Šta je novo?

COOLPAD F1

Jel izasao CoolUi kitkat verzija? Meni CoolUi odgovara pa nema potrebe da prelazim na druge romove, mada bi mogao da iscimam zemljaka ristu1 da vidim kako mu radi AOSP android.

izasla je prva verzija CoolUi kitkat . dobro: izgled ce ti biti isti ,mozes da prebacis na ART ,kamera odlicna
lose:slabije performanse 3D,problem sa porukama iz banke i dalje stoji,laguje
ja sam probao i nisam se nesto odusevio mozda kada izbace poboljsanu verziju predjem opet na CoolUI.CooiUI ima stvarno lep izgled meni je 041 verzija odlicna ali na ovome AOSP sve radi obavestenja,poruke, led ,evropski stil ,ostalo i posle promena svih romova dodjes do zakljucka da je to i najbitnije

Poslednja izmena:
Sta je ovo, Jagodina ima (i za par dana jos koji) najvise F1 izgleda!? :d
Aj kog ne mrzi, da ne bih citao svaku temu o Android romovima, koji preporucujete kao najstabilniji i sa najboljom baterijom, i recimo kamerom, da ubacim u svoj, postoji li neki vec ociscen od kineskih aplikacija i sa Google apps da ne moram rucno da cistim?
A ako ne koji je najlaksi nacin za ciscenje (vidim neki pominju brisanje iz menadzera, neki pominju brisanje apk-ova, sta je cistije da ne ostavlja "repove")???

Evo rista1 nek ti aplouduje njegov img pa samo ubaci. Covek odradio za sve nas :)

E moze i to zemo, ajde ristooooooo!

P.S. Jel uzimao ovo neko, jel zainteresovan, koliko vidim pise univerzalni punjac za baterije i na drugim slikama se vidi da se ona 2 pipka mogu postaviti kako god, jel tako na vecini baterija novijih (Android) telefona, samo 2 plocice ima?
Nije neka kinta pa i ako se ispostavi da je samo za nasu i mozda jos par baterija punjac, ako nista u svakom trenutku bi imali jednu bateriju punu, kod N82 najvise mrzim sto moram da vratim praznu da je napunim svaki put kad je iskoristim, i svaki put mi se brisu sva podesavanja (datum, vreme, wallpaper)...
http://www.aliexpress.com/item/NEW-...battery-Batterie-Bateria-1pcs/1964563140.html

P.P.S. Nilkin mi jos nije ni krenuo iz PRC, mozda cu za par dana da trazim refund pa da uzmem nesto drugo, ima li nesto kod nas za F1 od futrola, ako ipak posalju do utorka-srede pa da premostim dok stigne, ne mora BAS da bude za F1, samo da je istih dimenzija pa ako cu malo da seckam, nisam bas pazljiv sa telefonima tj pazim ih ja ali dzepovi od trenerka uvek otvoreni, imam malu cerkicu...

Poslednja izmena:
Može hard reset pa image ali i novi rom ide brzo :) najbolje je beck up, novi rom i ako ti ne odgovara za 2 min eto te na starom romu.
Nemaš potrebe za drugu bateriju iz više razloga
Ako non stop ne igras igre sigurno će ti trajati do uveče, nisi non stop na 3g itd onda i 2dana a i inače kod ovih novih baterija preporuka je da je bolje da se ne čeka da se isprazne pa da se pune nego da se vrši dopuna na npr 30% pa i na više i duže će ti trajati baterija.

Poslednja izmena:
Znam to za baterije, ranije sam bio dosta aktivan oko mobilnih sto se tice svega, softver, hardver... A futrola, nesto tih dimenzija pa za sta god je?

Iskreno nisam gledao pošto sam odmah stavio case imaš u rodi veliku izbor pa ćeš naći već nešto samo šteta da ružiš telefon

Sta je ovo, Jagodina ima (i za par dana jos koji) najvise F1 izgleda!? :d
Aj kog ne mrzi, da ne bih citao svaku temu o Android romovima, koji preporucujete kao najstabilniji i sa najboljom baterijom, i recimo kamerom, da ubacim u svoj, postoji li neki vec ociscen od kineskih aplikacija i sa Google apps da ne moram rucno da cistim?
A ako ne koji je najlaksi nacin za ciscenje (vidim neki pominju brisanje iz menadzera, neki pominju brisanje apk-ova, sta je cistije da ne ostavlja "repove")???
Hehehe, pa i Novi Pazar ne zaostaje:D. Ja sam 3 narucio, ne znam kako vi stojite? :D

Nisu dzabe Novi Pazar i Jagodina zbratimljeni gradovi :)

Hahahah, i to sto kazes, ja na to i zaboravio. :D. Poskupeo je F1 na merimobiles-u, izgleda da su rasprodali zalihe i da ce uskoro fokus biti na neki drugi model. Lepu smo zajednicu u Srbiji stvorili, ima nas poprilicno:D.

Прво сам приметио да је 7320 поскупео, па онда и ф1, а најскупљи је на КП.

Iskreno nisam gledao pošto sam odmah stavio case imaš u rodi veliku izbor pa ćeš naći već nešto samo šteta da ružiš telefon

Bolje da ga ruzim 2 nedelje maskom (rekoh vec da mi fon treba za narednih godinu+ dok mi ne istekne ugovor na MTS, pa ako onda dobiju nesto bolje od ovog njesra koje sad imaju...) nego da ga kao za inat zveknem negde ili mi padne i izgrebe se, a kad stigne Nillkin lako cu ga prebaciti...

Meni ispao pre neki dan na trotoar ali srecom imam silikonsku futrolu koju sam dobio uz fon i nista mu ne fali, cenim da bi ga skupljao na pola ulice da nisam imao futrolu. Inace u Jag ce biti 4 F1 cim stigne Lomnici i mom drugaru :)

Imam ja transparentni silicon case koji nisam koristio... Ako ti nesto znaci?

Meni ispao pre neki dan na trotoar ali srecom imam silikonsku futrolu koju sam dobio uz fon i nista mu ne fali, cenim da bi ga skupljao na pola ulice da nisam imao futrolu. Inace u Jag ce biti 4 F1 cim stigne Lomnici i mom drugaru :)

Dobio u smislu poklonili ti ili??? Ne znam sta ce meni stici sa merimobiles, mislim da nece doci na poklon futrola jer su nudili da se dokupi, mada za $9 sto je previse i na kub za obicnu silikonsku, mozda i meni daju tu silikonsku, obicno je par $... ?

Imam ja transparentni silicon case koji nisam koristio... Ako ti nesto znaci?

Aj da vidim za par dana da li ce i meni stici neka uz fon, a ti u medjuvremenu baci info na PP i cenu... Bas za F1 je?

Da, bas za coolpad F1...i nista tu oni ne poklanjaju sve si ti to lepo platio ;)

Verujem, oni sigurno imaju bar 30-50% zaradu na telefonima, sta je za njih maskica od $2 na sajtu, sto znaci 50 centi u lokalnoj prodavnici... Baci cenu na PP pa ako mi ne stigne sa telefonom javljam se obavezno za 3-4 dana, vec ima par carinskih "otprema" telefon, nadam se da ce ubrzo da se smiluju da mi ga proslede...

Poslednja izmena:
Ja sam fon kupio na Taobao cim se pojavio kad je na Aliju kostao 180€ a ja ga platio 130€. Dobio sam uznjega futrolu za dz. Donela mi ga drugarica iz Sangaja pa nisam ni carinu platio.

Auuuu, povedoste 4:3. Moramo pod hitno da odgovorimo:D. Evo, posle par meseci koriscenja da kazem, telefon radi kao i prvog dana, nije mi bagovao, mozda sam ga dva tri puta "zbunio", ali sam sacekao par sekundi i nastavio je sa normalnim radom. Mada mislim da je to bilo do apikacija, a ne do androida.
Baterija mi traje ceo dan bez problema, ali ovo je slabija strana telefona definitivno, nisam se prevario kada sam to spomenuo u orvom postu na temi.
Kamera je jako dobra, kako zadnja tako i prednja. Pogotovo na dnevnom svetlu.
Ekran perfekcija, definitivno jaca strana telefona.
I dalje sam na fabrickom softveru, nisam ga rootovao, i ubacio neki custom ROM jer ne bih da se zezam sa time trenutno, nisam to nikada radio, a uvek postoji mogucnost da se nesto iskomplikuje, jer nemam iskustva, poceo sam da citam dakokova upustva ali obzirom da mi je ovo prvi android telefon, moram malo da pohvatam terminologiju, a kako nemam vremena, bolje mi je da se drzim cool life-a do daljnjeg:D, nego da rizikujem pa da privremeno ostanem bez telefona, u Novom Pazaru bukvalno nemas krstenog servisera, zapanjio sam se kada sam shvatio da ti takozvani servisi bukvalno samo preprodaju telefone, to su ljudi bez elementarnog znanja, namerno sam otisao i pokazivao ovaj telefon i pitao koliko kosta zamena softvera, niko nije znao to da odradi, najcesci odgovor je bio, ti Kineski telefoni nemaju mogucnost zamene softvera :eek: :D:D.
Mozda bi neko trebao da postavi neko mini upustvo na Srpskom, cisto zbog ljudi koji ne znaju Engleski, Dakok je pisao na Engleskom. Kada neko ko je totalni laik uzme da cita ovu temu, brzo se zbuni jer previse se ljudi frljaju terminima, previse alata, aplikacija. Naravno, svako moze da pita ono sto ga zbunjuje, ali mislim da bi bilo korisno da postoji upustvo i na Srpskom. Nekoliko puta sam pokusavao da objasnim ljudima koji slabo znaju Engleski preko telefona kako da podignu sistem na PC-ju. Nije bilo trika, dok nisam nasao neko upustvo na Srpskom i poslao link, Tantalove muke:D.

Proguglaj vodič za instalaciju kineskih operativnih sustava
Mislim da sam ga dobro složio, onako kao nekakav uvod u temu. :)

На једном престане вибрација при куцању, па се врати, а и екран после пар секунди ако га не дирам, мало потамни.

На једном престане вибрација при куцању, па се врати, а и екран после пар секунди ако га не дирам, мало потамни.

ne koristim to za vibracije samo pri pozivu tako da to ne znam a normalno je da ekran malo potamni zato sto kada je na automatskom osvetljenju regulise a i inace tako je namesteno zbog ustede baterije jer je ekran i najveci potrosac.
veljkoka- nisi napisao koja ti je verzija softvera ima pise tamo o telefonu npr 015 ili 036 itd odakle ti treba upustvo da li imas root itd.Meni se isto svidja fabricki ali zbog poznate zezancije sa porukama za sada ga ne koristim,inace na ovom aosp romu baterija je oko 4 do 4,5 sati ekrana .
http://www.telekineza.com/vodic-za-instalaciju-kineskih-operativnih-sustava/ procitaj ovo

Poslednja izmena:
Proguglaj vodič za instalaciju kineskih operativnih sustava
Mislim da sam ga dobro složio, onako kao nekakav uvod u temu. :)
Poslozio si odlicno, definitivno si od pomoci. Kazem samo da bi mogao neko i da prevede na hrvatski ili Srpski jezik, cisto zbog ljudi koji slabije znaju jezik. Ja bih mozda mogao, ali obzirom da slabo poznajem terminologiju, ne znam koliko bi bio od pomoci.

Ma rado bi ja sastavio upute za Coolpad F1 ali je količina informacija poprilična a ne da mi se opet prolazit kroz sve to. Ako imaš volje, sastavi nešto
a ja mogu pomoć sa eventualnim ispravkama...
:)

Auu, ne mogu da verujem! Nesto mi nije u redu Sa ekranom.
Baterija je bila na 30% I stavio Sam ga na punjenje, za to vreme se I ugasio, automatski u ponoc, sad ga uzmem I imam sta da vidim, Kao neki unutrasnji okvir.
A bas sam potvrdio prijem aliju pre neki dan.

Evo na screen shotu se ne vidi, slikaću digitalcem, znači da je do ekrana :mad:
Baš sam baksuz.
Možda je bilo i ranije, ali nisam primetio.

Dal da probam neki drugi rom?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413775746575.png
    uploadfromtaptalk1413775746575.png
    38.2 KB · Pregleda: 122
  • uploadfromtaptalk1413775756049.png
    uploadfromtaptalk1413775756049.png
    238.5 KB · Pregleda: 126
  • uploadfromtaptalk1413775765462.png
    uploadfromtaptalk1413775765462.png
    247.9 KB · Pregleda: 117
Poslednja izmena:
Dal se posle 2 sata malo zagrejao, pa je manje vidljivo, taman da ne može da se uslika. Ne znam, smorio sam se, al valjda nije strašno, uglavnom se vidi na tamnijoj podlozi.

Ne vidi se zato što je na ekranu telefona, moram foto aparatom da slikam.

Ja sam primetio da ako se mnogo koristi dok je na punjacu ekran se dosta greje u delu gde je kamera sto sigurno moze da doprinese da se nesto osteti ako se pretera te ja kada punim samo ga koristim za pozive uglavnom, a ovako na bateriji nema tih problema.

Vrh Dno