- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 1,170
Mislim da je vecina ljudi ocekivala uredjaj koji ce da tera full OS, nesto tipa Air samo bez tastature, pa odatle ovoliko negodovanja oko upotrebljivosti uredjaja.
Ja ovde recimo vidim fantasticu primenu u skoli kao zamenu za svesku. Jedino sto ce svi morati da nauce da brzo kucajuAli i to nece biti problem posto smo vecinom "facebook" generacija.
Prakticno ti ne bi trebao nikakv pribor vise osim ovoga. Sva literatura bi bila u e-book formatu, imas sav audio/video koji ti je potreban... Uh, imam gomiletinu ideja vecHoce neko da napravimo skolski program za iPad?
![]()
Vrtim prsten i javljaju mi se specifikacije ovog tableta...
Intel Atom ili ARM11 series procesor, 512 MB memorije, ekran od 14 inča, 16 ili 32 GB fleš memorije, multitouch, ne deblji od iPhone-ta, ne teži od 400 grama. Cena ne manja od 500 dolara, moći će da se dobije sa popustom uz pretplatu na neki od poznatijih časopisa. Takođe mi se javlja da će ga Max kupiti za manje od tri meseca nakon izlaska i da će pričati da je to idealna zamena za netbook.
Ako u svemu budem u pravu onda očekujem svi da mi se poklonite, priznate ma za proroka i poslušno me sledite do pakla i natrag.
http://www.fudzilla.com/content/view/17440/1/
A4 = ARM Cortex 8 single core.
Tegra2 = ARM Cortex 9 dual core.
Kupiće ga 2.5 miliona ljudi koji standardno kupuju sve sa jabukom na sebi i to će biti to.
Doduše smejao sam se i douchebag-ovima koji su kupovali prvi iPhone, ali je kasnije je od iPhone-ta napravljen sasvim ok uređaj. Ovaj put ne vidim da bi istorija mogla da se ponovi, od iKreten-a nema šanse da se napravi nešto da valja, ceo koncept mu je promašen. Kupiće ga 2.5 miliona ljudi koji standardno kupuju sve sa jabukom na sebi i to će biti to.
pa naravno da ce biti ARM, kome treba jos jedna ISA kad su ionako 90tih napravili odlican posao sa Acornom i ARMomDakle ipak je ARM, nije neko njihovo cudo napravljeno od 0.
Nije mi jasno kako ljudi surfuju bez flash-a .
Zar ne radi Youtube preko flash-a?Zasto? Sta to ne mzoes da vidis bez flasha?
Zar ne radi Youtube preko flash-a?
@Kovacm:
Da ali taj A4 vec je u startu slabiji od Tegra2 i Snapdragon-a. No.. ajde da ne zalazimo u dubinu.
Na prethodnim stranama si napisao kako je ovo idealno resenje jer su fajlovi sakriveni od korisnika i sa njima barataju specijalizovane aplikacije. To je potpuno pogresno. Takav koncept je los i na iPhone-u. Prost primer ti je da nemozes da baratas sa albumima fotografija bez racunara. Na iPhone-u uslikas 1000 slika, pa ih sve kopiras na komp, tamo ih razvrstas po folderima i onda vratis nazad na telefon. To je da poludis od muke... pogotovu ako nisi za svojim racunarom koji ima iTunes koji je uvezan sa tvojim iPhone-om.
Ako neko hoce da pravi idealan file system onda to treba da bude bazirano na tagovima.. Korisnik ima mogucnost da oznaci svaki file sa bilo kakvim tagom i kasnije pretrazuje po tagovima. Na ovaj nacin moguce je uvesti foldersku strukturu, crosslink, prava pristupa, privilegije, grupisanje fajlova po zelji, brzi i efikasna pretrazivanja, ...
Na kraju.. nije mi jasna samo jedna stvar.. da li se iPad moze iskoristiti da se na njemu bilo sta uradi ili samo mozes da se slikas sa njim i gledas u njega? Meni se cini da je negde izmedju ali da vise vuce na slikanje i gledanje.
Na kraju.. nije mi jasna samo jedna stvar.. da li se iPad moze iskoristiti da se na njemu bilo sta uradi ili samo mozes da se slikas sa njim i gledas u njega? Meni se cini da je negde izmedju ali da vise vuce na slikanje i gledanje.
Zalosno je kako IPhone OS ogranicava ovaj uredjaj.
Mozemo li tebe da iskljucimo "iz svake ozbiljne rasprave" ako se ovo proda u vise od 2.5 miliona?
Zalosno je kako IPhone OS ogranicava ovaj uredjaj.
Ukoliko se iKreten proda više od toga, onda definitivno nešto nije u redu sa ovim svetom.
Nemozes da istovremeno slusas lastfm i crtas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari