millance82
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.12.2008
- Poena
- 319
Rizikujem da ispadnem glup sto cu ovo pitati ali moram, kako prikaciti monitor na integrisanu grafiku na CPU?
Rizikujem da ispadnem glup sto cu ovo pitati ali moram, kako prikaciti monitor na integrisanu grafiku na CPU?
Daklem, back to topic...
Sto se tice "availability-ja" X3 720-ke, koliko ja vidim nje ima u ponudi kod nekih prodavaca.
No, sta mislite o ovom izboru sa stanovista ulozeno novca:
Athlon II X3 435 - 6599 DIN - http://www.list.rs/artikal.php?id=CPU00202&cat_flag=1&gp=PROCESORI&sgp=AM3
Core i3 530 - 11495 DIN - http://www.list.rs/artikal.php?id=CPU00215&cat_flag=1&gp=PROCESORI&sgp=1156
Pa bice ih uskoro - ako nista drugo u vidu L5640 Xeona na 60W. (koji moze da radi na X58) Ili jos bolje L5630 @40W.Ocekivao sam quadove sa manjim TDP-om od dosadasnjih (95W ako se ne varam)
Pa ocigledno nije za tebeNikako nisam ocekivao skup dual procesor, istih performansi i veceg TDP-a (73W) !!! Plus glupa integrisana grafika koja me ne zanima, al svejedno moram da platim.
Mislim da vecina X4 PhII i radi na <95W stvarno.Zna li neko kakve su sanse da AMD izbaci 32nm quad sa <95W TPD-om ?
Neko je vec napomenuo da ce taj prikljucak imati p55 chipset
uz rizik da dobijem opomenu od admina,jes ti malcice glupo pitanje,pa prikacis ga malo gore iznad portova za usb,videces i sam gde kabal lepo naleze,nemoj da silis.:wave:
Sa bit-tech.netSto rece Alk0 gore, da li se upotrebom normalne graficke karte gasi ova integrusa u CPU-u (i smanjuje TDP)?
POZ
A sto se potrosnje tice pogledaj slikuAt the moment, the integrated GPU is switched off when you plug in a graphics card, but because the "uncore" die also contains the PCI-Express and memory controller, it's not disabled entirely.
Pa bice ih uskoro - ako nista drugo u vidu L5640 Xeona na 60W. (koji moze da radi na X58) Ili jos bolje L5630 @40W.
Pa ocigledno nije za tebe
Mislim da vecina X4 PhII i radi na <95W stvarno.
Mene je ova Intelova 32nm serija bas razocarala. Ocekivao sam quadove sa manjim TDP-om od dosadasnjih (95W ako se ne varam) u kom slucaju bih planirao prelazak na core i quad platformu ili dual core koji ce u 32nm imati manji TDP od mog Wolfdale-a (65W). Nikako nisam ocekivao skup dual procesor, istih performansi i veceg TDP-a (73W) !!! Plus glupa integrisana grafika koja me ne zanima, al svejedno moram da platim. Pa aj sto sam platio nesto sto necu, nego sam dobio nesto sto mi povecava temperaturu i potrosnju CPU-a !?!?!
Skroz, ali skroz promasena serija u mojim ocima. Zna li neko kakve su sanse da AMD izbaci 32nm quad sa <95W TPD-om ?
Pa recimo ovaj i3-540, on je pribliznog takta kao i moj (E8400), priblizne cene, a znatno brzi bas nije. Negde jeste brzi, negde sam video da je cak i sporiji, ali ok, neka uzmemo da je sveukupno malo bolji i da se dobro klokuje, ipak ne verujem da bi iko mogao da opravda ulaganja da se prelazi sa mog kompa na neku i3 konfu. Ne verujem da bih osetio bilo kakvo ubrzanje, ma sta testovi da kazu. Mozda su oni i5 duali jos brzi, ali su i jos skuplji, a pritom svi oni imaju veci TDP iako su 32nm.
Sve je to bag of mixed feelings i nije ni priblizno jasna i cista situacija kao kada se prelazilo sa Conroa na Wolfdale.
Ajmo malo logicno da razmislimo... Ako 2 jezgra koriste 65W, kako mislis da 4 mogu da koriste 70W.
Da ali ta razlika u potrosnji nije tolika da dva jezgra doprinesu samo 10w na potrosnju...
Nije ista arhitektura pa da moze da se razmislja u tom pravcu...
U svakom slucaju i3 je isiljen procesor, zbrda zdola izbacen na trziste...
Ne, ne... Imas dva PhII 955 recimo - u istim okolnostima ce jedan da trosi recimo 65W a drugi 115W - iako su OBA deklarisana na 130W ili 105W koliko vec.. nisu svi procesiri isti, prosto nije svaki atom metala isti pa se jave ovakve disproporcije.Da ali ta razlika u potrosnji nije tolika da dva jezgra doprinesu samo 10w na potrosnju...
Nije ista arhitektura pa da moze da se razmislja u tom pravcu...
Tesko da Intel tako izbacuje stvari, ali sa ovim cenama je pozicionrian stvarno u... "NULL" trziste.U svakom slucaju i3 je isiljen procesor, zbrda zdola izbacen na trziste...
Pa recimo ovaj i3-540, on je pribliznog takta kao i moj (E8400), priblizne cene, a znatno brzi bas nije. Negde jeste brzi, negde sam video da je cak i sporiji, ali ok, neka uzmemo da je sveukupno malo bolji i da se dobro klokuje, ipak ne verujem da bi iko mogao da opravda ulaganja da se prelazi sa mog kompa na neku i3 konfu. Ne verujem da bih osetio bilo kakvo ubrzanje, ma sta testovi da kazu. Mozda su oni i5 duali jos brzi, ali su i jos skuplji, a pritom svi oni imaju veci TDP iako su 32nm.
Sve je to bag of mixed feelings i nije ni priblizno jasna i cista situacija kao kada se prelazilo sa Conroa na Wolfdale.
At just a touch under 3GHz, the new i3-530 is the slowest of the Nehalem-derived CPUs, but it's a lot quicker than a comparably clocked Core 2 CPU such as the Core 2 Duo E8400 - 48 per cent faster in video encoding, for instance. Despite the fact it's only a dual-core chip, it manages to outpace the legendary Core 2 Quad Q6600 at stock speeds in this same test. In fact, you'd need need to overclock the 8400 to over 4GHz to get it to the same pace as the i3-530 when it comes to video. In the multi-tasking test, the i3-530 has less of an advantage, but overall it's still 22 per cent quicker than the stock-clocked E8400, showing a considerable clock-for-clock improvement.
Dolazi vreme AMD-a,xexexe oduvek sam znao da ce da prsnu!
Da li ima veci fanboy od tebe na forumu?! Sumnjam:trust:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari