Šta je novo?

Command & Conquer 3: Tiberium Wars

• Začetnik teme Začetnik teme Wahad
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Upravo sam isprobao demo i prijatno sam iznenadjen. Pravi festival za ljubitelje C&C. A bogami ni AI nije nimalo naivan.

Kod mene radi odlichno pri 1440x1050 i medium-high detaljima (25-30 fps:a). Primera radi Company of Heros moram da igram pri 1024x768 i medium detaljima sve iznad toga je slide-show. A C&C neizleda nishta loshije od COH.

Uglavnom prvi utisci su odlichni.
PS Dali neko zna kako se prave odbrambeni zidovi ? Moja deviza je prvo odbrana pa onda u napad..🙂

dosadno, neinovativno, vec 1000x vidjeno, sa interesantnim video sekvencama i slatkim efektima. I na kraju sta reci sem EA! 🙂 Sve me podseca na dodavcanje one plasticne maske na yuga, danas kada su igre poput company of heroes i supreme commander tu, ovo smesno. Ovo je sve naravno subjektivno, ko voli refleks tester, i podsecanje na to sta je bilo revolucionarano pre 15 godina, neka proba 🙂

Vidis, mene su te "inovacije" u strategijama smorile, i sve sto se udaljilo od C&C principa mi je uzasno dosadno. Westwood je prakticno definisao RTS zanr i dalje pokazuje cija je glavna palica u rukama (Westwood zvanicno ne postoji, ali 80% ljudi iz nekadasnjeg Westwood-a, ogranka EA-a, je radilo na igri). To sto je tebi dosadno ili neinovativno jeste cisto subjektivno misljenje, a prosta filozofija u razvoju igre je - zadrzati sve sto je dobro i staro, a ubaciti korisne inovacije koje ce donekle unaprediti stari koncept. Ono sto sam ja video u demou je malo remek delo, a kako je neko rekao "ko voli nek izvoli" 😉

Moja deviza je prvo odbrana pa onda u napad..🙂

nadam se da je samo ponekad tako, jer ta "deviza" pali samo kod vestacke inteligencije.

Ja sam DEMO-om, razocaran, ali i iznenadjen. Razocaran zbog toga sto nema novina, stari engine (ustvari Generals ali nasminkani), koji mi iskreno ide na... 😡 Jedinice preuradjene...itd itd. E sada, mozda sam prestrog zbog toga sto sam pre ovog demo-a dosta vremena provodio igrajuci i proucavajuci Supreme Commander-a, koji nazalost, ne moze da se poredi ni sa jednom strategijom, ukljucujuci i C&C3. Ako stavim Supreme Commander-a sa strane, definitivno je C&C3 good old and improoved C&C, koji nikako ne treba propustiti u svojoj kolekciji. Ja sam dugo vremena bio okoreli C&C fan, medjutim, izlaskom supreme commander-a, od sada, Chris Taylor fan!!! (zvuci gay lol) :wall: Iznenadjen sam zbog toga, sto su se vratili na prvobitni C&C... thats right, ne tiberium sun, ili neki RA, vec good old C&C. Mamut tenkovi 😀, hand of nod, comm gradjevina, cak i neki zvukovi (kada umiru vojnici lol) 🙂 brings back memories 😀

Po meni nema smisla porediti ovo i Supreme Commander. To nema veze jedno sa drugim.

Nema tu sta da bude prevazidjeno, to je prosto tako, i ko voli taj fazon (ja licno obozavam), svidece mu se i ova igra. Ne mora igra da bude najslozenija ili sta vec da bi bila zanimljiva.

Poslednja izmena:
Vidis, mene su te "inovacije" u strategijama smorile, i sve sto se udaljilo od C&C principa mi je uzasno dosadno. Westwood je prakticno definisao RTS zanr i dalje pokazuje cija je glavna palica u rukama (Westwood zvanicno ne postoji, ali 80% ljudi iz nekadasnjeg Westwood-a, ogranka EA-a, je radilo na igri). To sto je tebi dosadno ili neinovativno jeste cisto subjektivno misljenje, a prosta filozofija u razvoju igre je - zadrzati sve sto je dobro i staro, a ubaciti korisne inovacije koje ce donekle unaprediti stari koncept. Ono sto sam ja video u demou je malo remek delo, a kako je neko rekao "ko voli nek izvoli" 😉

Zapravo palica je u rukama Blizzarda, a od skora i Relica... Ja iskreno obozavam c&c serijal, ne racunajuci onaj ubogi generals... Odigrah demo i sta reci, sve je nekako vidjeno, ali zato onakav C&C smek retko koja strategija ima...

Po meni nema smisla porediti ovo i Supreme Commander. To nema veze jedno sa drugim.

Nema tu sta da bude prevazidjeno, to je prosto tako, i ko voli taj fazon (ja licno obozavam), svidece mu se i ova igra. Ne mora igra da bude najslozenija ili sta vec da bi bila zanimljiva.

Kako nema smisla porediti C&C i Supreme Commander?! Pa u pitanju je isti zanr,to ste se igre razlikuju nema veze(i treba da se razlikuju),osnovne stvari i dalje mogu da se porede.

Kako nema smisla porediti C&C i Supreme Commander?! Pa u pitanju je isti zanr,to ste se igre razlikuju nema veze(i treba da se razlikuju),osnovne stvari i dalje mogu da se porede.

Pa i Quake i Half-life su istog zanra...a ipak bas i nisu za poredjenje, zar ne?

quake je Frag-shotter only, i mnogo je brza od HL, jedino joj parira UT, po zanru. A HL ima dodirnu tachku sa Quake-om samo za deathmatch mod. Counterstrike mod nema veze za quake-om. Quake i UT se dosta dosta razlikuju od HL 🙂 A SupCom i C&C3 su isti, samo sto C&C 3 izgleda bedno u odnosu na SupCom-a, posebno u smislu gradjenja baze i taktika (kojih ima bezbroj, bikvalno). 🙂

C&C 3 izgleda bedno u odnosu na SupCom-a, posebno u smislu gradjenja baze i taktika (kojih ima bezbroj, bikvalno). 🙂

To sto ti volis 10000 taktika u strategiji je to sto ti volis 10000 taktika u strategiji i nista vise. Sa zanrovske strane, supreme commander je meni isuvise kompleksna strategija. Nemam nista protiv toga, to ti volis, to mozda vecina voli, ali ima ljudi koji cene nesto drugo od bezbroj kombinacija, taktika i borbi na 10 frontova odjednom na dzinovskim mapama. To drugo je fenomenalna prica koja je pracena jos fenomenalnijim real time filmskim sekvencama sa pravim glumcima (nabroj mi strategije van C&C serijala koje imaju ovako nesto, ili bar priblizno), jednostavnost i uproscenost kontrola velikog broja jedinica, izgradnje baze, kontrolisanje situacija skoro u svakom trenutku, ORIGINALNOST MISIJA. Daleko od toga da je C&C lak i da su strategije tog "prostijeg" tipa lake, samo malo povecas tezinu i u zadnjim misijama cupas obrve koliko su teske.

C&C i SC ne mogu da se porede iako pripadaju istom zanru jer je SC tipicna multiplayer strategija sa ultra plitkom single player pricom (ovi hoce da uniste ove, oni one, a ovi treci hoce mir tako sto ce da uniste ovo dvoje = opsti rat, plitak zaplet, slaba pozadina), dok je C&C mahom single player pucacina sa odlicnom pricom. Obe igre su odlicne u svom ogranku zanra, tako da pustite te prazne price oko toga sta je "staro", "prevazidjeno" i slicno, vec naucite da razlikujete podzanrove.

Po meni preterano usloznjavanje cesto negativno utice na zabavnost i uzivanje u igri. Moze da se napravi igra u kojoj sve moze da se razvija i kombinuje u nedogled (bukvalno), ali to skrece paznju sa drugih, takodje bitnih segmenata.

I ne treba sve analizirati ovako na papiru, najbitniji je osecaj koji imas dok igras igru. Ocigledno je da CnC lezi mnogim ljudima bas zbog toga. Ima tu, naravno, i nostalgije i sl...

Jedno je sigurno - svi koji vole CnC su ocekivali da bude bas ovakav (tj. CnC), a ne kao Supreme Commander. I ovo stvarno nije tema u kojo treba da pricamo o tome koja je igra bolja.

Interface i sve ostalo je toliko jednostavno i udobno, da su kada se pojavio prvi Command & Conquer mnogi ljudi koji u zivotu nisu igrali strategije poceli da ih igraju. To je kljuc za CnC fenomen. Ne verujem da iko misli da je ona prica nesto neverovatno dobro i vredno, ali bas kao takvo ima odredjeni smek i ljudima se dopalo.

Kakvo je vreme doslo, treba jos da me bude blam sto volim CnC 🙂

Znaci igra ce biti bruka dobra. Inace sam ljubitelj C&C serijala i do sada sam igrao sve delove ali ovo sto su sada napravili je prevazislo sva moja ocekivanja.
Demo izgleda fenomenalno i jedva cekam da se pojavi full verzija i odmah trcim da je kupim makar kostala i 10000din a onda cu da plevim woonu u online multiplay-eru kao sto sam i do sada plevio u Generalsu Zero Hour !!!!!
Must have !!!!!

I da dodam, posto sam procitao da je neko rekao da je C&C krsh u odnosu na Supreme Commander, da je ta osoba grdo pogresila i da SC ne moze nikako da se poredi sa C&C dostignucima jer je SC po meni i mojim shvatanjima strategija (a to nisu hiljade i hiljade jedinica koje se kolju na bojnom polju) veoma kompleksna i lose izbalansirana jer u njoj obican pesadinac dovede tenk do kraja zivota.
A da ne pominjem originalnost price, zaplet i ostale sitnice koje odusevljavaju i teraju te da obrnes igru na svim nivoima tezine jedno 9999999999999999 puta.
Igrao sam dosta strategija do sada i nadam se da cu ih igrati jos minimum toliko i moj konacan stav je CnC RULES !!!

Poslednja izmena:
@Ivan® Naravno da ih ima smisla porediti.Npr poredjenje Quake IV single player-a sa HL2 single player-om je sasvim realno i svi koji su pisali neki review su to i radili(dobro poredili su HL2 sa Doom-om 3,ali to sad nije bitno).

@*Snake* Ne verujem da ti je SC toliko kompleksan,pa u pitanju je obican RTS.Meni je SC dobra igra ali ima dve ozbiljne mane koje sam vec naveo u temi za SC.Da ponovim,to su postojanje slabijih i jacih verzija jedinica(zbog cega ove slabije nemaju smisla;opravdanja tipa😱ve slabije mozes odmah da pravis,jeftinije su i brzo se stancuju su smesna).A drugo je da su skoro sve jedinice od tri rase slicne i rasporedjene po klasama(mobile artilery,battleship itd.)

Interface i sve ostalo je toliko jednostavno i udobno, da su kada se pojavio prvi Command & Conquer mnogi ljudi koji u zivotu nisu igrali strategije poceli da ih igraju.

Ako mislis na RTS strategije one pre C&C-a prakticno nisu ni postojale(jedinio Dune 2 koji je opet od westwood-a).

Dalje,mislim da ste vrlo nerealni kad kazete da su igre C&C serijala jednostavnije za igru od ostalih RTS-ova i da je glavna stvar u njima prica i filmske sekvence.Svi C&C-ovi(ukljucujuci i Red Alert seriju) su izuzetno interesantni za igru i u multiplayeru i postoje brojne strategije koje mogu da se koriste.Takodje nijedna od C&C igara ne pati od ona dva nedostatka koja sam naveo,a to je po meni najvaznije jer cini da sve rase budu unique.Naravno mnogo je teze izbalansirati da rase budu podjednake a da imaju razlicite jedinice(kao i klase jedinica),ali to je "must" za dobar RTS.
Ja jedva cekam C&C 3,demo nisam igrao ali na slikama nigde ne videh pomorske bitke.Nemojte da mi kazete da nema brodova!

Necemo ti reci da nema brodova jer ih ni nema. (koliko sam video na skirmish mapi u demo-u)
Daleko od toga da je CnC jednostavna igra. Naprotiv, u multiplayer-u moze da bude i te kako kompleksa i ozbiljna.

Evo igrao sam se malo sinoć i mogu reći da je dosta dobro odrađena. Samra što je i dalje u pitanju engine iz generalsa (pogotovo što je glupi FPS zakucan o5 na broj 30 :wall: ). Sve u svemu oni koji su proveli puno sati uz igru tiberian sun nikako nebi trebali da propuste ovo!

Prvo sto je zakljucan na 30 fps, a drugo, jos gluplje, je sto su framerate i brzina igre povezani, tako da ako iskljucis fps limit, igra postaje sve brza i brza kako framerate raste. U generals-ima se to radilo komandom -nofpslimit.

Evo igrao sam se malo sinoć i mogu reći da je dosta dobro odrađena. Samra što je i dalje u pitanju engine iz generalsa (pogotovo što je glupi FPS zakucan o5 na broj 30 :wall: ). Sve u svemu oni koji su proveli puno sati uz igru tiberian sun nikako nebi trebali da propuste ovo!

Nije valjda stvarno engine iz Generals-a? :trust:

Prvo sto je zakljucan na 30 fps, a drugo, jos gluplje, je sto su framerate i brzina igre povezani, tako da ako iskljucis fps limit, igra postaje sve brza i brza kako framerate raste. U generals-ima se to radilo komandom -nofpslimit.

ja sam siguran da je to V-sync, ukljucen u nekom ini ili nekom drugom konfiguarcionom fajlu.

@DES (vezano za engine), da Generals-ov je engine, naravno vizeulno i funkcionalno poboljsan, po izgledu menija i broju vizuelnih efekata u samoj igri, mogu da kazem da je ustvari Battle For Middle Eearth 2 engine 🙂 jer su njega doradili sa dodatnim GFX efektima ingame.:eyebrows: :guitar:

Ivane a gde se kuca to za sklanjanje fps limita?!? Još davno sam trazio ovu komandu za generale ali nisam imao srece?

Poslednja izmena:
Jeste, ali mnogo bolje izgleda. Najbolje ti je da probas demo, tako napamet tesko da ces nesto zakljuciti...

Ma necu demo da skidam,cekam celu igru 😀
Nego cudno mi je da te igre imaju isti engine,po slikama za C&C 3 ono izgleda bolesno dobro.
Mada opet i Oblivion i Civ4 koriste isti engine pa grafika po izgledu nema veze jedna s drugom,tako da to nista ne znaci.
Pa kakve je grafika,jel bolja nego u SC-u?

Ma necu demo da skidam,cekam celu igru 😀
Nego cudno mi je da te igre imaju isti engine,po slikama za C&C 3 ono izgleda bolesno dobro.
Mada opet i Oblivion i Civ4 koriste isti engine pa grafika po izgledu nema veze jedna s drugom,tako da to nista ne znaci.
Pa kakve je grafika,jel bolja nego u SC-u?

Meni je bolja...

Znao sam da je ovo poboljsan BFME2 engine, ali opet nisam znao da je BFME2 ustvari poboljsan Generals engine... Meni je isto bolja grafika na C&C3 nego na SC tamo sve izgleda sitno, tj napravljeno je tako da mozes da vidis gomilu jedinica na ekranu...

Eto da javim da je izasla full verzija, Command And Conquer 3 Tiberium Wars Kane Edition, cirka 7.46GB.

ja sam cuo da je 8.1gb... mada mi se vise svidja tvoja informacija 🙂

vecina sadrzaja su hd filmovi... valjda 🙂

i da, menjam ime topic-a.... da, promenio bih, samo kada bih mogao.... :/

Poslednja izmena:
u jee...kako su ove nove igre krenule moracu da uplacujem 1mbit paket 😀 Nego emudvd se pojavio jos pre 4 dana da ste vi meni zivi i zdravi 😛

Jap, igra je izasla...
Command & Conquer 3: Tiberium Wars - Kane Edition (2007) (DVD 9)

Aj sad ko prvi skine, da javi na sta to cudo lici (donalding.... 🙂).

Ja realno ne ocekujem preveliko odstupanje od dosadasnjih C&C-a.

pa bio je demo...mogao si da vidis tacno kakva je igra. Po meni = 9/10. Klasika filmovi pre misija, animirani messanger u igri, tj filmici u njemu, sasvim solidna grafika, klasicne jedinice + cela nova rasa (napokon se rasplice misterija oko tiberijuma) + odlicno je optimizovana i sa krsh jedinica izgleda bolje, radi bolje od onog superkrsh commandera 😛 (NHF). AI je klasican, kao i do sada, mozda malo bolji, ne znam, demo ima dve misije, skirmish nisam probao. Mamuti su malo slabiji nego do sada (mislim na vek trajanja) i moguce je izgubiti grupu mamuta. Sve u svemu meni se svidja 🙂

Meni se demo mnogo svideo, uskoro "stize" i full, jedva cekam 🙂
Ovo je bas ono sto CnC i treba da bude...

Odlicna igra, evo sad sam zavrsio prvu misiju 🙂

Michael Ironside je glavni GDI general :banana:

Nazad
Vrh Dno