http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=177085&page=39
Ovi Bugari ovde su izbacili cene iz jedne njihove prodavnice. Isto je Powercolor u pitanju, 6950 = 650 leva (oko 330E) i 6970 = 870 leva (oko 440E).
Lik koji postuje rezultate pise kako je svoj primerak Powercolora 6970 kupio u radnji u Nemackoj za 395E.
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=177085&page=39
Ovi Bugari ovde su izbacili cene iz jedne njihove prodavnice. Isto je Powercolor u pitanju, 6950 = 650 leva (oko 330E) i 6970 = 870 leva (oko 440E).
I da vidimo cene...kod nas
Ma to nema pojma, kako je mogao da je kupi kad je nema
Compute power HD5870 vs HD6970:
![]()
![]()
EDIT: Postoji razlika u procesorima...![]()
Ja sam svoje HD2900PRO i HD4850 kupivao pre zvaničnog izlaska :d![]()
Evo najsvezije tabele:trust:
:zgran::zgran::zgran:
![]()
Drajveri zezaju stvari, Nije moguće da ima min25 frejmova. Pa na toliko ne pada ni na 6850![]()
Summing up, first results indicate AMD Radeon HD 6970 performance level being close to the one of GeForce GTX 480 / GeForce GTX 570.
Based on Catalyst driver 8.790.6.2000 (8.79.6.2 RC2) given to press, the Radeon HD 6970 delivers approximately the same performance as NVIDIA's GeForce GTX 570. Recently launched at the $350 price point, the GeForce GTX 570 and Radeon HD 6970 go back and forth between tests but at no point does the Radeon HD 6970 ever approach GeForce GTX 580 performance levels.
Although AMD's Cayman GPU isn't going to beat the Fermi GF110 in terms of frame rate performance, there's plenty of opportunity for them to compete with NVIDIA in terms of product price and value.
Hm..A zar niko nije razmisljao da bi mozda 40nm bio ogranicavajuci faktor i da je to samo korak za 28nm tj dalje u razvitku?Oni definitivno nisu imali drugi izbor nego da idu na noviju arhitekturu.Tweakovanjem Cypress-a bi bili i u losijoj poziciji.
Druga stvar a konacno i presudna u celoj ovoj prici jeste upravo ta sto ste svi (vecina) ocekivali "propast" nVidia-e i niko nije pomislio da ce ovako brzo da se digne i odreaguje kako treba,da sav zaostatak ostavi za sobom (ne mislim na finansijski gubitak ) Secam se jos kada sam se prepirao da Nvidia nece gledati i stajati u mestu dok su vecina ATI fanboy-eva proglasavali propast jer navodno nVidia nije imala izbor,nacin da se izvuce iz situacije.
Sad od prilike dolazimo u situaciju da pored kasnjenja ATI odgovara novom arhitekturom na starog Fermija da bi bili u istoj klasi.
Ne kazem da je to lose ali mi je drago da je nV ipak uspela da napravi korak i ostane u igri.
P.S.Ako je slajd tacan i ako je 6950 klasa za sebe pitanje je sta ce doneti GTX560 posto ce za sigurno biti brzi od 6870/GTX470.
Moze lako da se desi da se tu pozicionira.Strategije su dobre i kod jednih i kod drugih.Dalje se ne moze nista specijalno ocekivati.Jedini logican potez je rat sa cenama a mi to jedva cekamo:happy:
P.S.Opet sam se navukao da komentarisem.A karte se nisu ni pojavile:S:
Dok svi budete kukali od prevelikih ocekivanja kako 6970 nije nesto meni je ovo sasvim dovoljan napredak (ako se situacija razvije u tom smeru) i ako nisam fan ATI-ja ali sam zato fan tehnologije i cenim inovacije i sam tehnoloski napredak.
P.S.Jel neko provalio cemu sluzi onaj mali prekidac?Turbo?![]()
Bogami meni nije :S:, cip ima povrsinu od 400mm, pa da su cypress uvecali za toliko, bio bi brz kao 480 ili brzi od njega:smash:.
Ne znam da li si me bas razumeo ali tipovao sam na kartu koja bi trebala da bude brza od GTX580 bas zbog te prednosti kojoj je ATI imao o kojoj se prica.
Pitanje je kako bi ispao takav chip!U tom slucaju morali bi "sve zivo" da tweakuju a sta bi bilo sa potrosnjom tj TDP-om?Nova arhitektura je ipak bolje resenje u smislu kompletnijeg proizvoda.
Prevelika ocekivanja?
Nova arhitektura je ipak bolje resenje u smislu kompletnijeg proizvoda.
Prevelika ocekivanja?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari