Šta je novo?

Conroe in action!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
drfedja je napisao(la):
WoodKresta izgleda dobro, ali ga Opteron sustize kada su multithread stvari u pitanju. Izgleda da ga tu malo kolje shareovan L2 cache. Nije cudo sto AMD hoce da implementira shareovan L3 narocito kod serverskih varijanti. To zaista ima smisla. Gledao sam nedavno na Yonah-u kad puste jedan SuperPI, rezultat je bruka, a kad puste dva od jednom rezultat je manji jedno 30%. Kod DC Opterona, X2 Athlona, pa i Presslera usporenje je prilicno malo. Kod K8 usporenje je ni pola sekunde, barem ono sto sam ja uspeo da izmerim.

Sjajni su svi single thread rezultati i tu Opteron nema sta da trazi, ali i nisu toliko sjajniji s' obzirom da ovaj radi na 3 Ghz a Opteron na 2.6. Najubedljivija je Sandra, koja pokazuje snagu 128-bitne SSE FP jedinice.

To su dual konfiguracije, 4 jezgra sa 533MHz FBDIMM.. AMD će i dalje biti jak na višeprocesorskim sistemima, i tek će Nehalem sa CSI-jem to konačno moći da promeni.. U desktop mašinama, however, Conroe će sigurno vladati bar do dolaska K8L, ako ne i duže.. Koliko vidim, trenutno su dobri za 3.33 na vazduhu, 45nm će ići još gore..

Inače normalno je da se rezultati uspore (mada nisam primetio da je 30%) kada se radi sa dva taska odjednom - u prvom radi jedan cpu sa 4MB cache, a u drugom 2 cpua sa po 2MB. Ima razlike. 🙂

It's abundantly clear that Conroe will be the fastest CPU in town when it hits in a few weeks' time.
Ovo je tochak koji se vishe ne zaustavlja.Conroe je samo pochetak.Napravili su dobru "bazu" sad idu dalje...
IZlazi za par nedelja?malo ranije kanda...ali super...

Poslednja izmena:
Intel "Conroe" July 23

Conroe, now officially known as Core 2 Duo for desktops, is officially scheduled to launch on July 23. Intel has already stated that the company plans for Conroe to account for 40% of its desktop sales by Q1'07 -- a massive undertaking for a completely new architecture. The pricing for July 23 on Conroe is still exactly as we had published back in April. Intel allowed some benchmarks of Conroe earlier this year, with reasonably favorable results. Intel has also put out an advisory saying it will aggressively sell its 9xx and 8xx dual-core processors between June 4, 2006 and July 23, 2006 in order to dump inventory before the Conroe launch.

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2531

Evo gledam D805..$93..pa na nize.
Pashce cene ali nece biti to tako drastichno kod nas.
Mada ko ce ga znati...D920 ce biti ispod 200 ako ne i ispod 180 evra.
Do jeseni...ima svashta da bidne..😀

lepe cene za ovaj conroe, nema sta, 2.13ghz za 200-tinjak evra 😛 Kanda ce mi sledeca platforma biti intel, sem ako fx-55 ne bude pao ispod 200e (debelo ispod 200e) , a ne verujem da hoce jos skoro

pa bre ko ce da kupuje taj 8xx i 9xx shit kad stize E6xxx 😀

illidan je napisao(la):
pa bre ko ce da kupuje taj 8xx i 9xx shit kad stize E6xxx 😀

Ne znam da li si primetio,ali izgleda da je vec poceo "dumping" Pentiuma D na malim oglasima :d :d.
Razlog je naravno sto nece moci da se proda ni za upola sadasnje cene za mesec i po dana(kada novi budu kostali kao sada polovni :d ).
Sta radi intel vernim kupcima,samo ih frustrira 😀.
Te nova ploca,te prodaj stari izlazi novi "Pentium" :d(jes da se ne zove tako al' aj' sad' :d)

Poslednja izmena:
Van teme
ivanbo2003 je napisao(la):
Ne znam da li si primetio,ali izgleda da je vec poceo "dumping" Pentiuma D na malim oglasima :d :d.
Razlog je naravno sto nece moci da se proda ni za upola sadasnje cene za mesec i po dana(kada novi budu kostali kao sada polovni :d ).
Te nova ploca,te prodaj stari izlazi novi "Pentium" :d(jes da se ne zove tako al' aj' sad' :d)
Ovo je bilo na moj racun :trust:
Sto se frustracije tice, ista se ogleda kroz introspektivu tvoga nastupa, a naporan si za medalju!
A sto se cene tice kupio sam ga za 115 Evra!

@silverglider & moderators
vi rekoste da cete poostriti mere prema spamu i spamerima:trust:
nemojte zameriti 😉

ivanbo2003 je napisao(la):
ovo ti je jedan od najglupljih postova koji si napisao, a konkurencija je bas jaka....

Uh ala ste se uzrujali oko jednog komentara koji je pun sa smajlijima.

@yotavg

Nije tebi upuceno,iskreno video sam 2 oglasa i saljivo prokomentarisao,otuda smajlilji puta 2(nisam obracao paznju na postavljace,zasto bih?).Naporan sam za medalju?Jesam li ja rekao nesto lose za Pent.D ili Core2?Naprotiv,prvi je odlican value za novac(a i drugi bogami),dok je drugi pravi bager(u smislu performansi).Jedino sto zameram je pomalo konfuzna slika oko podrske(mobo) za nove Core varijante.NHF

@Ser_Zile

Jedan od najglupljih postova sto sam napisao.Uh,pa ako si ti da sudis neka bude.Ja nisam ni rekao da konkurencija nije jaka,cak naprotiv sve je jaca(dual core za 115e?? to nema nigde osim kod nas 🙂 ).
Licno kad bih ocenjivao tudje postove,mogao bih tvoju recenicu da napisem puno puta,medjutim to ne radim.Zasto?Pa verovatno gomila smajlija u nekim postovima mi upali lampicu da su imali vecu dozu humora nego "ozbiljnosti" u njima...Tesko prokljuviti te male zelene stvari.

Poslednja izmena:
Ne znam da li si primetio,ali izgleda da je vec poceo "dumping" Pentiuma D na malim oglasima .
Razlog je naravno sto nece moci da se proda ni za upola sadasnje cene za mesec i po dana(kada novi budu kostali kao sada polovni ).
Sta radi intel vernim kupcima,samo ih frustrira .
Te nova ploca,te prodaj stari izlazi novi "Pentium" (jes da se ne zove tako al' aj' sad' )
Nije nishta nelogichno u ovom postu.Shta vishe i ja mislim da ce se tako i desiti.Ali cu ipak kupiti uskoro Conroe jer delje AMD i onda bih pre uzeo neshto shto je bolje.I to je logika zar ne?😛

van teme
@DARK SIDE
Ma post je "zlurad" 100% kao i vecina ostalih vecinom se ismeva, podbada ruga, provocira zato sam reagovao.
Naravno da ce pasti cene procesora, o cenama bih mozda i mogao pricati, ali ne u ovom postu, stavio sam link jedanput i dosta, dalje mogu o tome samo da citam postove AF-a, Gedze, Broza, dfedje, nedje i ostalih razumnih ljudi.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Nije nishta nelogichno u ovom postu.Shta vishe i ja mislim da ce se tako i desiti.Ali cu ipak kupiti uskoro Conroe jer delje AMD i onda bih pre uzeo neshto shto je bolje.I to je logika zar ne?😛

Hehe,pa ja sam vise saljivo napisao,ne verujem da ce ljudi bas da krenu da prodaju nesto sto im radi OK(a posebno sto se dobro OCuje).Ali ko ima $ i volje za to,sto da ne.Izgleda da Core2 donosi radikalno dobar price/perf odnos.

BTW danas je neki lik iz Japana presao 4.7Ghz (sto je skoro 5😀 ) uz ekstremno hladjenje, i dosao do 10.xx sec. u sPI.
Jeste gadna sintetika,ali opet je neverovatan rezultat.

BTW danas je neki lik iz Japana presao 4.7Ghz (sto je skoro 5 ) uz ekstremno hladjenje, i dosao do 10.xx sec. u sPI.
Jeste gadna sintetika,ali opet je neverovatan rezultat.
Jasno je da je to dobar cpu.Intel je odgovorio i to adekvatno kao jedan jedan renomirani div ove industrije.Ko zna dali bi tako uradio da AMD nije pocheo da pravi dobre procesore 😀.😀😀
U svakom slucaju,kupujem ono shto mi za ulozeni novac vishe pruza.U ovom trenutku a i do kraja godine,kako mi se chini,bice to Intel.
E sad,u mnogim firmama(vecim) vidim da i dalje nemaju Prelser,nego guraju Smithfield.Kako stvari stoje,lageri su puni a kupaca nema,barem ne po ceni 830 ice od preko 330eu.Po svojoj prilici mnogi nece ni ponuditi presler- a skocice sa Smithfield-a na Conroe u ponudi.😀.
Na kraju ako cena Conroe mikroprocesora bude tako niska,kako najavljuju,onda ce ovi single core da budu jako jeftini dok ne nestanu sa trzista.
To su neka moja predvidjanja.Ali ajd'sad da ne bude da umisljam da sam ekonomista(kad nisam).
van teme
@DARK SIDE
Ma post je "zlurad" 100% kao i vecina ostalih vecinom se ismeva, podbada ruga, provocira zato sam reagovao.
Naravno da ce pasti cene procesora, o cenama bih mozda i mogao pricati, ali ne u ovom postu, stavio sam link jedanput i dosta, dalje mogu o tome samo da citam postove AF-a, Gedze, Broza, dfedje, nedje i ostalih razumnih ljudi.
Ma nije on losh dechko,samo po nekad "navija" previshe😛 A i sam ce da predje na Intel cpu uskoro...negde na jesen ili zimu(najdalje) 😀😀

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Jasno je da je to dobar cpu.Intel je odgovorio i to adekvatno kao jedan jedan renomirani div ove industrije.Ko zna dali bi tako uradio da AMD nije pocheo da pravi dobre procesore 😀.😀😀
U svakom slucaju,kupujem ono shto mi za ulozeni novac vishe pruza.U ovom trenutku a i do kraja godine,kako mi se chini,bice to Intel.
E sad,u mnogim firmama(vecim) vidim da i dalje nemaju Prelser,nego guraju Smithfield.Kako stvari stoje,lageri su puni a kupaca nema,barem ne po ceni 830 ice od preko 330eu.Po svojoj prilici mnogi nece ni ponuditi presler- a skocice sa Smithfield-a na Conroe u ponudi.😀.
Na kraju ako cena Conroe mikroprocesora bude tako niska,kako najavljuju,onda ce ovi single core da budu jako jeftini dok ne nestanu sa trzista.
To su neka moja predvidjanja.Ali ajd'sad da ne bude da umisljam da sam ekonomista(kad nisam).

Da sam na tvoje mjesto nebih se zalijecao odmah nego bih sacekao kraj godine da se vidi sta ce ponuditi AMD trzistu kao odgovor na novu Intelovu arhitekturu. Kao drugo veliko je pitanje da li ce Intel biti u mogucnosti da isporucuje Conroe u velikim kolicinama do kraja godine kao trece kod Intel'a uvijek ima i poneki pocetni bug'y stepping....

stay cool ....

monteboy je napisao(la):
Da sam na tvoje mjesto nebih se zalijecao odmah nego bih sacekao kraj godine da se vidi sta ce ponuditi AMD trzistu kao odgovor na novu Intelovu arhitekturu. Kao drugo veliko je pitanje da li ce Intel biti u mogucnosti da isporucuje Conroe u velikim kolicinama do kraja godine kao trece kod Intel'a uvijek ima i poneki pocetni bug'y stepping....

stay cool ....
Znam...uvoz ce odraditi Comtrade kao i za ovaj Presler koji sam tamo kupio.Stepping...ma sumnjam...dobro su ga testirali do sada i ispucavali.Mada desavalo se pre...U svakom slucaju I ovaj presler mi radi kao lud pa cu odabrati momenat kupovine u zavisnosti od matichne ploche gde moze biti vishe problema....

monteboy je napisao(la):

stay cool ....
Kod Intela ima uvek ono "ali" sto devojci srecu kvari! :d Bas me zanima kolika ce da bude dostupnost NGMA procesora u momentu kada se pojave 23.Jula, pa do kraja 2006. godine. Sto se tice buggy steppinga, ne bih da komentarisem, ostaje da se vidi. Uvek prva serija procesora nije bog zna sta, dok se ne uhoda proces proizvodnje, mada su ga "plavi" uhodali vec na Presslerima i Yonahu.

ne znam sta moze da fali conroe-u, kada je OPB sa xtrema presao na intel 😀

x6800473910s7502us.gif

Conroe je do sada u praksi debelo istestiran na intelovoj plochi.Zanima me kako ce se snaci ostali proizvodjachi plocha.A ako su ove prve serije loshe sa ovako "loshim rezultatima" onda neznam shta ochekivati od poboljashanja uopshte..eheheh

illidan je napisao(la):
ne znam sta moze da fali conroe-u, kada je OPB sa xtrema presao na intel 😀

I? Na XSu je normalna pojava da ljudi voze sve sto je u trendu bilo da je AMD bilo da je Intel dok se to kod nas svodi na moj_veci_od_tvoga. Srbija medju sljivama.

Tacno tako, ali u Srbiji malo ko ima love da izdvoji za bilo sta jace od Semprona ili Celerona sa integrisanom plocom, a kamoli da da 500-600 ili vise evra za CPU.
U krajnjoj liniji o.c. se i svodi na to da se pokazi ciji je veci. :d
Na XSu se vozi ono sto je najbolje + sto oni koji se bave o.c.-om rade daleko ozbiljnije stvari u zivotu, a ovo im dodje kao hobi, da sklope ludu skalameriju.
Za razliku od njih koje nije mnogo briga da li su spalili nekog FX-a, neki 7900 GTX ili sta ti ja znam, u Srbiji to ipak nije slucaj.

Poslednja izmena:
Mene zaista cudi da se ovi novi cipovi ovako divljacki klokuju, bice da je to zbog toga sto "Intel ima losiji proces" :-devil-:

pa dobro o cemu pricamo ovde, o nasoj jadnoj i bednoj IT sceni, ili o novim tehnologijama i trendovima 🙂

audiofreak je napisao(la):
Mene zaista cudi da se ovi novi cipovi ovako divljacki klokuju, bice da je to zbog toga sto "Intel ima losiji proces" :-devil-:

To što se postiže LN2 hlađenjem, ne verujem da ovde ikog normalnog zanima, ali svakako pruža mogućnost da nešto relativno uporedimo. Conro za sada pokazuje sve ono što se i može očekivati od unapređene Pentium M arhitekture koja se izrađuje u 65nm. Lepo je što se intel dozvao pameti i što se vraća na staze stare slave. Takođe je očigledno da bi AMD mogao lako da nadoknadi (na isti način) ovo što će intel uskoro nesumljivo prikazati.

Poslednja izmena:
Paradigma je napisao(la):
To što se postiže LN2 hlađenjem, ne verujem da ovde ikog normalnog zanima

Apsolutno si u pravu da ovde nikog normalnog ne zanimaju rezultati sa LN2 ali sam siguran da svakog nepristrasnog i normalnog coveka zanima vazdusno hladjenih 3.7-3.8GHz za svaki dan, koliko postizu Conroe 6600 i 6700 modeli a sto mozete videti na Extremu no cak i da se Conroe klokne na 5GHz vazdusno pojedini na ovom forumu bi i dalje tvrdili kako to nije nista posebno i kako treba cekati da AMD sredinom sledece godine predstavi K8L koji ce eto "mozda moci da se nosi sa Conroem" a do tada da se svi lepo odreknemo performansi koje nam nudi Intel svojim novim procesorima i da zarad slepe pripadnosti malom zelenom cekamo godinu ili vise dana, malo sutra gospodo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno