Šta je novo?

Cayman did not make it for 22nd Nov launch

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sigurno ce biti jeftinija, al sad poslednje HD6950 sa koliko stream procesora ce biti : 1536 ili 1600 ?
p.s jer na slikama koje je objavio PCBeast na jednoj je 1536 dok na slici ot gpu-z pise 1600 ?

ja predviđam 30 i kusur "iljada" za 6950 i 40k za 6970, *** nVidija im je opet ostavila dobar procep. između 460-ke i 580-ke imaju čak 30000din lufta ***. mada može biti i više za 6900 seriju, ali realno je očekivati da će kod slabijih kartica razlika biti 50€ između pro i xt verzije a kod jačih 100€.

Nije toliki luft kod nV, GTX570 će biti oko 350e verovatno.

Definitivno dolazi vreme SLI i CF resenja, izgleda da nam kompanije to smisleno rade, bolje da prodaju dve GTX 460/HD 6850 karte nego da daju jednu po normalnoj ceni... :)

Poslednja izmena:
Stoji ATI na kuleru?:)

A i ima 6+8 napajanje...

Vizuelno deluje kao cigla..Opet ta jeftina plastika..Da bar performanse i karakteristike opravdaju i naravno cena..
Kako su krenuli jos malo ce da prave graficke karte od po' metra:d

Мало спецификација господе Мансела и Хамилтона :d Слике су преузете са www.rage3d.com

9b9e7dc4c0a5217ba70660e83e77ecc3_1.jpg

95f6cbe4c3570f861a29075986bb9530_2.jpg

P.S. јел су имена позајмљена он возача формуле 1 :bottle:

Poslednja izmena:
Kacio sam ja te slike post : http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2385012&postcount=150
ali rekose da je fake.Ne ulazim u procene fan usera..
Nego nek mi neko objasni sta je to toliko tajnovito kod 6950/6970 kad ne sme ni jedna informacija da se zna,ceka se na izlazak,odlaze se izbacivanje,razne teorije o mogucim spec..
nVidia najavi izlazak karti,objasni o cemu je rec,izbaci kartu,svi znaju na cemu su..Ovde ko da se ceka povratak mesije:S:
Iskreno malo je iritantno:zgran:

Poslednja izmena:
Jedno je sigurno: veliko kućište će trebati za ove karte.

Kacio sam ja te slike post : http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2385012&postcount=150
ali rekose da je fake.Ne ulazim u procene fan usera..
Nego nek mi neko objasni sta je to toliko tajnovito kod 6950/6970 kad ne sme ni jedna informacija da se zna,ceka se na izlazak,odlaze se izbacivanje,razne teorije o mogucim spec..
nVidia najavi izlazak karti,objasni o cemu je rec,izbaci kartu,svi znaju na cemu su..Ovde ko da se ceka povratak mesije:S:
Iskreno malo je iritantno:zgran:

Stvar je u tome da ovakav dizajn coolera ne valja.

Kada stavis takve dvije karte u CF, izmedju njih ti ostaje jako malo prostora, sto onemogucuje protok zraka.

Vidio si da je kod Nvidia karti zadnji dio, gdje se nalazi fan, nizi.

Stvar je u tome da ovakav dizajn coolera ne valja.

Kada stavis takve dvije karte u CF, izmedju njih ti ostaje jako malo prostora, sto onemogucuje protok zraka.

Vidio si da je kod Nvidia karti zadnji dio, gdje se nalazi fan, nizi.

Ne valja jer ga nVidia nije napravila. ;)

AMD je i na ovoj i prethodnoj generaciji stavljao "usisnike" na samom kraju kartice (batmobile) tako da se dobija hladniji vazduh koji dolazi sa prednje strane kućišta a ne, kao u ovom tvom primeru sa naponske jedinice donje kartice u SLI-ju.

ati-radeon-hd-5870-triple-crossfirex.jpg
nvidia-geforce-gtx-580-sli-3-way.jpg

http://content.hwigroup.net/images/products_larges/111093/2/nvidia-geforce-gtx-580-sli-4-way.jpg

U ostalom, nema AMD problema sa temperaturama već duže vreme.

Vidim, niko ne komentariše predviđanja cene od 450€ za HD6970, odnosno 340€ za HD6950. Po ovome je 6970 u cenovnom rangu sa GTX580, možda to govori o performansama?

Poslednja izmena:
340e = 2x6850 = 6950 :)

Lepe slicice :)
Ruku na srce jeste bila dobra fora sa batmobile dizajnom ali mi se i dalje nije svideo sam kvalitet plastike cooler-a kao i samog resenja hladjenja.
Jedina svetla tacka jeste sto se chip nije mnogo grejao pa je to sve zavrsavalo posao_O OC-u ne pricam..
Veliko je pitanje da li ce ovaj sistem hladjenja moci da ohladi dovoljno Cayman chip.Koliko smo videli
,tdp bas i nece biti mali tako da karta mora da se greje a jos se i ne zna kako ce nova arhitektura da se ponasa!
Cena bas i ne govori nista,cena se formira kada se svi troskovi proizvodnje svedu tako da i ne mora da znaci da to nagovestava neke performanse..
GTX ima isto proreze napred odakle vuce hladan vazduh i ostvaruje protok..
P.S.Plastika coolera 5870 sa prve slike se istopila,karta se nesto izjegerila:d Kvalitet:smoke:

Poslednja izmena:
Lepe slicice :)
Veliko je pitanje da li ce ovaj sistem hladjenja moci da ohladi dovoljno Cayman chip.

Ne razumem, taj "sistem" je isti i kod nv i kod amd-a, turbina, pajpovi, alu rebarca... kad su uspeli 480 da nekako ohlade, onda verovatno nema bojazni ni za 6900 seriju!:D

Ne razumem, taj "sistem" je isti i kod nv i kod amd-a, turbina, pajpovi, alu rebarca... kad su uspeli 480 da nekako ohlade, onda verovatno nema bojazni ni za 6900 seriju!:D

Nece biti..Hipoteticki,ako se chip bude grejao kao GF100 ovakav sistem hladjenja (6850/6870) nece moci da ga ohladi.GTX480 ima i heat pipe-ove sa strane i pasivni cooler odozgo..
Ja ne tvrdim nista jer ne znam kako ce karta da se ponasa..Znam da ako je tdp velik mora i chip da disipira vecu temperaturu..

Koliko smo videli
,tdp bas i nece biti mali tako da karta mora da se greje a jos se i ne zna kako ce nova arhitektura da se ponasa!

AMD se i sa Bartsom "igrao" sa najavom TDP-a... 6870 je po ranim slajdovima trosio >150W, a krajnja cifra je 151 ;) Tako najavljenih <300W za Cayman XT moze biti bas znacajno manje od te vrednosti... videcemo za par dana.

Cena bas i ne govori nista,cena se formira kada se svi troskovi proizvodnje svedu tako da i ne mora da znaci da to nagovestava neke performanse..

Bas suprotno, cena je odlican pokazatelj perfromansi, i verovatno ukazuje da 6970 makar nece biti sporiji od GTX 580. Naravno, ukoliko su te najave tacne.

Hipoteticki,ako se chip bude grejao kao GF100 ovakav sistem hladjenja (6850/6870) nece moci da ga ohladi.GTX480 ima i heat pipe-ove sa strane i pasivni cooler odozgo..

Hipoteticki... sumnjam da su bas svi u AMD-u veverice :) Sansa da kuler na referentnom modelu bude neadekvatan su veoma male. To sto je onakav kuler na GTX480 verovatno ima veze sa potrosnjom koja je dostizala i 300W ;)

Znam da ako je tdp velik mora i chip da disipira vecu temperaturu..

Verujem da si mislio toplotu ;)

vidim vatate se dizajna kulera, baš je dobar. ja ne vidim da bi iko mogao nešto da mu zameri, staviš karticu u kućište, ona bude okrenuta na dole i taj kuler se uopšte ne vidi pa može biti prelep ili ružan totalno je nebitno. to što nVidia ima isti kuler po dizajnu već 4-5 generacija kartica nikome ne smeta, temperature ogromne, kuleri stravično bučni i neefikasni. džabe im što je na kraju zakrivljen kad na karticu možeš stviti tiganj i peći kajganu

atijev radi posao odlično i tih je i ne vidim zašto bi menjali tu kombinaciju. setite se samo onog modifikovanog 3850 single slot kulera za 4850 referentnu karticu iz prve serije, idle 80C load oko 110C, kuler je bio lep ali loš.

to što nVidia ima isti kuler po dizajnu već 4-5 generacija kartica nikome ne smeta, temperature ogromne, kuleri stravično bučni i neefikasni. džabe im što je na kraju zakrivljen kad na karticu možeš stviti tiganj i peći kajganu
:trust:
Procitah maksin test GTX580, kaze kuler izuzetno tih, na nivou onog na 280GTX. ;)

Meni kuler na 280GTX definitivno nije izuzetno tih, pri load-u bukvalno vristi. :)

To je subjektivno.

Ali mogu da kazem da 6870 (posto vidim da ce slicno resenje biti i na Cayman-u) u load-u cak i ovako malo klokovana kao kod mene na auto ventilatoru se ne cuje, jer je vnetilator podesen tako da ne prleazi nekih 39-40% a odrzava normalne temperature 70-80c zavisno od igre.

Sasvim ok kuler po meni.

... na 40% taj mali vent vrti ~2000rpma... bolje onda neki drugi kuler koji ce uspeti da odrzava temp na nize obrtaja. Ove devetke sto idu na dosta kulera(asus, msi), max im je 2200rpm , a na 50% odrzavaju nize temp. od turbina... Znaci, tise i hladnije...
Ovo je garant najjeftinije resenje pa ga zato stavljaju i jedni i drugi...

Poslednja izmena:
... na 40% taj mali vent vrti ~2000rpma... bolje onda neki drugi kuler koji ce uspeti da odrzava temp na nize obrtaja. Ove devetke sto idu na dosta kulera(asus, msi), max im je 2200rpm , a na 50% odrzavaju nize temp. od turbina... Znaci, tise i hladnije...
Ovo je garant najjeftinije resenje pa ga zato stavljaju i jedni i drugi...

Nije isto kod Atija i nVidije, na 40% se skoro ne cuje referentni kuelr na 6870 tek posle 45-50% postaje glasan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno