Šta je novo?

cooler master 690

U Mistik ne staju neke duze graficke kao sto su x1950pro...
:laugh:
To apsolutno nije tacno! Imam Mystique 632 i graficku 8800gts koja je duza od x1950 pro i naravno da staje u kuciste. Inace 8800 gts ima indenticne dimenzije kao i 8800 ultra!!
A i hladjenje kucista je sasvim zadovoljavajuce. 120x120mm napred i 120x120mm pozadi su sasvim dovoljni!

8800GTS nema iste dimenzije kao 8800Ultra.
Ima kraci pcb samim tim sto je 320bit a ne 384bit.

:laugh:
To apsolutno nije tacno! Imam Mystique 632 i graficku 8800gts koja je duza od x1950 pro i naravno da staje u kuciste. Inace 8800 gts ima indenticne dimenzije kao i 8800 ultra!!
A i hladjenje kucista je sasvim zadovoljavajuce. 120x120mm napred i 120x120mm pozadi su sasvim dovoljni!

Ne znam sta je smesno?

Citiram:

Pay close attention to the actual measurement of 10 ½ inches/26.67cm vs. the distance needed for a PowerColor X1950Pro PCI Express video card that needs a minimum of 13 inches/33.02 cm! This totally eliminates this case from consideration for anyone needing the extra room for these much larger video cards.

http://www.driverheaven.net/reviews/CoolerMaster-Mystique 632 PC Case/index2.php

Ako grese njihova greska, ali zaista deluje vrlo tesno :)

Napajanje na ovom kucistu montira se na dno.
Kolika je to prednost ili mozda mana???

@Tomas73
Nemam iskustva sa tim kućištima, ali sa raznih testova i po forumima vidim da se kao problem često ističe dužina kablova na napajanju, pa moraš da obratiš pažnju posebno na dužinu 24 pinskog kabla za napajanje ploče. Ako je suviše kratak moraš da koristiš adapter kojim ćeš ga produžiti, što ja lično ne volim.

Lično ne vidim neku prednost tih kućišta, pogotovo ne kod modela koji na dnu (ispod napajanja) nemaju rupu za uvlačenje hladnog vazduha.

Da ali ni ova "klasicna" kucista nemaju rupu za uvlacenje hladnog vazduha za vent napajanja + gore se skuplja topao vazduh i ova kucista sa PSUom dole imaju gore ventove... mislim da ce se ubuduce polako zanemariti stari koncept i preci na novi - tj. napajanja dole, nesto kao kod CM Cosmosa bi po meni bilo extra.

Za kuciste imam da kazem samo ovo "EXTRA",za te pare nema 100 %
nista bolje.Moze bez preterivanja da parira duplo skupljim kucistima gl. Antec Nine Hundred.

P.S. : Zagrejani kupci ne moraju da zure Desk ima na lageru preko 40 kom.Kako je krenuo kurs mozda je pametno cekati neko vreme.

Poslednja izmena:
Upravo sam pazario doticno kuciste i stvarno izgleda odlicno.
Kvalitet izrade je odlican, prostora ima dovoljno.
Cini mi se da za 5827 din. nema ni blizu ovako dobre kupovine.

ahh, kuciste je carsko, pogotovo za ove pare....

Po slikama sa zvanicnog sajta cooler mastera, lepo se vidi kvalitet izrade. Sjajni featursi, kao i sam izgled.

Znaci ima u Desku, extra ;)

Zanima me samo koliko W ima napajanje ? Na sajtu pise nesto Power Supply Standard ATX PS2/ EPS 12V (Optional), sto mi je malo cudno :S

Poslednja izmena:
he he...
Ovo kućište se ne isporučuje sa napajanjem, već je ostavljeno kupcu da se sam odredeli za isto (tj kupi).
To (Optional) znači da nije standardna oprema i to je jedna od čestih stvari kod malo kvalitetnijih kućišta. Onaj ko hoće da kupi ovo kućište sigurno neće hteti u njega da stavi neko ~300W napajanje, već će izdvojiti još toliko (oko 70€) i pazariti nešto malo ozbiljnije (kao što je i ovo kućište).

Meni je stiglo, ali ne mogu ja da ga stignem da ga pokupim pre sledeće nedelje. :) Ne smem da kažem cenu. :d

Elegantno kuciste, nema sta :) ...da sam video ranije, pa da sam pazario umesto mystique 632, ali posle **** nema kajanja :d

Poslednja izmena:
Držite mi palčeve...očekujem ga sutra :(

^Ti si ga prvi narucio a dobices ga izgleda zadnji :d

znam :( ipak sam ja u SM a ovi što su ga dobili su u BG-u. Diskriminacija....A čekam ga skoro 2 meseca :(

mda, steta, ali tako ti je to :S

Ah da, ladno sam prevideo ono 'optional',
/me nabada coroskope na oci :)

Elem, gledam u desku cenovnik, i vidim da ga imaju po ceni od 6,037.20 Din. sto je tu negde oko 70 evra.
A kad smo vec kod tog napajanja, koje bi mi ti preporucio, naravno min 400 w, pozeljno 450w ?

Kuciste je super zaista, ali imam par zamerki. Plasticne "snale" koje drze gornju masku su previse tanke, lako mogu da se slome, isto tako ivice su mogli da odrade od aluminijuma ili bilo kakvog metala, umesto sto su plasticne, i na kraju mesta za fanove (12-ice) na levoj stranici, mogli su mesta za srafove, rupe, malo da "izdignu", da ne leze fan celom povrsinom na stranicu, samim tim se vrti dosta blizu i cuje se "huk" koji proizvodi. Naravno to moze da se spreci nekim gumicama, odbojnicima, ali trebali su da misle na to. Dole je ipak velika guzva sto se kablova tice, imam CM 600W i iskreno ne znam gde cu sa svim tim granama. ne vidim kako bi se stavio jos jedan fan dole a da ne bude extra tesno. Mada kratko sam ga prostudirao, dosao sam sa posla i na trku-frku ga slozio, za vikend cu ponovo :D...

Sem toga utisak koji odaje je stvarno izuzetan, pogotovo kad se uzme u obzir cena po kojoj se dobija doticno kuciste. Kada se pogase svetla zaista izgleda sa ovim plavim fanovima odlicno...

Dole je ipak velika guzva sto se kablova tice, imam CM 600W i iskreno ne znam gde cu sa svim tim granama. ne vidim kako bi se stavio jos jedan fan dole a da ne bude extra tesno. Mada kratko sam ga prostudirao, dosao sam sa posla i na trku-frku ga slozio, za vikend cu ponovo :D...
Za vikend pogledas ovaj post,bacis se na posao i spasis se dzumbusa sa kablovima.Odradis nesto ovako http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1277465&postcount=567.
Ekstra kuciste,dusu dalo za prepravke i vodeni sistem.

Koliko si fanova dobio sa njim??

2x standardna CM 120mm ventilatora + 1x CM 120mm Blue Led ventilator

Extra.
Ja u kućištu trnutno imam još 2x CM120mm Blue Led ventilatora, a danas su mi stigla još 2 x Xilence 120mm ventilatora i 2 x 120mm filtera. Mislim da će biti dosta promaje unutra sa jako malo prašine. Predpostavljam da stižu i filteri za 120mm vent napred i za dole?? Ja sam ova 2 nameračio da stavim sa strane na ta 2 mesta za iste, a da ta 2 standardna stavim skroz gore i jedan moj Blue Led nazad, tako će se dobiti automatski i dosta svetla unutra (mada nema prozora pa se neće videti, ali otom potom, biće i toga)...Još samo da sutra stigne...

Napred i dole imas filter za 12-ice, sa strane nemas. Deluje zaista mocno na stolu :D

pa taman će ova 2 filtera koje sam nabavio da dođu sa strane...samo još da stigne...

Kad smo vec kod filtera, gde ima da se nadju filteri za 12-ice...?

Telix iz NS-a ih prodaje, ja sam naručio 2 i čine mi se kao dobri. Probao sam ih malo i smanjuju protok vazduha na xilence ventilatorima, ali ne puno, i dalje se oseti kako vazduh "udara" po ruci...
Izgleda je stiglo kućište....i nije velika cena (5770)

Poslednja izmena:
Vrh Dno