Šta je novo?

[CASE] Antec P182

Mislim da si malo preterao...

1.Ko ima veci Cpu cooler, sa koje god strane da se provuce 4(8) pin kabl za na plucu,a narocito ako se proba preporuceno od pozadi ima da rodi mechku dok ga ubode jer je totalno nepristupacno. Isto vazi i ako neko ima potrebu za koriscenjem "power fan" konektora.

Za ovo se slazem.Morao sam da skinem zadnji vent kako bih lakse ubo taj kablic.Big Deal...
Masinu sam upakovao u ovo kuciste za nekih 2-3 sata!...Prste sam izranjavio i izgrebao, ali osecaj kad se zavrsi mukotrpan posao je...mmmm, ekstra :d

2.Kome su SATA konektori na ploci sa strane ,kao na P5E,i ima vise HDD-a-sata optike, ne gine mu patnja i po tom pitanju jer sta se desava: Ako hocu nesto da probam-premestim-iskljucim pod obavezno skidanje gornjeg kaveza za HDD (automatski povljaci i cupanje kablova iz tog hdd-a,a to je posebna prica). A ko jos koristi IDE kablove za HDD i optiku neka ide u crkvu da se pomoli pre sklapanja-moze da se oprosti od cable management-a.

Onaj ko jos uvek koristi trakaste IDE kablove, taj definitivno ne misli na cable management ;) .
Ovo kuciste ima te fioke, tako je dizajnirano i sam mozes da provalis (pre kupovine) kakav je sistem.Da bi premestio HDD-ove, svejedno moras da ih iskopcas i onda da izvuces fioku.

3. Ko ima i mora da stavi HDD-ove u gornji kavez imace mnogo problema ako ima vecu-duzu grafiku ili da pozove neko dete da mu malim rukama-prstima poveze HDD-ove jer skoro da ne moze da se pridje http://i38.tinypic.com/14m4abp.jpg

Recimo, da imas GTX280, morao bi da izbacis fioku skroz. A vidim da si HDD montirao direkt u ravan sa grafom, tako da ti se konektori sudaraju?Pomeri HDD na gornje mesto, ili na donje...

4.Donji kavez sa hdd-ovima: idealno je imati samo jedan HDD i njega staviti na prvom mestu sa spoljne strane i tu se lako skida. Ako imate vise hardova za dole trenirajte zivce oko povezivanje istih ili opet uposlite malo dete jer ima mesta samo za 2 prsta- naravno ova prica samo pije vodu ako je bitan cable management,inace ako cete samo da tovarite,onda se ne sekirajte. Mada ,neko bi reko: "izvadi kavez,povezi i vrati" -jeste,sve je to lepo da su sata kablovi pola metra i da se ni o cemu ne vodi racuna. Ako hocu da tu iole struji vazduh mora postojati neki red.

Ja tu drzim dva HDD-a (isto napajanje imam) i nic' posebno...jedan u levom cosku, a drugi u desnom...izmedju njih prazan prostor.Treba malo mozganja kako ih najbolje povezati i to je to...i za ovo vazi da je sistem takav kakav je, napravljen je tako da kad jednom nesto slozis tako treba i da stoji.
Onaj ko zeli da svoje HDD-ove menja cesto, pojurice LianLi-ja sa hot-swapom.I pljunuce duplo vise love...
***, kavezi za HDD-ove se vade, a kablovi nisu rastegljivi (2+2=?) :p

5.Ista situacija i sa kablovima od napajanja i tim delom kucista- vrlo nepristupacno zbog srednje 12-tice. Muka ziva da se ubodu potrebni kablovi od napajanja.

Nista strasno...kablovi od ovog Corsaira su kruti i treba malo vremena.Ali daleko od toga da je neko zivciranje.

Znaci-Isplanirajte sta cete-gde cete - sklopite i ne otvarajte- za takve ljude idealno,inace ko s vremena na vreme nesto isporabava-menja-ovo kuciste bi ga samo nerviralo.

Word.Ali onaj ko hoce da cesto isprobava/menja, nece juriti mid-tower pobogu...

