Šta je novo?

COOLPAD F1

prvi fajl odozgo je taj pise recovery file in sdcard2 e taj a ono ispod je sa interneta to ne
i dioda i poruke ako ugasis fabricku sms nece moci sve sam pokusao a samo da znas i na fabricki novi KK isti slucaj ,radi na baidu i drugim romovima tj problem je u aplikaciji.Ja koristim textra apk za poruke ali ona nema odabir sa koje kartice salje sto meni odgovara a imas go sms ili sl.ako ne ugasis fabricku dzaba druga ista stvar
recovery isto stavljas direktno na sd karticu a ne u neki folder

paaaa, je l mogu da ne koristim fabričku sms za plaćanje parkinga recimo samo, već da koristim drugu aplikaciju. A da za sve drugo ide fabrička. Da l može onda sms da dođe od parkinga na tu drugu app ako postoji fabrička? Da l mogu dve sms app da rade na jednom fonu uopšte i koja onda prima poruke :S:

Vidim da se ovaj orm koji si preporučio vuče baš sporo, 20KBps, a da ovde:

http://www.needrom.com/category/coolpad/8297-f1/

ima nekih raznih romova. Da li bi neki odatle preporučili?

ovaj mi zapoao za oko?

P.P.S. Koja je to razlika između BIADU i MIUI? I kakve veze sa tim imaju ti build brojevi? (ako je previše glupo pitanje, slobodno izignorišite :D )

sto veci broj to je zadnja verzija
kod toga roma moras da ubacis i google aplikacije
Za skidanje koristi neki downloader

Poslednja izmena:
Download zip file (rom) and transfer that to SDcard
- Turn on debugging on your phone, turn off quick boot, turn off phone (some folks remove battery now:))
- Press vol. up and power button together for at least 10 seconds.
- You are in CWM now (probably)
- Wipe data/factory reset, wipe cache partition
- Mounts and storage: Format System, Cache, Data (Don't format Data in TWRP recovery !!!). Go back
- Advanced: Wipe Dalvik cache, Reboot recovery
- Install zip from SDcard -> choose zip -> your rom (zip)
- Reboot to system
e tu sada ako je na kineskom nadjes gde se menja jezik i promenis na engleski i imas jos par koraka brisanja nekih kineskih apklikacija i to ti je to

EVo sad instaliram Ovaj MIuI ali akda uđem u instal from zip nemam karticu ponudjenu. Tj imam sdcard, na kojoj imaju kao neki folderi/fajlovi Legacy, 0 i slično. A external sdcard ne mogu da mountujem
:(

Neće da pročita external, ali zato sam uspeo sa interne memorije da instaliram. Na taj način je hteo. Probao sam sekund taj MIUI ali je prekomplikovan i previše stvari koje mi uopšte ne trebaju,

treba se navici na te kineske zezancije oni vole da dresti i kicerica ako hoces nesto slicno baidu ti je bolji imas na prvoj strani modaco link ka baidu 056
a ako hoces kameru 041 ili KK -jedino sto KK oficijal daje malo slabiji rezultat u 3D te ako igras komplikovane igre onda ne,imas i http://www.needrom.com/download/aosp-4-4-v2-multilanguage-laek-17/ dosta hvale ovaj V3 i imas tu i dodatke uz njega

Ha, ispade da su me slagali kinezi, rekli su da ce oni raditi 29-30. ali nece poste raditi cele ove nedelje, i ja naravno nisam ni proveravao taj sekundarni mail koji sam im dao u registraciji, ionako to radim 1. nedeljno, i danas vidim da je telefon poslat jos 29.09... Ili su ipak slagali malo samo samo najavili posti da imaju paket a ovi im dodelili broj za pracenje, jer ga jos nema da se vidi gde je.

Poslednja izmena:
Neće da pročita external, ali zato sam uspeo sa interne memorije da instaliram. Na taj način je hteo. Probao sam sekund taj MIUI ali je prekomplikovan i previše stvari koje mi uopšte ne trebaju,

Nemoj to ni da instaliras, za pocetak najbolje da probas prvo AOSP 4.4 KitKat ROM V4 laek.17 on ti je najprostiji i sve radi, jedino nisam ispratio da li je ispravljen bag sa rotacijom ekrana.

Tek mi je sad palo na pamet da sam mogao možda riješiti problem
sa SMS-om u Baidu 057 tako da ubacim MMS.apk i možda još koju iz verzije 056
Ako netko ima volje nek pokuša, ja čekam 058 :)
Pa ja sam ti to rekao jos onaj dan kada si ga i postavio... mada imao je i onaj poveliki bag sa kamerom, koji je vec tezi za ispravku.

Evo da se javim da sam instaliro Baidu 056 i čini mi se da je sve ok. Imao je par nekih gluosti koje sam sredio ili nisam u početku video.

Jedino što mi sad smeta i što me nervira je tastatura. Naime, pošto je ova Baidu očaj živi, stavio sam swipe, međutim svaki put kad neki tekst unosim prvo mi da BAidu, pa u notifikacijama ponudi da podesim kojom tast. ću da unosim tekst (svaki put izaberem swipe i svaki put ga stavim da je default). Kako da ugasim ovu jadnu tastaturu? Da l može iz liste applikacija da se deinstalira ili disabluje?

Poludeću ako budem morao stalno da biram :XD

i dioda i poruke ako ugasis fabricku sms nece moci

Led dioda bi mozda mogla da se natera da radi sa LightFlow app. Ja sam pomocu nje namestio da se led pali uz notifikacije na thl t11 na kome fabricki led svetli samo kad je na punjacu. Aplikacija omogucava i podesavanje boja, nacin svetljenja i jos dosta stvari za svaki tip notifikacije posebno (sms, missed call...). Telefon mora da bude rutovan da bi app radila.

Poslednja izmena:
Tu Baidu tastaturu moras da deinstaliras uz pomoc nekog programa.

Našao sam neki system app remover, i uspeo da je skinem sa njim. Doduše malo pošto sam ovde pisao, sam provalio da je tastatura BAidu u stvari u listi aplikacija Baidu IME, pa sam joj lupio disable i tad je malo bagovao prilikom kucanja (nije hteo uvek odmah da otvori tastaturu). Ali sada kada sam je skroz skinuo radi ok.

Moje oduševljenje telefonom se nastavlja. Kao i mojih ukućana :)

P.S. sa ovim Baidu 056 romom Antutu je čitavih 2000 poena slabiji nego sa fabričkim. No, ne žalim se na performanse :)

P.P.S. U podešavanjima stock kamere ne može da se stavi veća rezolucija od 9.5Mpx. Stoga sam stavio Camera 360 Al i nisam nešto zadovoljan sa njom. KOju mi kameru preporučujete? Ne trebaju mi fensi efekti već samo neke osnove (ISO, Rezolucija, antishake, autofocus....) i da može i video da snima (mada nije nužno, mogu koristiti stock za to). Risto ti si pominjao kamere iz nekih romova? Kako da dođem do njih?

Poslednja izmena:
Ja sam stavio Lenovo super cam, ali i tu ima više verzija, nisam eksperimentisao, dešavlo mi se kad snimam duži video u fullhd, da zabaguje.

Led dioda bi mozda mogla da se natera da radi sa LightFlow app. Ja sam pomocu nje namestio da se led pali uz notifikacije na thl t11 na kome fabricki led svetli samo kad je na punjacu. Aplikacija omogucava i podesavanje boja, nacin svetljenja i jos dosta stvari za svaki tip notifikacije posebno (sms, missed call...). Telefon mora da bude rutovan da bi app radila.
probao sam i hoce ali nece da blinka tj upali se zeleno kada stigne poruka i svo vreme svetli dok ne pogledas

Kamere

Open Camera

Better Camera

Camera FV 5

Da, ni kod mene nece da blinka, samo moze da svetli konstantno, ali i to mi dosta znaci uz paljenje ekrana na 5 sekundi kad stigne poruka. Pogotovo kad si u nekom bucnom okruzenju, kafani...

tacno i to da se podesi samo za poruke(ne i za obavestenja) jer ne znam koliko ce ta diodica da crpi bateriju ako ne vidis a moze i celu noc da svetli npr

Ja sam stavio za poruke i prop.poziv, kad bih stavio za sve sto nudi, vrvtno se ne bi ni gasila :D

Oko baterije se ne brinem, na t11 je dioda toliko mala da prvih par dana nisam ni izvalio da je tu :D Bukvalno je precnika igle za sivenje. Zapravo ne kapiram ni poentu tako male led diode, pogotovo sto fabricki svetli samo kad se puni baterija...
U svakom slucaju, led diode nisu veliki potrosaci, ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema s baterijom zbog toga.

meni radi za propusteni poziv i kada se puni jedino za poruke i obavestenja ne radi te videcu najverovatnije cu staviti samo jos za poruke pa praticu kako se ponasa ,hvala za apk sve ostale sam pokusao i nije htelo nista kod ove bar svetli ,i ovde je mala dioda

Probaj u app settings da ukljucis Direct mode za htc telefone (meni bez toga nista nece da radi) ili htc alternative direct mode opciju (pise da na nekim modelima omogucava blinkanje). Mozes da isprobas i one druge modove, za samsung, moto... Ko zna sta bi moglo da ga natera da proradi :)
Isto u podesavanjima opcija svetla za konkretnu app imas opciju Enable Mixer, kad je stikliras udjes u izabranu boju svetla i ponudi ti opcije solid i flash. Na thl-u je svejedno, u svakom slucaju samo svetli, ali mozda ce raditi na f1.

sve sam probao sem Enable Mixer i nije htelo da blinka pa sam se iznervirao i obrisao je ali tu je na sd pa kada se resim opet cu da se zezam

@dakok

jedna sitnica. U ovom baidu 056 romu, kada listam ekrane, skroz levo kada odem pojavi mi se neki kineski đavo - neke vesti, nemam pojma, sve piše na kineskom i nema nikakvih opcija :/ Da li znaš šta je to i da l može da se ugasi XD

Ok, u podešavanjima ima taj neki widget. Moram gledati bolje po podešavanjima

evo imas ovde neka podesenja od Dakoka
Have a recovery backup, as usual
- While in settings, find accounts and activate your google account there
- Developer mode is activated in Settings -> About phone -> Build number. Now tap on it several times
Menu "button", Home Settings, tick off Personalized News Widget
- Menu "button", Home Settings, Gestures – Double tap to turn off the screen
- Settings -> Security -> Traffic monitor - set your data plan there
- Settings -> Security -> Root - you may activate it there
- Check Smart wakeup!
- Home screen Tools folder name is in Chinese. Edit that and change the name

Poslednja izmena:
Ovo za promenu imena nisam našao.

To ti je folder sa ikonicama i kaze ti da mu promenis ime tj kliknes na njega i napises sta ti godi npr alati ili sl

telefon djeluje kvalitetno ali kako citam postove sve sam dalje da ga uzmem.svako se zali na bagove,nwdostatke...

Vrh Dno