Šta je novo?

COOLPAD F1

Onda nećeš moći da updejtuješ za to je potrebno originalni recovery,aplikacije i da nemaš root

Cek cek ja sam posklanjao neke sitnice one kinekse theme i tako te *******cije.Kernel verzija mi je 3.4.39 ako je to sto se gleda nisam radio root jos od y200 huawei.

Da li je moguće da koristite rom bez root -a i sa svim tim kineskim aplikacijama [emoji33]
Zasto da nemamo. Nisam nikada radio root, pokusao sam sa Vroot-om, ali nije hteo da mi se root-je tel, onda mi ie neko preporucio jos jedan program koji je bio na Kineskom, nisam hteo da rizikujem da nesto zeznem pa da ostanem neko vreme bez telefona. Bas u tom periodu sam saznao da ide update na lolipop pa sam odustao od root-ovanja do leta. Verovatno cu da ga root-jem kada dobije lolipop i da ga ocistim od Kineskih aplikacija. Ne razumem zasto se nekome tel bez problema rutuje, neko muku vidi dok to ne obavi.

Veljkoka nikakav problem da ga rutujes ako ti je orginal rom?ja sam sve makao kineske aplikacije i radi bez problema

Poslednja izmena:
Ne treba ti nikakav recovery sa orginal romom on ima svoj i odatle nadjes fajl root i nema zime

Ima postupak flesovanja originalnog roma kroz YGDP tools gde se pre flešovanja zameni recavery i tako se flešuje a zatim kroz taj recovery flešuješ root i gapps

Poslednja izmena:
Ima i official coolpad root pa onda instalacija cwm apk :D
Nema šta nema za F1...

Da li je moguće da koristite rom bez root -a i sa svim tim kineskim aplikacijama [emoji33]
Pa ja sam budzio razne romove, ali na kraju vratio originalni, rutovao i obrisao kineske app, ostavio sam samo cool music i cool video, jer za cool music jos nisam nasao adekvatnu zamenu.

Sve u svemu to je i dalje originalni rom, bez obzira sto je rutovan i obrisano par app, a OTA apdejt nije radio ni kad je kupljen ;)

U sustini sa tim apdejtima se realno vrlo malo i dobija, samo dobijamo sporiji telefon, jedino vredi apdejtovati sam OS

Poslednja izmena:
Pa ja sam budzio razne romove, ali na kraju vratio originalni, rutovao i obrisao kineske app, ostavio sam samo cool music i cool video, jer za cool music jos nisam nasao adekvatnu zamenu.

Sve u svemu to je i dalje originalni rom, bez obzira sto je rutovan i obrisano par app, a OTA apdejt nije radio ni kad je kupljen ;)

U sustini sa tim apdejtima se realno vrlo malo i dobija, samo dobijamo sporiji telefon, jedino vredi apdejtovati sam OS

Ali sa originalnim romom imas problem sa sms porukama zar ne?

Pa ne radi taj Ota udate, stavi neki drugi rom.

Imaš upustvo za menjanje roma u suštini ide root, recovery, menjanje roma.

ubijam se s ovim cijeli dan, jednostavno nist mi ne ide... pratim ove upute http://www.modaco.com/topic/372543-coolpad-f1-8297w-review-info-software-custom-roms/
kao prvo, ne mogu skinit vRoot s ovog linka https://drive.google.com/folderview...&usp=sharing&tid=0B4huyVgvdssGQzI1M1lfMk1BSUE jer mi kaze da je neki virus i uopce ne skida. kaze: "Nažalost, ta je datoteka zaražena virusom. Samo je vlasniku dopušteno preuzimati zaražene datoteke."
skinuo sam onda iRoot i nakon toga sam dobio neku aplikaciju Kinguser. kad u nju udjem pojma nemam sta s tim radit... nista u uputama ne pise sta dalje

nadalje, korak Use CWM 6.0.5.0 mi nist ne znaci jer u folderu GT-I8190_CWM_6.0.5.0 imam samo jedan folder META-INF i recovery. pojma nemam sta da radim s time

"Use cwm to make a backup of your system on the SD Card (external) now!"
sta je ovo? kako da to napravim?

pojma nemam vise, osjecam se kao ****ni id.iot; nist ne kuzim
sori sto vas *****avam s ovim; citajuci ovaj forum sam se i odlucio za kupit f1 a sad ne znam sta dalje

ima li netko link bas za pocetnicke upute; ocito je da sam teski beginner; ovo mi je :wall:

Nekoliko stvari moras provjerit da bi te pravilno uputili. Sa kojim romom si dobio telefon? Ako vec ne ide update, vjerovatno (sigurno) nije oficijelni nego neki prerađeni koji ti je prodavac stavio na telefon i vjerovatno već ima root. Provjeri (na google play store nađi root check aplikaciju, instaliraj i pokreni). Ako ima root onda korak 2- skineš cwm ili twrp sa modaco foruma, prvi ili drugi post, prebaci je na SD karticu, da nije u folderu nego onako, instaliraš aplikaciju mobileuncle, otvoriš, uđeš u update recovery i ispašće ti prva opcija tvoj cmw ili twrp, klik, ii to je to. Sljedeće, odabereš rom koji ćeš da probaš, skineš ga, uđeš u recovery i flešneš.

Ako nemaš root onda ide procedura detaljno opisana već nekoliko puta. Javi se na pm pa ćemo polako

thanx na odgovoru! skonto sam proceduru :)
uspio sam napravit sve kak si rekao, jedino mi nece uc u recovery... ni prek mobileuncle-a ni ono s tipkama power i volume... citam redom postove; valjd je netko imao isti problem :D

Poslednja izmena:
U mobileuncle ides update recovery i ako si stavio recovery na sd card onda ce biti taj prvi odozgo i to treba da uradis-da ga izaberes i potvrdis (ako imas root) a onda restart telefona pa ides u mobileuncle i imas tamo restart to recovery a ako nece onda ga ugasis i sacekaj jedno 30 s pa pretisni pow i volu+ zajedno jedno 10s i uci ces u recovery.Ako si stavio cwm ide dalje beckup to extrsd card,brisanje (imas upustvo citaj),instal from externsd,restart itd

Idi u accessibillity i vidi da li ti je dečekirano quick boot,skini root shecker i vidi da li imaš root,probaj preko pow i vol+

Ljudi, kako da instaliram google play store? Na netu samo nalazim prosta upustva kako da skinem aplikaciju i da je instaliram. To znam i sam, ali nece da mi pokrene aplikaciju,verovatno ima jos nesto da se odradi?

Kako ide procedura. Treba li mi jos nesto osim aplikacije?
Da li je potreban root.

Poslednja izmena:
Ufff, bojim se da ne razumem, ja imam jb fabricki. Skinuo sam paket sa tvog linka. Treba li da premestim paket na sd karticu? Ovo mi nije jasno, sta treba dalje da uradim, kako da odem u recovery?

Ako imas jb onda ne ovaj on je za kk, e sada prvo treba da imas rootovan rom pa onda da ubacis recovery cwm ili twrp i onda iz recovery da flesujes gapps

Nemam root. Ne postoji drugi nacin da ubacim google play?
Hteo sam da ga rootujem sa vroot-om ali proces nije uspeo. Uvek mi na kraju izbaci obavestenje da root nije moguc.

Poslednja izmena:
Dakok je objašnjavao foru, pogledaj među prvim postovima ili modaco forumu. Baciš odgovarajući gapps na SD karticu pa preko telefona, čini mi se GSM install opcija ili tako nekako. Ali sigurno ima objašnjeno na nekom od ova dva foruma, znam da sam citao

Mozes i tako ides u accessibillity pa zadnje dole ima instal gsm triall i to pokreni i sacekaj da se skine preko wifi i posle restart i dobices gplay

Nazad
Vrh Dno