Šta je novo?

Conroe

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
drfedja je napisao(la):
Meni Photoshop 7 radi brze nego CS2 sa identicnim filterima, sta ti to govori? Nemoj samo da pocnes da mi pricas o SSE optimizacijama i kako je to na Intelu do j@j@ odradjeno. :d

Zanimljivo bi bilo videti da li tebi Photoshop 7 radi brze nego recimo meni CS2. Mozda bi i meni 7 radio brze? Ili je to samo zato sto tvoj procesor toliko voli legacy kod? :d

EDIT:
Sad mi je jasno zasto su se AMD-ovci toliko primili za SuperPI, svi drugi programi za izracunavanje PI im rade sporije jer su optimizovani :D:d:D

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
Zanimljivo bi bilo videti da li tebi Photoshop 7 radi brze nego recimo meni CS2. Mozda bi i meni 7 radio brze? Ili je to samo zato sto tvoj procesor toliko voli legacy kod? :d
Oces da kazes da ono sto je optimizovano za SSE2/3 radi sporije nego FPU legacy ? :d Jebesh onda tu optimizaciju. Ili je ipak optimizovano za NetButst-HeatMaster sto bi rekao Delimir ;)

Ajde benchuj PS7 i CS2 pa uporedi.

audiofreak je napisao(la):
EDIT:
Sad mi je jasno zasto su se AMD-ovci toliko primili za SuperPI, svi drugi programi za izracunavanje PI im rade sporije jer su optimizovani :D:d:D
Ko kaze da smo se primili na SuperPi :p Evo Pentium M na istom taktu ima bolji superpi rezultat od AMD K8 procesora.

705_large_conroe.jpg

Poslednja izmena:
znaci.... sahranio je pentium d : D

Mislim da ovi oficijelni testovi koji su objavljeni daju malo iskrivljenu sliku. Nema sumnje da ce Conroe biti veoma brz i snazan CPU, ali je sigurno da nece biti 50% brzi od Athlona FX. S' druge strane, AMD mora ozbiljno da se pozabavi unapredjenjem mikroarhitekture svojih procesora. Ono sto je najgore je to sto nema najava kakav je razvojni put AMD-ove mikroarhitekture.
Kolaju priče o share-ovanim FPU-ovima, shareovanom L0 cache-u koji je čak bio zamišljen u originalnom konceptu dual-core K8 jezgra. Ja lično mislim da AMD radi na multicore procesoru sa jednostavnim procesorskim elementima, poput Cell-a ili Nijagare. Ipak, takvo nešto mislim da se neće pojaviti pre 2008. godine.

Dobro ljudi, pravo ste se naoštrili na Conroe, a i ja sam, samo se pitam kuda sa četverojezgrenim Kentsfieldom? Da nije možda Conroe navlakuša i fakat mainstream!? Jer ako svi polete, a hoće, ako budu takve cijene, za Conroe-om, onda će imati dosta ploča koje neće vjerovatno moći gurati Kentsfield radi drugačije arhitekture. Da nije ova dual core priča samo čista navlakuša i izvlačenje para?

Sve je navlakusa za izvlacenje para, kako to ne shvatas. Samo je pitanje da li ces da das manje ili vise para za manje ili vise performansi. Oni jednostavno moraju da okrecu tocak it industrije.

drfedja je napisao(la):
Sve je navlakusa za izvlacenje para, kako to ne shvatas. Samo je pitanje da li ces da das manje ili vise para za manje ili vise performansi. Oni jednostavno moraju da okrecu tocak it industrije.

Amen to that.

Nekoliko pitanja

Interesuje me sledece:
1.Sta mislite da li ce conroe u sustini raditi na 975X cipsetu,ili je to samo jedan vid marketinga da bi na kraju bio samo 965 kompatabilan?
2.Ako bude radio sa 975X plocama,da li postoji veravotnoca da ce raditi i sa nVidia NF4 SLI 16 cipsetovima,ali samo uz zamenu doticnog biosa?
3.I na kraju koliko godina ce trebati da taj conroe bude dostupan na nasemm trzistu :d ?

Poslednja izmena:
1. radice ukoliko ploca poseduje odgovarajucu VRM specifikaciju
2. postoji verovatnoca, ali BIOS nije kljucna stvar
3. nema razloga da kod nas ne bude na jesen kad i u celom svetu!

Izgleda da je AMD u govnima do guse jer Conroe na 2.4G postize superpi od 21.454sec. Overklokovan na 4G radice superpi za manje 10sec a uz LN2, verovatno i za 5 sec ili nesto slicno. I kao sto rece jedan member sa extrema " AMD you have the ball now". Koliki ono treba takt 1000$ skupim AMD FX procesorima za 21sec superpi ? Nesto oko 4G cini mi se :D

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=95021

By WictorWang :

"I'm shocked by Conroe, just 2.4Ghz with 256m*2 DDR2_533 4-4-4-12 can break 21s. AMD ... all dead, and maybe the same words to Yonah
Let's waiting for Conroe/Meroms and more great 975x mobos with good OC features. Time for us to break into 10sec now.

Poslednja izmena:
Hm, ne znam bas da li ce Conroe tek tako ici na ta 4 GHz... A i pitanje koliko ce brzina u superpi testu da se odrazi na realne aplikacije...
Koliko god da sam veliki intelas ne bih voleo da Conroe bude preterano superioran u odnosu na AMDova resenja, inace ce neki intelov PR elegantno da iseta i saopsti da su one najavljene cene ustvari "po jezgru"

A da...2.4GHz i 4MB L2 kesa 316$...
Zanima me kako ce ovi u AMD-u da spavaju kada ovo vide.

Pa neka prodaju FX za iste pare :)

Al' ste se primili, a Conroe jos nije izasao ! Moram da odam priznanje Intelovom marketing FUD sektoru, svaka im cast. :D
Pa zar mislite da ce bilo ko od dve kompanije koje prave procesore da spava na lovorikama. Ako to bude tako bilo, onda nam se lose pise.

drfedja je napisao(la):
Al' ste se primili, a Conroe jos nije izasao ! Moram da odam priznanje Intelovom marketing FUD sektoru, svaka im cast. :D
Da, bas su nas za**bali :mad:

GOXY83 je napisao(la):
Hm, ne znam bas da li ce Conroe tek tako ici na ta 4 GHz...

tako se i meni cini, al i ~3.00GHz ce biti super

Jedan od razloga zasto se Conroe najavljuje vec devet meseci, a izaci ce godinu dana od prve najave nove arhitekture, jeste tj sto Intelu teshko ide pumpanje megaherca na novoj arhitekturi!
Tek skoro se yeld brzih jezgara povecao. I dalje je najvise 1.66 i 1.83 Ghz primeraka. Onaj Anandov na 2.66 je bio ekstra birani. COnroe nece videti 3GHz na 65nm!
Ali Intel i onako za godinu dana krece sa 45 nm proizvodnjom, sto ce doneti probijanje te famozne barijere...
Ogromni shareovani cache dobrano pomaze u SuperPiju

Da li moze neko ko se razume u tematiku da mi kaze da li AMD ima prostora za drasticno smanjivanje cena ukoliko Intel ispuni najave? Posto je to jedino sto ce u tom trenutku biti moguce da bi parirali, a svi bi opet poceli da teramo AMD procesore za pristojne pare :D

Pitanje zahteva detaljnu trzisnu analizu, ali na osnovu cinjenice da jos uvek nisu presli na 65 nm i na njihove proizvodne kapacitete (ovde se odnosim pre svega na nemogucnost proizvodnje dovoljnog broja 939 procesora) moje licno i totalno laicko misljenje je da ne mogu.

SoSo je napisao(la):
Pitanje zahteva detaljnu trzisnu analizu, ali na osnovu cinjenice da jos uvek nisu presli na 65 nm i na njihove proizvodne kapacitete (ovde se odnosim pre svega na nemogucnost proizvodnje dovoljnog broja 939 procesora) moje licno i totalno laicko misljenje je da ne mogu.
Zivi bili pa videli.Ne sumljam da je conroe odlican procesor,i da po performansama brise sve do sad testirano,ali ovo AMD-ovo cutanje cini mi se kao marketinski potez.Ono tipa intel se ispuca sa svim sto ima i na kraju AMD izbaci ista,ako ne i bolja resenja(cega smo i bili svedoci ove dve godine)koja ce i po ceni i po performansama biti veoma konkurentna.Opet ponavljam "zivi bili pa videli"!

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
Zivi bili pa videli.Ne sumljam da je conroe odlican procesor,i da po performansama brise sve do sad testirano,ali ovo AMD-ovo cutanje cini mi se kao marketinski potez.Ono tipa intel se ispuca sa svim sto ima i na kraju AMD izbaci ista,ako ne i bolja resenja(cega smo i bili svedoci ove dve godine)koja ce i po ceni i po performansama biti veoma konkurentna.Opet ponavljam "zivi bili pa videli"!

Kada su to IT giganti cutali ako imaju nesto u "dzepu" ?! :S:

MrSa je napisao(la):
Kada su to IT giganti cutali ako imaju nesto u "dzepu" ?! :S:
Do onog trenutka kad kad im najbolje legne situacija.
Elem intel iz dana u dan ispucava nove informacije o novom conroe jezgru sa svim mogucnostima ,dok AMD manje vise cuti na komentare istog.Cinjenica koja govori da ce do konacnog izlaska conroe jezgra u prodju proci podosta vremena,mozda govori i to da AMD-u nije vreme za "hvalisanje" jos uvek.Ovo je moja procena koje verovatno i nece biti tacna,ali po ko zna koji put IT industrijaa moze sve da nas iznenadi,ali videcemo,jer vreme je najbolji pokazatelj onoga sta nas ceka.

Nedjo je napisao(la):
COnroe nece videti 3GHz na 65nm!
hm... a sta je se conroe extreme edition ? 3.33GHz i fsb od 1333MHz

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
hm... a sta je se conroe extreme edition ? 3.33GHz i fsb od 1333MHz
a ko je rekao da ce taj procesor da postoji? I ko ti garantuje da 'oce?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno