Šta je novo?

COOLPAD F1

@rista
Bas dobro izgleda...nego jel si iskopao neke bagove?

Ne vidi kontakte sa sim kartice nego ili neki beck up ili sa google naloga,svi kontakti moraju da imaju prefix +381 ili zavisi od zemlje inace nece da prepozna pozivaoca ako je bez prefixa(to je resivo -Twitch! Contacts Formatter)
ne mozes da podesis posebno jacinu tona poruka i dolazeceg poziva nego je jedno zajednicko za oba
nema stock kameru nego Ucamera nije losa (za nijansu je stock sa 041 bolja)
nema podesenja ogranicenja procesora radi ustede pa hoce vise da se greje nego na stock rom
drugacija podesenja stil prikaza funkcija -stvar navike
dobro:
izuzetno brz i lep rom sa dosta podesenja funkcija i izgleda istog

Poslednja izmena:
Znaci ostavljas njega?
Gps, senzori, sms, sluske rade kako treba (moze da se odgovori na poziv)?

sve radi ,(whats up nije hteo da radi ostale apk da)jos razmisljam na stock romu mi ne radi led nostifikacija za poruke zbog uklanjanja stock sms apk i zamene sa drugom(problem poruka banke,parkinga....)sve ostalo radi i navikao sam na klasicna podesenja,bolja kamera
color rom ima mnogo vise podesavanja radnog okruzenja i rada roma ali problem sa tonom za poruke mi smeta jer ako drzim dolazece pozive na najace onda mi je i ton poruka na najace sto moze da bude iritantno a i ne svidja mi se sto se vise greje ostalo je ok lepa promena
ukucaj na youtube color os

Poslednja izmena:
Neka svako postavi screenshot svoga telefona i koji rom koristi i iskustva sa istim ,a ne da svi pricamo na engleskom(znate vec)
Ja sam poslao njihovoj podrsci poruku u vezi problema sa porukama od banke,parkinga itd pa videcemo ko zna mozda i upali.pozz

Da li moze neko da mi kaze koliko traje baterija na coolpad-u?

Izvini, SOT je skracenica od ceka? Prepostavljam da ne moze puno da izdrzi kada je pokrenut neki program koji koristi GPS (tipa strada)?

Screen on time...to si mogao i da izguglas;)
Ja moj redovno koristim za sport tracker, e sad sve zavisi koliko su tebi duge voznje?
Posle recimo 8 sati koriscenja sport treckera imam oko 50 posto baterije.

@bakara hvala na odgovoru. 8 h je i vise nego dovoljno :)

Evo upravo stavio novi EMUI (ne FIRE s Odd Rabbit foruma nego Lzy sa YDSS-a)
pa da vam javim da imamo još jedan obećavajući rom.
I još nešto posebno - ima i srpski :)

Da li moze neko da mi kaze koliko traje baterija na coolpad-u?
10a66c99820c879a026f64513428806f.jpg

kada postavljate status baterije postavite i vreme trajanja ekrana(sot) jer to je bitna stavka

Na Baidu nema takav prikaz, ili možda ima...
f19bd16f431a6b594e35566433aa7fab.jpg
7e2b5753edba644cf7398d90d669363c.jpg

Poslednja izmena:
Koju verziju imaš, kako si zadovoljan, baterija itd

Tek mi je sad palo na pamet da sam mogao možda riješiti problem
sa SMS-om u Baidu 057 tako da ubacim MMS.apk i možda još koju iz verzije 056
Ako netko ima volje nek pokuša, ja čekam 058 :)

OK, nakon 50 strana malo mi je teže da sve pohvatam i da proverim da li je već bilo reči o tome. Naime, stigao mi je fon i sve je super, ali sam primetio da u kontaktima uopšte ne učitava gmail kontakte, već mi je učitao samo kontakte sa jedne sim kartice (poslovne) dok ove sa gmaila ne prikazuje. U podešavanjima sinhronizacije sa gmail nalogom nema opcije sync contacts, već samo sync People (a mislim da to nije to).

Da, zaboravih da pomenem, telefon je sa fabričkim tomom CoolUi ili kako se već zove. 4.2 android. Imam root (tražio sam prilikom kupovine) i generalno sam prezadovoljan, čak se razmišljam da li da ostavim ovaj rom i da se uopšte ne zezam sa nekim drugim. Ali tu se još dvoumim. KOliko sam video na MOdacu procedura instalacije je prilično jednostavna, jedino što sam primetio na ovoj temi je da svi romovi imaju neku falinku (ovaj fabrički ima kantu od kamere npr), pa se ne bih upuštao u to. Jedino ako Dakok ima neki predlog :)

To je to za sad. Prezadovoljan. Sitnice neke koje su verovatno zbog toga što kineski fonovi nemaju direktnu podršku googla, ali sve se da rešiti nadam se.

I oprostite na glupom pitanju, ali neće da radi mobile data? Odem na ovu stranu sa zvaničnim podešavanjima za telenor, i sve uradim kao što piše, i neće. Ne znam u čemu je problem.

Jesi ovako podesio
U okviru glavnog menija uđite na opciju Settings
Uđite na opciju opciju Mobile network (kod nekih aparata uđite na opciju More)
Potom izaberite Access Point Names
Pritisnite taster Menu i izaberite opciju New APN
Name: Telenor gprs
APN: internet
Proxy: 217.065.192.033
Port: 8080
Username: telenor
Password: gprs
Server: http://wap.telenor.rs
MMSC: ostaje prazno
MMS Proxy: ostaje prazno
MMS port: ostaje prazno
MCC:220
MNC: 01
Authentification Type: PAP
APN type: upisati default ili izabrati internet
Bearer: Unspecified
Pritisnite taster menu.
Izaberite opciju Save.
Uđite ponovo u opciju Access point names i izaberite kreirani profil.

koji fabricki rom imas ,tamo kada odes o telefonu pise nesto kao 015 ili 036 ili sl

Paaaa, nemam pojma gde to piše. EVo vidi na skrinu:

Screenshot_2014-10-03-19-32-38.png

Inače, Antutu mi je u startu pokazao 32.999 (za milidlaku 33k :) ).
Screenshot_2014-10-03-19-34-52.png

P.S. na fonu ima neki app kinguser pomoću koje sam skinuo par (dve ili tri) kineske aplikacije koje su došle sa fonom. Dobra fora skroz.

Poslednja izmena:
test ti je super a to je prva verzija roma za njega i neznam kakva je kamera na njoj ja sam ubacio 041 i kamera je odlicna po kvalitetu slike i ako ti su slike vazne na njegovom romu su najbolje a drugi imaju nekih drugih prednosti.

Prva verzija? A kolko ih je izašlo? Desetine?

I je l ima oficijelni 4.4 rom za coolpad f1? Vidim da pišu o oficijelnim romovima, ali nisam siguran da li ih razumem na Modacu.

Koje uputstvo si ti sledio za flešovanje? Ovo na modacu mi pola linkova baca na neke kineske sajtove na kojima nema šanse ni da se snađem, a i ako se snađem da nešto skinem sa njih.

Za sada imam root i instalirane drajvere na kompu.

Malo kako ga koristim, primećujem neke probleme, tipa pojedine stavke u podešavanjima (data usage) uvek pucaju, ovo sa kontaktima, ne znam šta ču sa mobile data, neće whatsapp da prepozna poruku (iako ista stigne na fon) itd, tako da gledam da ipak pređem na neki bolji rom :)

Jesi ovako podesio

Izvini promakla mi ova poruka. Nisam tako, pola tih unosa i nema na onom uputstvu. Sad ću da probam to pa da javim.

EDIT: Neće ni to :(

Upisao sve kao što si naveo i neće.

Čak sam i ugasio jednu karticu da namestim ovo, i opet neće. Da l je bag do roma ili šta li?

Poslednja izmena:
ima 4.4 ali je jos uvek nije ispeglan pa ti i ne prporucujem jos.Data usage ti puca najverovatnije zato sto su ti ukinuli apk -coolmenager ili ako imas srpski prebaci na engleski pa probaj da li radi i meni nije hteo na 036 a na 041 radi.E ovako ako imas root onda instaliras apk mobileuncle tools imas na gplay a na sd karticu stavis recovery
CWM English 6.0.5.0 i onda odes u apk mobileuncle i imas tamo recovery update i to odradis tj zamenis taj sa sd sa fabrickom,sada ugasis mob i drzis nekih 10s pow i volup i ucices u recovery (sa vol+ i vol- seetas kroz meni a sa pow potvrdjujes-vrsis odabir) tu uradis beck up roma samo pazi tu je ext kartica tvoja sd i to ti je tvoj beck up koji sadrzi sve sto u tom trenutku imas ,aplikacije,kontakte itd
http://www.modaco.com/topic/372543-...nfo-software-custom-roms/page-37#entry2224952
sada si spreman da ubacis custom rom
i citaj na modaco od Dakoka prva strana
whats up mi radi odlicno

http://pan.baidu.com/share/home?uk=1109748163&view=share#category/type=0
ovde skini ovaj rom
Coolpad8297W_041_lite_Rooted_0913.zip datum je 13. 09
njega stavis na sd karticu (ne u neki folder nego direktno i ne raspakujes)
i onda uradis

Download zip file (rom) and transfer that to SDcard
- Turn on debugging on your phone, turn off quick boot, turn off phone (some folks remove battery now:))
- Press vol. up and power button together for at least 10 seconds.
- You are in CWM now (probably)
- Wipe data/factory reset, wipe cache partition
- Mounts and storage: Format System, Cache, Data (Don't format Data in TWRP recovery !!!). Go back
- Advanced: Wipe Dalvik cache, Reboot recovery
- Install zip from SDcard -> choose zip -> your rom (zip)
- Reboot to system
e tu sada ako je na kineskom nadjes gde se menja jezik i promenis na engleski i imas jos par koraka brisanja nekih kineskih apklikacija i to ti je to

Poslednja izmena:
da , samo da znas da su sa 036 pa nadalje nesto zeznuli sa fabrickom aplikacijom za poruke i neces dobijati poruke iz banke ,parkinga i sl te se mora zameniti drugom i onda radi ali tada ne radi za poruke led dioda(postupak ako treba cu pojasniti) ,ostalo je sve ok pocev od kamere pa dalje i u ovom custom romu su pojacali ton u slusalici i jos neke sitnice, a ako ti nesto ne bude odgovaralo zacas posla vratis stari cirka 3min .isti postupak je i za ostale romove a imas ih na prvoj stranici modaco foruma od Dakoka
licno mi se svidja ovaj 041 fabricki pa zatim baidu 56 i coloros

Poslednja izmena:
A je l ima opcija da radi i dioda i poruke iz banke? I koju drugu bi mi preporučio? Baš konkretno za parking me zanima, kao i za banku. Videh ranije da je neko koristio hangouts, pa me zanima je l može taj?

Takođe ovaj mobileuncle mi kad odem na recovery update izlista mnoštvo CWR verzija za najrazličitije telefone, ali ne i img fajl koji je dakok okačio i koji sam skinuo na sd karticu. Šta tu da radim XD

EDIT: MSnašao sam se. Trebalo je preimenovati fajl :trust:

Poslednja izmena:
Vrh Dno