Šta je novo?

COOLPAD F1

Pokusao sam da rutujem telefon i sa drugim programom, opet isto, nece, sto znaci da je nesto do telefona ili do windowsa mozda.
@rista, e pocinjem da pizdim zbog ovog telefona, nasao sam ovu opciju u accessibility, ali kada pokudam da je aktiviram pojavi mi se ovouploadfromtaptalk1425746749168.png

Sta je ovo "mnt" ? Pocinjem da buktisem, niti mogu da rutujem, niti da instaliram google play...
Ne razumem, treba samo da skinem aplikaciju, ne da je instaliram samo da je skinem i da je postavim na ovu putanju, mnt/ sd card, ali mi nije jasno sta je "mnt"?

Skinuo sam gms package i stavio instalaciju na sd karticu i opet nece, isto mi se pojavljuje. ****m mu mater i telefonu koji mu ie djavo.

pozz svima!
ne pratim previše ovaj forum al mislim da ću počet :)

veljkoka kakvih problema imaš? možda ti ja mogu pomoć...

@razorinc
Eeee, pa izgleda da sam pogresio sto sam update-ovao na zadnju verziju JB-a, niti sam mogao da ga rutujem niti je hteo da mi se instalira google play. Varalica mi je objasnio kako da ga update-juem na zadnju verziju kitkat-a, nisam imao vremena ova dva dana, ali cim to odradim, bice mi potrebna pomoc oko root-a. Ja ne volim mnogo da menjam ROM-ove, ako ovaj dobro radi, nema potrebe da bilo sta menjam. Ovo mi je prvi android telefon, pa mi je malo potrebno vremena da pohvatam sta kako ide, objasnili su mi doduse kako da pokusam sa Vroot-om, ali nije hteo da mi se root-uju pa sam odustao bio neko vreme, jer nisam hteo da se zezam sa ricovery i nekim alternativnim metodama koje ne razumem jer nisam hteo da rizikujem da ostanem bez telefona. Doduse nisam se ni trudio oko toga jer sam bio poprilicno zauzet, flesuj ovo, ovo iz ricovery-ja, za ljude koji poznaju sta ti izrazi znace i koji znaju proceduru ovo pomaze...

A android je bagovit sistem, nisam odusevljen uopste, da Kinezi stancuju windows telefone i da postoji ovoliki izbor nikada ne bih uzeo android. Ubuntu bi bila prava stvar kada bi razvili taj sistem, meizu je poceo, nadam se da nastaviti sa razvojem jer bi to bilo najbolje resenje. Ovo sto ja imam na telefonu je uzas, ne mogu da ugasim sistemsku aplikaciju za SMS cak i kada stavim da je default aplikacija koju skinem, kada mi stigne poruka obe mi notifikacije iskacu, ako ne odgovorim na poruku, nego je samo vidim, onda mi se pali led lampica i signalizira mi da imam neprocitanu poruku, bez obzira sto sam je video preko obe aplikacije, moram da izbrisem neku poruku iz sistemske aplikacije da bih to ugasio, smesno. Isto za pozive, imam propusten poziv, ako stisnem callback i pozovem odmah ne ulzeci u mised calls, opet ce mi se paliti notifikacija iako sam odgovorio na propusten poziv, sto znaci da sam ga i video. Onda, desilo mi se da mi se nekako izbrise "+" ispred broja pa mi poruke nisu stizale na neke brojeve, da ne pricam ovo za google play. Instalirao sam i ovu besplatnu navigaciju "here", nije htela da mi radi, nece da mi ponudi da skinem mape. Coollife je ******, imaju Kinezi da rade itekako na ovome ako zele da dovedu ovo na neki upotrebljiv nivo, zato hocu da probam kitkat, ako i on bude isti i bagovit, onda cu neki custom ROM da instaliram. Telefon je odlican, ekran, specifikacije, ali je softver losiji deo definitivno, odlicna kupovina, ali sa drugim sitemom, root je ovde obaveza, ako nista da se ocisti telefon od Kineskih aplikacija.

Dobrodosao na forum.

Poslednja izmena:
@razorinc
Eeee, pa izgleda da sam pogresio sto sam update-ovao na zadnju verziju JB-a, niti sam mogao da ga rutujem niti je hteo da mi se instalira google play. Varalica mi je objasnio kako da ga update-juem na zadnju verziju kitkat-a, nisam imao vremena ova dva dana, ali cim to odradim, bice mi potrebna pomoc oko root-a. Ja ne volim mnogo da menjam ROM-ove, ako ovaj dobro radi, nema potrebe da bilo sta menjam. Ovo mi je prvi android telefon, pa mi je malo potrebno vremena da pohvatam sta kako ide, objasnili su mi doduse kako da pokusam sa Vroot-om, ali nije hteo da mi se root-uju pa sam odustao bio neko vreme, jer nisam hteo da se zezam sa ricovery i nekim alternativnim metodama koje ne razumem jer nisam hteo da rizikujem da ostanem bez telefona. Doduse nisam se ni trudio oko toga jer sam bio poprilicno zauzet, flesuj ovo, ovo iz ricovery-ja, za ljude koji poznaju sta ti izrazi znace i koji znaju proceduru ovo pomaze...

A android je bagovit sistem, nisam odusevljen uopste, da Kinezi stancuju windows telefone i da postoji ovoliki izbor nikada ne bih uzeo android. Ubuntu bi bila prava stvar kada bi razvili taj sistem, meizu je poceo, nadam se da nastaviti sa razvojem jer bi to bilo najbolje resenje. Ovo sto ja imam na telefonu je uzas, ne mogu da ugasim sistemsku aplikaciju za SMS cak i kada stavim da je default aplikacija koju skinem, kada mi stigne poruka obe mi notifikacije iskacu, ako ne odgovorim na poruku, nego je samo vidim, onda mi se pali led lampica i signalizira mi da imam neprocitanu poruku, bez obzira sto sam je video preko obe aplikacije, moram da izbrisem neku poruku iz sistemske aplikacije da bih to ugasio, smesno. Isto za pozive, imam propusten poziv, ako stisnem callback i pozovem odmah ne ulzeci u mised calls, opet ce mi se paliti notifikacija iako sam odgovorio na propusten poziv, sto znaci da sam ga i video. Onda, desilo mi se da mi se nekako izbrise "+" ispred broja pa mi poruke nisu stizale na neke brojeve, da ne pricam ovo za google play. Instalirao sam i ovu besplatnu navigaciju "here", nije htela da mi radi, nece da mi ponudi da skinem mape. Coollife je ******, imaju Kinezi da rade itekako na ovome ako zele da dovedu ovo na neki upotrebljiv nivo, zato hocu da probam kitkat, ako i on bude isti i bagovit, onda cu neki custom ROM da instaliram. Telefon je odlican, ekran, specifikacije, ali je softver losiji deo definitivno, odlicna kupovina, ali sa drugim sitemom, root je ovde obaveza, ako nista da se ocisti telefon od Kineskih aplikacija.

Dobrodosao na forum.

Na J.B coolui sam bio samo prvih nekoliko dana ali imaces te probleme i na K.K jer i on ima problem sa odredjenom vrstom poruka a cak i na novoj coolui6 verziji problemi sa porukama nisu reseni iako smatram da je coolui 6 odlicno odradjen.
Ako hoces da nemas tih problema imas nekoliko romova koji su dobri i na svim K.K romovima je odlicna kamera.
ako volis AOSP romove koji se inace nalaze na vecini telefona za Evropsko trziste po meni ima dva odlicna:
AOSP od maucata(ima problem da pri dolaznom pozivu ekran je malo tamniji ostalo bez greske) ovaj najcesce koristim
AOSP A310 V3 od Dakoka(po meni odlican jedino se baterija dosta sporije puni i to je jedino sto me odbija od njega)
ovi romovi su dosta sirovi kada se ubace i na prvi pogled ne deluju nesto ali fora je da ti ih sam doradjujes po svojim potrebama i tu stavljas launcher i druge aplikacije a sam rom doradjujes preko gravity boxa sto deluje komplikovano ali nije i tu smo da ti pomognemo oko svega.
Imas i romove koji su slicni coolui a nemaju problem sa porukama i sl:
MIUI 6 sa needroma -odlican rom za preporuku i nema muke kao oko AOSP za pocetnike i na ruskom forumu je br 1 po koriscenju(ima hrvatski nema srpski jezik)
EMUI 3 od maucata -dobar rom dosta ga koriste stvar ukusa ali po meni MIUI6 je bolji
Ja licno se nadam da se nekako resi taj problem sa porukama na coolui6 ili da ga malo ispeglaju jer jos nije izasla zvanicna verzija za unicom verziju a ovo sto sam probao stvarno dobro deluje.Najavljena je i lizalica za nas telefon negde u julu pa cekamo i tu mogucnost.
Ovo su neki moji predlozi a probao sam dosta njih i ovi romovi su mi nekako najkompletniji a cekam da cujem i predloge drugih forumasa ;)

Ma mene je iskreno mrzelo da se bakcem sa time, a i kazem, prvi mi je android telefon pa treba da proucim malo instalaciju ROM-ova na telefonima, da bih pohvatao sve te vase izraze koji me trenutno samo zbunjuju. Poceo je da me nervira ovaj JB coollife jer bagovit i apsolutno se ne slazem da je dobro odradjen, ako ima opciju da odaberes default aplikaciju za SMS onda treba valjda da radi ta opcija, a ne da mi iskace dupla notifikacija i da mi se pali led notifikacija za pozive i poruke koje sam video i procitao, neke aplikacije ne rade kao HERE mape npr, ne mogu da instaliram google play iako ima ta opcija...
Ima mnogo toga, da ne duzim sada, uglavom video sam da je root neophodan.
Ma hvala svima na pomoci, cim odradim root videcu da li mi odgovara ovaj kitkat i da li cu da stavljm neki custom ROM.

veljkoka kada skupiš hraborsti za mijenjanje roma javi pa ćemo to probat riješit :) rista1 ti isto može puno pomoći, čovjek je upućen u sve što se coolpada f1 tiče...

Evo nešto novo probao sam novu verziju od liutao 053 coolui 6 dorađenu.Flešovao sam gapps, i oficijal root i tako dobio root pristup a onda super su je išao bez problema. Zamrznute sve kineske aplikacije u titanijumu i sve radi bez problema.
Prednosti: radi vibracija dolaznog poziva koja nije radela na prošloj verziji
Odličan split screen radi besprekorno
Sve aplikacije rade
Mane: poruke iz banke ne rade ali to se resava prostim ubacivanjem handcent apk i sve onda je ok
Problem prelom texta u porukama i dalje postoji
Malo jače auto osvetljenje za moj ukus ali to je individualna stvar
http://pan.baidu.com/s/1bnGW495
uploadfromtaptalk1426184729396.pnguploadfromtaptalk1426184745024.pnguploadfromtaptalk1426184755670.pnguploadfromtaptalk1426184767731.pnguploadfromtaptalk1426184786520.png

Poslednja izmena:
evo danas ga flashao, koristim ga pola dana i vrlo sam zadovoljan... čak mi se čini da bi i battery life mogao biti poprilično dobar...

ima i gapps i root... moram vas samo upozorit da trenutno ima 3 jezika, kineski, engleski, ruski....

Nije loš ima dosta korisnih stvari, jedino ima neka aplikacija na ruskom te nema engleski. Sada nemam vremena za dužu probu ali vredi probati.

u ovo nešto vremena što ga koristim nisam primjetio ništa konkretno ( nerade jedino neke stvari vezane uz lenovo, međutim ništa važno), najvažnije stvari rade...
edit: sensori rade, evo čak sam sad izašao van da isprobam gps ( satelite nađe u 5sec), bluetooth nisam isprobao...

Poslednja izmena:
veljkoka kada skupiš hraborsti za mijenjanje roma javi pa ćemo to probat riješit :) rista1 ti isto može puno pomoći, čovjek je upućen u sve što se coolpada f1 tiče...

Hahaha, znam da je Rista Jagodinac, dugo sam drzao prikljucak po broju kupljenih F1, ali je Rista pozvao pojacanje pa su me pretekli, :)
Ma ne treba mi hrabrost nego vreme da malo proucim "gradivo", update-ovao sam preko coolpad asistant-a na zadnju verziju coollife-a, sta znam, jako slicno kao 4.2, ne vidim neke prednosti iskreno, cak ima vise Kineskih aplikacija, i obavestenja koja iskacu su na Kineskom, tako da se necu zadrzavati na ovome, plus problem poruka nije resen, ne moze da se iskljuci fabricka aplikacija, ubaceno par novih opcija i to je to. Ma videcu neki mnimalno izmenjen ROM u odnosu na stock android, rutovacu ga ovih dana, pa se javljam. Definitivno najlosiji operativni sistem je android, windows malo da se ispegla i da Kinezi pocnu da stancuju neke telefone po OK cenama i cao. Reklamiranje, reklamiranje i reklamiranje, korisnik je na zadnjem mestu.

Jel se moze preko gravity boxa smanjit vibracija kapacitivnih tipki I kako?

AOSP A310 V3 od Dakoka(po meni odlican jedino se baterija dosta sporije puni i to je jedino sto me odbija od njega)
Rista je svakako expert za F1, ali ja nisam primetio sporo punjnje na A310, mislim da je spominjano 4 sata, nema šanse, nisam merio, ali od crvenog do 100% max 2h, sa 1A punjačem.

Ok ali pročitaj Dakokov post gde i on priznaje da mu se toliko puni ali kaze da zato mu batetija duže traje,probaj posle par punjenja .
Ja i smatram da je v3 fenomenalan rom i da mi to jedino smeta jer kada trebam preko dana da punim onda [emoji33] i to mu je jedina mana, a izmedju losije vidljivosti pri dolaznom pozivu i sporijeg punjenje izabrao sam prvo- maucat a kome ne smeta sporije punjenje preporuka za a310 v3

Poslednja izmena:
Update-ovao sam sistem na kitkat 0.32, pokusao sam da ga root-jem s kingroot i vroor aplikacijama, ali nece. Instalirao sam google play preko accesabillity-ja. Mozda je to u pitanju?

Nazad
Vrh Dno