Šta je novo?

Colin Mcrae: DIRT 2

Zato sto je predvidjeno da vozis pomocu gamepada.
E kad se voznje (arkadne) planirano prave da se voze pomocu gamepada umesto tastature, onda umesto recimo CMR4 dobijete ovo go.vno ,).

Lupetas, upravljanje preko gamepada nije nista bolje.

Pa zaista i nije. Igram preko Xbox 360 džojpeda za koga je ova igra i zamišljena, a i na njemu je senzitivnost preterana. Igrao sam nedavno i demo za PS3, ista stvar.

Mda sad opet pocela ona cuvena analogne pecurke vs. tastatura.
Ajde lepo da neko instalira CMR4 ili GRID, na kompjuteru, pa nek odvozi neku trku zilion puta, pa nek napravi najbolji krug, pa onda neka uporedi to sa nekim ko je vozio na tastaturi. Daj nemojte biti smesni, pecurke nisu dovoljno brze za reagovanje u ostrim krivinama i nisu dovoljno precizne (naravno da moze da se igra sa njima, moze i fps da se igra, al to nije to), a tipkanjem tastera po tastaturi se gubi prednost analognosti pecuraka.
Gamepad nije za voznje i tacka, u stvari jeste, al za njesra kakav je Dirt 1, a sredice da bude isto njesra i za Dirt2. Da, bas cu da kupujem Momo volan za ovu igru...
Pa presao sam ceo GRID na tastaturi na najvecoj tezini, sve trke, svuda prvi, na tastaturi, i moz misliti sad ne mogu da skrenem u krivini u ovoj debilnoj igri.

Poslednja izmena:
Covece, da li ti vidis da je upravljanje i na pecurkama crap kao i na tastaturi?
Mora li svaki tvoj post da se svodi na konzole-su-zlo pricu?

Mda sad opet pocela ona cuvena analogne pecurke vs. tastatura.
Ajde lepo da neko instalira CMR4 ili GRID, na kompjuteru, pa nek odvozi neku trku zilion puta, pa nek napravi najbolji krug, pa onda neka uporedi to sa nekim ko je vozio na tastaturi. Daj nemojte biti smesni, pecurke nisu dovoljno brze za reagovanje u ostrim krivinama i nisu dovoljno precizne (naravno da moze da se igra sa njima, moze i fps da se igra, al to nije to), a tipkanjem tastera po tastaturi se gubi prednost analognosti pecuraka.
Gamepad nije za voznje i tacka, u stvari jeste, al za njesra kakav je Dirt 1, a sredice da bude isto njesra i za Dirt2. Da, bas cu da kupujem Momo volan za ovu igru...
Pa presao sam ceo GRID na tastaturi na najvecoj tezini, sve trke, svuda prvi, na tastaturi, i moz misliti sad ne mogu da skrenem u krivini u ovoj debilnoj igri.

+1

Covece, da li ti vidis da je upravljanje i na pecurkama crap kao i na tastaturi?
Mora li svaki tvoj post da se svodi na konzole-su-zlo pricu?

Ne konzole, nego gamepad.
Ima i prokleti Xbox gamepad i za PC :smash:.

Pa ima naravno ;).
Ali ovde problem nije ni do tastature, ni do gamepada, vec do razvojnog tima koji je hteo da upravljanje bude crap.

Dirt1 je "najbolje" radio na Xbox gamepadu, to mi je neki pocetni orjentir i za ovu igru.

Ali ok, nisam znao da su kontrole u ovom demou Dirt2 i na njemu lose odradjene.

Sad opet, sto bi razvojni tim HTEO da bude upravljanje bezosecajno, bice pre da NE ZNAJU da naprave bolje ;).

Poslednja izmena:
Pa dobro, da li hoce ili ne znaju nije bitno, u svakom slucaju ne valja :).
Ja sam Dirt 2 na xboxu igrao mozda sat vremena i vise nisam mogao da izdrzim.
Kazu ljudi da je na volanu bolje, ali zaista nisam imao zelju ni da probam.

Meni je upravljanje volanom u prvom Dirtu bilo sasvim ok.

Dirt 2 je do jaja, barem ovaj demo. ako naletim kod nas na grafičku koja ima disk kao bundle uzimam odmah pa taman da je i 5750 koja je tu sa mojom.

mada na 4850 čak i voda izgleda isto kao i na xbox-u, perfektno a gameplay je neverovatan. čekao sam ovako nešto dugo vremena

Poslednja izmena:
Alo ljudi , pojedinci, pa kako neshvatate ,voznje su za volane, kakve crne tastature????? Ja neverujem.... probajte prvo sa volanom pa cete videti da li je upravljanje preosetljivo i da li je toliko sran.e koliko pricate. Tako osetljive kontrole preko tastature su slicno odradjene u polusimulaciji RACE i simulaciji RFactor ali zato je druga prica kad se spoji volan.

Jos jednom demo je odlican ali ako nemas volan ,zaboravi...

Poslednja izmena:
Alo ljudi , pojedinci, pa kako neshvatate ,voznje su za volane, kakve crne tastature????? Ja neverujem.... probajte prvo sa volanom pa cete videti da li je upravljanje preosetljivo i da li je toliko sran.e koliko pricate. Tako osetljive kontrole preko tastature su slicno odradjene u polusimulaciji RACE i simulaciji RFactor ali zato je druga prica kad se spoji volan.

Jos jednom demo je odlican ali ako nemas volan ,zaboravi...

Izvini, ali nisi u pravu.
Presao sam GRID na najvecoj tezini na tastaturi, i samo blokiranje tockova je bilo iskljuceno.

I itekako sam imao osecaj tokom voznje, skripa guma, proklizavanje, pa kontra.
Ok to je asfalt, ali i na zemlji mora gume da grizu podlogu, a ne da lebde 1m iznad zemlje...

I RBR, Tocu, CMR serijal (2 - 5), ma sve bitnije (polu)simulacije i arkade sam presao na tastaturi.
Ako zbog RBR-a nisam kupio volan, pa sigurno necu zbog ovog Smeca 2 ;).

Poslednja izmena:
Nema veze, isto je i sa i bez update-a.
Kad si na pravcu pri brzini 100+ km/h, pustis gas i kola naglo pocnu da skrecu i slicne gluposti.
Ma nema to ni bitne veze sa preosetljivoscu, jednostavno fizicki model ove igre je kompleksan kao pasijans u Win Games :).

Izvini, ali nisi u pravu.
Presao sam GRID na najvecoj tezini na tastaturi, i samo blokiranje tockova je bilo iskljuceno.

I itekako sam imao osecaj tokom voznje, skripa guma, proklizavanje, pa kontra.
Ok to je asfalt, ali i na zemlji mora gume da grizu podlogu, a ne da lebde 1m iznad zemlje...

I RBR, Tocu, CMR serijal (2 - 5), ma sve bitnije (polu)simulacije i arkade sam presao na tastaturi.
Ako zbog RBR-a nisam kupio volan, pa sigurno necu zbog ovog Smeca 2 ;).

Ako si sve to presao na tastaturi ,svaka ti cast, nemam reci. Ali da si upropastio sebi potpuni dozivljaj svih tih voznji,pogotovo RBR , jesi ! Ja voznju ako nemogu odigrati na volanu , neigram je . Po meni je totalna glupost voziti "auto" na tastaturi... Ali svako ima neku svoju filozofiju... Doduse ja koristim volan za ozbiljnije voznje kao sto su rfactor, lfs ali daleko od toga da se slazem sa tobom koji komentarises (ultranegativno) ponasanje auta u dirt-u 2 a nisi i nemas nameru probati ga sa volanom. A razlika je nebo i zemlja...
Pozdrav

Poslednja izmena:
Pa upravo sam ti napisao da nije glupost.
Zato jer postoji dobar odziv, tj. osecaj prilikom voznje :).
Btw, probao sam neke najjeftinije volane (15-20e), bas na Grid-u, i sa njima je upravljanje losije nego na tastaturi, u smislu odziva. A za Momo i slicne mi se nikad nije davalo 100 i kusur evra, toliko para za periferije / gaming komponente bas i nemam ;).

Problem je sto ti nisi probao / igrao duze na tastaturi, pa zato mislis da je glupost, a u stvari 95% voznji je itekako igrivo na njoj ;).

Volan vs tastatura= devojka vs xxxfilmovi :smoke:.

Volan od 20e vs tastatura = kamenjarka vs XXX HD :d :p.

Pa upravo sam ti napisao da nije glupost.
Zato jer postoji dobar odziv, tj. osecaj prilikom voznje :).
Btw, probao sam neke najjeftinije volane (15-20e), bas na Grid-u, i sa njima je upravljanje losije nego na tastaturi, u smislu odziva. A za Momo i slicne mi se nikad nije davalo 100 i kusur evra, toliko para za periferije / gaming komponente bas i nemam ;).

Problem je sto ti nisi probao / igrao duze na tastaturi, pa zato mislis da je glupost, a u stvari 95% voznji je itekako igrivo na njoj ;).

Ok , u necemu se slazemo , ti najjeftiniji su bruka koliko su losi , to i nesmatram volanom, nisam mislio na njih nego na forcefeedback volane...
Momo 5500dinara,,,, progledaces.. haha, sala.
Aj ziveli...

Volan vs tastatura= devojka vs xxxfilmovi :smoke:.

bravo

Volan od 20e vs tastatura = kamenjarka vs XXX HD :d :p.

jos vise bravo

Poslednja izmena od urednika:
Neznam sta je tebi smesno? Covek te u neku ruku ismeja...

nisi skontao dobro značenje tog mog Ha Ha, značilo je - duhovit si al me zabole leva mošnica za tvoj komentar.
pa neću ja sad menjati svoj stav zato što mi je neko drugi rekao da to njemu ne valja, ja sam lepo rekao šta mislim, šta me briga šta ko drugi ima da kaže.

nisi skontao dobro značenje tog mog Ha Ha, značilo je - duhovit si al me zabole leva mošnica za tvoj komentar.
pa neću ja sad menjati svoj stav zato što mi je neko drugi rekao da to njemu ne valja, ja sam lepo rekao šta mislim, šta me briga šta ko drugi ima da kaže.

ok , sorry...

Ako si sve to presao na tastaturi ,svaka ti cast, nemam reci. Ali da si upropastio sebi potpuni dozivljaj svih tih voznji,pogotovo RBR , jesi !

Ma daleko od toga da si u pravu, a to ako nisu optimizovali igru za tastaturu,
to je samo minus za njih. :smackbum:

Biram "tastaturu", :d. :wave:

joypad je daleko bolje i efikasnije resenje...slatko sam odigrao DIRT i GRID na njemu...tastatura je za kucanje/chukanje :D ...jednistavno mi je zao da se izivljavam na Natural Ergo-u... ;)

btw. kontrola vozila je daleko bolja i preciznija na joqpad-u nego na tastaturi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno