Šta je novo?

[CASE] Antec P182

Znaci Antec 182 dolazi sa takvom mackom, jel? :p

Vule daj mi reci pošto imaš dfi ploču kakve su ti temp na nb, imaš kakve dodatne vent u kučištu ili je kučište dobro provjetreno.

Temperatura NB-a je 53, 54, kako kad, to je naravno u leru. O rasporedu ventilatora u kućištu je dosta rečeno u temi :) ali ajde, jedan TriCool na low napred, jedan na 5V nazad i to je to, gornji izbačen, plus jedan Xilence na 7V u donjoj komori gde su HDD i PSU...

Marac, ti imash LP UT, Vule ima LP DK, UT ima bolje hladjenje koliko se secam sa onim heatpipe-om.

Marac, ti imash LP UT, Vule ima LP DK, UT ima bolje hladjenje koliko se secam sa onim heatpipe-om.

Da trebalo bi biti. Ja imam CM Cosmos sa jednom 12-oc 1000 okr na ispuhu i jednu istu takvu na dnu kučišta za upuh.Kučište je praktički nečujno, ali zato temp velike.Meni čipset ide kod igranja i preko 55C graf preko 80C.
Ne znam,ali meni su to jako velike temp. pogotovo što u idleu te temp padaju nb 50 graf 65.To u ljeti bude i preko 5C više.
Inače šta se tiče mog kučišta nisam baš zadovoljan za to koliko košta,dobio sam inače četiri 12-ice koje su katastrofa.Tako nešto još nisam čuo,okreču se na 1200 što je dobro ali neki čudni zvukovi ko klokotanje, ne znam kako bi to opisao.
Stavim ploču unutra i grafičku ne možeš zašarafiti,cijela zadnja strana je previše odmaknuta za nekih 2mm. Došao sam sad čak u napast da to prodam pa uzmem Anteca, zbog toga pitam kakav je protok zraka iako vidim da to kučište i nema neki vent za upuh.

Ako su ti najbitnije performanse (hlađenje), uzmi Nine Hundred ili tako nešto, ovo baš i nije idealno kućište za tako nešto, više je pravljeno da bude tiho...

Marac, to je mali broj ventilatora za tvoju konfiguraciju. Ako imash priliku uzmi neke bolje ventove od fabrickih , npr. Noctua S12, odlicno duvaju a vrlo su tihi.
Inace pomenuti Antec P182 ima vrlo dobro hladjenje, dve 12ice napred jedna pozadi i jedna 14ica gore.Jedini problem shto to isto nisu najtishi ventilatori, nisu bucni ali bi mogli biti bolji.Mogu se zameniti tishim i boljim ali opet to je doplata od par desetina evra.

P182 nema ni jedan 140mm fan, svi su 120mm, jedan u donjoj komori između hardova i napajanja, pa jedan napred ispred gornjeg kaveza za hardove (koji jedini može da služi za uvlačenje vazduha), plus dva exausta, jedan nazad i jedan gore.

Pre neki dan sam nesto eksperimentisao i poterao quad-prime nekih sat vremena...temp procesora isla na oko 75-6 stepeni.Kuciste zatvoreno i fabricki ventovi stavljeni na low, plus jedna dvanaestica (CM) na prednjoj strani uduvava vazduh.I ja reko, ajd da probam sa medium na zadnja dva venta, naravno buka tad postaje vise nego ocigledna, kad ono...69-71 C na procesoru, i to u roku od minut...
Zato kapiram da prvom prilikom treba pojuriti neke Noctue za ta dva izduva, garant bi radile tise, a vise bi vazduha izbacivale?...Jeli to zaista tako?Mislim, koliko su te Noctue tihe u poredjenju sa ovim fabrickim Antec ventilatorima? (znam da su sigurno tise, ali recimo u poredjenju sa Antecima na low)

Moram da ispravim Vuleta:
Ne dobija se uz kuciste taj vent koji uduvava vazduh, samo postoji mesto za ugradnju.Inace postoje tri dvanaestice u kucistu.

Poslednja izmena:
P182 nema ni jedan 140mm fan, svi su 120mm, jedan u donjoj komori između hardova i napajanja, pa jedan napred ispred gornjeg kaveza za hardove (koji jedini može da služi za uvlačenje vazduha), plus dva exausta, jedan nazad i jedan gore.
Moja greshka vezano za tu 14icu, istripovao sam se.:p
Problem kod ovih Antec ventova shto na low setovanju (kad su ok shto se tishine tice) imaju protok od samo 39-40CFM.Recimo Scythe SFLEX na 1200RPM (kao i Antec na low) ima 49CFM i tishi je malo.Noctua S12 je josh tisha (17dB), a ima oko 47CFM na 1200RPM.

Poslednja izmena:
Moram da ispravim Vuleta:
Ne dobija se uz kuciste taj vent koji uduvava vazduh, samo postoji mesto za ugradnju.Inace postoje tri dvanaestice u kucistu.

Da da, sorry, moja greška, ja sam gornji exaust prebacio napred da uvlači pa sam tako i nabrajao :p

I naravno da bi Noctue rešile puno toga, ja bih sada 4 komada uzeo bez razmišljanja i zamenio sve ove, ma stavio bi još jednu i na ovaj Hyper 212 umesto njegovog, ali to je ~60€, samo za ventilatore :wall: Sve i da imam toliko, odakle mi...

Poslednja izmena:
Prvo su stale 4 noctue (s12) u kuciste pa je tek onda ostalo montirano.
Antec ventilatori koji dodju u kucistu za p182eu imaju na minimumu pri 1200rpm 1.1 m³ / min (39 CFM ili ti 66.23m3/h) protok i tutnje ne 25dB.
Na maximumu od 2000rpm protok je 79CFM i buka 30dB, u srednjem modu pri 1600rpm, 56CFM i 28dB.
Noctua S12 je pri maximumu na 1200rpm gura 81m3/h ( 47,6 CFM) i buku od 17dB, dok na 600RPM ima protok od 41m3/h ( 24.1 CFM) i bukom navodno manjom od 6dB.
Meni su sada svi na 600rpm ( ULNA stavljena od 5V) osim onog u donjem tunelu kod napajanja koji je na maximumu.
TIHO ljudi, sasvim malo se cuje onaj neutisani, vent od CM hyper212 ne cujem pri 1200rpm i usporeni vent od graficke se takodje ne cuje (mislim, malo mi je i on sumnjiv).
Antecove ventilatore nikad nisam upalio niti cuo kako rade pa ne mogu da poredim, ali vidi se iz podataka ta razlika.

Poslednja izmena:
Ja sam isto zamenio sve originalne ventilatore sa notuama. U gornju komoru sam stavio tri komada nf-s121200 koje rade izmedju 850 i 900 i na Thermalright sam stavio nf-p121300 koji se vrti na 900 a u donju nf-s12800 koji se vrti na fabrickih 800. I naravno pored svih tih ventilatora kuciste se jedva cuje a temperature su super. Cpu na idleu je oko 30-35 grafika je oko 40 a hardovi oko 35 temperatura sobe 23c.

U ***, zar su Noctue toliko dobre.
Nista, pojuricu ih, ako ih uopste imaju u prodaji posto se tesko nalaze.

Naravno, ali i koštaju... Zameniću ja sve ove fanove Noctuama, ali ko zna kad, imam puno prečih stvari i sad i do ko zna kad :)

ja cekam svoje scythe s-flex :)

ja cekam svoje scythe s-flex :)

Nisu scythe s-flex bolji od Noctua, pogledaj protok koliki je i buku koje prave pa ce ti se "kasti" samo koji je bolji.

Od Noctue ima jos jedan proizvodjac boji, protocniji i tisi.

To su ventilatori iXtrema Pro Fan firme SilenX Corporation

http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp

Ovi razbijaju koliko su za citavu klasu bolji od Noctua i za vise od dve kalase od svih ostalih.

Samo gde ovo naci kod nas? :(

Poslednja izmena:
Nisu scythe s-flex bolji od Noctua, pogledaj protok koliki je i buku koje prave pa ce ti se "kasti" samo koji je bolji.

Od Noctue ima jos jedan proizvodjac boji, protocniji i tisi.

To su ventilatori iXtrema Pro Fan firme SilenX Corporation

http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp

Ovi razbijaju koliko su za citavu klasu bolji od Noctua i za vise od dve kalase od svih ostalih.

Samo gde ovo naci kod nas? :(

Ovi stvarno izgledaju super za razliku od noctua koji su malo ruzne boje ali prvi review koji sam nabo na netu je ovaj
http://itgeek.squarespace.com/journal/2007/5/16/silenx-ixtrema-pro-fans-review.html
tako da ostajem pri noctuama :D

Ovi stvarno izgledaju super za razliku od noctua koji su malo ruzne boje ali prvi review koji sam nabo na netu je ovaj
http://itgeek.squarespace.com/journal/2007/5/16/silenx-ixtrema-pro-fans-review.html
tako da ostajem pri noctuama :D

E to moze biti problem.
Da li proizvodjaci stvarno namerno LAZU pri navodjenju karakteristika ili je to subjektivini osecaj pisca teksta sa linka ...
U to se nema smisla upustati i o tome ovde raspravljati.
Svasta moze biti... :trust:?
Takodje evo na ovom linku: http://www.silentpcreview.com/article63-page2.html moze da se vidi da su i noktue proglasene glasnijim nego sto pise u opisu proizvodjaca 17dB naspram 25 dB sto je ogromna razlika.
Osim buke naravno veoma je bitan i protok.
Znam sigurno da mi je komp veoma tih, licno milsim da tesko moze biti tisi, jos tisi samo ako usporim ventilator kod napajanja u donjem tunelu kucista sto sigurno necu uraditi.

Poslednja izmena:
Pa apsolutno svaki fan je glasniji od onoga sto pise na kutiji, i na onim TT Thunderblades se zovu valjda.
Na tim fanovima stoji isto 22dcb ako ne gresim, 2000RPM su ( kako moze uopste da bude 22dcb ako se vrte tako brzo ?? )
Lik ih kupio cuju se ko fen za kosu, znaci pomnozi br. sa 2 ako ne i vise.
Tako je bukvalno za svaki fan..

Ja se potpuno slazem da oni pisu sve i svasta i da je to sve marketing tako da je najbolje citati po forumima kako su ljudi zadovoljni sa onim sto su kupili mada i to ponekad moze da da laznu sliku jer sve je subjektivno pa i buka. Tako da je je jedino sigurno cuti ih uzivo pa proceniti. Ja sam sa noctuama zadovoljan i to je ono sto meni odgovara tiho i efikasno.

Pa apsolutno svaki fan je glasniji od onoga sto pise na kutiji, i na onim TT Thunderblades se zovu valjda.
Na tim fanovima stoji isto 22dcb ako ne gresim, 2000RPM su ( kako moze uopste da bude 22dcb ako se vrte tako brzo ?? )
Lik ih kupio cuju se ko fen za kosu, znaci pomnozi br. sa 2 ako ne i vise.
Tako je bukvalno za svaki fan..

SilenX ventovi su shit, specifikacije nemaju veze sa zivotom.:p Ima lep test ventova na XSu, ventovi su preporuceni za izbegavanje.:D
Noctua P12 i Scythe S-FLEX su tu negde.:)

Poslednja izmena:
Ovaj review mi pomogao da se odlučim i uzmem ovo kućište, sve pohvale.Prezadovoljan sam kvalitetom i dizajnom, vredi svaku paru.Pošto sam uzeo ceo računar u servisu gde su ga sklapali odradili su to na najgori moguići način, kablovi na sve strane - mrzelo ih je da sve to lepo spakuju i koriste cable menadžment,pa sam to naknadno odradio.

Samo da napomenem da je ovo moj copy paste iz druge teme ali me mrzi da sve kucam ponovo pa evo vam pitanje ;)

Pozdrav drugari!

Imam novo ljubimce hehe... Bas sad uzeh Intel c2d e8200 i plocu GA-P35-DS3 Juce nabavio Asus 8800 GT i neku Kingstone memoriju HiperX na 1066 Mhz... Sutra mi stize Antec P182 i sad imam problem sa napajanjem. Hteo sam Corsa 520W ali ga nigde nema!!! GRRRR!!! Aj sad drugari kompjuterasi da cujem pametne predloge

KOJE NAPAJANJE U ANTEC DA STAVIM, DA JE MODULARNO, DA IMA 8-PINAC ZA GRAFICKU, I DA SU KABLOVI DOVOLJNO DUGACKI ZA TO KUCISTE???

Cena doo 100 eur max!

Hvala i pozdrav

Treba mu dugorocno resenje, kupuje ga sad pa ko zna kad, za neku buducu graficku. Poznajem coveka zato ovo kazem. Ajmo predlozi ...

Nazad
Vrh Dno