A ti si probao jedno 15 komada pa si zakljucio da svaki ide na 3.7-3.8 ghz na vazduhu. Mislim, daj molim te.... :dMakita je napisao(la):Apsolutno si u pravu da ovde nikog normalnog ne zanimaju rezultati sa LN2 ali sam siguran da svakog nepristrasnog i normalnog coveka zanima vazdusno hladjenih 3.7-3.8GHz za svaki dan, koliko postizu Conroe 6600 i 6700 modeli
Paradigma je napisao(la):C2D E6300
1.86GHz / 1066MHz 2MB 23-Jul $183
u svakom sluchaju dosta jeftiniji od presler 920 procesora.Ja bih ipak ishao na 6600.😀Mmm,svidja mi se zadnji broj,183,nice little number
E sad koliko ce neka pristojna ploca da kosta,ostaje da vidimo.Ali ipak,lepa cifra za buduci lep dual core.
audiofreak je napisao(la):Elem, mozemo na osnovu tog poredjenja da izvucemo i neki zakljucak -- AMD sigurno nece moci sa sadasnjim procesom da predje 3.5GHz, a Intel ce moci i to na vazduhu ako bude potrebe za tim.
ih sad.😀.Odakle znash kakvi su im proizvodni procesi tj.dali su toliko "jaki"?Bio si u fabrici?Ako je tako,koliko vas onda ide po instrukcije u Drezden?Znam za jednog:-devil-:AMD ima načina da odgovori kako proizvodnim procesom tako i izmenama u arhitekturi koje je i Intel načinio.
drfedja je napisao(la):AMD sa sadasnjim procesom (90 nm), sada ima 3 ghz, odnosno 2.8 na dualcore-u sa 12-stepenim pipelineom
drfedja je napisao(la):Intel sa sadasnjim procesom (65 nm), ce imati kroz par meseci 2.93 ghz
drfedja je napisao(la):naravno, bez HTT linkova i memorijskog kontrolera.
drfedja je napisao(la):Kad cete vec jednom da pocnete da pricate sta Intel ima sada, a ne sta ce imati sutra
drfedja je napisao(la):pa tek onda da se ***** kako Intel RULA.
Paradigma je napisao(la):Ej, nemoj sad i ti čiji je tata jači.
Paradigma je napisao(la):AMD ima načina da odgovori kako proizvodnim procesom tako i izmenama u arhitekturi koje je i Intel načinio.
Audio, ne lupetaj molim te.audiofreak je napisao(la):1.Zvanicno jos ne postoji 3.0 GHz part zar ne?
2. 2.8GHz nema prostora za overclock zar ne?
3. 2.8GHz dual-core je po potrosnji (verovatno i disipaciji) sustigao Pentium 965 XE zar ne?
Neki kazu, opet neki kazu, neki kazu... pa kad to probamo kako radi, onda cemo da kazemo koliko je dobro.Intel sada ima single core Cedar Mill 6x1 seriju koja kako neki kazu ide i do 5GHz na vazduhu,
Verujem da ce biti veoma kompetentan, ako ne i bolji, ali necu da govorim nista konkretno dok ne vidim i dok K8L ne izadje u prvoj polovini 2007. na trziste.Po meni je mnogo veca spekulacija kako ce se u praksi pokazati K8L kada se jednog dana pojavi nego kako ce se pokazati Conroe koji izlazi 23. jula.
1. 64-bitnost ce izmeniti lice IT industrije, ali kad to postane opste prihvacen standard, a uskoro ce biti, a posto to sad imaju i Intel i AMD, sad nije niko u konkretnoj prednosti zbog toga. U prednosti je onaj ko bolje implementira u svoje procesore doticne ekstenzije.@drfedja:
Da te podsetim da je mnogo AMD-ovaca ovde na forumu trubilo kako ce 64-bitnost i veci broj registara maltene izmeniti lice IT industrije i kako ce drasticno povecati performanse aplikacija. I sta bi od toga? :trust:
Bottom line -- mislim da nije u redu da nam ti isti sada popuju kako mi pricajuci o Conroe procesorima pricamo o nekoj neizvesnoj buducnosti.
audiofreak je napisao(la):Da te podsetim da je mnogo AMD-ovaca ovde na forumu trubilo kako ce 64-bitnost i veci broj registara maltene izmeniti lice IT industrije i kako ce drasticno povecati performanse aplikacija. I sta bi od toga? :trust:
jel mogu da pitam od kad se Intel naziva "velikim plavim" :trust: koliko znam IBM je oduvek bio veliki plavi...!?drfedja je napisao(la):Pa da nije AMD-a Intel bi bio isto sto i Micro$oft u svetu x86 PC procesora. Prema tome, uvek cu da "navijam" za malog zelenog, umesto za velikog plavog. Velikom plavom ...
drfedja je napisao(la):Niko nije rekao da je Conroe neizvesna buducnost.
Znam da se IBM zove od vajkada "veliki plavi", ali u ovom kontektstu sam upotrebio taj termin.kovacm je napisao(la):jel mogu da pitam od kad se Intel naziva "velikim plavim" :trust: koliko znam IBM je oduvek bio veliki plavi...!?
Ti si spomenuo da AMD nema 3 Ghz part, a ja sam rekao da ima. Prema tome, u pravu sam.audiofreak je napisao(la):Opteron je cip za servere koliko se ja secam, a ne za desktop. Kad smo vec kod tog Opterona 156 navedi mi TDP za njega, i njegovu cenu?
Obojica ste u pravu,ali na pogresnom mestu,aj sad da ne umre i ovaj thread,lepo prestanete i gotova prica,pozdrav obojici i spustite malo loptu.drfedja je napisao(la):Ti si spomenuo da AMD nema 3 Ghz part, a ja sam rekao da ima. Prema tome, u pravu sam.
genuine je napisao(la):da vam kazem nesto ljudi.. prepucavamo se oko gluposti..sve stvari koje amd i intel ubacuju u svoje procesore sada stare su najmanje deset godina... ideje integrisanih kontrolera memorije i sl. (94), distribuirani sistem na chip-u ( 94-95), simd(instrukcije nad vektorima) mislim negde 75-76 sa cray1 hyper transport koristi princip star jedno 30 godina i sl... recimo
kovacm je napisao(la):ne s*ri genuine!! 😉 ...ne ozbiljno: to ja pricam vec mesecima ...
a sto se TDP-a tice: "problem" nije ni postojao dok Intel nije napravio Pentium 4 koji je trosio/trosi nenormalno mnogo struje i sad kad je napravio Conroe (posle 5 godina) hvali se kako trosi malo struje (u poredjenju sa P4!)!!! daj molim te, vecu ljigavstinu davno nisam cuo - prvo napravi CPU koji ima nenormalan TDP a onda se hvali kako je napravio CPU sa normalnim TDP!!
bullshit!
i cela planeta se sad drzi toga ko pijan plota: kao apple je presao na Intel jer ovaj sad nudi -do jaja- TDP! nije nego!
btw MC68K rula, fu*k 2 x86
monteboy je napisao(la):Intel'ov Marketing je cudo ..... -> jahac apokalipse , ha ha ha ha 🙂
Cak je i audio nasjeo na to jaje 😀 Sjeti mo se samo izbjegavanja izlazenja na dvoboj AMD'u u zadnjih nekoliko godina ....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari