Šta je novo?

CoD4: Modern Warfare (multiplatform)

da li moze neko da mi napise neka podesavanja za vezu jer mi je ping konstantno preko 100.. ne primecujem da mi smeta bas nesto ali ipak bi bilo lepshe da se smanji malo. Imam adsl 512/64 kod telekoma

Uplatiš veći paket i ping je manji.Sa paketom 1024/128 kreće se oko 100 retko prelazi dok meni na 1536/192 zavisno od servera ne prelazi maximalno 80 ( uglavnom engleski španski nemački tj zapadna evropa ) sa istim Telekomovim ADSl-om i sa minimumom izubljenih paketa.
Ranije je za CoD1 postojao setup koji kod CoD2 nije tako pomagao.Nameštanje je bilo ovako /rate 15000 ( isprobaj od 15000-25000) , /cl_maxpackets 60 ( nemoj ispod jer većina servera stavi da minimum bude 60 ) , /cl_packetdup 1 i /snaps 30.To je bio setup tada da bi se dobijao bolji ping neznam da li pali i ovde u konzoli su iste komande pa probaj mada najbolji lek je na pređeš na veći paket.

Pa nije cilj sedeti na jednom mestu i cekati dok se Arapi spawn-uju nego probiti se na brzinu do odredjene tacke,a to nije moguce ako nemash brze reflekse i precizno gadjanje, od saboraca ima dosta manje koristi nego na manjim tezinama, tj vise ishod zavisi od igraca.
naravno, ali ipak ne volim respawn sistem. inace, predjoh 2. polovinu igre na 2 tezini po redu.
konacni utisak je da je igra zaista zabavna, ali nema onaj neki zacin koji bi je napravio kultnom. mislim da je prvi CoD imao bolju atmosferu, da ne pominjem prvi MoH. ali dobro, boze moj, igru itekako vredi preci, bukvalno je kao film, jos nisam takav 3p doziveo, sto se toga tice...

Poslednja izmena:
Ranije je za CoD1 postojao setup koji kod CoD2 nije tako pomagao.Nameštanje je bilo ovako /rate 15000 ( isprobaj od 15000-25000) , /cl_maxpackets 60 ( nemoj ispod jer većina servera stavi da minimum bude 60 ) , /cl_packetdup 1 i /snaps 30.To je bio setup tada da bi se dobijao bolji ping neznam da li pali i ovde u konzoli su iste komande pa probaj mada najbolji lek je na pređeš na veći paket.

Da li neko koristi ovo i da li radi?

nastavio sam na 2. tezini. ucitao sam misliju i izabrao 2. tezinu. inace, ne vidim logiku igranja na najtezem kada se neprijatelji respawn-uju. to je cist mazohizam...

A pre par postova si hvalio MOH:AA koji ima IDENTICAN gameplay princip. Cekas na saborce u 90% slucajeva, neprijatelji se respawnuju i to jos gadnije nego u cod4 (moje misljenje), recimo MOH:AA mi iz toga razloga stoji vec mesecima na disku i stao sam kod misije sa iskopinama (znaci nisam daleko odmakao) i ne igra mi se, a CoD4 predjoh u dahu (iako nisam uopste ljubitelj CoD serijala, CoD2 mi je isto smoran kao i MOH:AA, odvratan respawn,, mada u sustini ok su igre).

edit: Ne pisem ovo da bi te ja sad ubedjivao kako je CoD4 bolji ili tako nesto, nekom MOH vise lezi, nekom CoD, samo kazem da je to u sustini isto 4ranje samo je po meni CoD4 lepse upakovan.

Poslednja izmena:
naravno da je lepse upakovan kada je izasao 5 godina posle :D
ja se ne secam respawn-a u prvom MoH. tek je u MoH: PA primenjen, ako se dobro secam. dakle, pobijes ono sto imas i to ti je to. ima i mislija gde treba da drzis neku poziciju i neprijatelji stizu u talasima neko vreme, ali to nije respawn. ovde izlaze do sutra ako ne osvajas teren. ja licno ne volim takav juriiiiiiis gameplay. volim da taktiziram (ne i da se stekam), nekada volim da jurnem, ali volim da kada pobijem neprijatelje - da sam ih pobio i da ostanu na zemlji...
edit: da nisi mislio na ovaj poslednji MoH:Airborne. tu ima zestokog respawn-a...

Poslednja izmena:
Verovatno je gx-x mislio na Airborne, jer mu sigurno Allied Assault ne stoji mesecima na disku i da ga još nije prešao. :p

da, to sam i ja skapirao, ali ja sam lepo napisao MoH:AA...nema veze...

nesto razmisljam...
kako su ranije igre bile usporenije u poredjenju sa danasnjim. recimo opet 1. MoH: imas neke stealth misije, pa ides po predivnom selu pokrivenom snegu od kuce do kuce, pa razgledas krajolik, pa se divis detaljima, sve je bilo uradjeno sa vise truda i detalja. a kada igras CoD to ti je JUUUUUURIIIIIIIIS, drzi-przi, sve prsti na sve strane, i sta ti onda mozes da vidis od nivoa? ne mozes nista, samo gledas kako da sacuvas glavu na ramenima i da sto pre predjes nivo. userem se ja na takvo igranje. kapiram da ima igraca koje radi bas taj lozacki fazon, ali ja nisam od njih...:mad:
zato i ne volim multiplayer uopste...

Poslednja izmena:
zato i ne volim multiplayer uopste...

Pa nije uvek gužva i frka u multiju... U COD2 MP je jedan od boljih momenaat kada na S&D mapi ostaneš sam 1vs1 ili 1vs2 i treba da demontiraš bombu :smoke:, a do kraja ostalo svega par sekundi vremena uz zvuk otkucavanja bombe tik-tak. :D

Da li neko koristi ovo i da li radi?
Izvini a šta sam ja napisao deset sati ranije.Mislim da mu to najverovatnije neće pomoći nego da uplati jači paket.Za CoD1 bio je dovoljan paket 128/64 dok za CoD2 taj paket je mogao da gura ali je ping bio bolji sa 256/128.Tako da mu minimalan upload od 128 i download koji ide uz to 256 na cable i 1024 na ADSL-u može da spusti ping malo ispod 100.Mada opet sve zavisi od kvaliteta njegovog telefonskog voda i udaljenosti od centrale.Ja imam ADSL na ISDN liniji koja je digitialna tj veza između mene i centrala je digitalna dok za klasične brojeve je analogna iako je sama centrala digitalna.

naravno da je lepse upakovan kada je izasao 5 godina posle :D
ja se ne secam respawn-a u prvom MoH. tek je u MoH: PA primenjen, ako se dobro secam. dakle, pobijes ono sto imas i to ti je to. ima i mislija gde treba da drzis neku poziciju i neprijatelji stizu u talasima neko vreme, ali to nije respawn. ovde izlaze do sutra ako ne osvajas teren. ja licno ne volim takav juriiiiiiis gameplay. volim da taktiziram (ne i da se stekam), nekada volim da jurnem, ali volim da kada pobijem neprijatelje - da sam ih pobio i da ostanu na zemlji...
edit: da nisi mislio na ovaj poslednji MoH:Airborne. tu ima zestokog respawn-a...

Na airborne sam mislio. :) Malo sam "poremecen" ovih dana od lekova (uganuo sam koleno :S:) pa mi se vrti u glavi od "painkiller-a" :D

Kakav je AA bio ne secam se stvarno, mislim da je i tamo bilo zacrtano tacno sta treba da uradis i da je respawn postojao u odredjenim sekcijama...Ali kao sto rekoh, u prethodnom postu govorio sam o MoH: Airborne.

ok, ali Airborne nije tema :)
sve u svemu, dok sam igrao CoD4 imao sam osecaj kao da sam na pokretnoj traci koja me sprovodi kroz nivo, a ja samo pucam levo, desno, gore, dole. i sve je lepo izrezirano, grafika je do jaja, ali atmosfera manjka.
CoD4 je kao Duff pljeskavica: sve je to lepo upakovano (sveza lepinja), sareno (20-ak priloga), ali kada se dodje do onoga najbitnijeg, a to je atmosfera (meso) onda je taj element u najboljem slucaju prosek :S:
ali kao sto pojedem 1. subote u mesecu pljeskavicu u Duff-u sa 50% popusta, tako sam i odigrao CoD4, i ne bunim se :)

Uff...ne znam sta da ti kazem :) Meni je atmosfera u cod4 jedna od najboljih koje sam doziveo, zvuk, frka, ambijent, u par misija malo manjka ali tu je ok. Davno nisam igrao FPS naslov sa ovako dobrom atmosferom...hmmm...zapravo ne mogu da se setim ni jednog koji je imao ovako dobru atmosferu, bilo je dobrih ali ne na ovaj fazon, ne ovako dobrih.

Naravno ovo je moje_misljenje_ukus™

verovatno volis brzu akciju pa ti i CoD4 prija :)
edit: kada se samo setim kada ides u AA od kuce do kuce, pa naidjes na nemacke oficire koji slusaju klasiku na gramofonu i meze sir uz vino, a jos i gori kamin. pa im onda dodelis head shot iz SMG-a sa prigusivacem :D
toga nema u danasnjim igrama :S:

Poslednja izmena:
ok, ali Airborne nije tema :)
sve u svemu, dok sam igrao CoD4 imao sam osecaj kao da sam na pokretnoj traci koja me sprovodi kroz nivo, a ja samo pucam levo, desno, gore, dole. i sve je lepo izrezirano, grafika je do jaja, ali atmosfera manjka.
CoD4 je kao Duff pljeskavica: sve je to lepo upakovano (sveza lepinja), sareno (20-ak priloga), ali kada se dodje do onoga najbitnijeg, a to je atmosfera (meso) onda je taj element u najboljem slucaju prosek :S:
ali kao sto pojedem 1. subote u mesecu pljeskavicu u Duff-u sa 50% popusta, tako sam i odigrao CoD4, i ne bunim se :)

Ako hoces pravu pljeku odes u Leskovac, ako hoces full atmosferu odes u rat ;)

ah, kada sam igrao AA nisam imao potrebu da idem u rat, a sto se tice pljeskavice, nju jedem kod Nislije, ispod Tasa :D
no, izneo sam svoje vidjenje igre, nema svrhe da se ponavljam :)

Ako je neko iz Novog Sada raspolozen za igranje COD4 u LAN-u, svake nedelje u 19h organizujemo bitke.

Inace, prateci igrace sa ovog foruma na COD4 serverima, mislim da je za sada najozbiljniji MILANV aka LW/Misko Ajkula cheers

Ljudi nema sansi da mogu da igram Multiplayer
Ni sam ne znam zasto,pokusavam da se ubacim na ove servere
IP Address: 195.222.33.246 Port: 28962
IP Address: 195.222.33.246 Port: 28964
IP Address: 195.222.33.246 Port: 28963
IP Address: 195.222.33.246 Port: 28961
IP Address: 80.71.144.141 Port: 28961

ali nema sansi da mogu da udjem.
Stalno mi izbaca ove dvije poruke.
Odradio sam update Punkbustera ali opet ne moze.

Moze li neka pomoc

Prilozi

• COD4.JPG
    COD4.JPG
    10.2 KB · Pregleda: 94
  • COD4-1.JPG
    COD4-1.JPG
    6.8 KB · Pregleda: 72
verovatno volis brzu akciju pa ti i CoD4 prija :)
edit: kada se samo setim kada ides u AA od kuce do kuce, pa naidjes na nemacke oficire koji slusaju klasiku na gramofonu i meze sir uz vino, a jos i gori kamin. pa im onda dodelis head shot iz SMG-a sa prigusivacem :D
toga nema u danasnjim igrama :S:

ima poneka misija u codu4 koja moze da se igra lagano , kao snajper misija npr.
ima iu codu da se naleti na vojnike zavaljene u stolici itd...
sto vise buke pravis u stelth misijama imas vise protivnika...
da li si presao ceo cod4 ili pricas napamet?

Sp sam pretrcao ali zato multi igram vec danima , najvise S&D ,)

presao sam i tacno je to sto kazes, ali tih misija ima u tragovima i to nije to...nema veze...

Kako je bolesna nova novogodišnja mapa za COD4 :D Svuda pokloni, lilihipi, ukrasi, a kad proleti airstrike čuju se praporci i deda Mrazovo "ho ho ho" :)

Ako je neko iz Novog Sada raspolozen za igranje COD4 u LAN-u, svake nedelje u 19h organizujemo bitke.

Inace, prateci igrace sa ovog foruma na COD4 serverima, mislim da je za sada najozbiljniji MILANV aka LW/Misko Ajkula cheers

Pozdrav za Tau(Blade)Ceti-a :D. Ja sam malo daleko od NS, ali mozemo se skupiti da igramo na serveru Lan-Wars, bacim ga pod katanac i udri, jedino sto je verzija 1.3 al zato je tu Alexov switcher ;)

Pozdrav za MILANV aka LW/Misko (Master of P90) Ajkula,

Lan-Wars je jedan od boljih COD4 servera. Nije velika guzva i dobri su igraci. Inace, usavrsio si borbu sa P90 do savrsenstva. Svaka cast.

Ja nosim uvek MP5, ali u bliskom dvoboju sa P90 nemam sanse. Zato toliko koristim noz. Ako izadjem kao pobednik budem redovno rumen kao paprika.:S:

Poslednja izmena:
Ako se kljuc promeni iz igre, preko multiplayer options, nece ponistiti trenutni rang.:)

mozda nece, mozda oce, meni je resetovan rank sa 37 na 1 :smoke: kad sam instalirao 1.3 i preko mp options iz same igre ubacio cd-key

lan-wars server? puu, da mi je prisetiti se ip lan-wars-a? :alo:

Poslednja izmena:
udjes na neki server, kad te sutne odes na opcije, ima tamo change CD-key, uneses novi i ne bi trebalo da resetuje nista. Ja sam dva puta menjao do sada i sve je ok.

@Tau Ceti

Respect za noz ;)

@milanv:

bezi samo dalje od mene sa tim p90 :p Divljak :) Salim se, nego reci mi, jel su smanjili preciznost SMG's (p90 recimo) na daljinu sa ovim novim patchevima ? Nisam igrao neko vreme pa ni ne znam.

Ima neko od vas original igru, i na kom serveru igra? Ja dobio lvl 55 na našim serverima, međutim nakon kupovine igre preko Steam-a, i kopiranja profila, resetuje mi score svaki put. Tako da bi u principu voleo da igram sa našim ljudima :)

udjes na neki server, kad te sutne odes na opcije, ima tamo change CD-key, uneses novi i ne bi trebalo da resetuje nista. Ja sam dva puta menjao do sada i sve je ok.

@Tau Ceti

Respect za noz ;)

@milanv:

bezi samo dalje od mene sa tim p90 :p Divljak :) Salim se, nego reci mi, jel su smanjili preciznost SMG's (p90 recimo) na daljinu sa ovim novim patchevima ? Nisam igrao neko vreme pa ni ne znam.
Ma bre losi su na daljinu al kratki rafali odrade s kraja na kraj mape bez problema a ovo nijesam primijetio neku razliku, vjeruj mi ,). Btw, falis nam dead Ludace :D

Mudro zbori MILANV. Fale poznati igraci na serveru, iako je dosta njih otislo sa BIH servera od kada su povecali brojnost. Meni licno je sada play poprilicno nestabilan.

Najvise mi odgovaraju mecevi gde ima od 5-7 igraca po timu.:type:

Mudro zbori MILANV. Fale poznati igraci na serveru, iako je dosta njih otislo sa BIH servera od kada su povecali brojnost. Meni licno je sada play poprilicno nestabilan.

Najvise mi odgovaraju mecevi gde ima od 5-7 igraca po timu.:type:

Da, najbolje su partije to po 5-6 igraca a na bih jok kratko traju, uzas. Sto ja znam lose da igram kad sam nacirisan, auu :S:

Da, najbolje su partije to po 5-6 igraca a na bih jok kratko traju, uzas. Sto ja znam lose da igram kad sam nacirisan, auu :S:

Ako igras ovako dobro nacirisan, kako li tek igras kada ti je sve potaman?!

Onda ti je, prijatelju, najbolje da legnes na spavanje i sanjas moj naostreni noz.:S:

Nego, prestao sam da koristim airstrike i heli (osim u ponekim slucajevima) da bi bilo zanimljivije. Ne postizu se dobri rezultati, ali dobro je za unapredjenje igre.:type:

Poslednja izmena:
ja ne znam dal sam cod4 ikad trezan igrao :D nije interesatno :)

Ne znam vise ni gde igrate, BiH je postao...pa...prepun svega i svacega, nema teamplay-a skoro uopste, guzva je i svako za sebe igra, puno nebranjenih pozicija po mapama isl. Ja nisam neki extra igrac, volim da "razbijam led", ali kad vidim negde rupu pokusavam da je popunim, a kad vidim TauCetija da se infiltrirao u nasu odbranu i da se svi spawnuju okolo i ne gledaju uopste (ne primecuju ga) i ginu ko muve onda poludim majke mi :wall: A on decko snalazljiv, ide sa nozem i bode, a moji saborci bukvalno udaraju u njega ni ne kontaju da nije "nas" :wall:

ma pustaj samo airstrikove i helikoptere, to je potrebno da se malo razdrmaju igraci, ako je ekipa ok heli nece trajati duze od 10sec, ako heli pocne da pravi haos po protivnickom timu - tako i treba, zasluzuju to stekare, dok ne nauce da se heli odma skida inace ume da boli :D a ne da cekaju da to neko drugi uradi...

a ja skidam sa neta puno ovih dana pa ne mogu da igram nista on-line :) Prikucan sam za kucu i mirovanje pa moram da svlacim filmove posto mi je doasdno :S:

Nazad
Vrh Dno