Wulfgar
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.10.2005
- Poena
- 319
MrSa je napisao(la):Kada su to IT giganti cutali ako imaju nesto u "dzepu" ?! :S:
АТI je својевремено ћутао о 9700PRO
Poslednja izmena:
MrSa je napisao(la):Kada su to IT giganti cutali ako imaju nesto u "dzepu" ?! :S:
pa... intelNedjo je napisao(la):a ko je rekao da ce taj procesor da postoji??
kad je Intel to rekao??illidan je napisao(la):pa... intel
nikad ne reci nikad![]()
drfedja je napisao(la):Al' ste se primili, a Conroe jos nije izasao !
Nedjo je napisao(la):kad je Intel to rekao??
Pogledaj tred AMD noviteti i vidi zadnji lukijin post! K8 na 3 GHz izlazi za koji dan!genijalcin@23 je napisao(la):Vi i vase prognoze...
BTW, ja jos uvek cekam da vidim Venice na 3 GHz...![]()
Ja bih ovo nazvala licemernom zamenom teza, a možda moze da se nazove i drugačije.Nedjo je napisao(la):Pogledaj tred AMD noviteti i vidi zadnji lukijin post! K8 na 3 GHz izlazi za koji dan!
Nedjo je napisao(la):a vas dvoje ste bas dokoni da izigravate Uroshu drvene advokate bez ikakve potrebe i pri tome me nazivate licemerom!
Poenta moje ondasnje najave je bila da ce AMD na 90nm izvuci 3 GHz! Kodno ime je krajnje irelevantno, bitna je poenta da K8 ma kako god da se zove stize na oficijelnih i vazdusnih 3 GHz, bas onako kako sam rekao da ce i da se dogodi.
Ja sam pricao o tehnologiji, a vi me ovde cimate za kodno ime! Bah! Apsolutno je nebitno da li ce se taj CPU na 3 GHz krstiti sa Opteron ili sa Athlon64! Poenta je da AMD na 90nm ima 3 GHz CPU na vazduhu.
ccc... Grcka i Srbija... kakvo lupetanje!!!
VictorWang je napisao(la):even myself can hardly believe that.
last night I put my Zalman CNS9500LED on my Aopen975xa-ydg to cool my T2600.
when I finished all the benchmark pi_1m/sciencemark/pi_fast/3Dmark/PCmark,
I suddenly noticed I haven't connect the fan on the cooler.
then I realized what happen:
-------------------------
zalman 9500 with no fan
vcore=1.45~1.46v
T2600 @ 3Ghz
78gtx 512m @ 622_1880
only a 3000rpm 4cm fan on NB_Heatsink. no other fans cooling the system.
ambient temp=22c--------------------------
the system passed all the benchs in about 1hour
everest told the cpu temp=27c idle, 35c load
then I can tell why my conroe E6600 don't need a fan but just a Heatsink for cooling.
1.18v core is much lower then Yonah's 1.45v
seems we can throw away our watercooling/T120 and back to 7years ago just a Alu_Heatsink can solve the thermal problem of these chips in the future
Spacemaster je napisao(la):Ne sumljam...
Lukija je napisao(la):Vrlo zanimljiv trend. Intelovci su se juce kleli u MHz a sada im to ne smeta. Setimo se samo AF i njegovih zajedljivih komentara tipa AMD nije presao 3GHz ili ebote kakav Intel ima proces kada radi na milion GHz i cela prica sa PR. Ovo samo govori koliko je MHz relativna stvar i koliko je nekima doslo iz doopeta u glavu.
audiofreak je napisao(la):Ja i dalje stojim iza toga sto sam rekao -- AMD jos nema zvanicno 3GHz chip u prodaji :smoke:
A da Intel ima bolji proces u svakom pogledu pa i to stoji -- AMD dual-core na 2.8 GHz ima veci TDP od Pentium D 820 :d
Winrar single thread kod mene na Venice-u na 2.7 ghz ide 800 kb/s sa dobrom LL memorijom, sa sto stvari u pozadini. Onaj Science mark 2.0 kod mene ima vise poena nego na tom Conroeu.illidan je napisao(la):4400+ @ 256.5*10=2565mhz
winrar3.61
multi=1140
single=676
-------------------
Conroe E6600 @ 266*9 =2400mhz
winrar3.61
multi=1120
single=675
Ali zato ti nemozes dok radis na kompu da skuvas kafu na istom. :-devil-:Lukija je napisao(la):a)
b) Ne skreci sa teme, pricamo o sadasnjosti, ja mogu da podignem takt za 41% i napon za 15% i da hladim CPU najobicnijim BOX coolerom i drzim do max 50*C. Bez MCE. Mozes li ti to sa tvojim?
Evo ga i gedza car !Gedza je napisao(la):Ali zato ti nemozes dok radis na kompu da skuvas kafu na istom. :-devil-:
drfedja je napisao(la):Evo ga i gedza car !![]()
Pa to ti je Hyperthreading ! :d Radis na kompu i kuvas kafu na istom.... :smoke:
Aaaa, znaci onaj drugi CPU im sluzi za kuvanje kafe. Pa sto ga nisu nazvali Hypertcafing. :d Hvala za info. :smoke:drfedja je napisao(la):Evo ga i gedza car !![]()
Pa to ti je Hyperthreading ! :d Radis na kompu i kuvas kafu na istom.... :smoke:
Koliko vidim Conroe nece imati Hyperthreading, jer mu ne treba. Njegov pipeline je non stop napunjen, bez kojekakvih praznina, koje bi mogle mozda da se iskoriste za hyperthreading. Hyperthreading je izmisljen da bi se povecala efikasnost neefikasnog core-a. Ima i Nijagara SMT, ali je to malo drugacije implementirano.Snejk je napisao(la):Ne, hyperthreading ti je ono zbog čega Quake 4 bolje radi na P4 od 400$ nego na single core AMD-u od 800$. I ono zbog čega možeš da kompresuješ DVD dok igraš nešto u isto vreme i da uradiš mnogo više nego single core AMD sa podešenim prioritetima..
To što niste umeli/hteli da iskoristite neku tehnologiju koja je po svemu bila revolucionarna kad se pojavila ne znači da je treba pljuvati![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari