Šta je novo?

Conroe in action!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Makita:

to niko nije ni rekao, a sumnjam da ce 2ghz primerak conro-a ici na 3.8ghz na vazduhu, a taj ce biti najprodavaniji verovatno.

6600 je na 2.40ghz, a 6700 na 2.67

C2E
X6800
2.93GHz / 1066MHz 4MB 23-Jul $999

C2D
E6700
2.67GHz / 1066MHz 4MB 23-Jul $530

C2D E6600
2.40GHz / 1066MHz 4MB 23-Jul $316

C2D E6400
2.13GHz / 1066MHz 2MB 23-Jul $224

C2D E6300
1.86GHz / 1066MHz 2MB 23-Jul $183

Makita je napisao(la):
Apsolutno si u pravu da ovde nikog normalnog ne zanimaju rezultati sa LN2 ali sam siguran da svakog nepristrasnog i normalnog coveka zanima vazdusno hladjenih 3.7-3.8GHz za svaki dan, koliko postizu Conroe 6600 i 6700 modeli
A ti si probao jedno 15 komada pa si zakljucio da svaki ide na 3.7-3.8 ghz na vazduhu. Mislim, daj molim te.... :d
Kad bude bilo masovne proizvodnje i kada se budu ovde grabili ko ce da ga pre kupi, onda cemo da pricamo o tome koliko se dobro klokuju. Sasvim sigurno je da ce i na 2.9 ghz to biti zverski brz CPU.

Paradigma je napisao(la):
C2D E6300
1.86GHz / 1066MHz 2MB 23-Jul $183

Mmm,svidja mi se zadnji broj,183,nice little number 😀
E sad koliko ce neka pristojna ploca da kosta,ostaje da vidimo.Ali ipak,lepa cifra za buduci lep dual core.

Mmm,svidja mi se zadnji broj,183,nice little number
E sad koliko ce neka pristojna ploca da kosta,ostaje da vidimo.Ali ipak,lepa cifra za buduci lep dual core.

Takođe je očigledno da bi AMD mogao lako da nadoknadi (na isti način) ovo što će intel uskoro nesumljivo prikazati.

Nije valjda da ni ti ne znas kako se pise rec sumnja?!? :zgran:

To što se postiže LN2 hlađenjem, ne verujem da ovde ikog normalnog zanima, ali svakako pruža mogućnost da nešto relativno uporedimo.

Mislio sam da ce zanimati makar monteboy-a 😀

Elem, mozemo na osnovu tog poredjenja da izvucemo i neki zakljucak -- AMD sigurno nece moci sa sadasnjim procesom da predje 3.5GHz, a Intel ce moci i to na vazduhu ako bude potrebe za tim.

AMD sa sadasnjim procesom (90 nm), sada ima 3 ghz, odnosno 2.8 na dualcore-u sa 12-stepenim pipelineom itd.... Intel sa sadasnjim procesom (65 nm), ce imati kroz par meseci 2.93 ghz, naravno, bez HTT linkova i memorijskog kontrolera.
Kad cete vec jednom da pocnete da pricate sta Intel ima sada, a ne sta ce imati sutra
Ako imate los dan danas, a sutra cete imati dobar dan, onda ajde bolje da pricamo o sutra. 🙂

I mozemo tako da pricamo do sutra koliko ce Ghz AMD imati za godinu dana u 65nm, ali to su sve prazna naklapanja.
Prema tome, cekamo 23. juli i procesore da stignu na testiranja. Sigurno je da ce Conroe biti veoma snazan, ali treba da se prvo pojavi, pa da se istestira, pa da se rasiri po trzistu, pa da se vidi sta je tu dobro, a sta ne, pa tek onda da se ***** kako Intel RULA.

Shvatam da su kojekakvi likovi po XS-u dobili inzenjerske semplove da se malo igraju, ali da bi se stekla kompletna slika o novom intelovom super-fancy chipu treba ipak da se malo slegne prasina, koja je dignuta 6 meseci pre izlaska. Ne znam stvarno cemu tolika halabuka i ko je dozvolio da se objavljuju bilo kakvi rezultati pre pojavljivanja. Verovatno sam Intel koji se nasao u govnima sa svojim PentiJumom 4.

Poslednja izmena:
audiofreak je napisao(la):
Nije valjda da ni ti ne znas kako se pise rec sumnja?!? :zgran:

Znam za sumnju ali nesumnjivo me pravarila. :d

Elem, mozemo na osnovu tog poredjenja da izvucemo i neki zakljucak -- AMD sigurno nece moci sa sadasnjim procesom da predje 3.5GHz, a Intel ce moci i to na vazduhu ako bude potrebe za tim.

Ej, nemoj sad i ti čiji je tata jači. Jasno je da će jedno vreme Intel konačno imati brži procesor. AMD ima načina da odgovori kako proizvodnim procesom tako i izmenama u arhitekturi koje je i Intel načinio.

Poslednja izmena:
AMD ima načina da odgovori kako proizvodnim procesom tako i izmenama u arhitekturi koje je i Intel načinio.
ih sad.😀.Odakle znash kakvi su im proizvodni procesi tj.dali su toliko "jaki"?Bio si u fabrici?Ako je tako,koliko vas onda ide po instrukcije u Drezden?Znam za jednog:-devil-:
Ta ti je rechenica mi je nekako "politichko-marketinska"...:d u fazonu"odgovorice AMD,ima on snage"-kao da je box match.😀
Ako se pricha da ne treba trubiti o Conroe,koji josh nije pao na trziste, onda kako da tek shvatim ovako prediktivnu rechenicu?😀
Conroe je realnost i to pokazuju testovi....a to shta ce AMD odgovoriti i dali ima potencijala za to,to je tek pretpostavka za buducnost.Kao da ce Intel stati sa Conroe procesorom...heh...malo sutra...tako bi mogli da prichamao u nedogled,,....
Tako bih mogao i da predvidim da ce mnogi od vas kupiti Conroe i da ce biti zadovoljni ili mozda nece iz inata a ne racionalne logike.😛

Poslednja izmena:
pa vidi, naravno da ce odgovoriti 🙂 Pa nece valjda razbiti casu o patos iz besa uz komentar "e u qurac !!!" 🙂 Ili ce adekvatno odgovoriti ili ce ostati bez posla (ocu reci para).

drfedja je napisao(la):
AMD sa sadasnjim procesom (90 nm), sada ima 3 ghz, odnosno 2.8 na dualcore-u sa 12-stepenim pipelineom

1.Zvanicno jos ne postoji 3.0 GHz part zar ne?
2. 2.8GHz nema prostora za overclock zar ne?
3. 2.8GHz dual-core je po potrosnji (verovatno i disipaciji) sustigao Pentium 965 XE zar ne?

drfedja je napisao(la):
Intel sa sadasnjim procesom (65 nm), ce imati kroz par meseci 2.93 ghz

Danas je 28. maj, ako si mislio na dva kad si rekao "par" onda ok 😀

drfedja je napisao(la):
naravno, bez HTT linkova i memorijskog kontrolera.

Koji mu izgleda ni ne trebaju da bi radio brze od AMD-a koji ih ima 😀

drfedja je napisao(la):
Kad cete vec jednom da pocnete da pricate sta Intel ima sada, a ne sta ce imati sutra

Intel sada ima single core Cedar Mill 6x1 seriju koja kako neki kazu ide i do 5GHz na vazduhu, Pentium D 805 koji je svugde best buy, cak je medju prvih pet top sellera na newegg.com. Takodje ima Pentium D 9xx seriju kojoj su cene drasticno pale (videh na PC Berzi Pentium D 930 za 218€). Kao slag na torti je izvanredna Bad Axe ploca sa 975 chipsetom kojoj FSB ide do 445MHz. O tome sta ce imati sutra je vec dovoljno receno prema tome... :smoke:

drfedja je napisao(la):
pa tek onda da se ***** kako Intel RULA.
Ej, nemoj sad i ti čiji je tata jači.

😀😀😀

AMD ima načina da odgovori kako proizvodnim procesom tako i izmenama u arhitekturi koje je i Intel načinio.

Po meni je mnogo veca spekulacija kako ce se u praksi pokazati K8L kada se jednog dana pojavi nego kako ce se pokazati Conroe koji izlazi 23. jula.

@drfedja:
Da te podsetim da je mnogo AMD-ovaca ovde na forumu trubilo kako ce 64-bitnost i veci broj registara maltene izmeniti lice IT industrije i kako ce drasticno povecati performanse aplikacija. I sta bi od toga? :trust:

Bottom line -- mislim da nije u redu da nam ti isti sada popuju kako mi pricajuci o Conroe procesorima pricamo o nekoj neizvesnoj buducnosti.

Poslednja izmena:
1.Zvanicno jos ne postoji 3.0 GHz part zar ne?
2. 2.8GHz nema prostora za overclock zar ne?
3. 2.8GHz dual-core je po potrosnji (verovatno i disipaciji) sustigao Pentium 965 XE zar ne?
Audio, ne lupetaj molim te.
1. Postoji zvanicno, Opteron 156 - 3.0 Ghz part.
2. 2.8Ghz dual core ima mesta za oc. bar jos 200 Mhz.
3. 2.8 ghz dual core je 90nm, a 965XE je 65nm

Intel sada ima single core Cedar Mill 6x1 seriju koja kako neki kazu ide i do 5GHz na vazduhu,
Neki kazu, opet neki kazu, neki kazu... pa kad to probamo kako radi, onda cemo da kazemo koliko je dobro.
[/QUOTE]
Pentium D 805 koji je svugde best buy, cak je medju prvih pet top sellera na newegg.com. [/QUOTE]Jeste tako, odlicna je kupovina PD805, zato sto je najjeftiniji Dual Core.

Po meni je mnogo veca spekulacija kako ce se u praksi pokazati K8L kada se jednog dana pojavi nego kako ce se pokazati Conroe koji izlazi 23. jula.
Verujem da ce biti veoma kompetentan, ako ne i bolji, ali necu da govorim nista konkretno dok ne vidim i dok K8L ne izadje u prvoj polovini 2007. na trziste.
@drfedja:
Da te podsetim da je mnogo AMD-ovaca ovde na forumu trubilo kako ce 64-bitnost i veci broj registara maltene izmeniti lice IT industrije i kako ce drasticno povecati performanse aplikacija. I sta bi od toga? :trust:

Bottom line -- mislim da nije u redu da nam ti isti sada popuju kako mi pricajuci o Conroe procesorima pricamo o nekoj neizvesnoj buducnosti.
1. 64-bitnost ce izmeniti lice IT industrije, ali kad to postane opste prihvacen standard, a uskoro ce biti, a posto to sad imaju i Intel i AMD, sad nije niko u konkretnoj prednosti zbog toga. U prednosti je onaj ko bolje implementira u svoje procesore doticne ekstenzije.
2. Niko nije rekao da je Conroe neizvesna buducnost. Isto tako Conroe nije jahac apokalipse koji ce sad sve da urnise i samo cemo imati jeftine i brze conroe procesore. Pa ako to bude tako, imaces Conroe-a i za 10 godina. :d
Pa da nije AMD-a Intel bi bio isto sto i Micro$oft u svetu x86 PC procesora. Prema tome, uvek cu da "navijam" za malog zelenog, umesto za velikog plavog. Velikom plavom mogu da cestitam ako naprave dobar CPU, mogu i da ga kupim, kao sto sam u doba FX serije kupio Atija, doduse tu je odnos snaga daleko vise izbalansiran. Jednostavno, kupicu ono sto bolje radi za iste pare, a navijacke strasti cu da ostavim sa druge strane. Sad bi trebalo da mi quotujes da bi onda trebalo da uzmem Pentium D805. :d Pa ok, on je dobar za te pare, ali nije dovoljno dobar. 😀 Conroe vec jeste.

pa 64-bitna arhitektura je samo otvorila mogucnosi za veci adresni prostor ( sto pomaze database serverima i slicnim jedacima memorije ) .. a kako je trend da se adresni prostor uveca za 1 bit godisnje onda je i bilo vreme...
(128 bitni nece skoro 🙂
sto se tice revolucije u radu , pa mislim da se ne oseca toliko... koliko sam ja eksperimentisao zavisi od algoritma do algoritma ali opet veci broj registara pomaze.... 20% mozda .... revolucija bi po meni bilo nesto 5-10 puta brze.. ali nista od toga...
hyper transport nije losa stvar... ( a sigurno nije amd-ova 🙂 ) koliko sam ja video radi se o diferencijalnom slanju signala po unidirekcionim vezama sto bi trebalo da drasticno smanji smetnje i poveca toleranciju na sum... naravno vece i brzine... da li je to trenutno neophodno... pa mislim da ne... znam da su nasi ljudi radili verifikaciju protokola...

ako gresim ispravite me ...
pozdrav

Poslednja izmena:

Bi. Intel uveo EM86T, mali zeleni je ipak naterao velikog plavog da nesto uradi. Kupi danas nov CPU a da nije 64bitni? Ja to gledam ovako: 64bita, neka ih, od viska glava ne boli. U svakom slucaju, vi developeri ste kocnica 😀

pa mnogo je lakse napraviti hardware nego software.... ako ne verujes probaj pa ces da vidis ...

drfedja je napisao(la):
Pa da nije AMD-a Intel bi bio isto sto i Micro$oft u svetu x86 PC procesora. Prema tome, uvek cu da "navijam" za malog zelenog, umesto za velikog plavog. Velikom plavom ...
jel mogu da pitam od kad se Intel naziva "velikim plavim" :trust: koliko znam IBM je oduvek bio veliki plavi...!?

pa jeste... za IBM je tacno.... inace sto se tice originalnog dizajna AMD-a , uporedite organizaciju alfe i athlona.... ali nebitno ... conroe je veliki uspeh...

@genuine:
Ma pusti Lukiju vidis da mu je Intelovac napisao najtezi deo programa 😀

drfedja je napisao(la):
Niko nije rekao da je Conroe neizvesna buducnost.

Pa ti si rekao "cekaj dok izadje pa da vidimo, mozda ne bude ovo, ili mozda bude ono..." itd. Sto se sad vadis?

Opteron je cip za servere koliko se ja secam, a ne za desktop. Kad smo vec kod tog Opterona 156 navedi mi TDP za njega, i njegovu cenu?

Ma jok, ne smeju da testiraju na svom HW-u :d

da vam kazem nesto ljudi.. prepucavamo se oko gluposti..sve stvari koje amd i intel ubacuju u svoje procesore sada stare su najmanje deset godina... ideje integrisanih kontrolera memorije i sl. (94), distribuirani sistem na chip-u ( 94-95), simd(instrukcije nad vektorima) mislim negde 75-76 sa cray1 hyper transport koristi princip star jedno 30 godina i sl... recimo postojala je ideja i pored paralelizma instrukcija i da se ubaci paralelizam niti i sl.. mislim da jos nije zazivelo... ima puno zanimljivih stvari ali je sustina da to sto je amd prvi ubacio za komercijalne procesore integrisani memorijski kontroler totalno je stvar opcije od milion vec razradjenih principa ...
koliko sam gledao recimo amd koristi ekskluzivni kes sa dupliranjem tagova za obezbedjivanje koherencije kesa a intel inkluzivni .. ovo je dobro jer obe firme isprobavaju razlicite strategije ( akademski odavno razradjene ) da vide koja je bolja u praksi pa svi ucimo zahvaljujuci tome... isto tako intel dugacak - amd kratak pipeline.. amd integrisan kontroler mem. -intel ne .. slicno i sa predikcijom skokova....

to sto conroe ima kratak pajpline nije po ugledu na amd vec se pokazalo da je tako bolje ( programeri nece da optimizuju kod kako treba pa eto ) i to je naucena lekcija... ( pajpline princip mislim da je iz 65 god. )..
amd je napravio 64bitni set instrukcija ... nista revolucionarno postoje cpu-ovi iz kasnih osamdesetih.. instrukcije skoro iste kao i pre samo registri 64-bitni ( sto se tice sintakse u asm-u nisam gledao kako izleda masinski format - koji se verovatno dosta razlikuje )...

i tako... ako je nesto brze i 20 procenata to je beznacajno ... bitno je da je conroe dao korak napred ka poboljsanju performansi.. sto se tice brzine procesora meni je mnogo bitnija brzina/cena ili kako vec..🙂)

p.s.

sve godine sam napisao po secanju (ne mom 🙂 ) iz knjige Parallel Computers, ako nekog zanima tacno mogu da iskopam... ako je nesto sto sam napisao teska glupost onda me kritikujte ... bolje vi nego profesor...🙂

Poslednja izmena:
kovacm je napisao(la):
jel mogu da pitam od kad se Intel naziva "velikim plavim" :trust: koliko znam IBM je oduvek bio veliki plavi...!?
Znam da se IBM zove od vajkada "veliki plavi", ali u ovom kontektstu sam upotrebio taj termin.

Opteron je cip za servere koliko se ja secam, a ne za desktop. Kad smo vec kod tog Opterona 156 navedi mi TDP za njega, i njegovu cenu?
Ti si spomenuo da AMD nema 3 Ghz part, a ja sam rekao da ima. Prema tome, u pravu sam.

drfedja je napisao(la):
Ti si spomenuo da AMD nema 3 Ghz part, a ja sam rekao da ima. Prema tome, u pravu sam.
Obojica ste u pravu,ali na pogresnom mestu,aj sad da ne umre i ovaj thread,lepo prestanete i gotova prica,pozdrav obojici i spustite malo loptu.

genuine je napisao(la):
da vam kazem nesto ljudi.. prepucavamo se oko gluposti..sve stvari koje amd i intel ubacuju u svoje procesore sada stare su najmanje deset godina... ideje integrisanih kontrolera memorije i sl. (94), distribuirani sistem na chip-u ( 94-95), simd(instrukcije nad vektorima) mislim negde 75-76 sa cray1 hyper transport koristi princip star jedno 30 godina i sl... recimo

ne s*ri genuine!! 😉 ...ne ozbiljno: to ja pricam vec mesecima ...

a sto se TDP-a tice: "problem" nije ni postojao dok Intel nije napravio Pentium 4 koji je trosio/trosi nenormalno mnogo struje i sad kad je napravio Conroe (posle 5 godina) hvali se kako trosi malo struje (u poredjenju sa P4!)!!! daj molim te, vecu ljigavstinu davno nisam cuo - prvo napravi CPU koji ima nenormalan TDP a onda se hvali kako je napravio CPU sa normalnim TDP!!
bullshit!
i cela planeta se sad drzi toga ko pijan plota: kao apple je presao na Intel jer ovaj sad nudi -do jaja- TDP! nije nego!

btw MC68K rula, fu*k 2 x86

Poslednja izmena:
kovacm je napisao(la):
ne s*ri genuine!! 😉 ...ne ozbiljno: to ja pricam vec mesecima ...

a sto se TDP-a tice: "problem" nije ni postojao dok Intel nije napravio Pentium 4 koji je trosio/trosi nenormalno mnogo struje i sad kad je napravio Conroe (posle 5 godina) hvali se kako trosi malo struje (u poredjenju sa P4!)!!! daj molim te, vecu ljigavstinu davno nisam cuo - prvo napravi CPU koji ima nenormalan TDP a onda se hvali kako je napravio CPU sa normalnim TDP!!
bullshit!
i cela planeta se sad drzi toga ko pijan plota: kao apple je presao na Intel jer ovaj sad nudi -do jaja- TDP! nije nego!

btw MC68K rula, fu*k 2 x86

Intel'ov Marketing je cudo ..... -> jahac apokalipse , ha ha ha ha 🙂
Cak je i audio nasjeo na to jaje 😀 Sjeti mo se samo izbjegavanja izlazenja na dvoboj AMD'u u zadnjih nekoliko godina ....

Poslednja izmena:
monteboy je napisao(la):
Intel'ov Marketing je cudo ..... -> jahac apokalipse , ha ha ha ha 🙂
Cak je i audio nasjeo na to jaje 😀 Sjeti mo se samo izbjegavanja izlazenja na dvoboj AMD'u u zadnjih nekoliko godina ....

Moje misljenje je da otkako su se dovatili p4 varijanata isli su samo nizbrdo, konacno su to uvideli Core Duo i sad imaju po mom misljenju najbolji proc, mada su i tu malo omanuli posto nije 64bit-a ali to je vec ispravljeno, tako da kad zazivi bice to bruka platforma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno