Šta je novo?

Come see our latest creation. Apple event 27. Januar

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
enema smisla vise pricati. Probajte pa pricajte. Android jeste uzasno konfuzan

Pa pogledaj u moja mašina. Šta je konfuzo staviti ikonicu na desktop i pisati poruke, skinuti handcent sms sa marketa ako ti se ne sviđa standardna aplikacija. Ako je to teško onda ti treba 3310.

Poslednja izmena:
Zapravo mislio sam na probajte iphone. A ako mi jeto tesko treba da koristimiphone - ko sto i (upravo) koristim.

Android je super platforma iima mnogo ise opcija od iphone osa ali je mnogo slabije organizovana i manjr intuitivna. Meni je zaista tesko da se snadjem na obicnim telefonima posle iphonea do te mere da se nerviram uvek kad uzmem da kucam poruku recimo (poruke se kucaju beskonacno)

iskustvo sa guglom nazalost nije onakvo kakvo sam ocekivao. Jako mnogo respektujem gugl ali im os bas i nije konzistentan. Ne kasem da je los - vrlo je dopadljiv i moze vise nego sto moze iphone. Stim da ono sto iphone moze moze bolje i lakse. Ista je stvar i za ipad. Ne moze sve - ali to sto moze moze savrseno. Npr nr postoji (ili ja nisam video) telefon koji je savrseniji za kucanje poruka od iphonea. (ne mislim tu samo na touch tastaturicu nego i na dostupnost aplikacije (koliko klikova do nje) i na samu aplikaciju koja je neverovatno pamena...)

i tako. Apple uredjaji ne mogu mnogo - ali ono sto mogu rade najbolje. Mislim da ovaj red teksta objasnjava i silne nesuglasice na forumu

Ne znam da li si ti koristio android (ja iPhone jesam i nikada nisam rekao da je konfuzan) ali da jesi nikada ne bi rekao da je konfuzan. A inače treba ti samo jedan klik da bi došao do aplikacije za poruke tako da ta konfuznost i nepraktičnost pada u vodu.

Poslednja izmena:
Pazi da te ne zaboli glava od tolikog razmišljanja i traženja poruka na svim tim krševima.

Daleko od toga da je HD2 hardverski los telefon, ali brate mili onaj win mobile, ja recima ne mogu da opisem smece od OS-a. Kucas poruke normalno i okrenes u landscape, on skloni tastaturu onda, ima dugmence koje lici na istu, ali ne nece samo ako ga pipnes, nego moras da ga drzis da bi vratio tastaturu. A tek sam sistem konfuzija totalna, jedna velika NULA! Dzaba gigaherci dzaba fjucrsi, OS ga cini djubretom o telefona, a to smece kosta ko dva iPada, pa se niko nije pobunio.

ma nikakv problem samo bi onda uredjaj kosato jos bar 20-30% vise. (min.) Zaboravljas da full OS ipak trazi ozbiljniji CPU sto znaci veci potrosac sto znaci manja autonomija...
Neverovatno kako vecina to previde?
2GB rama u ovom trenutku, u Srbiji kosta 40ak evra. Sta mislis koliko bi apple kostalo na veliko? 20-30% cene na gore aplosutno ne bi bilo opravdano. Sto se tice procesora, tu sam se odmah ogradio, ali atom tera OS X bez problema. Manja autnomija da, ali i stvarno upotrebljiv proizvod.

Onda bi to bio i telefon...
Klasicno sirenje mogucnosti tamo gde ne treba.
I ja bih voleo da imam uredjaj ovakve velicine na kome mogu da poteram LogicPro i mixam audio projekte gde god da se nadjem... mislim, stvarno.

Telefon? Ne mislim na web komunikaciju. Bilo kakav koncept koji treba da omoguci i ugodan pristup internetu nije i ne moze da bude kompletan bez te mogucnosti. Ja nisam ocekivao mini radnu stanicu, vec sve ono sto je objektivno moglo da se upakuje, a skoro da ne podigne cenu. A sve to ce biti dodato vrlo brzo. Kao sa i sa prvim iPhone-om koji je (sa razlogom) kod mnogih docekan na noz.

Poslednja izmena:
Odgledao sam par videa i nije mi jasno sto se po netu ljudi toliko zale na tastaruru? Naravno da ne moze da zameni pravu tastaturu ali opet ne deluje mi komplikovano kucati na iPad-u.

Pa pogledaj u moja mašina. Šta je konfuzo staviti ikonicu na desktop i pisati poruke, skinuti handcent sms sa marketa ako ti se ne sviđa standardna aplikacija. Ako je to teško onda ti treba 3310.

Aha, znaci ako je Android u pitanju onda je lako? Kad treba nesto da se doda na iPhone-u onda "uf, moram da JB uredjaj, moram da skinem app, nema to po deifoltu" itd. ? ...

2GB rama u ovom trenutku, u Srbiji kosta 40ak evra. Sta mislis koliko bi apple kostalo na veliko? 20-30% cene na gore aplosutno ne bi bilo opravdano. Sto se tice procesora, tu sam se odmah ogradio, ali atom tera OS X bez problema. Manja autnomija da, ali i stvarno upotrebljiv proizvod.

Sve ja to znam ali pogledaj bilo koji brand (dell, apple, lenovo, nebitno) pa vidi koliko oni to naplacuju.
U startu sam rekao da je iPad waaaay overpriced.

Telefon? Ne mislim na web komunikaciju. Bilo kakav koncept koji treba da omoguci i ugodan pristup internetu nije i ne moze da bude kompletan bez te mogucnosti. Ja nisam ocekivao mini radnu stanicu, vec sve ono sto je objektivno moglo da se upakuje, a skoro da ne podigne cenu. A sve to ce biti dodato vrlo brzo. Kao sa i sa prvim iPhone-om koji je (sa razlogom) kod mnogih docekan na noz.

Cekajuci 3th gen ;) ...

Ne znam da li si ti koristio android (ja iPhone jesam i nikada nisam rekao da je konfuzan) ali da jesi nikada ne bi rekao da je konfuzan. A inače treba ti samo jedan klik da bi došao do aplikacije za poruke tako da ta konfuznost i nepraktičnost pada u vodu.

Oko ok mozda sam lose zvucao - nisam ni ja rekao za android da je konfuzan (isprobavao sam ga u radnji - nekih 40tak min :p) nego da je ipak daleko konfuzniji od iphonea

Aha, znaci ako je Android u pitanju onda je lako? Kad treba nesto da se doda na iPhone-u onda "uf, moram da JB uredjaj, moram da skinem app, nema to po deifoltu" itd. ? ...

What, ja nisam ništa rekao za iPhone samo sam odgovorio na konfuznost Androida, pomešao si ti mene sa nekime. E da, ja ne moram da JB telefon da bi instalirao aplikacije.

Poslednja izmena:
Oko ok mozda sam lose zvucao - nisam ni ja rekao za android da je konfuzan (isprobavao sam ga u radnji - nekih 40tak min :p) nego da je ipak daleko konfuzniji od iphonea

To je isto kao da iz BMW-a 3 uđeš u Audi A8 i kažeš "šta je ovo ovako konfuzno, bolja je trojka". A BTW Android nije nimalo konfuzan, jesi li siguran da si baš Androdi probao? :D

Steve Jobs and the Economics of Elitism:
http://www.nytimes.com/2010/01/31/weekinreview/31lohr.html

Dobar clanak IMO.

At Apple, there is a similar link between the ultimate design-team leader, Mr. Jobs, and the products. From computers to smartphones, Apple products are known for being stylish, powerful and pleasing to use. They are edited products that cut through complexity, by consciously leaving things out — not cramming every feature that came into an engineer’s head, an affliction known as “featuritis” that burdens so many technology products.

Great products, according to Mr. Jobs, are triumphs of “taste.” And taste, he explains, is a byproduct of study, observation and being steeped in the culture of the past and present, of “trying to expose yourself to the best things humans have done and then bring those things into what you are doing.”

“Real innovation in technology involves a leap ahead, anticipating needs that no one really knew they had and then delivering capabilities that redefine product categories,” said David B. Yoffie, a professor at the Harvard Business School. “That’s what Steve Jobs has done.”

Timing is essential to make such big steps ahead. Carver Mead, a leading computer scientist at the California Institute of Technology, once said, “Listen to the technology; find out what it’s telling you.”

The iPad bet could prove a loser for Apple. Some skeptics see it occupying an uncertain ground between an iPod and a notebook computer, and a pricey gadget as well, at $499 to $829. Do recall, though, that when the iPod was introduced in 2001, critics joked that the name was an acronym for “*****s price our devices.” And we know who had the last laugh that time.

A oni su na prezentaciji "slučajno" surfali po njihovom sajtu?

Plaćen oglas, dobro i odmjereno sročen samo...

To je isto kao da iz BMW-a 3 uđeš u Audi A8 i kažeš "šta je ovo ovako konfuzno, bolja je trojka". A BTW Android nije nimalo konfuzan, jesi li siguran da si baš Androdi probao? :D

Jel si video kako je Rolls Royce Phantom jednostavan iznutra? Ima jedno dugme. Misli o tome ;)

To dovoljno govori o tržištu za koji je pravljen ;)

Ne sirim druze dezinformacije. Ako je netbook masina koja skuzi za surfovanje netom ovaj ipad jeste savrsen za to. True story :)

Zao mi je sto si sr prepoznao.

Zao mi je sto sebi dozvoljavas da neistomisljenike prozivas i nazivas ih imenima. Nisam se ja prepoznao vec sam tebe spoznao kao osobu koja vredja i osim elitistickog pogleda na ovaj nedovrsen proizvod, nista konkretno nisi rekao. A ako netbook nije masina koja sluzi za surfovanjem netom sta cemo onda ?

iPad je sve samo nije savrsen, to je true story.

interNET book. ako to nije masina koja sluzi za surfovanje - onda se pogresno zove :) :0 u tom slucaju ipad nije savrsen net book vec je savrsen za surfovanje netom.

Nije mi namera ikoga da vredjam - ali ako neko ne zeli da shvati da svaki uredjaj ima svoju publiku i pritom ako taj pojedinac nije deo te publike - a hejtuje proizvod - onda ne znam kako to drugacije da nazovem.

Zaista ipad je odlican (najbolji na trzistu) uredjaj za surrovanje netom (mislio sam da se ti uredjaji zovu netbook - ali priznajem da sam mozda pogresio u terminu)

Ako neko zeli da prica o tome zasto jeste tj nije odlican - sto da ne - mozemo da caskamo. Ali nezgodno je kad ljudi pricaju na ler bez preispitivanja potreba....

Prvo i pre svega niko i nista ti ne daje za pravo da ljude nazivas da su glupi.
Drugo da li si drzao iPad u rukama ?
Trece ako jesi a znamo svi da nisi - lepo se otvori topik kao mini user review i budes sto vise objektivan kada tako nesto radish za dobrobit komune.
Cetvrto, nemaju svi ljudi isto misljenje kao ti i zasto samo da pricamo zasto je odlican ako barem nista iz tehnickih detalja se vidi da to nije ?

Kada budes imao spravu u rukama, i kada budes proveo barem za pocetak NEKO vreme, onda mozes da budes tako hard core u svojim izjavama i eventualno onda da skrenes paznju ljudima koji se ne slazu sa tobom, jer ti ako barem nista imas vise iskustva jer si ga koristio. Ovako sve to pada u vodu i granici se klasicnim favorizovanjem brenda, a to ljudima sigurno da najvise smeta u celoj ovoj prici.

:wave:

Druze ja sam ga prvi ishejtovao - a onda shvatio da sam pogresio i da je odlican. Ne za ono sto meni treba - ali i dalje odlican. Vreme ce pokazati da sam u pravu.

ako neko ne zeli da shvati da svaki uredjaj ima svoju publiku i pritom ako taj pojedinac nije deo te publike - a hejtuje proizvod - onda ne znam kako to drugacije da nazovem.

Ti ljudi su glupi nerazumni i tvrdoglavi. Ako si jedan od njih zao mi je, ako nisi nemamo problem ;)

pozd

Poslednja izmena:
Meni je flash jos veci nedostatak od multitaskinga
flash1thumb.jpg

Poslednja izmena:
Srecom pa su ti milioni flesheva uvek reklame :d

A BTW Android nije nimalo konfuzan, jesi li siguran da si baš Androdi probao? :D

Jel si ti siguran da si probao bilo shta osim Androida :d

Evo ti par najbitnijih stvari. Nepregledne ikone, losh font, touch koji "ne radi" (ne znam da li ima model koji podrzava multitouch uopshte), ili ja nisam naleteo na model kome touch ne laguje :d

^^

bilo link. najjace mi je sto se kaze da BangBros ima i MP4 verziju sajta... :D :D

Srecom pa su ti milioni flesheva uvek reklame :d

Pa nije bas tako, jer flash se koristi za mnogo toga na netu nisu samo reklame odradjene u fleshu, imas puno sajtova koji su skoro celi u fleshu odradjeni a dovoljno je da ti bude menu bar u fleshu i mozes da se slikas jer nemas kako da otvoris druge stranice po tom sajtu. Danas je flash stvaro potreban.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno