Šta je novo?

Come see our latest creation. Apple event 27. Januar

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ULOynUb6vAM&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ULOynUb6vAM&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ista pricha je i sa iPadom. On sa svojih 1Ghz radi bolje od desktopa na 3, a da ne pricham koliko bolje radi od bilo kog netbooka :) To se zove optimizacija za one koji misle da su PC i Windows neshto najbolje shto nam se desilo :)

1ghz na iPad-u bolje od 3ghz-a na desktopu? :D haha, e pazi drajveru volim apple i imam njihove kompjutere ali ti ga bash pretera ;)

probao sam i ja. neki htc. i slazem se sa ovim sto je drajver napisao - touch zaista laguje - bar za iphone standarde.

danas sam probao msi wind (to je onaj pc sa velikim touch screen ekranom). ieako sam se odusevio na prvu, posle 5 minuta mucenja sam shvatio koliko je to ****** u stvari. taj touch ne da ne radi, nego objasnjava. uopste ne razumem logiku gde neko pravi touch uredjaj a ne ugradi kvalitetan (najbolji na trzistu) touch ekran. cemu? android je naravno bolji od winda, ali mi je zanimlijvo poredjenje bilo.

MSI je totalno uzasan, oni konkurishu na trzishtu cenom i svojim (ne)kvalitetom, secam se pre nekih 10 godina da su im ploche za P4 samo tako riknjavale (drugar je imao servis za iste tako da znam). Mada kad bolje razmislim ni ASUS nije nishta bolji... svi ti tajvanski proizvodjachi na silu i na brojku pokushavaju da prodaju shto vishe djubreta koje radi plafon 2 godine dok mu ne istekne garancija.

Poslednja izmena:
MSI je totalno uzasan, oni konkurishu na trzishtu cenom i svojim (ne)kvalitetom, secam se pre nekih 10 godina da su im ploche za P4 samo tako riknjavale (drugar je imao servis za iste tako da znam). Mada kad bolje razmislim ni ASUS nije nishta bolji... svi ti tajvanski proizvodjachi na silu i na brojku pokushavaju da prodaju shto vishe djubreta koje radi plafon 2 godine dok mu ne istekne garancija.

"Nikad nisam koristio ali znam da su krš i da će da crknu 2 sata posle isteka garancije".

Prejako. :D "Honey, does this make me look cool?", a ona onako kiselo odmahuje glavom. :D

http://mashable.com/2010/01/27/9-upcoming-tablet-alternatives-to-the-apple-ipad/
Tek sad vidim koliko se Android/Tegra tableta sprema da izađe. Hehe, uspeh Apple gadžeta stvara celo jedno novo tržište koje čine ljudi koji koji preziru Apple elitizam. Kao da su se dogovorili da zajedno nastupe i zamute vodu. Apple lalalanderi će kupovati iKreten, dok će ostali kupovati druge tablete samo zato što su bolji nego iKreten, a niko se neće zapitati šta će mu u životu koji klinac tablet. Ovaj svet mora da propadne. :eyebrows:

Prejako. :D "Honey, does this make me look cool?", a ona onako kiselo odmahuje glavom. :D

http://mashable.com/2010/01/27/9-upcoming-tablet-alternatives-to-the-apple-ipad/
Tek sad vidim koliko se Android/Tegra tableta sprema da izađe. Hehe, uspeh Apple gadžeta stvara celo jedno novo tržište koje čine ljudi koji koji preziru Apple elitizam. Kao da su se dogovorili da zajedno nastupe i zamute vodu. Apple lalalanderi će kupovati iKreten, dok će ostali kupovati druge tablete samo zato što su bolji nego iKreten, a niko se neće zapitati šta će mu u životu koji klinac tablet. Ovaj svet mora da propadne. :eyebrows:

Ovo su bre fejk uredjaji. A gugl bi mogao da napravi stvarno dobar tablet.. Od njih nekako najvise ockujem - mada su me sa androdom razocarali

Šta će ti izlaz za slušalice? Apple zna da to tebi ne treba.

@kovacm

Siguran sam da će developeri obratiti pažnju na 1% korisnika koji će posetiti njihov sajt (korisnici iPhone-ova) i baš zbog njih pisati web sajtove bez flash-a.

Pa radi preko Fleša, ali i ne mora :)
Nije on dobar primer, dok god postoji alternativa, na tom istom sajtu, a postoji

HTML5 neće predstavljati alternativu flash-u na Youtube sve dok 100% klipova ne bude podržano. Postoji razlog zašto se nešto označava sa BETA ;)

Edit: Tri brkata avatara...aj samo se poređali :d

Poslednja izmena:
i ko je onda ti veci iKreten? :) maczeloti ili ovi ostali? :D

Nemam pojma, ja sigurno neću kupiti ništa što mi ne treba. Čak i Maczeloti po komentarima vidim konstatuju da je iPad super za Joe Sixpack tipove koji su suviše glupi da surfuju i gledaju multimediju preko kompa, ostaje pitanje zašto bi iko ko nije totalni ***** želeo da ga kupi.

Nemam pojma, ja sigurno neću kupiti ništa što mi ne treba. Čak i Maczeloti po komentarima vidim konstatuju da je iPad super za Joe Sixpack tipove koji su suviše glupi da surfuju i gledaju multimediju preko kompa, ostaje pitanje zašto bi iko ko nije totalni ***** želeo da ga kupi.

pa sad, ja bih ga kupio ukoliko je udoban za citanje. eto zato.
slazem da je ipad ima previse mana (apple defekt sindrom :D ), ali meni samo treba zamena za papir. naravno meni se hebe da li je apple ili HP, ali bih voleo da imam funkcionalan uredjaj sa koga mogu da citam u prevozu

Pa sad, netbook malo veće dijagonale će te koštati duplo manje, a moći ćeš nešto i da obaviš njime ako ustreba.

Za neko kućno čitanje se za iste pare može uzeti gigantski monitor sa koga može da čita prekoputa ulice.

Poslednja izmena:
HTML5 neće predstavljati alternativu flash-u na Youtube sve dok 100% klipova ne bude podržano. Postoji razlog zašto se nešto označava sa BETA ;)

ali neminovno ce preci na h264 ;) i za godinu dve nece ni postojati Flash verzija YouTubea.

Poslednja izmena:
slazem da je ipad ima previse mana (apple defekt sindrom :D ), ali meni samo treba zamena za papir. naravno meni se hebe da li je apple ili HP, ali bih voleo da imam funkcionalan uredjaj sa koga mogu da citam u prevozu

Ova sprava deluje kao mnogo bolje rešenje od iPad-a ako se gleda isključivo eBook reader funkcionalnost. iPad ipak ima klasičan LCD ekran, vrhunskog kvaliteta ali je to ipak samo LCD. Druga bitna stvar jeste iBooks vs Google Books. iBook Store još nije startovao dok Google Books postoji već neko vreme i Google jako ozbiljno radi na tom projektu (toliko da se Amazonu i sličnima tresu gaće).

Pa sad, netbook malo veće dijagonale će te koštati duplo manje, a moći ćeš nešto i da obaviš njime ako ustreba.

Za neko kućno čitanje se za iste pare može uzeti gigantski monitor sa koga može da čita prekoputa ulice.

pa sad, kuci imam spva monitor i to nije to, a i rekao sam ZA PREVOZ. netbook je TN.

Ova sprava deluje kao mnogo bolje rešenje od iPad-a ako se gleda isključivo eBook reader funkcionalnost. iPad ipak ima klasičan LCD ekran, vrhunskog kvaliteta ali je to ipak samo LCD. Druga bitna stvar jeste iBooks vs Google Books. iBook Store još nije startovao dok Google Books postoji već neko vreme i Google jako ozbiljno radi na tom projektu (toliko da se Amazonu i sličnima tresu gaće).

hvala, ali sacekacu..:):D, malo da se zahuktaju i da budu pristuapacniji i kapiram da trebaju da budu dosta bolji da bi se sa njih moglo stvarno citati neko vreme.
uglavnom sam na PDFu, tako da mi samo USB treba...
a i samo kada pomislim koliko bi PDF izdanja novina, casopisa i knjiga trebalo da budu jeftinija...stvarno mi je krivo sto ova tehnologija vec podosta kasni.

Poslednja izmena:
pa sad, kuci imam spva monitor i to nije to, a i rekao sam ZA PREVOZ. netbook je TN.

Brinu te uglovi vidljivosti na 10" ekranu? :):) Ako ćeš nešto skroz za čitanje, e-book reader-i sa Vizplex ekranom su relativno jeftini, imaju prijatan kontrast i milina su za čitanje, kao da čitaš sa papira. Ja sam razmišljao da uzmem jedan takav za bus, ali sam se vremenom prešaltao na audio knjige, a i veliki su za džep. Da li sam pomenuo i da su daleko lakši od iPad-a i ne troše bateriju kada drže istu sliku na ekranu?

Poslednja izmena:

A ti volis da u prevozu svi gledaju sta radis na netbuku? Msm, TN ima lose uglove vidljivosti, ali upravo to moze da bude prednost u odnosu na IPS, PVA i sl., da ti neko ne gura njushku dok nesto radis na javnom mestu ;)

u autobusima u bgdu je moguce nesto citati? :d

Brinu te uglovi vidljivosti na 10" ekranu? :):) Ako ćeš nešto skroz za čitanje, e-book reader-i sa Vizplex ekranom su relativno jeftini, imaju prijatan kontrast i milina su za čitanje, kao da čitaš sa papira. Ja sam razmišljao da uzmem jedan takav za bus, ali sam se vremenom prešaltao na audio knjige, a i veliki su za džep. Da li sam pomenuo i da su daleko lakši od iPad-a i ne troše bateriju kada drže istu sliku na ekranu?

pa citao sam sa mislim 13, i voleo bih da je spva. pogledacu te vizplex, nikad cuo :D, seljo sta ces...:)

A ti volis da u prevozu svi gledaju sta radis na netbuku? Msm, TN ima lose uglove vidljivosti, ali upravo to moze da bude prednost u odnosu na IPS, PVA i sl., da ti neko ne gura njushku dok nesto radis na javnom mestu ;)

trese mi se kabanica ko mi cita i sta, samo mi je udobnost citanja bitna

@akki - pazi ja u tramvaju idem od mog sela do grada i nazad, ukupno oko 70min voznje i uglavnom sedim. ali posto srbima treba da poprave 1km puta oko 20 godina, tramvaj nece raditi jos 17 godina. sve sam ja lepo isplanirao, samo srbiju nisam ukalkulisao :d:D

srbija do tokija :wall:

Poslednja izmena:
Stiv Džobs kritikovao "Gugl" i "Adob"
M.Milikšić/Blic online | 01. 02. 2010. - 23:59h | Foto: AFP | Komentara: 0

Izvršni direktor "Epla" Stiv Džobs kritikovao je "Gugl" i "Adob" na sastanku sa osobljem svoje kompanije, prenosi "Skaj njuz" pisanje "Vajerda".

Džobs se tokom sastanka, svega dva dana nakon što je lansirao "iPad", požalio da je "Gugl" zašao na "Eplovu" teritoriju proizvodnjom mobilnog telefona "Nexus One".
Prema navodima prisutnih na tom sastanku, Džobs je, govoreći o "Guglu", istakao: "Mi nismo ušli u pretraživački posao. Oni su ušli u posao sa telefonima. Nema greške, oni žele da ubiju 'iPhone'. Nećemo im to dopustiti".
Što se tiče "Adoba", neimenovani izvor "Vajerda" tvrdi da je Džobs ocenio da je ta kompanija lenja. Izvršni direktor "Epla" je navodno rekao da "Adob" ima potencijala da radi zanimljive stvari, ali da to odbija.
Objašnjavajući zašto "Epl" stalno odbija da podrži "Adobovu" "fleš tehnologiju", koji koriste mnogi sajtovi, on je rekao da je to zato što je sklon kvarovima. Izvor "Vajerda" takođe tvrdi da je Džobs predvideo da u budućnosti niko neće koristiti "fleš tehnologiju" jer se svet kreće ka "HTML 5".
"Epl" nije još komentarisao ove navode.
Izvor: BLIC

Imati google i adobe kao protivnike nije bas najpametnija stvar :)

Poslednja izmena:
laguje je velika rec. ali nije as smooth as. ne secam se sad dal je bilo do samog ekrana (hardverski) ili do losije prilagodjenog user interfacea - ali def je bio tezi za upotrebu - neke stvari bas moraju da se gadjaju... (govorim iz perspektive iphone guia i feel-a...)

a wind je uzasan.

Evo ja drzim Google Nexus One u rukama, mozda i prvi primerak u Srbiji. Pored njega imam 3 iPhone-a i Palm Pre. Iskren da budem, ja ne vidim razliku izmedju iPhone 2G/3G/3GS i Nexus-a po pitanju ekrana, osetljivosti i kvaliteta rada. A inace koristim iPhone 3G svaki bozji dan. Ovaj telefon (Nexus) je stvarno cudo, odavno me neki telefon nije ovako odusevio. Ali, vise o tome kasnije :D

Izvor: BLIC

Imati google i adobe kao protivnike nije bas najpametnija stvar :)

Bitno je da su skinuli rukavice i više ne tapšu jedni druge po ramenu. Naravno da su Apple i Google konkurencija, kolju se sada oko telefona a uveren sam da će se klati i oko smartbookova ako zažive. Naravno tu je posao oko knjiga i ko zna šta još Google planira u budućnosti.

Za Adobe se slažem sa Džobsom, oni stvarno deluju lenjo kao i većina velikih kompanija. Međutim Google sa druge strane je opasan igrač, verovatno opasniji nego bilo ko drugi. Ima potpuno drugačiju filozofiju od Apple-a, ljudi Google doživljavaju kao dobroćudnu korporaciju koja je od svih velikih igrača najviše okrenuta Open Source-u.

Ono što svi previđaju jeste veličina Google-ovog tržišta koje je ogromno i sa svakim prodatim uređajem koji ima pristup Internetu je sve veće dok MS svoje tržište širi isključivo preko PC-a.

Google Books će sigurno delovati inferiornije i nedovršenije od iBook Store-a u to nema sumnje. Međutim iBook Store je samo još jedna online prodavnica knjiga dok je Google Books mnogo više. Ako im uspe namera, kad projekat bude završen sve prodavnice knjiga će biti obesmišljene.

E sad zamislite situaciju u kojoj Google nađe način da to primeni na muziku, filmove, igre i sve ostalo što danas skidamo nelegalno. Naprave ekosistem koji je naizgled koncipiran da vuče više na free stranu time odbijajući korisnike od standardnih prodavnica. Naravno Google će imati totalnu kontrolu nad svim sadržajem što je njihov primarni cilj, kontrola informacija na internetu. Prognoziram da će Google već za par godina ugušiti neke od većih igrača a ako se ovako nastavi tj. većina nastavi da posluje po starom sistemu, sigurno da će ih Google sve potepati naravno pod uslovom da bude želeo :D

Poslednja izmena:
to je sve lepo ali Apple ima iskustvo (i prednost) sa iTunes-om vec koliko... 5-6 godina?

razlika u odnosu na Google je sto Apple vezuje sve za svoj hardware a Google tera Microsoftovu politiku - oni obezbede software, a neko drugi hardware. Prva kombinacija je sigurno kvalitetnija, druga masovnija ;) (pod uslovom da uopste stignu do nivoa da pariraju Apple-u na podrucju prodaje digitalnog sadrzaja...)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno