Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

:D sta je sledece ? Trka motokultivatorima ? :D Nikad necu skapirati ljude koji se loze na trke i voznje kamiona (u igrama). Zasto bi zaboga zeleo da vozim kamion ? Aj da je vatrogasni crveni pa jos nekako hihihi One simulacije rednecka tek da ne pominjem, kao sd ti vozis neku robu 2000km... m'slim...kazem, sta je sledece ? trke motokultivatorima ? Simulacija oranja njive pa kao extreme event ko brze predje traktorom sa jednog kraja na drugi :D

pa ovaj ima 4 seedera, a ovaj od 4.5gb je mrtav :d

to jedino i ima smisla... mislim ako su identicne, ko je lud da skida vecu... :d

salu na stranu, mislim da je 4GB securom kod. Tako su pricali kad se pojavila ta 4.5GB verzija. Napunjeni su skinuli taj securom i osta 4.5GB

A ovo ako je tacno... onda je to da covek poludi... pa mislim 50% sadrzaja da bude neko "masno tkivo" koje kad se odstrani nikom ne smeta...

Pa to je naprosto neverovatno... sve i da su to multi-jezicni dodaci & stuff... BRE, to je 4 GB. Damn!! :wall:

Al ces da se iznenadis kad budes instalirao, pokrenuo i dosao do prve krivine :D Rikverc ti ne gine :d

Poslednja izmena:
igra je nerealna... koliko su je najavljivali ocekivao sam bar 5x vise... jos sam uzo i novu graficku zbog dirt-a... ccc

uzeo si 5900xt zbog dirt-a ? :) salim se, nego ne znam sta si ocekivao, ni jedan kolin do sada nije bio realan...

ne, uzeo sam 7600gs :p u svakom slucaju krsh neovejani... sva sreca pa sam povoljno dobio graficku :))))

malo je problem sa takvom konfom ko tvojom igrati D!RT. Bez uvrede molim, ali prljavstina je jako zahtevna igra, a suditi o igri na osnovu iskustva sa masine kao tvoje jednostavno nije posteno. Probaj ponovo igru kad se upgrade-ujes jednog dana, siguran sam da ces imati drugaciji utisak.

malo je problem sa takvom konfom ko tvojom igrati D!RT. Bez uvrede molim, ali prljavstina je jako zahtevna igra, a suditi o igri na osnovu iskustva sa masine kao tvoje jednostavno nije posteno. Probaj ponovo igru kad se upgrade-ujes jednog dana, siguran sam da ces imati drugaciji utisak.

Slazem se ovo sto si rekao technicsu za komp.
Ali eto ja imam bas po meri komp za DIRT (1024x768 :d jer imam 17 CRT na ultra podesavanjima i AA4x, radilo je i na 1280x1024 ali nije bilo potrebe zbog malog monitora, ali bio je manji fps, ali i dalje igrivo), znaci okusio sam sve graficke cari ove igre, i presao sam igru, dugo sam je igrao, obarao rekorde, i na kraju je obrisao i sumnjam, ustavi siguran sam da je nikad vise neci instalirati.
Ako budem zeleo da instaliram neku voznju bice to RBR :type:.

A nije tacno da nijedan Colin rally nije bio simulacija, uvek su se trudili da naprave neki balans, nesto kao polu simulacija. Ovo govorim za 2., 3. i 4. deo.
Dakle bilo je u tim igrama realizma, ovo govori strucnjak za voznje :smoke:.

Poslednja izmena:
otkud ja znam, ja sam igrao demo i znam da je sugavo radio zbog single-core-a. Nisam ni isprobao igru valjano zbog toga pa necu ni da sudim previse. Sad sam ponovo uzeo igru pa cu da probam.

RBR mi je je u skroz drugoj kategoriji, u kategoriji koju ne volim - simulacija.

otkud ja znam, ja sam igrao demo i znam da je sugavo radio zbog single-core-a. Nisam ni isprobao igru valjano zbog toga pa necu ni da sudim previse. Sad sam ponovo uzeo igru pa cu da probam.

RBR mi je je u skroz drugoj kategoriji, u kategoriji koju ne volim - simulacija.

Onda mogu i da razumem da malo i nahvalis prljavog (ne Harija :d).

DiRT je mamara, odlicna igra, a vi simulanti i kvazi vozaci oladite malo i svoje vozacke sposobnosti pokazite u pravom saobracaju. Steta sto nisu jos uradili da kad se zakucate u RBR u drvo stvarno na drvetu i ostanete :D. E onda bi to bila simulacija kojoj bih ja skinuo kapu jer ne bi mogli vise da postujete ovde :D

DiRT je mamara, odlicna igra, a vi simulanti i kvazi vozaci oladite malo i svoje vozacke sposobnosti pokazite u pravom saobracaju. Steta sto nisu jos uradili da kad se zakucate u RBR u drvo stvarno na drvetu i ostanete :D. E onda bi to bila simulacija kojoj bih ja skinuo kapu jer ne bi mogli vise da postujete ovde :D

Napravi razliku izmedju simulacije VOZNJE, i simulacije ostecenja, malo za promenu ,).
Naravno da je bitnija voznja, a ti krljaj svoja vozila u dirtu, pa onda snima i kaci na youtube i onda ce ti biti lepo :type:.

Napravi razliku izmedju simulacije VOZNJE, i simulacije ostecenja, malo za promenu ,).
Naravno da je bitnija voznja, a ti krljaj svoja vozila u dirtu, pa onda snima i kaci na youtube i onda ce ti biti lepo :type:.

Ofkors da ce mi biti lepo :D

Uostalom, da bi znao koliko je neka igra dobra simulacija voznje trebao bi da si probao svaki taj automobil na svakoj od tih podloga uzivo da bi mogao da prodajes ovde m..a za b...ege... Aj dosta vise ...

Poslednja izmena:

Uostalom, da bi znao koliko je neka igra dobra simulacija voznje trebao bi da si probao svaki taj automobil na svakoj od tih podloga uzivo da bi mogao da prodajes ovde m..a za b...ege... Aj dosta vise ...

He he, smiri se decko, ajde malo dirtuj pa se povrati :d.
Najbolje je da postanem prvo rally vozac, pa onda da prosudim da li je neka voznja realna :zgran:.
RBR je ultimativna simulacija, a ti deckic idi pa se prljaj :p.

He he, smiri se decko, ajde malo dirtuj pa se povrati :d.
Najbolje je da postanem prvo rally vozac, pa onda da prosudim da li je neka voznja realna :zgran:.
RBR je ultimativna simulacija, a ti deckic idi pa se prljaj :p.

Nije ti losa ideja, molim te vrati se tek kad postanes Rally vozac, do tada nemas pravo glasa :D

NAravno da je probao. Sto se kucanja u drvo tice ( i u slicne objekte) iskustvo iz prve ruke kaze da drvetu uglavnom sem malo dublje zadrene kore ne bude nista. Sa druge strane tu je auto kome...well...bude svasta...

PS. Voznja RBR-a na volanu (momo racing nesto) je ravna voznji limeke koka kole. To jedino ako se zesce utripujes da je simulacija moze da bude realno. ISto vazi i za 50 % ostalih naslova.

Realnije je nerealno voziti na tastaturi nego se tripovati da je realno voziti na volanu. Ovo kazem kao vozac koji je vozio svasta i preziveo svasta. Nikad ti na volanu neces imati osecaj repa auta koji krece u spin, NIKAD, nikad neces ni osetetiti otpor puta pri odredjenoj brizni, bez obzira na force feedback. Zato na kompu radje vozim arkade, a na putu automobile.

Iz mog iskustva i voznje RBR-a u carapama, to nema veze sa zivotom i realizmom. Modeli automobila su laksi za ravno 1000kg.

Poslednja izmena:
NAravno da je probao. Sto se kucanja u drvo tice ( i u slicne objekte) iskustvo iz prve ruke kaze da drvetu uglavnom sem malo dublje zadrene kore ne bude nista. Sa druge strane tu je auto kome...well...bude svasta...

PS. Voznja RBR-a na volanu (momo racing nesto) je ravna voznji limeke koka kole. To jedino ako se zesce utripujes da je simulacija moze da bude realno. ISto vazi i za 50 % ostalih naslova.

Realnije je nerealno voziti na tastaturi nego se tripovati da je realno voziti na volanu. Ovo kazem kao vozac koji je vozio svasta i preziveo svasta. Nikad ti na volanu neces imati osecaj repa auta koji krece u spin, NIKAD, nikad neces ni osetetiti otpor puta pri odredjenoj brizni, bez obzira na force feedback. Zato na kompu radje vozim arkade, a na putu automobile.

Iz mog iskustva i voznje RBR-a u carapama, to nema veze sa zivotom i realizmom. Modeli automobila su laksi za ravno 1000kg.

Peter i Hening Solberg misle drugačije
http://www.youtube.com/watch?v=k0JC5InmOqk&NR=1

Ovaj simulator ionako samo trucka malo ozbiljnije, cisto sumnjam da ima tog osecaja zestine kad ubrzava/kochi ili menja pravac.
Cenim da niste dovoljno vozili RBR da biste pravilno sudili o istom, za to ipak treba doza mazohizma koju nema svako. A bez pristojnog volana je ****** na kvadrat :D
Generalno volim voznje, ali Dirt sam uninstalirao do upgrade-a, zahtevno, preterano.

evo jedan slikovit primer kako izgleda u simulaciji a kako u realnosti :D
http://www.youtube.com/watch?v=CosdoUtDKWI

Skoro me neki manijak vozio u impreci (WRX), i ono, ide ko u igrici, i sa suvozacevog sedista tako deluje.

Poslednja izmena:
sa suvozacevog sedista tako deluje, to i jeste fora. Sve te tzv simulacije su kao da si sivozac a ne vozac. Pitaj druga koji te je vozio da li mu je realan RBR...

Kada budes sa 150km/h kocio da bi usao u 70stepeni krivinu, i pritom sa sto manje gubljenja brzine, pa kad korigovao bezanje prednjeg trupa (usled tvoje greske) blagim povlacenjem rucne zatim vracanjem i dodavanjem gasa, a u medjuvremenu osecao kako ti jetra stiska creva i kako ti se odjednom sere, zapamti taj osecaj, sedi za RBR ponovi to i videces kolko je realno. U RBR svaki majmun sa 190km/h moze da zakoci za 4 sec na 40km/h i trezveno uslajduje u krivinu, zapravo ne moze, u RBR je 40km.h uglavnom previse za skretanje u 70 stepeni krivine, iako u pravom zivotu nije cak ni sa jugom...

@rAMA:

Sta ja imam sa njima ? Daj mi 100e i reci cu da je D!RT najrealnija simulacija ikada napravljena. Ako ozbiljan vozac zaista misli da je RBR realnost i simulacija doticne, onda nije ni cudo sto zaostaje u vremenima na checkpointima. Mozda je vreme da se pozabavi realnoscu.

Kad budes vozio malo extremnije ili na nekim stazama skapiraces, do tada, ne vredi da ja tebi objanjavam zasto stiskanje pedala u carapama ili kucnim papucama nije isto kao stiskanje pedala u 250e zepicama namenjenima za to...Ako zaista mislis da ima ikakve slicnoste krotiti volan koji nateze 40kg sile na nervaninama, i krotiti parce plastike sa nepunim uglovima skretanja koje umesto 40kg daju 40gr sile onda ok, sve smo se dogovorili. :)

Poslednja izmena:
btw probao sam igru kasnije u igraonici i utisak je isti...

Vrh Dno