Šta je novo?

COOLPAD F1

Evo, merio sam trajanje punjenja na a310 romu

Prilozi

• uploadfromtaptalk1426526939372.png
    uploadfromtaptalk1426526939372.png
    111.1 KB · Pregleda: 112
  • uploadfromtaptalk1426526947411.png
    uploadfromtaptalk1426526947411.png
    115.5 KB · Pregleda: 113
Pozdrav ljudi, konacno sam i ja dobio telefon. Prvi utisak je i vise nego odlican. Interesuje me da li da radim update sa 4.2.036.PO.140704.8297W na 4.2.0.39.PO.140801.8297W? Takodje ako neko moze da mi kaze kako da resim problem sa led notifikacijama posto to uopste ne radi?

Provjeri prvo da li imaš root na telefonu ili imaš standardni firmware koji prodavac nije mijenjao već ti ga poslao takvog. Ako imaš root ne možeš update da radiš oficijelnog ROMa

Provjeri prvo da li imaš root na telefonu ili imaš standardni firmware koji prodavac nije mijenjao već ti ga poslao takvog. Ako imaš root ne možeš update da radiš oficijelnog ROMa

Mislim da je telefon rutovan s obzirom da imam i Play Store na telefonu. Ono sto me jos zanima jeste trajanje baterije. Jutros mi je bila na 100% a evo posle 8 h je na manje od 10%. Telefon nisam nista specijalno koristio, tj. vecim delom dana je bio u stand by rezimu, sto i pokazuje da je najveci deo baterije potrosen na taj nacin.

Ne mora da znači da je rootovan jer coolui ima opciju instaliranja gplay preko svoga softvera,skini root čeker sa gplay i videćeš da li ima root. Trajanje baterije je vezano za mnoge faktore(jedna ili dve kartice, osvetljenje, uključenost 3g ili wifi i sl.) ali uglavnom 4-5 sati ekrana i do dva dana upotrebe.

Skinuo i dobio sledecu poruku:
Sorry!Root access is not properly installed on this device.

1.Onda update slobodno prvo taj a posle će ti možda ponuditi i na K.K jer je odavno u opticaju
2. Rootuješ,zameniš recovery i možeš da menjaš romove koliko god želiš.

Ili ako ti se svidi taj ROM od coolpada samo rutuješ, instaliraš titanium i zamrzneš sve kineske i ine sistemske aplikacije koje ti smetaju ili te nerviraju

Meni iskreno ne smeta ovaj sistem koji trenutno imam. Poskidao bih neke kineske aplikacije i par "letecih kruzica" koji mi se nalaze na glavnom panelu.
Interesuje me da li nesto gubim update-om?
Da li mozete da mi pomognete u vezi led notifikacija, na starom telefonu mi je to radilo i za viber i za poruke. Kod F1 samo radi kad se istrosi baterija i za vreme punjenja. Koju aplikaciju da skinem za sms(sistemska je blagi ocaj), znam da ste to vec pominjali, izvinite na cimanju :)

p.s. Inace mi cell standby jede bateriju, ali generalno mislim da na to ne mogu puno da uticem.

Poslednja izmena:
Meni taj ROM nije valjao jer poruke od banke i nekih drugih brojeva nisam dobijao i makao sam ga poslije nekoliko dana, tako da se ne sjećam led notifikacija jesu li radile ili ne. Uradi update i vidi je l se što promijenilo, onda root i ili stopiraj te aplikacije ili novi ROM

Nije uspeo. Dobio sam system recovery. Sta da izaberem?
reboot system now
apply update from ADB
apply update from sdcard
apply update from cache
wipe data/factory reset
wipe cache partition
backup user data
restore user data

Edit: zanimljivo , odabrao sam reboot system i vise mi ne nudi update a ostao je stari koji je i bio.

Poslednja izmena:
1.Onda update slobodno prvo taj a posle će ti možda ponuditi i na K.K jer je odavno u opticaju
2. Rootuješ,zameniš recovery i možeš da menjaš romove koliko god želiš.

Gde mogu da skinem K.K za coolpad f1? Da li si ga mozda probao?
Ili za pocetak ako bi neko mogao da me uputi kako da instaliram zvanicni update koji mi nudi telefon, a koji nisam uspeo da instaliram?

Poslednja izmena:
Procitaj temu malo ali u sustini imas dva prosta nacina
1.da flesujes kroz YGDT fabricki rom i to ti je kao zvanicna nadogradnja upustvo sam vec pisao ali skini https://drive.google.com/folderview...N0dzM4aWRnQ2g5T1Y4YlNQRURGQ1FFWmM&usp=sharing ovo je verzija za tu nadogradnju K.K
2.da rutujes ,zamenis recovery i odatle da flesujes razne romove:coolui,emui,miui,aosp .....
nisam probao ali trebalo bi da moze da skines fajl ota update za verziju koju hoces,prebacis na sd i u tom recovery uradis instal update from sd a tu je zeznuto sto tada ne pisu da li je za unicom verziju ili ne fajl pa mozes da dodas za kinesku verziju telefona

Poslednja izmena:
Nisam probao niti jedan oficijelni KK zbog razloga koje sam već napisao - SMS od banke a treba mi SMS od obije kartice itd. Ima na temi dosta o tome. Moj ti je savjet da uradiš root i ubaciš neki custom ROM kao što ti rista kaže. Ako ti se toliko sviđa coolui imaš nekoliko KK verzija ROMova koji su prerađeni zvanični, maknute neke aplikacije, bloatware i slično, pa flešaj do mile volje. Ako ne želiš to, sad fino pronađi downloads fajl na svom telefonu, vidi update ako je tamo koji je, kopiraj naslov pa u Google da si siguran da je pravi, kopiraj ga na SD karticu onako, u recovery, update from SD card i to bi valjda bilo to. Možeš u međuvremenu i da se prekrstiš koji put, nije na odmet :).

Ma nije da mi se svidja ili ne svidja. Ne zelim puno da eksperimentisem, bitno je da sve radi(ili da se nadje neki workaround za ono sto ne radi) i da bateriju dovedem do nekog normalnog perioda koriscenja posto punjenje 2x dnevno ne pije bas vodu :).
Zato i pitam vas koji ste vise eksperimentisali sa romovima za preporuku. Pogledacu koja je procedura za rutovanje i ostalo, prvo da pohvatam te vase termine posto nikad nisam to radio ;)

Možeš u međuvremenu i da se prekrstiš koji put, nije na odmet :).
Mozda je bolje da nista ne diram :)

@rista
Primetio sam da se uglavnom Romovi kace na google drive, mozes li mi reci gde ih pronalazis? :)

Poslednja izmena:
Baterija svima nama traje pun dan minimum a zavisno od korištenja i ROMa i dva u prosjeku. Probaj da ga napuniš sa drugim punjačem ili preko kompa. Nije komplikovano ništa od svega ovoga što si pročitao, samo ti je strano pa se tako čini ;).

Ljudi gde ima da se nadje crna Nillkin futrola po normalnoj ceni?

@Rista

Nema ih nesto, jedan od prodavaca mi je rekao da se ne proizvode više, jedino ako je negde ostalo višak. Belu nikako ne bih preporučio jer požuti jako brzo.

Ja imam crnu i uzeo sam je odmah uz telefon i već sam pisao da telefon mnogo dobro izgleda sa njom a i kvalitet je extra.

Ja sam probao sve moguce metode, i vroot i kingroot i da ga rutujem preko recovery-ja, nece nista od toga. I to sam pokusavao na dva sistema, i na 4.2 a pokusao sam i na kitkat koji sam mu instalirao preko download asisstant-a. Ne da su dirali, negu su ga zakovali[emoji1] [emoji1] . Negde kada budem imao vremena, izvrsicu zamenu recovery-ja i instaliracu neki custom ROM, ali me pravo da ti kazem mrzi da se bakcem sa time, jer meni telefon radi i ovako, hteo sam da ga rutujem cisto da bih izvrsio par korekcija, pobrisao neke Kineske aplikacije, instalirao par korisnih stvari koje traze root. Meni i coollife radi posao. Ako nemas kitkat, instaliraj ga, jer je bolji od 4.2 verzije.

Poslednja izmena:
Nemam CoolUI ali ako ti se da, vidi radi li slučajno ova šema
za root sa F2 mobitela.
(Treba biti spojen na wifi, uključitii usb debugging i tapkati 3 puta na zelenu ikonicu!)

Mene nervira sto mi stalno izlece poruka o update (a ne mogu da ga uradim) iako sam to iskljucio u podesavanjima :). Takodje neke aplikacije ne mogu da ubijem posto se s vremena na vreme same aktiviraju.

Poslednja izmena:
cao ljudi, da li je neko uspeo da namesti led notifikacije za viber, skype, hangouts i slicne aplikacije?

Skini MIUI6 5.3.17 sa needroma i sve radi a sličan je coolui romu

Vrh Dno