3 fana koja dolaze uz kuciste su avioni i tu nema dalje rasprave. Dzabe izlovane i debele stranice kad cela buka dolazi odozgo kroz rupe i pozadi I sta se desava: Moram pod obavezno da imam 12 ticu napred srazmerno guzvi u kucistu,tako da je taj prednji fan pod obavezno. Suma sumarum- ako je ovo kuciste tiho(ili jos gore najtishe kako pishu po netu) mogu samo da sanjam kakve su ostale jeftinije kante.

Ne bih se slozio...na LOW fanovi su veoma tihi.Na medium su vec preglasni.Ali ipak...subjektivna kategorija...zamenio sam dva zadnja noctuama i dobio bolji airflow uz jednaki nivo buke (kao antecovi na low).Uostalom, na njihovom sajtu ima filmic gde se lepo vidi (cuje!) koliko su ventovi glasni na svim brzinama.

Zakljuci se provlace kroz gornja objasnjenja...Ovo kuciste je drugari daleko od onoga kako ste ga ovde prikazali i mislim da ne vredi te pare iz prilozenog. Sve jeste samo NE funkcionalno.Ako je za utehu ima samo jednu ubitacnu plavu diodu,i njoj ne gine jedna crna izolirka preko

Vrlo je funkcionalno, samo zavisi od licnih potreba.Meni je recimo, odlicno dosla mogucnost da na gornji kavez montiram ventilator.Duva pravo u graficku i hladi i cipset i memoriju pride...za vruce leto, sjajna stvar.

I opet da dodam, ko stalno nesto oduzima/dodaje u kucistu, taj ne bi trebalo da ide na midi-tower...tako da ja licno mislim da jesi bacio pare, i da si sam nacinio gresku prethodno ne razmislivsi sta tacno tebi treba, i uzeo neki big tower.
Tesko je dizajnirati kuciste koje ce sve ukuse zadovoljiti, pogotovo sa fiokama, zvucnom izolacijom, dobrim airflow-om i dobrim cable-managementom.I da kosta ~110 evra.
:wave:

Mislim da si malo preterao...

Za ovo se slazem.Morao sam da skinem zadnji vent kako bih lakse ubo taj kablic.Big Deal...
Masinu sam upakovao u ovo kuciste za nekih 2-3 sata!...Prste sam izranjavio i izgrebao, ali osecaj kad se zavrsi mukotrpan posao je...mmmm, ekstra :d

Onaj ko jos uvek koristi trakaste IDE kablove, taj definitivno ne misli na cable management ;) .
Ovo kuciste ima te fioke, tako je dizajnirano i sam mozes da provalis (pre kupovine) kakav je sistem.Da bi premestio HDD-ove, svejedno moras da ih iskopcas i onda da izvuces fioku.

Recimo, da imas GTX280, morao bi da izbacis fioku skroz. A vidim da si HDD montirao direkt u ravan sa grafom, tako da ti se konektori sudaraju?Pomeri HDD na gornje mesto, ili na donje...

Ja tu drzim dva HDD-a (isto napajanje imam) i nic' posebno...jedan u levom cosku, a drugi u desnom...izmedju njih prazan prostor.Treba malo mozganja kako ih najbolje povezati i to je to...i za ovo vazi da je sistem takav kakav je, napravljen je tako da kad jednom nesto slozis tako treba i da stoji.
Onaj ko zeli da svoje HDD-ove menja cesto, pojurice LianLi-ja sa hot-swapom.I pljunuce duplo vise love...
***, kavezi za HDD-ove se vade, a kablovi nisu rastegljivi (2+2=?) :p

Nista strasno...kablovi od ovog Corsaira su kruti i treba malo vremena.Ali daleko od toga da je neko zivciranje.

Word.Ali onaj ko hoce da cesto isprobava/menja, nece juriti mid-tower pobogu...

Ne bih se slozio...na LOW fanovi su veoma tihi.Na medium su vec preglasni.Ali ipak...subjektivna kategorija...zamenio sam dva zadnja noctuama i dobio bolji airflow uz jednaki nivo buke (kao antecovi na low).Uostalom, na njihovom sajtu ima filmic gde se lepo vidi (cuje!) koliko su ventovi glasni na svim brzinama.

Vrlo je funkcionalno, samo zavisi od licnih potreba.Meni je recimo, odlicno dosla mogucnost da na gornji kavez montiram ventilator.Duva pravo u graficku i hladi i cipset i memoriju pride...za vruce leto, sjajna stvar.

I opet da dodam, ko stalno nesto oduzima/dodaje u kucistu, taj ne bi trebalo da ide na midi-tower...tako da ja licno mislim da jesi bacio pare, i da si sam nacinio gresku prethodno ne razmislivsi sta tacno tebi treba, i uzeo neki big tower.
Tesko je dizajnirati kuciste koje ce sve ukuse zadovoljiti, pogotovo sa fiokama, zvucnom izolacijom, dobrim airflow-om i dobrim cable-managementom.I da kosta ~110 evra.

Sa ovim se moram u potpunoti sloziti, u mom LBX-u su jednostavno nabacani kablovi od stalnog vadjenja i stavljanja. Al o5 big tower koshta i nema toliko velikog izbora kao Midi Tower-a. :smash:

Al o5 big tower koshta i nema toliko velikog izbora kao Midi Tower-a. :smash:

Da je bio neki "normalan" Big tower sigurno bih ga uzeo,ali ni jedan nije zadovoljavao moje kriterijume. P 182 je bio neki kompromis. I za vece pare od 110e kako ti kazes nisam nasao nesto sto bi mi za te vece pare odgovaralo.Cak bi se jos vise iznervirao,jer sam dao jos vece pare i opet mozda jos veci propusti. I ne "prchkam" stalno,nego povremeno po potrebi tako da ce me mozda ovaj Antec prevaspitati da redje otvaram kuciste i nesto menjam. Ali defitivno cu zapamtiti ovo kuciste za zivota dok budem namestio sve kako meni odgovara.

Znam da nije fabricki predvidjeno, ali pitam one koji ga imaju, da li postoji sansa da se nekako ugura 12-ica ispred donjeg HDD kaveza?

Kako pričaju vlasnici na netu ima prostora samo za 120x120x20mm vent. Mada sam negde natrčao da je jedan malo pomerio "nosače" za donji HDD kavez. Znači one dva plastična nosača gore i dole je pomerio za par milimetara napred, tako da je ceo kavez došao par milimetara nazad.... normalno morao je da na kavezu buši nove rupe za nosače.

Evo šta sam uradio večeras :D

Front:

Rear:

Videću ovih dana da kupim one crne "lajsne" pa da montiram, da se ne vide ovi špicevi, biće k'o pravi onda :p

I da, sredio sam i ona plastična vratanca napred, kontam da je jedno 50% bolji protok sad:

Naravno, sada su montirani i filteri i vratanca, tako da se ovo napred ne vidi tako već je bukvalno fabrički spolja kad se gleda...

Evo šta sam uradio večeras :D

Front:

Rear:

Videću ovih dana da kupim one crne "lajsne" pa da montiram, da se ne vide ovi špicevi, biće k'o pravi onda :p

I da, sredio sam i ona plastična vratanca napred, kontam da je jedno 50% bolji protok sad:

Naravno, sada su montirani i filteri i vratanca, tako da se ovo napred ne vidi tako već je bukvalno fabrički spolja kad se gleda...

Ja sam te mreze skidao na svakom kucistu koje sam koristio beskorisne su.
Evo i mog seckanja.

Prilozi

• IMG_4705.jpg
    IMG_4705.jpg
    184.7 KB · Pregleda: 174
Vidi se zbog svetleceg ventilatora, ali samo izbliza kada se zagleda ovako je neprimetno.
Promenicu diode ventilatoru stavicu plave ove crvene me iritiraju.

Vule okaci i ti sliku sa maskom.
Sto si menjao Antec ventilatore ? Bucni?
Mrezu na izduvnom ventilatoru necu da secem nema efekta.

Prilozi

• IMG_4710.jpg
    IMG_4710.jpg
    208.3 KB · Pregleda: 93
  • IMG_4711.jpg
    IMG_4711.jpg
    170 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Antec ventovi nisu baš nešto, ako se nameste da išta duvaju, onda se čuju... Ovi Coolink su sjajni, ~760rpm po BIOS-u, a sada bez ovih mrežica duvaju samo tako :)

Evo i slike sa vratancima, nisam hteo da uključujem blic jer onda ne izgleda realno, zato je možda malo mračna slika, ali upravo tako se vidi i uživo :)

Prilozi

• IMG_1861.jpg
    IMG_1861.jpg
    54.8 KB · Pregleda: 168
Kod tebe se ne vidi seckanje jer ti ventiator ne svetli.

Taj coolink ima neke gumene odstojnike kao i noctua?

To sam posebno kupio, ali je isto Coolink. Čini mi se da je oko 100-150 dinara set od 12 komada, dakle taman za 3 venta, koliko mi je i trebalo :)

A jel drzite ukljucen ventilator na gornjoj stranici?
Vibrira mnogo a ove gumene "srafove" ne mozes da ubacis jer ne postoje rupe za sva cetri, jel neko smislio neki bolji nacin za montiranje od onog antecovog? :)

Gornji sam davno eliminisao, pravi užasnu buku, treba da obložim plutom tu celu gornju stranu, onda će biti još bolje.

Što se temperatura tiče, pojma nemam, ne pratim, bitno mi je da je buka smanjena tj. svedena na apsolutni minimum, tiše od ovoga ne može, bar ne sa trenutnim setapom...

Gornji sam davno eliminisao, pravi užasnu buku, treba da obložim plutom tu celu gornju stranu, onda će biti još bolje.

Što se temperatura tiče, pojma nemam, ne pratim, bitno mi je da je buka smanjena tj. svedena na apsolutni minimum, tiše od ovoga ne može, bar ne sa trenutnim setapom...

Vule lepo si operisao kućište, naročito one proreze na vratancima za ventilatore. ;) A sad ako ne pratiš temperature, i to ti nije bitno, pa što si se čoveče mučio sa sečenjem. :D

Pa da protok bude malo bolji, a i buka malo manja :D Ne znači da se komponente neće bolje hladiti ako ih ja ne pratim :D

evo kako sam ja resio intake ventilatore na cm690
ono iznad je filter sa dna kucista :)

Prilozi

• 690.jpg
    690.jpg
    105.1 KB · Pregleda: 133
Au Vule al ti trošiš Coca-Colu... :D

Hahah, pazi kad sam sinoć uslikao ovo, nisam jedno nedelju dana spremao sobu pa se nakupilo flaša :D

P.S. Thx BigJoe ;)

Prilozi

• IMG_1949.jpg
    IMG_1949.jpg
    112.1 KB · Pregleda: 106
Jel zna neko da li moze graficka 260GTX (core 216) da stane u ovo kuciste ali sa onim HDD cage-om i duplom kuler konfiguracijom?

Cini mi se da moze sa tim HDD kavezom...ako je sudeci po ovoj slici:
http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-260-review/2
i ovoj:
phenomrig.jpg

Dakle ide koji cm preko ploce...za ventilator montiran na kavezu -mislim da nema sanse...

Poslednja izmena:
Da... upravu si. Bas volim taj kuler da mi stoji tu, fino mi hladi i graficku i chipset.
Ah muke slatke muke... :)
A jel znas mozda za 4870?

Pod uslovom da se ne razlikuju u zavisnosti od proizvodjaca, duzina HD4870 je 24.13cm, dakle krace od 26.67 cm za 260GTX.
Evo i slike: http://www.guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4870-1024mb-review/4
MOZDA moze :D Ali imaj u vidu da cete hebati ovi konektori za napajanje, jer su za razliku od GTX-a, pozadi kartice, tako da mislim da opet nema sanse...

Vidi kod mene sa 4850:

Slika051.jpg

Dakle, može da stane. 4870 ne bi trebala da je duža od 4850, zar ne?

Vrh Dno