Šta je novo?

Cayman did not make it for 22nd Nov launch

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To i ja mislim. Još samo da bude 260E :D

EDIT: Ja sam bolestan :D Koji će mi djavo nova grafa?! :D

Cena i ne sme da predje 250 eur.Tako bi trebalo.GTX460 ce ostati i dalje u igri.
A sad su razlike izmedju klasa od prilike upravo po 100-tinak eur pa ako idemo tom logikom i GTX560 bi terebala da bude do 250 Eur.

Inace patimo od iste neizlecive bolesti :)

To i ja mislim. Još samo da bude 260E :D

EDIT: Ja sam bolestan :D Koji će mi djavo nova grafa?! :D

Hardver se menja iz meraka a ne iz potrebe. :-devil-:

A izgovor je lako naci, ja npr nikako ne mogu da se naviknem na ove cold colours na nVidia-i, ako mi padne na pamet povratak na Radeon, bice dovoljno da setim toplih boja radovana :bottle:

Prilozi

• 69704mxh.jpg
    69704mxh.jpg
    189.8 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Citam i opet ne verujem...opet skoro 500 postova...o karticama koje eto samo sto nisu izasle...no ovaj put budite svesni...u Srbiju ce do NG uci max 50 kartica zajedno...koje se nece niti rasprodati jer jednostavno u Srbiji vise nema ljudi koji ce toliko potrositi ( od nekih 320e do 420e ) za 6950 i 6970... u zavisnosti od modela.
A vi napravite za nekih 2 meseca anketu gde ce biti redom GTX 460,470,480,560,570 i 580 a sa druge strane 5850,5870,5970,6850,6870,6950 i 6970 te cete uvideti koliko je ovo nase trzhiste minorno a ljudi siromasni.

Evo jos malo 5870 vs 6970

Newer build of 8.79.6!
RC2 Dated December 7

http://3dmark.com/3dm11/137734
http://3dmark.com/3dm11/150976

6970_3uibk.jpg

Poslednja izmena:
Nemoj pisati cifre za evropu jer nama to apsolutno nista ne znaci.
...ne bih se slozio. Ako bude 6950=5870(a za sad ovi rezovi tako nagovestavaju), onda ce se verovatno pojaviti po ceni od 5870... kako u evropi tako i kod nas...
Jedino ce kod nas biti problem sto ce 5870 i dalje ostati po starim cenama, +30k dinzi... ustvari to i nije moj problem:)

Poslednja izmena:

:D

Poslednja izmena:
kolko je meni poznato 5850=6870<5870 ohohho:)
crysis_1680_1050.gif

Poslednja izmena:
kolko je meni poznato 5850=6870<5870 ohohho:)

Ne, 6870 je tacno na pola puta izmedju 5850 i 5870. I blagim overklokom bez podizanja voltaze, dostize performanse 5870, negde je cak i ista kao 5870 bez overkloka !

Poslednja izmena:
IMHO, 5850 se bolje klokuje od 6870 pa kontam da su tu negde, cak mislim da je 5850 za nijansu jaca kad se obe oc...
ok. mozda gresim... nije to ni bino , nego 6870 se pojavila po ceni 5850... zasto sad ne bi bilo isto tako ako bude 6950=5870?

Poslednja izmena:
Evo sad sam dobio mail od Fuada,kaze da je 6970 nesto malo jaca od GTX580 nekih 5%-7%.Ima karticu i zvanicne drivere kod sebe.Poprilicno je zadovoljan.

IMHO, 5850 se bolje klokuje od 6870 pa kontam da su tu negde, cak mislim da je 5850 za nijansu jaca kad se obe oc...
ok. mozda gresim... nije to ni bino , nego 6870 se pojavila po ceni 5850... zasto sad ne bi bilo isto tako ako bude 6950=5870?

Pa ne pricamo o overkloku, to je dosta diskutabilno sta je od cega brze overklokovano i gde.

pa upravo je to ono sto sve vreme pricham.. da vrlo je moguce da ce biti 6950 ~300e a 6970~400e

u svakom sluchaju karte za preskakanje dok se ne spuste cene... prosto :d

...problem je u tome sto nije 5870 300e , al dzaba ja pricam vidim.

pa koliko je??? i koliko je bila kada je izasla???

svi bi mi voleli da ove karte budu 150e i 250e ali to se ne moze desiti...prosto je...

Ispravka, onda bi bila za nijansu sporija od GTX580, baš kao što je neko od forumaša rekao pre desetak stranica ;)

Ako se uz gornji grafikon uzme u obzir i ovo onda svarno ispadne da ce 6970 biti brza od gtx580 ..malo 2-3%
perfrel.gif

Poslednja izmena:
Dosta logično objašnjenje kompletne "HD6900 situacije" od jednog člana Xtreme Systems foruma:
http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=4664286&postcount=2952

Čini se da je AMD u novoj arhitekturi više dao akcenat na teselaciju i direct compute, nego na čisti shader power.

Ključno što se tiče nadolazećih recenzija:
What'll be interesting to see is what games the reviewers use to compare. If they use games that are heavily 5870 favored, Cayman might not look great - however, if they show games where the 5870 struggled and 480/580 excelled, its possible Cayman looks amazing. Of course, this will show who's biased to who...

TL;dr - 3dMark and other benches are optimized for VLIW-5 and VLIW-4 isn't optimized yet, and so 3dMark isnt representative of Cayman performance yet. Where Cayman will shine and probably pull ahead is in DX11 games where DirectCompute and Tessellation is necessary. Ultimately, the suite/games tested will determine whether the 6970 looks like a big improvement. What's most important though is comparing it to the 480/580/570 and seeing if it is a more consistent performer relative to those cards than the 5870.

Vezano za Metro, jedan od naslova u kojem HD6900 briljira:
In an interview with Eurogamer, 4A Games’ CTO Oles Shishkovtsov described their new proprietary game engine.

"I really enjoy three things: compute shaders, tessellation shaders and draw/create contexts separation," Shishkovtsov says. "The major thing that can up the performance is the compute shaders. Today, games spend the majority of the frame doing the various kinds of post-processing. The easy route to extract some performance is to rewrite that post-processing via compute. "Even the simple blurs can be almost twice as fast. For example we've rewritten our depth-of-field code, to greatly enhance quality while still maintaining playable frame-rate. [In Metro 2033] all the 'organic' things like humans are tessellated and monsters use real displacement mapping, to greatly enhance visuals."

Izvor:
http://www.hardocp.com/article/2010/04/05/metro_2033_directx_11_gameplay_performance_iq/

Poslednja izmena:
Evo nove tabele od ovih nemaca pogotovu je metro dobar:)
benchq.jpg

Nema me 24h i napisete 6 strana... i to u nedelju :D

Interesantno je da niko i dalje ne zna cenu, iako je ostalo skoro sve poznato ;) Inace, Ace-ov post pogadja sustinu :) Promenjena je arhitektura, sve optimizacije ne vaze, posebno za sintetiku... setite se samo prvih rezultata 8800GTX ;)

Sto se tice die size, odnosa sa GF110 i slicno, tacnog broja SP... bez problema su mogli da naprave Cayman nesto vecim (ali i dalje mnogo manjim od GF110), samim tim brzim, i ubedljivo najjacim GPU-om današnjice. Procenili su da im to nije potrebno ;) Videcemo vec zasto su to odlucili, i da li im je odluka na mestu.

Nema me 24h i napisete 6 strana... i to u nedelju :D

Interesantno je da niko i dalje ne zna cenu, iako je ostalo skoro sve poznato ;) Inace, Ace-ov post pogadja sustinu :) Promenjena je arhitektura, sve optimizacije ne vaze, posebno za sintetiku... setite se samo prvih rezultata 8800GTX ;)

Sto se tice die size, odnosa sa GF110 i slicno, tacnog broja SP... bez problema su mogli da naprave Cayman nesto vecim (ali i dalje mnogo manjim od GF110), samim tim brzim, i ubedljivo najjacim GPU-om današnjice. Procenili su da im to nije potrebno ;) Videcemo vec zasto su to odlucili, i da li im je odluka na mestu.

Odlucili su da budu sporiji:S: i verovatno jeftiniji:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno