Šta je novo?

Carina na robu u vrednosti od preko 20 €?

Jes sad cu da citam,nema pametnija posla pored ispita koji je za nekoliko dana! ;)
Pozdrav ,)

ipak se placa , pocela je primena , jedan decko je puko 5000 din na dazbine

Upravo sam dobio paket vrednosti 44 EUR (sa postarinom) i ponovo sam prosao bez carine i poreza.:)
Ovog puta postar je paket doneo na vrata.
Inace postarina je bila 9.5 EUR, a na racunu je pisalo 10 EUR za robu(prethodno sam sredio sa prodavcem), tako da ne znam da li je uredba na snazi.

evo meni je pre pola sata stigao paket iz SAD i to na vrata su mi doneli a dazbine sam platio u visini od 3500 din.

Wumbo je napisao(la):
evo meni je pre pola sata stigao paket iz SAD i to na vrata su mi doneli a dazbine sam platio u visini od 3500 din.
Jel' to onaj sto si trazio da napisu Gift? Sta pise - po cemu su odredili vrednost?

tiha je napisao(la):
Jel' to onaj sto si trazio da napisu Gift? Sta pise - po cemu su odredili vrednost?

Da to je taj .
nema nista na paketu ne vidim da pise sigurno su odvalili pa onako sami odredili posto je to malo veci paket sigorno nisu poverovali a roba nije ona sa kojom se susrecu svaki dan pa odokativno odredili , ali meni je ovako super opet sam dobro prosao

Stigao i meni danas paket, placena carina 3400 dinara a vrednost robe bila 88$ + 55$ shipping. Primenjuje se uredba

Izgleda da se primenjuje, na vas :D

Meni danas stigao paket od 67$+28$ shipping, na paketu pishe 10$ i chekirano gift, nisam platio chak ni poshtarinu (doshlo na vrata :)).

Poslednja izmena:
To stoji, meni je stiglo ~10 paketa u poslednjih 7 dana, ovaj je jedini na koji sam platio carinu jer sam zaboravio da kazem da cekiraju gift i smanje vrednost...

svaka cast za taj gift! trebalo se tog i setiti. od kad su uveli tu odredbu,nista nisam jos narucivao,posto sam cuo da deru na carini

Mladene ne verujem da za nase suplemente moze da prodje , narocito ako narucujemo one vece kolicine pa i paketi budu veci tako da tesko mogu da se provuku na foru gift , ovi manji sigurno mogu

Ahhhhh, nasao sam vrh kombinaciju, ni carina ni pdv ni takse:banana: :D

Komsija od rodjaka je americki diplomata, i sve sto poruci preko neta mu stigne na kucu po nabavnoj, bez ikakvih dodatnih (nepotrebnih:d ) troskova
I jos mu se adresa racuna kao military pa i oni sajtovi koji ne salju van USA moraju da mu posalju u BG(kao Oakley):smoke:

Poslednja izmena:
Pa super, josh kad bi svi imali rodjake americhke diplomate :D

Firma gde radim je Shvajcarska, a opet nemamo nikakve carinske i poreske olakshice.

A najgore je sto sam to tek pre 5 dana otkrio, a moglo je vec 2 godine

meni stigao paket iz honk konga na kome je kinez napisao vrednost hk$60 a ovi nasi su mislili da su to americki dolari i platio sam 1900 din iako je realna vrednost oko 6€ :mad: do sad je bez problema vise puta stizao slican paket i nikad nista nisam platio,znaci uredba se primenjuje:wall:

Hoces da kazes da nisu uvazili primedbu da se radi o hk dolarima? I, kakvo su obrazlozenje dali za to?

to se desilo pre dva sata dosao postar i kaze treba da se plati ili da ga vrati.ja odma nazovem ortaka koji radi na carini(ne u posti) i on mi kaze da bi taksa na zalbu bila oko 1000 din i da bi proces trajao mozda i mesecima da bi morao da idem tamo kad me pozovu i da nije vredno cimanja i gubljenja zivaca i da se u principu zale samo oni koji imaju milionske greske.za to vreme se postar vec unervozio i ja odlucim da platim i da zaboravim sto pre.:bottle:
jos mi je rekao da tamo rade ko zna koje face koji piju kafu,gledaju fudbal i usput carine.pitanje je dali uopste znaju da postoje i drugi $ osim americkih;)

Poslednja izmena:
Боже благи где ми живимо :wall:

E sad mene zanima kako se nasi carinici ponasaju na aerodromu kada ulazite u zemlju kad vas vide sa laptop -om. Da li vas nesto pitaju, da li ga smatraju u licni prtljag. Tj. da li na njega mora da se placa carina?

Meni neshto nije jasno...u uredbi stoji da se ova odluka ne odnosi na knjige,cd/dvd i ostali materijal iz kulture i obrazovanja a opet sa druge strane mom ortaku su na DVD-ove sa filmovima sa Amazon.com lupali carinu a vrednost paketa je bila oko 50-tak €

NightCrawler je napisao(la):
Meni neshto nije jasno...u uredbi stoji da se ova odluka ne odnosi na knjige,cd/dvd i ostali materijal iz kulture i obrazovanja a opet sa druge strane mom ortaku su na DVD-ove sa filmovima sa Amazon.com lupali carinu a vrednost paketa je bila oko 50-tak €
Meni se cini da carinici bas ne citaju uredbe detaljno - lupaju carinu na sve sto hoce preko 20 €. Ako sam dobro shvatio, po uredbi carina ide na iznos preko 20 € tj. ako je paket vrednosti 100 € trebalo bi da se carini 80 €, a kol'ko vidim ovde to nikome nistu ispostovali. Izvinjavam se ako nisam dobro shvatio pa je moj racun pogresan.

Poslednja izmena:
Ниси добро схватио, објашњено је негде при почетку треда.

Царине се пакети који су вредности преко 20€, али се царина примењује на целу вредност, а не вредност-20€.

Kakav trip...

Dobio sam poziv da se javim carini u vezi vrednosne posiljke...
Odem ja tamo, dobar dan, ja doso da platim carinu reko svoje ime, a radnik ce:"Sefe!".
Dolazi lik i pocinje ispitivanje, kako nabavljam robu kako placam, bla bla...dolazi jos par radnika i pocinje rasprava na temu - koje su patike bolje, one sto sam dobio sada ili one prosle ili one crne...
Nisam verovao sta me snaslo, pocinju ponude traze od mene razne brojeve i boje nude kes...da ja narucim za njih!!!,)
Sve u svemu jedva sam ih otkacio (pola sata sam im objasnjavao Visa, PayPal, eBay "fenomen").
I na kraju fles, sef mi kaze da me oslobadja carine (na svoju ruku).:banana:

Требао си му рећи да прихваташ, ништа те не би коштало, а не би више никада плаћао царину :)

Таква прилика се једном у животу пружа, а ти си је припустио :(

Wulfgar je napisao(la):
Требао си му рећи да прихваташ, ништа те не би коштало, а не би више никада плаћао царину :)

Upravo to..velika greshka shto si odbio takvu ponudu...

au kakva ponuda , da si prihvatio ja mislim da nikada ne bi platio carinu vise , sta kada nesto narucujes narucis i za njih oni ti daju pare za to i fino ne platis carinu i budes kao ortak sa njima

vrati se tamo i reci da mogu da naruce sa tobom

Sadašnja Neckermann-ova ponuda u Srbiji je možda 5%, najviše 10% nekadašnje ponude (uporedite sa Neckermann Hrvatska, nekad je bilo skoro isto). Zaista bi bilo zanimljivo znati kako to da se Neckermann-u svugde isplati da prodaje hrpu robe, osim u Srbiji posle uvođenja ove carine? Čini se da priča oko ovog poreza koju su nam servirali i nije baš takva kako su nam je servirali.

Nešto tu jeste naopako, rezultat će biti da država opet ništa neće dobiti jer je Neckermann-ova ponuda postala simbolična, a kupcima je ekstremno sužen izbor. Od ovih što su navijali za uvođenje ovog poreza (kao, tobože, svuda u svetu je tako) još nisam čuo suvislo obrazloženje zašto bih ja kao građanin, kupac itd. trebao da podržim nešto što mi povećava troškove i sužava ponudu robe na tržištu.

Nazad
Vrh Dno