Šta je novo?

Conroe in action!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
😀 😀 😀 "Intel Inside, I D I O T Outside ! " INTEL rula!! ode moj post u kantu!

kao da probam da se izvucem: Motorole vise nema kao proizvodjaca mikroprocesora. Sad se zovu Freescale i odvojili su se skroz od Motorole. Poslednje sto su napravili je neka azdaja od DSP-a: duplo brza od Texas Instrumentovog top DSPa, sa nekoliko core-ova, malom potrosnjom.

Mislim da je vreme da polako zatvaramo ovaj thread. Nesumljivo, kada se pojavi za koji mesec, Conroe ce biti pogodak u centar mete, i tek pocetkom naredne godine AMD ce imati odgovor na njega u obliku poboljsane, K8L arhitekture i to na 65nm (dakle verovatno taktovi 3GHz+). Ali sasvim sigurno Intel nece spavati na lovorikama, pa je veliko pitanje hoce li tada K8L uspeti da se popne na tron (licno mislim da ipak nece, ali videcemo). Cak i da ne uspe da "pocepa" Conroe-a, pravilo trzista, ponude i potraznje ucinice da cena K8L-a bude konkurentna, pa kome se sta dopada i ko sta moze sebi da priusti. Bilo bi ravno katastrofi za nas korisnike kada bi AMD propao a Intel postao monopolista.

P.S. @ drfedja, da te je neko pitao pre godinu dana (kad se Amd X2 tek pojavio a vrhunac dostignuca Intela je bila budzevina Extreme 840) ko ume da pravi procesore, Amd ili Intel, mogu da se zakunem da bi zesce pljunuo po Intel-u, a AMD dizao u oblake. 🙂

Poslednja izmena:
P.S. @ drfedja, da te je neko pitao pre godinu dana (kad se Amd X2 tek pojavio a vrhunac dostignuca Intela je bila budzevina Extreme 840) ko ume da pravi procesore, Amd ili Intel, mogu da se zakunem da bi zesce pljunuo po Intel-u, a AMD dizao u oblake. 🙂
Pa zar nisi shvatio da sam se malo shalio. ,) Naravno da svi oni znaju da naprave procesor, samo je pitanje koliko ce da "muzu" musterije sa matorim arhitekturama. Zbog toga volim da pljujem po Intelu, a ako treba pljuvacu i po AMD-u.
Iskreno, bez obzira da li AMD ima brzi ili sporiji CPU, mislim da imaju veoma pametnu poslovnu politiku i prosto im se divim na hrabrosti i odvaznosti da kao tako "mali i zeleni" :d , pokazu :smash: velikom i plavom Intelu :crash: ! :cigar:
Moje misljenje je da ce K8L ipak da pocepa Conroe-a, inace Intel ne bi spremao 9 svetsko chudo zvano Nehalem !
U svakom slucaju, ja kao krajnji kupac zelim jeftin X2 3800+ ili X2 4000+ ili Opteron 165, koji se odlicno overklokuje. Prema tome, ako AMD spusti cenu zbog toga sto je Intel napravio Conroe-a, to ce biti jako lepo, a onda ce zeleni ipak morati da se potrude da naprave jeftin i brz CPU koji bi parirao Intelu. Uostalom, u AMD-u kao tako "mali i zeleni" moraju da naprave, ako ne jeftiniji, onda barem bolji CPU od Intela, inace su ga :smackbum:

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
odnos cena /performanse ? 😀 Znaci ako racunam super pi 1M vise od 200 puta na dan onda conroe, ako ne racunam pi uopste - dobar je i sempron na 2.6ghz 😀
A bio vam je dobar super pi kad je drao intel😉
Ljudi drzite se teme!!!

Pa i drzimo se teme, rekosmo, Conroe rula, tj. tek ce da rula!

drfedja je napisao(la):
Iskreno, bez obzira da li AMD ima brzi ili sporiji CPU, mislim da imaju veoma pametnu poslovnu politiku i prosto im se divim na hrabrosti i odvaznosti da kao tako "mali i zeleni" :d , pokazu :smash: velikom i plavom Intelu :crash: ! :cigar:

da, ovo je onaj klasican primer srbovanja:

"Intel je veliki i zao americki gigant, a AMD je mala i dobra nemacka :d manufaktura, koja radi za nutellu i bakine kolace, i zato napred AMD." :d

kovacm je napisao(la):
😀 😀 😀 "Intel Inside, I D I O T Outside ! " INTEL rula!! ode moj post u kantu!

kao da probam da se izvucem: Motorole vise nema kao proizvodjaca mikroprocesora. Sad se zovu Freescale i odvojili su se skroz od Motorole. Poslednje sto su napravili je neka azdaja od DSP-a: duplo brza od Texas Instrumentovog top DSPa, sa nekoliko core-ova, malom potrosnjom.
Pa naravno, za sve je kriv onaj celavi Steve Jobs! :d Da Bog da mu otpalo ono malo kose ! 😛
genijalcin@23 je napisao(la):
da, ovo je onaj klasican primer srbovanja:

"Intel je veliki i zao americki gigant, a AMD je mala i dobra nemacka :d manufaktura, koja radi za nutellu i bakine kolace, i zato napred AMD." :d
Pa naravno, sta si ti mislio? :d Majku li im agresorsku ! 😛 :d

Poslednja izmena:
M_M je napisao(la):
Mislim da je vreme da polako zatvaramo ovaj thread. Nesumljivo, kada se pojavi za koji mesec, Conroe ce biti pogodak u centar mete, i tek pocetkom naredne godine AMD ce imati odgovor na njega u obliku poboljsane, K8L arhitekture i to na 65nm (dakle verovatno taktovi 3GHz+).

A sto nisi pomislio K8 bez l je vec gotov i oproban proizvod ihaha, sad cemo samo da ga transliramo u 65nm, kroz par meseci >> time se dobija dosta na frekvencijama >> time se stize Core Duo.

drfedja je napisao(la):
Ma sve je pocelo od tebe, kad si rekao da ce ih AMD K8L u 65nm pocepati! :d

Pa el smo rekli da necemo da ih lazemo :d.

M_M je napisao(la):
Mislim da je vreme da polako zatvaramo ovaj thread.
Nemas pojma koliko si u pravu!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno