni se recimo modularna sta znam manje vise ne svidjaju jer kablovi koje skidas pa vracas imaju veze koje mogu vremenom da popuste i olabave i nije to to kada je kabal ceo i kada je iz delova koji se pri tome skidaju i stavljaju nazad ponovo, ne moze niko da me ubedi da se ne gubi deo snage ako ne dok je novo onda dok ne olabave spojevi vremenom. To jesu male vrednosti ali sta znam, verovatno je ozbiljnije nemodularno mada se ne bih bunio ni kada bih imao modularno. Eto to je samo onako jedna konstatacija i licno vidjenje. Daj da uzmemo neko sa sto duzom garancijom :) a za ostalo.... :)

Poslednja izmena:
Uzgred ovaj PSU mi deluje jako lepo :) . Kakva su Tagan, Xilence i X-Spice napajanja posto nisam imao prilike da ih vidim kod nas?

url=http://www.chl.it/w3obj/h/default/$productdetails?SESSION=0FU8FsYDgoUXTY(Ele5S8g__&a_codart=628750&i_cdsroot=17902449

P.S.
I jos jedno pitanje, zasto mi nije prikazana adresa kao link?

Poslednja izmena:
Obican copy/paste ni meni nije uspeo. Radi ako se ide na "Insert URL"...

Napajanje sa linka je odlicno. Seasonic je to, ne prave oni dzabe napajanja za velike igrace na trzistu. Da li uopste ima retail Seasonic napajanja u Evropi?

Tagan je, uz Enermax imao odlicnu reputaciju pre nekoliko godina. Ne znam koliko se situacija promenila za 3-4 godine...

Gledam Italiju jer su mi matorci non-stop tamo godinama vec. Pa ako ga nema ovde i nece da ga bude ima gde da se kupi. Najniza cena koju sam nasao.http://www.hrw.it/default.asp?cmd=getProd&cmdID=163138

Naravno da cu pre kupovine da ih pozovem i pitam u vezi garancije :) . Mada i ovaj Seasonic je VrH ali je mnogo skup za nase plitke gaming dzepove :(

P.S.

Bez "petarde" nista :smoke:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno