Šta je novo?

cooler master 690

Шта се налазило у том напајању, не знам, ја вентилатор у свом не разазнајем чак ни кад прислоним уво уз кућиште (ал' се зато кркљави Maxtor, овај, Seagate чује сасвим добро и на метар-два :S:). Дебеле 12-це би требало да се врте на 2000 обртаја, наравно да ће бити гласне (undervolting решава тај проблем).

Poslednja izmena:
U tom tvom 350W se zaista ne čuje, imao sam ga i ja do nedavno. U ovom 400W, kao i u 450W se već čuje, ne mnogo, ali nije apsolutno tih kao u 350W. Jedan Xilence tu rešava problem :)

Штета што нигде нема тестова Xilence вентилатора (или ја не умем да их нађем).
А сад, назад на тему :D Колико су високе стопице на којима стоји кућиште?

А вентилатор на бочној страници изнад процесора је бескористан ако се користи tower хладњак.

To sam i ja mislio, ali sam u praksi dobio 1*C manju temperaturu. Znam da nije puno, ali kad sam već imao svih 7 x 12cm ventilatora što da ih neiskoristim, a imao sam i 2 x 12cm filtere, pa sam njih stavio na bočnu stranicu.

Колико су високе стопице на којима стоји кућиште?

cca 2cm.

Ja cu stranice da modujem cim budem imao vremena :), to jest ovu sa dva otvora...inace moze da se uradi ista stvar kao i kod centurion-a, a to je da se na prednjem panelu iza onih "mreza", grilova za opticke uredjaje stavi jedna 12-ica. Tako da cu staviti dve napred, jedan na dno kucista, a da izvlace vazduh dva gore i onaj jedan pozadi :d

Poslednja izmena:
Odleteće vam mašine od silnih ventilatora :d - mogu slobodno da slete kod mene. Kućište je, izgleda mi, odlično - i meni se motaju kojekakve kombinacije da utopim svoje pa da pređem na CM.

Poslednja izmena:
Sad može da ide gore koliko god hoće, ja sam se obezbedio :)

Uspeo sam da se posečem na ******. Pazite se stranica, jako je kilavo odrađeno, ko kod Kung-Fu kućišta. Zasad jedina zamerka, ostatak kućišta je dobro obrađen da se ne može povrediti. Napravite polugicu šrafcigerom, ne gurajte prste. :)

Hmmm, morao da ti je zapao neki škart :D ja sam kod mene otvarao sve živo, skidao sve, i sve stranice su extra obrađene.

Sve zavisi koliko si uzbuđen kad sklapaš :D

Ja sam se i na Chiefteca posekao i to pošteno :d

Al' sam se napal'la, baš sam se napal'la...

Čif je mama sa onim stranicama i kvakicom, prosto je uživanje prodreti u unutrašnjost vaše računaljke. :D Izgleda da sam se skasapio na onoj kvazi ručkici, koju treba dobrano potegnuti da se otvori stranica. Definitivno čif deluje bolje finiširan, ali bih opet uzeo CM690, bez dvojbe. Kakva tišina sa onoliko 12cm fanova, ja sam impresioniran. Jedva čekam da turim još 2 na krov, i jedan dole, neka lagano pirkaju.

Noctua 120mm 400-800rpm, idealni za kućište, 1000 dinara kom.

Noctua nema nijedan model sa 400-800 rpm, ima NF-S12-800 koji je deklarisan na 500-800 (u zavisnosti od toga da li ga kacis direktno ili preko njihovog 'silent konvertora').

Poslednja izmena:
Nije ni toliko vec 500 +/- 10% sa ULNOM i 800 +/- 10% bez.Mene interesuje da li neko ovde zna ULNA sa +12V na koliko spusti voltazu na +7V,na +5V ili nesto trece.Pitam ovo jer sam mislio dodatno da utisam Noctue sa Zalman Fan Mate 2 ili MC1 kontrolerima koji voltazu spustaju na +5V.
Neko izmerio ? Koliko je Ohm-a resistor na ULNI ?

mali off
Je li taj Noctua stvarno tih i efikasan kako se prica? Vredi li dati 1000din?

Inace odlicno kuciste za te pare, mislio sam ga kupiti, ali sam se ipak odlicio za p182. :p
Coolermaster%20CM%20690.jpg

1186066143_cmrc690_4.jpg

Nije ni toliko vec 500 +/- 10% sa ULNOM i 800 +/- 10% bez.Mene interesuje da li neko ovde zna ULNA sa +12V na koliko spusti voltazu na +7V,na +5V ili nesto trece.Pitam ovo jer sam mislio dodatno da utisam Noctue sa Zalman Fan Mate 2 ili MC1 kontrolerima koji voltazu spustaju na +5V.
Neko izmerio ? Koliko je Ohm-a resistor na ULNI ?

Ček, ti bi da spuštaš fan koji se vrti na 500rpm? :p

Ne,ja imam 2x NF-S12-1200 koja trenutno rade bez ULNE i iz BIOS-a iscitana brzina im je 1270 RPM.E sad posto hocu da ih dalje utisam,zanima me sta od sledeceg da upotrebim ULNU,ZM-MC1 ili ZM-FM2 (imam sve).Sa ULNOM bi trebalo da spusta na ~650 RPM.

Ajde bre djolez, i ti ga pretera :) Zar je stvarno bitno čime ćeš smanjivati broj obrtaja ventilatora? Vent kad se vrti na 600 o/m stvara istu buku bez obzira da li si mu napajanje smanjio za ZM-MC1, ZM-FM-2 ili bilo čim drugim.

Ajde bre djolez, i ti ga pretera :) Zar je stvarno bitno čime ćeš smanjivati broj obrtaja ventilatora? Vent kad se vrti na 600 o/m stvara istu buku bez obzira da li si mu napajanje smanjio za ZM-MC1, ZM-FM-2 ili bilo čim drugim.

Dobro,ali cisto informativnog karaktera,koji od ovih adaptera,kontrolera ce vise smanjiti broj obrtaja.Uostalom posle Novaka mi stizu novi ZM-MFC2 kontroleri.Pravo remek delo za komp.

Vredi - što se mene tiče, samo nije više 1000, mislim da je sada 850 din.

950 din su u Webhouse-u,nabavljao sam ranije SilenX,NoiseBlocker,Scythe,Zalman,Coolink i Delta Ventilatore ali su svi manje vise imali nabavnu cenu 1.5-2x puta vecu od ovih sjajnih Noctua,sad nema potrebe za tim.Vrede svaki dinarcic,implementirana u rotor vrhunska tehnologija iz Austrian Institute for Heat-Transmission and Fan Technology.Jedino sto nisu blink blink,led diodice,UV,chromirano i ostale perverzije.

Poslednja izmena:
[QUOTE='marko[ns]Je li taj Noctua stvarno tih i efikasan kako se prica? Vredi li dati 1000din?[/QUOTE]
NF-S12 vredi svaki dinar.
Tih je a hladi kao blesav.:smoke:

Znači li mesta za šrafove na ovoj slici da napajanje možei naopačke da stoji?
Da ne vuče vazduh sa poda nego ispod grafičke?

Napajanje je moguće okrenuti po želji. Znači možeš okrenuti tako da uzima vazduh iz kućišta, a možeš okrenuti da vuče od dole. Na tebi je da odlučiš kako hoćeš. Ja sam stavio da vuče od dole, neznam zašto, ali tako mislim da je bolje.

I ja bi tako okrenuo... Tj. okrenuću, samo da kupim P182 :p

Od dole naravno :), efikasnije je sto se tice napajanja, zasto bi uvlacio topao vazduh da duva kroz napajanje kad mozes svez, "hladan"...

Smart napajanja kada uvlace topao vazduh,povecavaju brzinu obrtaja ventilatora kako bi smanjili temperaturu u PSU i samim tim postaju bucnija,bespotrebno ! Za ona glupa ne znam ! Moze fan dole da sluzi u te svrhe mada cim ima filter mrezicu,zamisljen je da uvlaci vazduh.Na mestu iznad prednje 12-ce postoji mogucnost kacenja jos jedne 12-ce putem plasticnih kaiseva.Kod mene je napravljena sledeca konfiguracija,napred 2x fana koja ubacuju hladan vazduh i pozadi 2x fana jedan vertikalno drugi horizontalno (blizi napajanju ploce) izbacuju,100% cisto strujanje vazduha.A napajanje stoji normalno,bez veze da stoji naglavacke ne mogu lepo da se procitaju ni specifikacije sa njega.

Poslednja izmena:
Od dole naravno :), efikasnije je sto se tice napajanja, zasto bi uvlacio topao vazduh da duva kroz napajanje kad mozes svez, "hladan"...
.... i obogaćen prašinom, dlakama, i ostalom štrokom koja je neizbežna na podu, osim ako imate kućnu pomoćnicu koja svako jutro prebriše pod ispod kompa.

Nije ni toliko vec 500 +/- 10% sa ULNOM i 800 +/- 10% bez.

Interesantno, meni se cini da sam upravo to i ja rekao? Sem ako se ovaj podatak za +/- 10% racuna kao korisna informacija, pretpostavljao sam da svi znamo da se podaci o rpm ventilatora uzinaju sa ovom tolerancijom.

Ako ti mozes nekog da ispravljas nemoj se onda ljutiti ako isto tako neko tebe ispravi,toliko o tome :)

Nazad
Vrh Dno