Šta je novo?

Colin Mcrae: DIRT 2

btw. kontrola vozila je daleko bolja i preciznija na joqpad-u nego na tastaturi...

Btw, zaboravio si jednu MALU stvar da napomenes. TEBI je preciznije i bolje.
Meni nikako, pazi kad sam ubedjen da bih te mogao na svakoj trci u GRID-u dobiti, ti na gamepadu ja na tastaturi. Time trial, pa najbolji krug iz recimo 3 pokusaja.

Gamepad je za casual voznju.
Predji GRID sa gamepadom na najvecoj tezini, sa skoro svim iskljucenim pomocima (neka bude ukljuceno samo neblokiranje tockova i proklizavanje, davno sam igrao pa sam zaboravio), pa onda pricaj o preciznosti :).

Jedino ako si mislio to o gamepadu iskljucivo za Dirt 2, ili si pricao generalno ?

Poslednja izmena:
@FrankBlack Ti si "sultan of keyboard" :guitar:.

Probao sam i mogu reći da prvi utisak i nije neštro extra. Kao što je neko ranije rekao imaš osećaj da auto "lebdi" na metar od zemlje. Kao da se voziš u Pullman Mercedesu sa vazdušnim ogibljenjem. Izbočine i rupe se jedva osećaju, auto kao da sve to pegla. Volan ću probati sutra (nadam se), pa da vidim koja je razlika u odnosu na Dirt1 što se njega tiče. Inače iluzorno je ovu igru porediti sa Grid-om, jednostavno nije isti tip igre.

Koliko mogu primetiti isti engine se koristi i za Dirt1, Grid i za Dirt2, samo je malo šminke u pitanju. Najviše razlike ima u senkama koliko mogu primetiti. Što se tiče kontrola na tastaturi stvarno je mnogo osetljiviji od prvog dela. Nisam stigao da proverim u opcijama da li se reakcija komandi može ublažiti, tako da te igra prosto tera da je voziš na "sec" tj na cim.

Ajde da ne dajem ne potpunu procenu bolje da prenoći do sutra pa kada budem probao volan daću konačni sud. U najgorem slučaju obrnuće se jednom i pašće brzi uninstall.

DiRT 2 PC Demo Tomorrow

The Codemasters Forum has news that the playable demo for Colin McRae DiRT 2 will be released tomorrow at 2:00 pm GMT:

We will be releasing the Official DiRT 2 Demo Tomorrow (1st Dec) at 2pm GMT
- Over the weekend a leaked early version of the DiRT 2 demo has appeared on the net on various download sites. I would advise people not to download this unsupported version of the demo as it is not the final version and will not give you the best experience of the game.
- As I mentioned previously this is a work in progress version of the demo which was not intended for release.
- Once again I would advise people not to download the leaked version of the Demo and hold out until tomorrow and experience DiRT 2 the way we wanted you to.

Poslednja izmena:
Izgleda da DiRT2 ne koristi DX10 i DX10.1, već samo DX9 i DX11. Našao sam potvrdu na nekoliko mesta na Internetu. Znači, ko nema DX11 kartu, igraće u DX9 režimu.

Poslednja izmena:
Što se tiče kontrola na tastaturi stvarno je mnogo osetljiviji od prvog dela. Nisam stigao da proverim u opcijama da li se reakcija komandi može ublažiti, tako da te igra prosto tera da je voziš na "sec" tj na cim.

Nemogu da verujem, "mnogo osetljiviji od prvog dela" koji ste vi demo igrali... Zar je moguce da je toliko bolje na flejmerskom haterskom ultra giga mega volanu... prvi deo nije mogao da se igra, u grid-u su dosta popravili upravljanje a i dalje su nastavili u dirt 2... meni je upravljanje normalno... Da igrao sam grid na tastaturi i dirt 1 sam presao isto tako... probao sam i volan jednostavno dirt 1, grid i dirt2 nisu za njega on je za simulacije voznji i tacka. A ove tri igre nisu ni blizu, Da igrao sam Gtr2, power ang glory mod, rfactor ako nekog zanima.

Kada podesiš volan kako treba Dirt1 se odlično vozi.

*** nisu svi rođeni da budu vozači. ,)

Jel danas treba da izadje?

Upravo sam imao malo vremena da testiram Dirt2. Za sada 10/10, samo da ne
pokvare u finalnoj verziji igre.
Testirao sam na dobrom starom Radeonu 3850 512MB DDR3 i C2D(400x8), 2GB
pod XP-om, 1680x1050 ultra podesavanja, sem vode(rezervisano za dx11) i
rezultati su prilicno dobri:
Baja(kolektivna trka) 35-40+ fps, Maroko(single) 40-50+ fps.

Toliko sto se tice performansi. Sam gameplay je dinamicniji i prijatniji od Dirt1,
driftovanje je mnogo bolje uradjeno takodje u odnosu na prethodnika.
Grafika je ostala na slicnom nivou uz nove efekte, nesto boljom vegetacijom i
umerenijim HDR-om.
I zvuk je donekle napredovao, efekti su jasniji i cistiji, muziku ne mogu jos da komentarisem jer je inace ugasim :)

Neki su se bunili zbog lose kontrole preko tastature, igru sam instalirao bez ikakvog
patch-a i samo mogu reci da je optimizacija za tastaturu uradjena duplo bolje nego
u Dirt1.

Jedino sta bi zeleo jeste da finalna verzija igre ima vise dodirnih tacaka sa Colin McRae-om
a ne samo R4(igra ipak nosi njegovo ime). I bilo bi dobro da ne preteraju sa
amerikanizacijom, kamionima i sl. :wave:

Poslednja izmena:
Jel moze da se otkljuca time trial i free race za one 2 staze? Trenutno sam lvl3 i neda mi te opcije.

jedna ispravka:
sem vode(rezervisano za dx11)
u pitanju je post processing a ne voda. Samim tim verovatno i ne moze
da se vidi pun potencijal hdr-a.

Poslednja izmena:
jedna ispravka:
u pitanju je post processing a ne voda. Samim tim verovatno i ne moze
da se vidi pun potencijal hdr-a.

Pa nisi baš u pravu, u Dirt2 koristi dx11 i za postprocessing, a ne samo za postprocessing, a najveci adut im je TESSELATION na vodi, tkanini (zastava npr.), publici...

Valjda desetog.

Pa nisi baš u pravu, u Dirt2 koristi dx11 i za postprocessing, a ne samo za postprocessing, a najveci adut im je TESSELATION na vodi, tkanini (zastava npr.), publici...

Znam sta je tesselation i kakve efekte proizvodi..
Nisam pricao sta dx11 moze/ne moze nego sta igra dozvoljava pod XP-om,
a to je voda na "ultra", a post processing na "medium".
I evo sta config fajl kaze:
water update="true" detail="2" tessellation="true"

Poslednja izmena:
Je li bar handling bolji pod DX11 :d

Vidim da je igra izasla u americi juce. Bas me cudi sto nigde nema da se vidi na "pojedinim" sajtovima.

Koja je fora sa kuponom koji sam dobio uz graficku za dirt2? Kako cu to skinuti, tj. odakle?

steam kazhe 4.12 da izlazi...

Jel to samo kod mene, ili Demo ne pamti statistike? Kod izadjem i udjem u demo izgubim sav progress.

I kod mene, te je bio jedan od feature-a Dirt1 :)
Mozda moze nekako da popravi, mene mrzi, cekam final..

Nazad
Vrh Dno