Šta je novo?

Colin Mcrae: DIRT 2

@Wild Boy: hvala za linkove.
Ako je kao GRID, valjda ću moći da ga "poćeram" :)

Ja ne mogu da nadjem options a iz igre izlazim preko task managera :d. Inace fino radi, Baja nekih 40fps kad je vise auta a Maroko 55-60, Maroko stvarno fino izgleda al ne svidja mi se kako voda prsti kad prodjem kroz nju.

Ubedljivo najlosiji efekat je kad se prolazi kroz vodu... Kao pre 5 godina...

izgleda da je engine prilicno kultivisan jer nema velike razlike izmedju min i avg fps kod bilo koje karte a tada je i 35-40fps puna kapa. a to sto je DX11 zahtevniji od DX9 je mozda zbog toga sto je i grafika bolja?

Poslednja izmena:
Da, frame je vrlo stabilan. Baja mi daje 42-45 frejmova a Maroko 50-51, sve u 1920x1200 sa 16xCSAA i maksimumom detalja. Više nego dovoljno za normalno igranje.

Meni je odlicna igra, a radi u 1680x1050 sa 4xMSAA na max. 56FPS toliko izbacuje u Benchmarku a inace ne pada ispod 40 i nesto.

Joooj meni izbacuje don't send,kad pritisnem enter da udjem u meni! :wall:

Jel se desava ovo jos nekome!?Koje s**nje...

Poslednja izmena:
Sada ce pretpostavljam svi da postuju bench skor, igru ko *ebe, bitno da radi dobro na dobro placenom hardveru.

Da kola malo lete po putu, kontrole su osetljive ali tako je bilo i u kecu. Moracemo malo da se privikavamo. Grafika je za uzivanje.

Poslednja izmena:
Na mojoj konfiguraciji na 1080p jedino ima slowdown-ova u sudarima, kada napravim tonu dima, okrenem se i ugledam nekoliko vozila kako mi prilazi. Tada padne na ~20. U svim ostalim situacijama je savrsheno glatka animacija.

pa ovako-na dx9 grafika je bolja za 30% u odnosu na dirt1,nema vise smarackog blooma toliko,voda na stazama je ok uradjena ali cela igra jednostavno mora bar na dx10 da se igra da bi se videla sva poboljsanja a tek dx11.. ****** ja imam xp optimizovana je do jaja,sa oc graf imam prosek 80 fps a sa bagijima 70 fps sve na high,4 msaa a bez OC za 10ak manje verovatno ce na dx11 tih 80 fps biti 50-60 sto je do jaja vecina ce da uziva u dx11 high nervira me preterivanje sa bojama u MTV fazonu a i fancy D'N'B je prisutan al boze moj ****** ne volim taj fazon valjda nece biti mnogo dr.kanja po pustinjama itd hocu ovakvu grafiku da vidim planincugama i brdima italije spanije,grcke bas me zanima led i sneg na dx11 to me je najvise smaralo u dirt1 kad dodjem do drkanja po pustarama smuci mi se zivot,amerika ja mislim sa kamioncinama. valjda nece biti toga u velikim kolicinama. zakljucak-vrhunska igra sa ludom grafikom optimizovana sto je najbitnije. :smoke:

Naprsla šoferka izgleda smešno a animacija lomljenja iste ne postoji.

vi sto ste je skinuli, ima li onih usporenja kao u Dirt i Grid povremeno? kada igra uspori na sekundu pa onda ubrza. znate na sta mislim. koliko je tezak demo?

nema usporenja u odnosu na dirt 1 razlika kao izmedju mille jovovic i slavice cukteras tezak je 1.3gb:smoke:

Skida se i trebala bi biti pokrenuta oko 1 ujutro... Jedva cekam da vidim taj dx11 u full podesavanjima....

Ljudi jel bas niko ne zna zasto mi izbacuje don'ts end??

Ima mnogo razloga zasto. Instaliraj najnoviji directx, valjda dolazi uz demo, instaliraj najnovije drivere za kartu. Prvo to uradi.

Nevredi istalirao nove drajvere 195.62..Usao u igru i sad me nije izbacilo kod menija,nego kad sam izabrao trku...Usao ponovo i opet izbacuje kad treba da pritisnem enter da udjem u meni:wall:

Koja katastrofa od upravljanja, razocar u totalu. Auto kao da pluga po stazi, ko da vozim po ledu a ne pesku. Upravljanje ne da je osetljivo nego strasno ...

+1

Koji FAIL od igre, jeste da je demo, al sigurno da se nista bitno nece promeniti.
A bejahu nekada CMR 2 i 4. deo, ekstra arkadne voznje, ARKADNE. A pri tom su one hardcore simulacije u odnosu na ovo sra.nje !

Izgleda da je bitnije dal je dx9 10 ili 11, dal je AA na 2x ili 234234235x, a to sto ne mogu da skapiram dal vozim traktor ili hoovercraft, to je izgleda malom broju ljudi vazno...

Demo me je ostavio ravnodušnim posle prve trke. Možda sam umoran, ali ne vidim da se nešto mnogo poboljšalo u odnosu na keca, osim blage optimizacije. Čak mi i grafika nije preterano lepa, od početka nisam voleo što je muljava za razliku od NFS-a, recimo. Probaću sutra čisto da znam da li sam džabe skidao gigabajt i kusur.

Keca nisam probao, tako da ne mogu da poredim. Upravljanje je osetljivo da je to strašno, jedva sam nekako podesio da mogu da vozim koliko-toliko NA STAZI a ne van nje, ali opet kola lete kao da su od stiropora. I opet, boje su isprane, udri po brightnessu i kojekakvim filterima...to valjda rade da prikriju mane ili šta? Ne znam kome se to sviđa. Igrao sam desetak minuta, nije puno, ali eto, neki prvi utisci. Možda sutra bidne bolje :).

Zato sto je predvidjeno da vozis pomocu gamepada.
E kad se voznje (arkadne) planirano prave da se voze pomocu gamepada umesto tastature, onda umesto recimo CMR4 dobijete ovo go.vno ,).

Zasto bi pravili voznju za tastaturu pored analognih pecurki? :)

Ja jos uvek nemogu da verujem da neko igra voznje , kakve god one bile , na tastaturi...I jos pljuje po osetljivosti i kontrolama,
Znaci raniji delovi su se mogli voziti na tastaturama ali su za volan bili ocajni u vidi preteranog kasnjenja okretaja... Sa dirt dvojkom su me prijatno iznenadili, volan radi fenomenalno pocev od feedbacka, pa do osetljivosti na razlicite podloge. A sto je najbitnije nema onog glupog kasnjenja kod okretaja volana . Meni je voznja dirt dvice sa volanom fenomenalna , drift , kontriranje u krivinama, ma super. Inace imam logitech momo volan.
Sto se tice vizualnog efekta reci cu samo da sam ocekivao vise zbog silnih najava, ali daleko od toga da nisam zadovoljan efektima i grafikom, radi sasvim pristojno na full podesavanjima u 1080p sa 8aa , oko 50 do 80 fps. Samo mi nije jasno da li znaci ako imam 5850 graficku da mi se igra automatski pokrece u dx11 modu ili se moze birati ...

Toliko od mene , neka se ne naljute pristalice igranja voznji na tastaturama ali stvarno pored gamepad-ova i volana glupo je ocekivati da se nesto optimizuje i za jednu i drugu opciju, pa na kraju ispadne ku.ton u svakom slucaju.

Pozdrav

Još nisam probao sa volanom, ali i sa tastaturom se može lako do prvog mesta u Maroku i to na serious težini. Benchmark vozač ne odveze svaki put isto, tako da nije 100% ponovljiv. Na mojoj mašini ide oko 52fps na 1920x1200 sa 4 msaa i vsync on, sve ostalo na max. Inače, EVGA Precision Tool mi kaže da demo koristi DX9 a ne DX10, ne znam u čemu je stvar.
Prolazak kroz vodu izgleda odlično, par sekundi vozač ništa ne vidi, dok brisači ne obrišu!

koliko je ovo nerealno,arkadno i sve sto ide uz to...ne verujem! odlican je :D na max,1680,8xmsaa ne pada mi fps ispod 67-68 ;)

Ajmo da sacekamo kad izadje full igra i vidimo sve staze kako izgledaju. Da budem iskren ni ja nisam zadovoljan kako sve ovo izgleda, pogotovu upravljanje i ponasanje auta po ledu, hocu reci pesku:D, mada ni grafika nije nesto ko zna sta, malo bolja od prvog dela, ajde neka neko ko ima ati 5xx0 seriju javi impresije kakav je directx 11, mada koliko vidim po shotovima i nema neke znacajnije razlike. Opet kazem, prvo da sacekamo da izadje full igra pa da onda krenemo da pljujemo po istoj.

Ja jos uvek nemogu da verujem da neko igra voznje , kakve god one bile , na tastaturi...I jos pljuje po osetljivosti i kontrolama,
Znaci raniji delovi su se mogli voziti na tastaturama ali su za volan bili ocajni u vidi preteranog kasnjenja okretaja... Sa dirt dvojkom su me prijatno iznenadili, volan radi fenomenalno pocev od feedbacka, pa do osetljivosti na razlicite podloge. A sto je najbitnije nema onog glupog kasnjenja kod okretaja volana . Meni je voznja dirt dvice sa volanom fenomenalna , drift , kontriranje u krivinama, ma super. Inace imam logitech momo volan.
Sto se tice vizualnog efekta reci cu samo da sam ocekivao vise zbog silnih najava, ali daleko od toga da nisam zadovoljan efektima i grafikom, radi sasvim pristojno na full podesavanjima u 1080p sa 8aa , oko 50 do 80 fps. Samo mi nije jasno da li znaci ako imam 5850 graficku da mi se igra automatski pokrece u dx11 modu ili se moze birati ...

Toliko od mene , neka se ne naljute pristalice igranja voznji na tastaturama ali stvarno pored gamepad-ova i volana glupo je ocekivati da se nesto optimizuje i za jednu i drugu opciju, pa na kraju ispadne ku.ton u svakom slucaju.

Pozdrav
Da li si igrao mozda GRID na MOMO volanu, ako jesi molim te javi da li ima razlike izmedju GRIDA i DIRT 2. Pitam posto je GRID kod mene na istoimenom volanu lose radio pogotovu forcefeedback koji je bio dosta slab, a sad nisam probao DIRT 2 na volanu jer me iskreno mrzi da ga povezujem i kacim na sto.

Poslednja izmena:
Ja sam Dirt odigrao na tastaturi i nije mi smetalo. Navika cini cudo.

Ja sam Dirt odigrao na tastaturi i nije mi smetalo. Navika cini cudo.

Dirt1 se brže vozio na tastaturi nego na volanu, znam lično jer sam ga prešao četiri puta (2 puta na tastaturi, 2 puta na volanu). Inače u pitanju je Logitech Momo. Jeste sporija varijanta kada voziš na volanu, ali je osećaj vožnje sa volanom 10 puta bolji nego na tastaturi.

Nazad
Vrh Dno