Šta je novo?

COOLPAD F1

telefon je super a nedostaci su u nekim softverskim resenjima a zajednica je vrlo ziva i razmazeni su i gledaju sve ,ako neces da menjas rom ostanes na stock 015 i nemas nikakvih problema ni sa tim porukama koji se javljaju od 036 pa nadalje.znaci sve radi odlicno,ne greje se,ekran odlican ,nije tezak,podrska ludilo svaki dan neki rom itd a pogledaj forum za samsung S3 e tu su zalopojke do bola

zato sto ima romova koliko hoces i svi hoce nesto drugacije ,na nekima baterija traje vise ,neki su graficki drugaciju a novi 041 stock ima i bolju kameru itd a i ne vole koneske zezalice vec klot rom ...pa K.K

Poslednja izmena:
zato sto ima romova koliko hoces i svi hoce nesto drugacije ,na nekima baterija traje vise ,neki su graficki drugaciju a novi 041 stock ima i bolju kameru itd a i ne vole koneske zezalice vec klot rom ...pa K.K

Pa i na 015 je problem sa porukama od banke i sl.
Ja sam resio sa preimenovanjem fajla CP Mms.apk i CP Mms.odex u CP Mms.apkBCKUP i drugi isto tako...

Sad radi sve ok.

Pozdrav

to nisam znao ja sam dobio sa 036 .Sada probam Jonzalvo's PURE AOSP 2.0 i covek uradeo zakrpe za kameru i sada je superi sve radi ,brz ima srpski,novalauncher itd,antutu je oko 30000 ali najveci 3D skor do sada ,malo se vise greje nego stock ali izgleda da baterija bolje radi javicu i to,za sada je odlican

Nije li čudno da i pored tolike prodaje ovog modela do sada ni u jednoj verzji stock roma nije rešen bug sa SMS porukama? Šta se dešava ako se fajlovi CP Mms.apk i CP Mms.odex rinejmuju? Koristi li se neka druga apk kao zamena? Da li u tom slučaju može da se podesi sa koje će se Sim kartice po default-u slati SMS poruke?

Kada preimenjujes samo će nestati aplikacija i ja sam ubacio tetra apk i rade poruke iz banke itd jedino sto ona nema izbor sa koje da salje ili ubaci go sms ona ima izbor. Ja sam im poslao zahtev u vezi poruka da srede to ali nisam dobio odgovor

Poslednja izmena:
Kada preimenjujes samo će nestati aplikacija i ja sam ubacio tetra apk i rade poruke iz banke itd jedino sto ona nema izbor sa koje da salje ili ubaci go sms ona ima izbor. Ja sam im poslao zahtev u vezi poruka da srede to ali nisam dobio odgovor

Da li G0 SMS može u potpunosti da zameni stock aplikaciju:
- da li može jedno dugme da bude istovremeno i za pokretanje aplikacije i kao brojač nepročitanih poruka
- definisanje default SIM kartice
- podešavanje notifikacije na led diodi
- nešto drugo

Ubaci jonzalvo's PURE AOSP 2.0 i ima pach za kameru i sve ti radi,nije nasminkan kao stock ali sam ga po svom ukusu sredis i ima srpski

Risto, da li ima ta kamera iz 041 da je sređena za ovaj Baidu 056? Ja sam malo gledao ali nisam siguran kako da je nađem. Stock na 056 je baš loša, a ni ova 360 nije mnogo bolja, tako da kapiram da mora da se flešuje drajver ili tako nešto :/

Jel neko probao da koristi usb tehtering?

Meni nikako ne polazi za rukom, a koliko vidim u nema opcije za to pa sam pokusao bezuspesno preko nekih aplikacija.

Risto, da li ima ta kamera iz 041 da je sređena za ovaj Baidu 056? Ja sam malo gledao ali nisam siguran kako da je nađem. Stock na 056 je baš loša, a ni ova 360 nije mnogo bolja, tako da kapiram da mora da se flešuje drajver ili tako nešto :/

Ubaci jonzalvo's PURE AOSP 2.0 na modaco covek uradeo pach i sada kamera radi ko na stock slike ok evo sada cu ubacim screenshotove ali bez SOTa posto jos testiram trajanje baterije,poruke rade i crvena led za poruke a obavestenja daju zelenu boju,punjenje baterije klasika crveno -zeleno,nova je launcher a posto sam ga dugo koristio doista je dobar .za sada svaka preporuka od svih do sada(stock je graficki lepsi) za sva pitanja tu sam

Trenutno nisam u fazonu da menjam bilo šta što se roma tiče. Hoću još malo da ga istestiram,pa ću možda onda da pređem dalje. Za sada mi sve radi ok, sem što me kamera nervira :/

Prvi deo

Prilozi

• uploadfromtaptalk1412876300728.png
    uploadfromtaptalk1412876300728.png
    326.4 KB · Pregleda: 126
  • uploadfromtaptalk1412876326334.png
    uploadfromtaptalk1412876326334.png
    171.3 KB · Pregleda: 111
  • uploadfromtaptalk1412876340271.png
    uploadfromtaptalk1412876340271.png
    527.9 KB · Pregleda: 116
  • uploadfromtaptalk1412876356998.png
    uploadfromtaptalk1412876356998.png
    513 KB · Pregleda: 112
  • uploadfromtaptalk1412876369572.png
    uploadfromtaptalk1412876369572.png
    106.1 KB · Pregleda: 105
Drugi deo

Prilozi

• uploadfromtaptalk1412876423703.png
    uploadfromtaptalk1412876423703.png
    101.3 KB · Pregleda: 99
  • uploadfromtaptalk1412876436754.png
    uploadfromtaptalk1412876436754.png
    67.8 KB · Pregleda: 96
  • uploadfromtaptalk1412876478155.png
    uploadfromtaptalk1412876478155.png
    156.7 KB · Pregleda: 87
  • uploadfromtaptalk1412876490517.png
    uploadfromtaptalk1412876490517.png
    210.8 KB · Pregleda: 91
  • uploadfromtaptalk1412876505739.png
    uploadfromtaptalk1412876505739.png
    122.6 KB · Pregleda: 93
Treći deo

Prilozi

• uploadfromtaptalk1412876558935.png
    uploadfromtaptalk1412876558935.png
    91.2 KB · Pregleda: 94
Trenutno nisam u fazonu da menjam bilo šta što se roma tiče. Hoću još malo da ga istestiram,pa ću možda onda da pređem dalje. Za sada mi sve radi ok, sem što me kamera nervira :/
sve sam romove probao svaki ima neku prednost baidu je lep kicerica ali fotosi nula i odmah je leteo zbog toga.Sto se tice fotosa po meni najbolji je na 4.4.2 stock ali rom uzas koci ,problemi sa porukama itd .Zatim sledi 041 stock i tu su vec poznati problemi a na ovom pomocu pacha ubacis drajvere sa 041 stock kamere a sve radi za sada ovo je kandidat za najbolji rom samo jos trajanje baterije i neke sitnice.Na romu su vec ubaceni titanijum beckup,walkman,viper4android,gravity box,pojacan je zvuk u slusalici i zvuk zvona je glasan ,Ja sam ubacio neke ikonice,sredio launcher kako volim,za 3g je po defaltu ubacen apn ali mora da se dopisu neke stavke.Ubacicu sutra neke slike i sot
Evo dve bez blica -kućno svetlo vreme 20.14 slike su preko 3mb velike
5d48573b3ac912e646fe3d56bb251e91.jpg

113b0ac293ed0093e851455536c6dec6.jpg

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja sam potvrdio a ionako kada prodje vreme samo se potvrdi.U vezi ovog pacha,stavis zip fajlove na sd :gallery 2,041 camera driver,040 video driver.pomocu system app remover uninstalirao sam galery 2(to nije ona iz zip fajla) iz sistemskih aplikacija i odes u recovery i flesujes sva tri fajla ,(ja sam ovde posle flesovanja u cwm uradeo format kes i devilk kes a nije obavezno) ,u gravity box podesis kako ti odgovara i ostalo po zelji .Kada pokrenes spanski jezik je prebacis na srpski i to je to (obavestenja rade i instaliraj apk viber i te sa gplay ne iz titanijuma,ikonice sam stavio- miui x5 )
bez :039 camera driver i original camera driver nego ona tri sto sam ti napisao 040 video,041 camera i galery2 sva tri flesujes(update zip)
samo da se ne uplasis sto nema zvuka zvona iako stavis na najace to je zato sto nije podeseno koja ce melodija zvuka da bude te podesi u opcijama omiljenu melodiju :)

Poslednja izmena:
U koji rom da ubacim ove pacheve,i da li moram brisati sistemske aplikacije koje se zamjenjuju ovim pachevima

Ja sam obrisao(uninstal) samo galery 2.apk system app removerom i nista vise a zatim sam ubacio pacheve.Bilo je nekih reci da kod ovog roma ne treba formatirati sd karticu u uredjaju(da li je ovo vazilo samo za prvu verziju roma)ali zato slobodno ako je potrebno izvadite karticu i formatirajte je na kompu

A ovo za walkman jesi odradio?

walkman radi dobro jedino sto nova verzija ima pretrazivanje i iz foldera a ova nema ,sve sam pokusao ali nisam uspeo pa sam ubacio rocket player (imas punu verziju da nadjes )odlicna sa puno podesavanja i odlican zvuk preporuka.
Obavestenja rade sada sve je ok

Poslednja izmena:
za sada da ,samo on je dosta "sirov" rom sto znaci da treba da ga prilagodis sebi u gravity box imas puno mogucnosti za podesavanja na pr phonetweaks/call vibrations stikliras prva dva -da ti vibrira kada se uspostavi poziv i kada se zavrsi i razno drugo pa u nova launcher imas dosta opcija sto je dobro jer mozes da podesis kako tebi odgovara i nema apsolutno ni jedne kineske zezalice,kamera sada dobra ,zvuk u slusalici i pri pozivu jak itd.ne mozes npr da svakoj kartici dodelis posebnu melodiju ali sigurno ima neka apk koja moze meni to nije vazno jer ionako pise ka kojoj kartici je upucen poziv itd.Ubacio sam sigurno preko 30 apk(nisam brojao ali mozda i vise) a imam zauzeto trenutno 700mb rama iako nista nisam ogranicavao.
i naravno ako neko jos pita kako:

Download zip file (rom) and transfer that to SDcard
- Turn on debugging on your phone, turn off quick boot, turn off phone
- Press vol. up and power button together for at least 10 seconds.
- You are in CWM now (probably)
- Wipe data/factory reset, wipe cache partition
- Mounts and storage: Format System, Cache, Data (Don't format Data in TWRP recovery !!!). Go back
- Advanced: Wipe Dalvik cache, Reboot recovery
- Install zip from SDcard (to je u cwm ext sd-)> choose zip -> your rom (zip)
- Reboot to system
ja koristim cwm i uvek prvo beck up to ext sd

Poslednja izmena:
Nedostaju mi mogucnost podesavanja,premestanja funkcija u notifikacionom meniju kod baidu roma i zakljucavanje sa double tap ,sa druge strane neke app mi nisu radile na baidu, npr duolingo.

skini soft lock screen za zaklucavanje(i meni se to sa dva klika svidjalo kod baidu roma) vazno je da sve radi kako treba i u stilu telefona u Evropi.Imas u gravity box podesavane za notifikacije"ultimate notification control" ali kaze da je trial verzija i da se posle 15 reboota placa( nadji negde full) ili doniraj :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno