Šta je novo?

Clair Obscur: Expedition 33

Neki studiji i holivud degenerici su zainteresovani da snimaju film...ali to je na dugackom stapu.
Za zenske bi nasli neke glumice ali Gustavea ne moze niko da glumi.

Igra udara na emotivni deo sistema...
Ovo! ☝️
Realno, igra nije baš ispeglana u nekim stvarima, animacije kretanja i rotiranja karaktera su mogle da budu malo bolje odrađene s obzirom da imaju odlične facijalne animacije i glumu, likovi kao da nemaju težinu dok ih vodiš, lokacije jesu lepe, čak i prelepe ali su prilično šturo napravljene, bez mnogo detalja.
Recimo, stanem i zagledam detalje na ulici ili neku zgradu, sve su to isti modeli koji se ponavljaju iz mesta u mesto, nema raznovrsnosti ili detalja.
Mada razumem zašto je tako, ipak im je ovo prva igra i većina developera je neiskusna.

Ali igra briljira u skoro svemu ostalom.
Priča je intriganta i vuče te da otkriješ misteriju tog sveta plus te emotivno upeca na samom početku sa par likova i briljantnom muzičkom pratnjom.
Mislim da je ovo možda i najbolji soundtrack za neku igru u zadnjih par godina a kompozitoru je ovo prva igra za koju je komponovao muziku... šta reći!
I vidi se koliko je bitno da imaš dobrog art director-a, prvobitno je trebalo da bude steampunk okruženje ali je to kasnije promenjeno i po meni potpuno odgovara okviru priče. Meni je ta apstraktnost nivoa smetala u početku ali je razlog za njeno korišćenje opravdan i videćete koji je kad dođete do kraja igre. Koji inače nikad ne bih pogodio ma koliko razmišljao šta se tu zapravo dešava.

Pomenuo bih i borbu, dopao mi se sistem ali mi je trebalo malo privikavanja i mnogo zaginuća da naučim poteze neprijatelja. Savet: ako imate problema sa refleksima (kao ja) ili nekad jednostavno ne vidite šta se dešava na ekranu od magija probajte da slušate zvuk/muziku/ritam kada će neprijatelj da udari. Igra ovo briljantno radi i mnogo puta sam se više oslanjao na zvuk kada će da "padne" udarac nego gledajući ekran.

Ne bih rekao da je igra 10/10, za mene je više 8.5/10 ali i kao takva lako posramljuje mnogo skuplje i poznatije naslove.

Clair Obscur  Expedition 33 Screenshot 2025.04.28 - 02.23.36.51.png Clair Obscur  Expedition 33 Screenshot 2025.05.09 - 02.34.15.45.png
Clair Obscur  Expedition 33 Screenshot 2025.05.09 - 04.20.00.74.png Clair Obscur  Expedition 33 Screenshot 2025.05.09 - 22.19.06.97.png

Neki studiji i holivud degenerici su zainteresovani da snimaju film...ali to je na dugackom stapu.
Mogo bi mali iz Dune....mršav,visok,kuštrav....brčine narastu i eto ti Gustava

BTW,ja probao al mi nekako taj svet ne odgovara,jes da sam igrao pola sata,niti dobro zagrebo.....al,tako sam rekao i za Baldur 3,onu betu prije deset godina

Ako je mogao fakin Astrobot može i ovo da bude igra godina ali ja ne mogu da igram igre sa ovim poteznim kombatom, prosto nije za mene.

Meni stoji danima, nikako da je upalim, ne volim turn base igre, ali probacu je, vidim da je prica dobra a i muziku sam odmah spazio da je vrh.

ali Gustavea ne moze niko da glumi.
71n-kxw893L._SY466_.jpg

To sam i ja hteo da kazem, isti je Robert kad sam prvi put video Gustava.

Jedna od retkih igara koje sam na prvi pregled dodao u wishlist.

1747215325670.png

Renoir

IMG_2074.jpeg

bela Gustav, zendaja sve 3 zenske, Renoir rok ili vin dizel

Ostaje nam da se nadamo da Holivud neće pokušati da napravi Expedition 33 film.

Kakve glumčine!
Težak spojler na početku igre!!!

Vidim kvalitet koji se pominje, ali meni licno je samo "dobra igra" - nista vise

Koliko sam samo nervnih slomova doživeo iako igram na najlakše da ni sam ne znam kako bi mi bilo da dignem za jednu ili dve lestvice. Iako kažu da se igra na dzojstiku, ja igram na tastaturi, ne mogu znaci ja one pečurke nikako.
Ako igras na STORY, kako te bilo ko ubije? Inace ne kontram, stvarno imam utisak da je samo solidna. Ako mislimo razlicito, nismo valjda protivnici :p

Cekaj da zadjes malo... Ja koristim samo parry, ne koristim dodge.

Ovu pricu moza samo Guillermo del Toro da predstavi na pravi nacin da ne bude bezdusni holibudski blokbaster sa 0 tezine.

Nazad
Vrh Dno