Šta je novo?

Conroe

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
MrSa je napisao(la):
Kada su to IT giganti cutali ako imaju nesto u "dzepu" ?! :S:

АТI je својевремено ћутао о 9700PRO :)

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
a ko je rekao da ce taj procesor da postoji??
pa... intel :D

nikad ne reci nikad :)

Poslednja izmena:
Taj conroe na 3.33Ghz ce verovatno biti vaporware do Q1 ili cak Q2 2007.

MrSa je napisao(la):
Kada su to IT giganti cutali ako imaju nesto u "dzepu" ?! :S:

to ti je ko poker

genijalcin@23 je napisao(la):
Vi i vase prognoze...

BTW, ja jos uvek cekam da vidim Venice na 3 GHz... :D
Pogledaj tred AMD noviteti i vidi zadnji lukijin post! K8 na 3 GHz izlazi za koji dan!

Video sam na benchu vesti da ce po izlasku Conroea cene Pentium D 9xx serije ici znacajno dole... sve je to OK ali ovo mi najvise zapada za oko, Pentium D 950 ce pasti sa 637$ na 241$, WTF?!? Jel li to znaci da ce 930-ka i 940-ka kostati oko 200e?

Da li ce se u opste isplatiti kupovina Preslera 950-ke za te pare pored Conroea, video sam onaj test sa xtremesystems... Super PI 1M, Conroe @ 2.4 GHz - 21.390s, Presler @ 5.4 GHz - 22.656s. Jel moguce da je Conroe toliko superioran u odnosu na Preslera?

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Pogledaj tred AMD noviteti i vidi zadnji lukijin post! K8 na 3 GHz izlazi za koji dan!
Ja bih ovo nazvala licemernom zamenom teza, a možda moze da se nazove i drugačije.

Pitanje: Kada će Venice na 3 GHz?
Odgovor: K8 stiže...

Da probam slikovito:
Pitanje:Kada ce Srbija ući u EU?
Odgovor:Grčka je već član EU, a obe pripadaju regiji jugoistočne Evrope :)

Eh, pa je li bas toliko smesno? :D
Imam ja i vaznija posla od toga da prati sta je ko i kada, i to na forumu, rekao. Moj komentar je bio vrlo konkretan i odnosio se na konkretnu situaciju. Citaoci Nedjinih tekstova bi trebalo tri puta da procitaju text, pa onda dva puta da pogledaju sta pise izmedju redova, ako se redovno sluzi ovakvim trikovima :d

Citiracu jednu mudru osobu: "I kad se talasa, talasa se namerno, da bi bilo zanimljivije, a ne da se svi podavimo..."

Poslednja izmena:
a vas dvoje ste bas dokoni da izigravate Uroshu drvene advokate bez ikakve potrebe i pri tome me nazivate licemerom!

Poenta moje ondasnje najave je bila da ce AMD na 90nm izvuci 3 GHz! Kodno ime je krajnje irelevantno, bitna je poenta da K8 ma kako god da se zove stize na oficijelnih i vazdusnih 3 GHz, bas onako kako sam rekao da ce i da se dogodi.
Ja sam pricao o tehnologiji, a vi me ovde cimate za kodno ime! Bah! Apsolutno je nebitno da li ce se taj CPU na 3 GHz krstiti sa Opteron ili sa Athlon64! Poenta je da AMD na 90nm ima 3 GHz CPU na vazduhu.

ccc... Grcka i Srbija... kakvo lupetanje!!!

Nedjo je napisao(la):
a vas dvoje ste bas dokoni da izigravate Uroshu drvene advokate bez ikakve potrebe i pri tome me nazivate licemerom!

Poenta moje ondasnje najave je bila da ce AMD na 90nm izvuci 3 GHz! Kodno ime je krajnje irelevantno, bitna je poenta da K8 ma kako god da se zove stize na oficijelnih i vazdusnih 3 GHz, bas onako kako sam rekao da ce i da se dogodi.
Ja sam pricao o tehnologiji, a vi me ovde cimate za kodno ime! Bah! Apsolutno je nebitno da li ce se taj CPU na 3 GHz krstiti sa Opteron ili sa Athlon64! Poenta je da AMD na 90nm ima 3 GHz CPU na vazduhu.

ccc... Grcka i Srbija... kakvo lupetanje!!!

Pa da... Logika mnogo neka zaje*ana nauka. Najlakse je staviti tri uzvicnika na kraju recenice. Da ne duzim...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=486428&postcount=1
hint: obratite paznju na rec garantovano :D

Poslednja izmena:
ostao sam bez teksta...

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=95021

a tek ovo.

a sto se tice temperature :)

VictorWang je napisao(la):
even myself can hardly believe that.
last night I put my Zalman CNS9500LED on my Aopen975xa-ydg to cool my T2600.
when I finished all the benchmark pi_1m/sciencemark/pi_fast/3Dmark/PCmark,
I suddenly noticed I haven't connect the fan on the cooler.
then I realized what happen:
-------------------------
zalman 9500 with no fan
vcore=1.45~1.46v
T2600 @ 3Ghz
78gtx 512m @ 622_1880
only a 3000rpm 4cm fan on NB_Heatsink. no other fans cooling the system.
ambient temp=22c--------------------------
the system passed all the benchs in about 1hour
everest told the cpu temp=27c idle, 35c load

then I can tell why my conroe E6600 don't need a fan but just a Heatsink for cooling.
1.18v core is much lower then Yonah's 1.45v

seems we can throw away our watercooling/T120 and back to 7years ago just a Alu_Heatsink can solve the thermal problem of these chips in the future

Poslednja izmena:
4400+ @ 256.5*10=2565mhz
winrar3.61
multi=1140
single=676
-------------------
Conroe E6600 @ 266*9 =2400mhz
winrar3.61
multi=1120
single=675

Vrlo zanimljiv trend. Intelovci su se juce kleli u MHz a sada im to ne smeta. Setimo se samo AF i njegovih zajedljivih komentara tipa AMD nije presao 3GHz ili ebote kakav Intel ima proces kada radi na milion GHz i cela prica sa PR. Ovo samo govori koliko je MHz relativna stvar i koliko je nekima doslo iz doopeta u glavu.

Spacemaster je napisao(la):

Kaze se SUMNJAM i nemoj neko da sad pocne da prica kako je jezik dinamican i kako stalno evoluira :D

Lukija je napisao(la):
Vrlo zanimljiv trend. Intelovci su se juce kleli u MHz a sada im to ne smeta. Setimo se samo AF i njegovih zajedljivih komentara tipa AMD nije presao 3GHz ili ebote kakav Intel ima proces kada radi na milion GHz i cela prica sa PR. Ovo samo govori koliko je MHz relativna stvar i koliko je nekima doslo iz doopeta u glavu.

Ja i dalje stojim iza toga sto sam rekao -- AMD jos nema zvanicno 3GHz chip u prodaji :smoke:

A da Intel ima bolji proces u svakom pogledu pa i to stoji -- AMD dual-core na 2.8 GHz ima veci TDP od Pentium D 820 :d

audiofreak je napisao(la):
Ja i dalje stojim iza toga sto sam rekao -- AMD jos nema zvanicno 3GHz chip u prodaji :smoke:

A da Intel ima bolji proces u svakom pogledu pa i to stoji -- AMD dual-core na 2.8 GHz ima veci TDP od Pentium D 820 :d

a) Mislis da ti prosecnom korisniku nesto znaci? Vidjao sam da ljudi znaju sta je MHz a ne i GHz (pitaju koliko je teo gigabajta i slicno). 3GHz stizu uskoro, pitam se kada ce Intel doci na 3GHz kada kada predje na novu arhitekturu? Ispasce da je AMD prvi presao granicu od 3GHz zato sto Intel ima MHz1 i MHz2, da ne kazem pre nove ere i posle nove ere.

b) Ne skreci sa teme, pricamo o sadasnjosti, ja mogu da podignem takt za 41% i napon za 15% i da hladim CPU najobicnijim BOX coolerom i drzim do max 50*C. Bez MCE. Mozes li ti to sa tvojim? A sta ce da bude za koji mesec, to cemo da vidimo. Secas se da je Intel obecavao i 4GHz pa nije bilo nista. Ja ne verujem dok ne vidim. I nisam siguran koliko ti parametri mogu da se porede.

Nekome ovde nije jasno da PD820 i FX62 ne mogu da se porede. Proizvodni proces ne moze da se poredi na razlicitim arhitekturama tek tako PD @2.8 i K8 @2.8 imaju slicnu maximalnu termalnu disipaciju, ali na tih 2.8 ghz K8 uradi nekih 60% vise posla.
Uostalom, Dothan u 90nm se na istom taktu manje greje od Preshota, Northwood se u 0.13u manje greje od Prescotta na istom taktu, koji ima slicnu arhitekturu, ko je sad ovde u pravu ?
SOI proces sa DSL tehnologijom je izuzetna stvar koju je AMD uradio u saradnji sa IBM-om i tu su ispred Intela, a Audio se bacio na potpuno potcenjivanje svega sto je neIntelovsko ! :d

illidan je napisao(la):
4400+ @ 256.5*10=2565mhz
winrar3.61
multi=1140
single=676
-------------------
Conroe E6600 @ 266*9 =2400mhz
winrar3.61
multi=1120
single=675
Winrar single thread kod mene na Venice-u na 2.7 ghz ide 800 kb/s sa dobrom LL memorijom, sa sto stvari u pozadini. Onaj Science mark 2.0 kod mene ima vise poena nego na tom Conroeu. ;)
Ono gde je zaista jak Conroe su SSE perormanse i tu ce biti sigurno razlika i do 25-30% dok se ne pojavi K8L :D
Ovo sve ostalo je prazno trucanje i lupetanje.

Lukija je napisao(la):
a)
b) Ne skreci sa teme, pricamo o sadasnjosti, ja mogu da podignem takt za 41% i napon za 15% i da hladim CPU najobicnijim BOX coolerom i drzim do max 50*C. Bez MCE. Mozes li ti to sa tvojim?
Ali zato ti nemozes dok radis na kompu da skuvas kafu na istom. :-devil-:

Gedza je napisao(la):
Ali zato ti nemozes dok radis na kompu da skuvas kafu na istom. :-devil-:
Evo ga i gedza car ! :D
Pa to ti je Hyperthreading ! :d Radis na kompu i kuvas kafu na istom.... :smoke:

drfedja je napisao(la):
Pa to ti je Hyperthreading ! :d Radis na kompu i kuvas kafu na istom.... :smoke:

Ne, hyperthreading ti je ono zbog čega Quake 4 bolje radi na P4 od 400$ nego na single core AMD-u od 800$ ;). I ono zbog čega možeš da kompresuješ DVD dok igraš nešto u isto vreme i da uradiš mnogo više nego single core AMD sa podešenim prioritetima..
To što niste umeli/hteli da iskoristite neku tehnologiju koja je po svemu bila revolucionarna kad se pojavila ne znači da je treba pljuvati :)

drfedja je napisao(la):
Aaaa, znaci onaj drugi CPU im sluzi za kuvanje kafe. Pa sto ga nisu nazvali Hypertcafing. :d Hvala za info. :smoke:

Snejk je napisao(la):
Ne, hyperthreading ti je ono zbog čega Quake 4 bolje radi na P4 od 400$ nego na single core AMD-u od 800$ ;). I ono zbog čega možeš da kompresuješ DVD dok igraš nešto u isto vreme i da uradiš mnogo više nego single core AMD sa podešenim prioritetima..
To što niste umeli/hteli da iskoristite neku tehnologiju koja je po svemu bila revolucionarna kad se pojavila ne znači da je treba pljuvati :)
Koliko vidim Conroe nece imati Hyperthreading, jer mu ne treba. Njegov pipeline je non stop napunjen, bez kojekakvih praznina, koje bi mogle mozda da se iskoriste za hyperthreading. Hyperthreading je izmisljen da bi se povecala efikasnost neefikasnog core-a. Ima i Nijagara SMT, ali je to malo drugacije implementirano.
Na kom to P4 radi bolje Q4 ? :d Oces da se uporedimo AMD CPU od 150$ sa bilo kojim P4 u doticnoj igri ?
Bas me zabole stojko da radim kompresiju DVD-a i igram Quake 4 u isto vreme. Quake 4 sucks !!! Lupetash gluposti. Izmeri usporenja za dva razlicita taska kod Hyperthreading-a, pa iznosi teze na osnovu dokaza. Jos malo pa je Hyperthreading kao dual core? :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno