Šta je novo?

Come see our latest creation. Apple event 27. Januar

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel si ti siguran da si probao bilo shta osim Androida :d

Evo ti par najbitnijih stvari. Nepregledne ikone, losh font, touch koji "ne radi" (ne znam da li ima model koji podrzava multitouch uopshte), ili ja nisam naleteo na model kome touch ne laguje :d

Ima multitouch na Hero-u, a i na Magicu sa flashom, za ostale ne znam.

Probao sam ja razne, WM je nekako trom, Symbian ograničen, Android, ako već nije najbolji, onda će biti vrlo brzo, bar meni tako djeluje.

Nego, šta ti preporučuješ, koji OS (nemoj samo iPhone).

Od blizu 400 poruka ovde za svega 4 dana, od kojih jedva 10% nešto kaže, ostaje pitanje od koje je vrste iPad. Reklo bi, već po imenu, da pripada rodu tableta, ali kako tableta ima više vrsta (mobilni, grafički, PC, e-reader, multimedija), iPad bi da bude pomalo svemu sličan, a ipak specifičan. (Pitanje vrste je pitanje funkcije, tj. upotrebe na tržištu.)

Kao mobilni tablet, nije baš usled svoje veličine i težine na vrhu. Kao grafički, barem mu nedostaje el. plajzav (stylus). U konkurenciji PC tableta nema par stvari, barem za sada (mulitasking kao verovatno najvažnija mogućnost). Kao e-reader, on može da posluži ali pre svega za čitanje novina , pa tek onda knjiga (za duže i aktivnije člitanje knjiga zgodnija je konkurencija). Verovatno je najbliži multimediji, jer je - govorimo o ovoj verziji, a ne nekoj budućoj - to u stvari veliki iPod Touch.

Šta bi, stoga, bio najbliži i najkraći opis iPada kao vrste? Multimedijalni (internet) reader za kolor novine i časopise, pre svega, uz pomalo svega ostalog. Ako bi to bilo tačno, onda ga čeka konkurencija već od leta u vidu najavljenih sličnih tableta HP-a, Asusa, Acera, kao i niza manjih ili manje poznatih igrača.

Srecom pa su ti milioni flesheva uvek reklame :d

Jel si ti siguran da si probao bilo shta osim Androida :d

Evo ti par najbitnijih stvari. Nepregledne ikone, losh font, touch koji "ne radi" (ne znam da li ima model koji podrzava multitouch uopshte), ili ja nisam naleteo na model kome touch ne laguje :d

Nisi naleteo na model koji radi, mada i da si naleteo kao da bi to tebi išta značilo. A ovo za font ne shvatam verovatno to dođe sa godinama. Ja garantujem da hero može da stane rame uz rame sa iPhone-om po upotrebljivosti ekrana.

Poslednja izmena:
A čime drugime, a čime driver garantuje da na svakom androidu laguje touch?

Nisi naleteo na model koji radi, mada i da si naleteo kao da bi to tebi išta značilo. A ovo za font ne shvatam verovatno to dođe sa godinama. Ja garantujem da hero može da stane rame uz rame sa iPhone-om po upotrebljivosti ekrana.

Mozda nisam naleteo na model koji radi kao iPhone, ali je smeshno da gomila novih telefona ne moze u tome da se poredi sa telefonom iz 2007 godine :)

Ista pricha je i sa iPadom. On sa svojih 1Ghz radi bolje od desktopa na 3, a da ne pricham koliko bolje radi od bilo kog netbooka :) To se zove optimizacija za one koji misle da su PC i Windows neshto najbolje shto nam se desilo :)

Poslednja izmena:
A čime drugime, a čime driver garantuje da na svakom androidu laguje touch?

Obicno laguje kada dosta android telefona (HTC na primer) nema graficki cip koji radi animacije, kao sto to ima iPhone.
Zato sve te animacije idu glatko i podmazano na iPhone-u.

Ma to bez C2D i 2 giga rama nista :D

@telep: pa mozda zato sto je probao oba? :) Ja takodje mogu da potvrdim da je onaj Tatoo u najmanju ruku bangav... Brzina odziva UI-a nije ni blizu iPhone 2g a kamo li 3gs-u.

Meni je flash jos veci nedostatak od multitaskinga
flash1thumb.jpg

lol. ultimate internet browsing machine, :D:d
a gde se instalishe ta lego kockica...

hehe, ne moz`te da vidite tudje reklame, samo nase. volim taj slobodarski stav apple-a.

pa cek bre koliko vidim naslovna strana new york timesa je u flashu (kada se izabere brza veza). sto znaci da ne bi mogla da se cita...ili je to taj html5 ili koji andrak. ako ne moze....LOL

http://www.nytimes.com/packages/khtml/2004/11/03/politics/20041103_px_ELECT_GRAPHIC.html

kocka, kocka, kockica...

Poslednja izmena:
Pa kad Tattoo ima resistive ekran bez multitouch-a.
A šta samo driver je imao priliku da proba i android telefon i iPhone u isto vreme?

Poslednja izmena:
Ne mogu ni njihove. :d :d

:D
aha, staljinisti...udri i po prijatelju i po neprijatelju istom merom...

sada mi je jasno sto su svi ko ukakani na onim reklamama za ipod na apple sajtu, svi im se smeju :D...a oni moraju da pricaju da TO chudo kad uzmesh u ruku, ma ima da se prosvetlish istog momenta...ili ce stivi da se naljuti i pravac vrata, kapitalizam.
hahah, ma u stvari sta ce nam flash, ukidaj more...flash je mrtav - ziveo flash...

a jel nam bese treba USB? :D:d

Poslednja izmena:
Pa kad Tattoo ima resistive ekran bez multitouch-a.
A šta samo driver je imao priliku da proba i android telefon i iPhone u isto vreme?

probao sam i ja. neki htc. i slazem se sa ovim sto je drajver napisao - touch zaista laguje - bar za iphone standarde.

danas sam probao msi wind (to je onaj pc sa velikim touch screen ekranom). ieako sam se odusevio na prvu, posle 5 minuta mucenja sam shvatio koliko je to ****** u stvari. taj touch ne da ne radi, nego objasnjava. uopste ne razumem logiku gde neko pravi touch uredjaj a ne ugradi kvalitetan (najbolji na trzistu) touch ekran. cemu? android je naravno bolji od winda, ali mi je zanimlijvo poredjenje bilo.

Jeste da sam rekao da neću više, ali ti porediš telefon od 200 i 500+ eura. A šta ja to pričam napamet?

ovaj koj sam ja gledao je bio htc hero i htc magic... nisu jeftini telefoni. uporedjeni sa iphone 3gs (mojim) i sestrinim 2g

I ti kažeš da na herou laguje ekran?

laguje je velika rec. ali nije as smooth as. ne secam se sad dal je bilo do samog ekrana (hardverski) ili do losije prilagodjenog user interfacea - ali def je bio tezi za upotrebu - neke stvari bas moraju da se gadjaju... (govorim iz perspektive iphone guia i feel-a...)

a wind je uzasan.

Ok definitivno moj poslednji post u ovoj temi jer ovo ne vodi ničemu. A mogu da kažem ako si ga probao u vipu ili bilo gde u radnji ti telefoni dolaze sa prvim romom, ima update koji je dosta poboljšao SenseUI i nema ni traga laga i seckanja prilikom korišćenja. Svi smo se složili da je iPhone najbolji telefon i da je iPad revolucija i želim svima srećno korišćenje ovog u mnogo čemu revolucionarnog uređaja.

;) :wave:
po meni zaista veliki nedostatak. zaista VELIKI. mnogo sajtova je na flesu (i nisu reklame). jutjub za pocetak.

YouTube ima sadržaj paralelno postavljen u HTML5. A uostalom, šta misliš kako si do sada gledao na iPhoneu sadržaj sa YT? :)
I Vimeo je prešao na HTML5.

Ne govorim o Androidu ništa, jer ga ne koristim, a 15 min koliko sam se igrao mi ne daje za pravo da iznosim zamerke. Ali vidim da ovde ljudi poprilično napamet pričaju o iPhoneu.

Ako se dobro sećam statistike, 60% sadržaja na AppStoreu je free, 40% ne. Više od pola besplatnog sadržaja je đubre, kvalitetom, idejom i sl. Dobar deo aplikacija koje koštaju $0.99 nije vredno tih para. Ali sam svega par puta naišao na neku od $1.99 da ne valja. O igrama da ne pričamo. Ja, koji u životu FIFU nisam igrao na kompjuteru sam se primio na nju na iPhoneu. Skoro da sam se jednako dugo i kvalitetno igrao na iPhoneu, koliko i na kompjuteru. E taj nivo kvaliteta nikad nećete moći naći po ovim besplatnim igrama po FB-u ili gde se već igrate. A Mafia Wars ili World War možete i na iPhoneu da igrate za dž.

Ok definitivno moj poslednji post u ovoj temi jer ovo ne vodi ničemu. A mogu da kažem ako si ga probao u vipu ili bilo gde u radnji ti telefoni dolaze sa prvim romom, ima update koji je dosta poboljšao SenseUI i nema ni traga laga i seckanja prilikom korišćenja. Svi smo se složili da je iPhone najbolji telefon i da je iPad revolucija i želim svima srećno korišćenje ovog u mnogo čemu revolucionarnog uređaja.

dada to je sigurno :)
jesam ga probao u radnji

e ma vidi - nije iphone najbolji telefon. jeste za mene. ali iphonetu fali gomila funkcija - koje recimo gugl os ima. dakle daleko od toga da je savrsen za svakoga - meni konkretno je jako dobar - i bolji od gugla. ali potpuno razumem da recimo tebi nije - jer ti treba mnostvo funkcija... to je malo i stvar ukusa a o ukusima se ne raspravlja ;)

pozd ;)

voyager... navodim yt kao jedan ogroman sajt koj radi preko flesa... ne kao nesto sto ovaj ipad nema... sem toga XYZ portfolia su radjeni u flesu

Pa radi preko Fleša, ali i ne mora :)
Nije on dobar primer, dok god postoji alternativa, na tom istom sajtu, a postoji.

Za portfolia stoji. Moja galerija na sajtu je u Flashu, ali me zabole...nek crkne! :d

De to... apple će te ubediti da ti uopšte ne treba, i da može i bez toga.

apsolutno! inicijativa koju su pokrenuli protiv Flasha, zajedno sa Googlom, vec daje rezultate ;) sav video ce uskoro biti u h264 formatu. Ajax i javascript mogu da odrade vecinu stvari za koje se danas koristi Flash. Sto se vise iPhone-a proda, to ce web developeri vise paziti gde koriste Flash.

Poslednja izmena:
i da ce svi zeleti da ga imaju hoce
sumnjam u to :D

---------

Steve Jobs menja tok istorije
Apple je konačno predstavio iPad uređaj koji je u prvom pojavljivanju pokupio gomilu pozitivnih kritika, a pitanje koje se postavlja je šta je između ostalog Apple iPad. Tablet računar, redefinisan pojam portabl televizora? Neki su skloni da prihvate ovu drugu definiciju jer odavno su portabl uređaji za gledanje sadržaja prerasli svoju funkciju koju su imali ranije. Tako danas portabl uređaji mogu da prikazuju sadržaje sa igračkih konzola, disk plejera, media ekstendera i slično. Iako koncept na kojem je zasnovan iPad nije nov, još u devedsetim su se pojavili slični uređaji (naravno, mnogo manje sofisticirani), on ima sve predispozicije da bude vrlo uspešan.
Izvor: itsvet

Jeste da sam rekao da neću više, ali ti porediš telefon od 200 i 500+ eura. A šta ja to pričam napamet?

Nisam nigde rekao da ti konkretno pricas napamet vec kazem da nas par koji pricamo o prednostima iphone UI-a (i OS-a) ne pricamo na pamet i samo zato sto se lozimo na jabuku ...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno