Šta je novo?

Come see our latest creation. Apple event 27. Januar

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
According to a (now deleted) tweet by major German electronics retailer Media Markt, the Apple iPad will go on sale March 1st at a price of 499 Euros with contract with T-Mobile or 899 Euros without.

Preterana cena ako je istina. Kakav ugovor?

mislim da je ovo logichan potez, bolje raditi slajd prezentaciju tipa Power Point sa ove sprave nego sa netbook-a ili nekog malog notebook-a + deluje efektnije
Mislim da je kvalifikacija 'logican potez' deminutiv u ovom kontekstu, jer samo ova 'mala' cinjenica znaci da ovo mogu definitivno uzeti za posao. Imam opravdanje :p
Btw, zanimljivo je kako ljudi (i ja sa njima) na prvi loptu reagujemo u fazonu 'iPad je samo veliki iPhone bah', 'iBook = Kindle bleh' i slicno, ali kad se sve sakupi u jednu tablu koja ima najbolji multitouch i najbolji (po meni) mobilni OS sa sve najjacim backoffice portalom Appstoreom, onda ovome slabo sta moze/moci ce da prismrdi....

Mnogo smara ovako da se prati, ja cu da cekam HD snimak :)

Da se ogradim odmah kao Apple hejter, meni je 3GS najbolji telefon danas, ali da vas pitam kako je i po čemu (osim možda nekim softverskim ukrasima) ovo bolje od nekog netbooka za 200 evra?

Manje? Pa jednako je teško da se nosi kao i netbook. Ovo je toliko veliko da mora se koristi sa dve ruke i podlogom. Znači sto ili u krilo.

Ameri imaju jedan problem, a to što misle da ako nešto naprave većim, da će da ga naprave boljim. Ja ne vidim primenu ovome. Da dobijem na poklon, ne bih ga nosio jer je veliki. Da moram ovo da nosim, nosio bih neki netbook i miš naravno... jer mi čvrsta podloga i onako treba.

Poslednja izmena:
Kakve su ove GSM microSIMs ? Da li to postoji kod nas?

Sve mi deluje zanimljivo, ali bi mi vise pasovao jedan MacBook Air :) i iPhone.

Cena 499$:party::party::party::cigar::cigar::cigar::banana::banana::banana:

znachi 500e u Evropi kod nas u Srbiji recimo izmedju 700-1000e :p

Poslednja izmena:
16gb uredjaj 500 dolara. Nije skupo.

To je oko 350 evra, wow jeftinije od mnogih telefona

Poslednja izmena:
"iPad" - dobro je sto ih ne tuze za ime ;) :D link

"jace od Atoma" - onaj Nokija notebook sa Atomom je imao problema sa youtube HD videom... Imagination Technologies ima vec neko vreme (od 2008.) dodatak za PowerVR koji radi enkodiranje 1080p...

Apple A4 - nice :) - evo ga PAsemi ;)

btw youtube za HTML5 (http://www.youtube.com/html5) trosi 3x manje procerosa od Flash verzije na Mac-u... :)

500e - minimum! ja bih rekao 700-800e. (pogledati Nokija 3G netbook (koji ne moze da pusti HD :p))

i da, crni okvir bas izgleda blesavo :p jel su uopste prikazali uzivo uredjaj ???

sad imaju: muziku, video i knjige u ponudi :) sta je jos ostalo od digitalnog sadrzaja?

Nema notifikacija, nema nikakvog GSM saobracaja (telefoniranje). Nema multtaskinga... nisam srecan. Za 500 dolara i ne dobija se nesto preterano mnogo. Ako je taj CPU toliko jak mogli su da se potrude oko multitaskinga.

Milane, aj citaj temu iz pocetka.

Wat nema toga... Pazi daleko od toga da je lose, ali ja cekam verziju 2.0

Nemam pojma, ovde nesto fali. Tako deluje kao... polu-proizvod.

tab13.jpg

Ekran, ako je suditi po ovoj fotki, deluje perverzno. Ali zaista ceo uredjaj izgleda kao neki jeftini digitalni ram za slike.

Ma daj bre kutija, pa kakav treba da bude da bi izgledao skupo :) Potpuno prepoznatljiv Apple minimalistichi dizajn bez ispada i bespotrebnih stvari, bash kako treba. U ruci sigurno deluje isto kao i iphone, robusno i kvalitetno..

A sto se tiche procesora, nije on toliko jak koliko je sam OS. 1Ghz je 1Ghz i to ne moze magichno da bude duplo jache od nekog Intela ili shta vec, stvar je u optimizaciji HW+SW, jedan prejak chip bez podrshke ostatka hardvera i softvera ne znachi nishta, shto je sto puta dokazano na PCu...

Poslednja izmena:
Interesantno. :)

Ako cene u Evropi ne budu prevelike (tj. ako ne budu vece od standardne dolar > evro = 1:1 konverzije), razmislicu o ovome. :)

Pazi za tih 350 evra bi mogao da ga kupim samo za teretanu da ga stavim na kontrolnu tablu trake za trcanje i gledam film / seriju.

Nemam pojma, ovde nesto fali. Tako deluje kao... polu-proizvod.

+1

Ja sve cekao da kaze Steve nesto u stilu "ali najbolje smo sacuvali za kraj", kad ono nista od toga... Ne vidim stvarno realnu upotrebnu vrednost ove sprave, kao da imam 3 puta veci iPhone, koji je sa sebe izgubio telefon i dobio jos po koju aplikaciju i feature. A i ruzan je, mnogo. IMO, sve je nekako prazno, kao da je samo koncept UI-ja ili tako nesto, jos praznije nego iPhone firmware 1.0.

Ova slika je jedan od vecih nonsensa u zadnje vreme. Mislim, stvarno sam se potrudio da zamislim situaciju u kojoj koristim ovu kombinaciju ali mi nikako ne ide.

P.S. Upravo videh, 1024x768 rezolucija?! Ma daj...

Prilozi

• kbdock.png
    kbdock.png
    150 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Meh sad ce svi ostali proizvodjaci da lepo kopiraju koncept a cena ce biti niza. Ne mogu da verujem kolko se vas lozi i kaze sebi da mora da ima ovo a realno niko ne treba da ima potrebu za iPad-om. Koj ce vam to u zivotu.......
Ali standardno apple servira a narod guta li guta

Bice kupaca za ovo, budite sigurni. Ovo je odlicno za gledanje filmova, surfovanje, putovanja...

Apple polako zaokruzuje ponudu softwera i hardwera i cini mi se da ce dominirati i narednih godina.

^^ tako je :) Ne znam sto se ljudima ne svidja, ovo je samo veci iPhone, jos bolje za gledanje filmova, surfovanje, za slike....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno