Šta je novo?

City Expres

pogresno sam napisao mislio sam na postarinu,i nije mi naplacena nikakva provizija i kurir je dosao na adresu sam da donese novac kad sam slao samo sam ga pozvao telefonom.

Koliko mi se cini, City je znatno povecao cene.
Pakete kakve sam ranije placao 250din, sad zadnja dva puta placam 450, cini mi se da nije slucajno.

to mozemo zahvaliti konkurenciji koja smatra da nema konkurenciju i tvrdoglavo se bavi astronomijom cena :wall:

A koliko ovima iz CE-a treba da mi vrate novac od otkupnine nazad? Evo vec 12. dan prolazi od slanja...
Za dva dana odvezu paket a za par novcanica im treba mesec dana, kao da idu peske u povratku :>

Ja sam samo jednom imao problem i to je bilo zato sto je kurir mazno lovu u BG,pravilo ti je kad stigne kod primaoca jedan dan traje da stigne do centrale i tek onda ide posiljaocu sutradan.

Poslednja izmena:
Kao što rekoh:

Poslao sam paket 20.feb, stigao je za manje cca 18h, a pare sam dobio pre nekoliko minuta (14 dana....10 radnih)i to tek pošto sam zvao službu za reklamacije.

Treba im predloziti novo ime, ono express im ne pasuje.

Sumljive greske

U pitanju je CityExpres:

Istog dana sam poslao pakete za dva razlicita grada koji su stigli primaocima sutradan, sto je korektno i ok. Ali novac je putovao natrag cele 2 nedelje.
Par puta sam cak zvao i svaki put, naravno kada bi dobio nekog na reklamacijama, receno mi je da novac putuje 5-7 dana.
Kada je novac napokon stigao, posle mojih pretnji da cu poslati inspekciju i policiju, receno mi je da u oba grada pogresili na isti nacin (na povratnoj koverti napisali samo prezime i grad bez ostalih podataka) zbog cega navodno nisu mogli da mi taj novac dostave.
Zato cu ih ubuduce zaobilaziti jer su mi greske prilicno sumljive i lice mi na nesto drugo.

Inace PostExpres je mnogo azurniji, novac obicno stigne za 2-3 dana od onog trenutka kada primalac primi posiljku.

da kucnem u drvo evo i dalje rade kako treba nema kasnjenja novca niti paketa,smao da ih ne ureknem :D

Meni su jednom zamenili posiljke. Narucio sam nesto sto vredi oko 300 evra a stigao mi je tudj paket (iz iste firme) koji kosta 10 evra. Medjutim lik kome je to trebalo da stigne dobio moj paket i uzeo robu vrednosti 300 evra plativsi je samo 10 evra jer postari zamenili aresnice na paketima i nisu kapirali da je nemoguce da velika kutija puna robe kosta samo 10 evra a meni donesu jednu kesicu i traze mi 300 evra :lupko:

Hahahaha, znaci taj napravio best buy veka! Znaci nisi pristao na iznenadno povecanje cene? :D

Radim u firmi koja dosta svojih kupaca snabdeva kurirskim sluzbama. Do pre 3 meseca smo slali pakete iskljucivo City-em. Nije bilo bas sve savrseno ali je funkcionisalo. Od pre mesec dana smo ih potpuno otpisali. Poskupeli su drasticno, kuriri se ponsaju kao da su Bogom dani. Upadnu i pocnu da se mrste i gundjaju ako treba da se popuni jos neki tovarni list za robu koja je u zadnjem momentu spremljena. Hoce da zavrse sve za 2 minuta. To sto oni imaju previse posiljki i ne mogu da stignu mene apsolutno zabole. Nek se obrate sefovima. Za cenu koju traze ima da igraju i sami pisu tovarne listove.

Probali smo sa IMP-om i oni su stvarno usluzni i brzi kod dostave. Cena ima je ista kao kod City-a pre poskupljenja. E kod otkupa i vracanja novca su extra spori. Treba ima oko mesec dana. Njih sad koristimo samo za posiljke koje su placene ziralno

Onda smo napravili ugovor i sa AKS-om. Nesto su skuplji od IMP-a ali su skroz OK. Preuzmu posiljke u npr. 1 i ako imamo jos neku hitnu dodju ponovo popodne. Kod City-a je to naucna fantastika. Jako smo zadovoljni sa njima.

Ovo su sve iskustva njihovog klijenta kao pravnog lica. Kako ce se ponasati prema fizickim licima, ne znam.

izvinjavam se na neznanju, ako moze pojasnjenje sta je IMP, a sta AKS, tj. cega su to skracenice ?

edit: Ako su uopste skracenice.

Poslednja izmena:
Pa za IMP znam da je skracenica od International Motor Parts. To sam im video na kombiju. Zasto se tako zovu a bave se transportom, nemam pojma.
AKS je isto ime kuruske firme. Ne znam od cega je skracenica.

Evo sad videh i ovu temu:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1411179

Pri kraju teme covek ima apsolutno isto iskustvo kao i ja i sa City-em i sa AKS-om. Jednom sam kurira iz City-a isterao iz firme i od centrale trazio da posalju drugog. Onaj vise nije dolazio kod nas.

Poslednja izmena:
'Ajmi bacite na pm tel. broja tog AKS-a, ako imate i ako rade sa fizickim licima?
Hvala unapred

Može i neki link javno, ne bi bilo zgoreg :D

uno pitanje.... lik treba da mi posalje digitalac iz bg-a za nis. Posto ja taj digitalac kupujem na nevidjeno...jel mogu da otvorim paket i ako ne budem zadovoljan (nesto fali...digitalac ostecen) odbijem da preuzmem ? I...jel hoce kurir da popije kaficu 3-5min dok ja skoljocnem 2-3 fotke i prebacim na komp da vidim dal radi lepo ? :)

Mozda pitam gluposti ali...nisam nikada ranije koristio nikakve kurirske sluzbe + retko kupujem polovno pa mi se ne rizikuje 200e bas tako lako.

I koja kurirska sluzba bi bila najbolja za slanje digitalca od bg-a do nisa sa placanjem pouzecem ?

Naravno da ne mozes da otvoris paket, a jos manje da ga probas :)

On ti donese, platis on ode a ti posle probas foto sam itd.

Ja sam najbolja iskustva imao sa city expressom.

Tako znaci neko moze da ti posalje najlepse zelje (cokoladu) umseto fotoaparata...

Tako znaci neko moze da ti posalje najlepse zelje (cokoladu) umseto fotoaparata...

Naravno da moze. Ja sam tako jednom bio ispaljen i nisam nikad nasao lika koji mi je poslao to sto je poslao. Rezulta- ostao sam bez 15000 din. Bar sam dobio orginalnu kutiju i fon od 200 dinkica.

Sada je malo "cistije" preko cityexpressa, tj dobijes potvrdu na koji racun idu pare tj koje vlasnik i sve pa mozes da ga nadjes preko banke.

Za posiljku odgovara CityExpress, kurir koji preuzima je duzan da utvrdi sta sadrzi posiljka, posebno ako je nesto sa malo vecom otkupninom, a kurir koji donosi je duzan da saceka i utvrdi sta je u posiljci ali tek kada preuzmes doticnu.

Naravno u praksi kurir koji preuzima uglavnom ni ne pita sta saljes, samo napise papirce i ode :d

To je bilo i ranije al nisu uopste pisali, pre nekih 10-15 dana kada sam slao neki paket sitna otkupnina mozda 1000 dinara. Decidno je trazio da se napise sta je unutra.

Posto sada ide otkupnina preko računa banke papirologija je povećana a mogućnost malverzacija znatno smanjena, srecom nisam imao negativna iskustva sa primanjem i slanjem posiljki osim možda nekih sitnica nedaj bože 15k din. Mislim da kada je upitanju provere sadržaja paketa PostExpres možda tu najbolji ako preuzimaš u manjoj pošti i još ako znaš šalterskog radnika ili on jednostavno želi da ti izađe u susret lepo otvorite i na licu mesta probate.

Poslednja izmena:
Mene je lik zavrnuo preko post ekspresa. Jos ovaj sto mi je doneo paket nije rekao, da je lik koji je poslao promenio ne znam ni ja sta. Sve u svemu, podigao je pare u posti pre nego sto sam ja dobio paket. Kako je to uspeo nemam pojma. Nesto je dodatno platio(nekih 700din). Sve u svemu, oprostio sam se od novca. Zato sada uzimam samo od proverenih ljudi, i 3x merim, 2x se premisljam...

Vrh Dno