Šta je novo?

[CASE] Antec P182

seasonic, ali tesko za 100€ :)

Gde molim te da nadje u Nisu ili BG SEASONIC ? Samo mu napajanje treba da sklopi makinu, ne dolazi u obzir dovlacenje iz PM.

Posto on nema komp moram ja da odgovaram u njegovo ime.

Ozbijno razmisljamo o Chieftec CFT 650W 14CM, jel zna neko sta je unutra CWT ili nesto drugo ?

@Vule zasto 750W jer se razlikuje nesto od 650W

CWT.

A 750W zbog... Pa, 100W više za smešnu razliku u ceni.

Ola,
Evo mene na poslu, konacno sedim uz kompjuter ;) Vule, odlican predlog, svidja mi se. Imam CFT-750W 14C za 89 eur-ica. Mislim da je to to. Hvala za savet.

P.S.
Hvala Pike sto me zastupas :)))))

Zaista sjajna cena, kupuj bez razmišljanja ;)

Da, super cena, a pazi sad ovu foru... To su 2 radnje kod mene u komsiluku 1 do druge :))))) I ovaj 1. mi reko 89 eur (posto se znamo), a drugi komsija me sreo kad smo izasli i pricamo sta trazim i sad mi kaze ide da vidi koja je njegova cena mozda je "bolja" :)))))) hahaha tako da sad cekam drugog komsiju da "zakopa" ovog prvog hahaha "Zavadi pa vladaj" :))))) na kraju ce jos da mi doplate za napajanje :))))

Rešio sam da promenim box cooer na Q6600 i da ga zamenim Cooer masterom Gemini II i da malo kloknem procesor.Mislio sam da ću imati probem da smestim ovaj kuler u kućište ali je sve ispalo OK.evo par slika pre i posle:

Prilozi

• Picture 005.jpg
    Picture 005.jpg
    129.4 KB · Pregleda: 307
  • Picture 010.jpg
    Picture 010.jpg
    127.4 KB · Pregleda: 371
Predlog: spusti bre taj HDD u donju fioku :)

Vidiš o ovome nisam razmišljao, verovatno bi dobio bolji protok vazduha u gornjem delu kućišta.Inače mrežica (filter) se dobro pokazala ovih dana jer se na njoj nakupilo toliko maca od topole (terasa mi je stalno otvorena ) da nisam mogao da verujem.Ipak ostaje problem sa onom najfinijom prašinom.

Kada bi taj problem rešio, vazduh ti ne bi ni ulazio u kućište :)

Što se tiče harda, bolja varijanta je da je dole zbog protoka vazduha u gornjoj komori a i zbog estetike (kome je bitna), ali je daleko bolje hlađenje samog diska kada je gore i jedan ventilator duva preko njega... Pobogu, zašto nisu ostavili mogućnost da se stavi jedan vent ispred hardova dole... :S:

Da, zaista...ali su verovatno mislili da ovaj vent dole vrsi poso kako treba.Meni i nije frka, nisam nikad jurio da hladim hardove, to mi je uvek bilo zadnje na tapetu :p
Inace, kad bi mogla da se nadje 12-ica sa niskim profilom (debljine oko 2 cm, koliko se secam) mogla bi da stane...

Ovaj review mi pomogao da se odlučim i uzmem ovo kućište, sve pohvale.Prezadovoljan sam kvalitetom i dizajnom, vredi svaku paru.Pošto sam uzeo ceo računar u servisu gde su ga sklapali odradili su to na najgori moguići način, kablovi na sve strane - mrzelo ih je da sve to lepo spakuju i koriste cable menadžment,pa sam to naknadno odradio.
Servis u kome ce paziti na kablove.:wall: I zasto bi? Next time jednu Colu i Noblice i sve se moze resiti. :d
A kuciste... predivno je.

Pobogu, zašto nisu ostavili mogućnost da se stavi jedan vent ispred hardova dole... :S:

Nema potrebe, onaj na sredini donje komore, pravi dovoljan podpritisak da hladan vazduh koji struji preko hddova sasvim adekvatno ohladi iste. U svakom slucaju bi dodatni vent ispred hladio jos bolje, tu se slazem, ali hddovi sve dok nisu vreli rade na nominalnim temperaturama svakako.

Vise bi se cuo da stoji ispred hardova. Ovako se manje cuje, a vazduh opet prolazi ...

Filter za prašinu

Misim da san rešio problem i sa onom finijom prašinom.Slučajno sam pronašao mikro filter koji je namenjenjen za klima uređaj, mislim da ima da se kupi i na metar. Isekao sam po odgovarajućim dimenzijama i oblepio krep trakom.U radu se pokazao odlično, komp ima dobar protok vazduha , ne greje se a zaustavlja finu prašinu:banana:

Prilozi

• Picture 001.jpg
    Picture 001.jpg
    154.1 KB · Pregleda: 143
  • Picture 002.jpg
    Picture 002.jpg
    144.4 KB · Pregleda: 160
  • Picture 003.jpg
    Picture 003.jpg
    125.5 KB · Pregleda: 133
  • Picture 004.jpg
    Picture 004.jpg
    99.9 KB · Pregleda: 152
  • Picture 005.jpg
    Picture 005.jpg
    117.5 KB · Pregleda: 134
^Hm, ja ne bih ipak stavljao dodatne zastite...mozda zimi.
Ovako kad drzim otvorena vrata na kucistu i vratanca za uvodjenje vazduha, cipset temperatura fino padne, a ona me najvise nervira po ovoj vrucini (zna da ode preko 60).
Fina ideja u svakom slucaju :)

Poslednja izmena:
Sa ovim fiterom temperatura procesora u loadu ide do 55c, što mi je prihvatljivo, temp. u stanu je 27/28c.

Pozdrav!
Jel istina da za 8800 GTX nebi bilo mesta u ovom kucistu?
Pitam jer imam namjeru uzimat kuciste a ovo mi se dopada.

^Ne znam tacno kolika je duzina te kartice, ali ako slucajno zafali mesta, kad se izvadi gornja fioka, staje sigurno...sve do 42 cm duzine :p

Poslednja izmena:
Ne vidim ja da fali bilo sta tom Lian Li-u skroz je dobar,)...A jos je i Lian Li:)

Fali mu samo jedno...."The PC-A10 sells for about $230 US Dollars"

Znam da nije fabricki predvidjeno, ali pitam one koji ga imaju, da li postoji sansa da se nekako ugura 12-ica ispred donjeg HDD kaveza?

Gledao sam da su ljudi ubacivali od 80mm ispred tog kaveza ali uz neke modifikacije.

Jok, na kutiji od kucista lepo pise "mid tower"....tj. "advanced super mid tower".

Vrh Dno