Evo da se i ja pozalim, na robu vrednost 3$ plus 3$ postarina (stvarno je toliko i placeno) uredno naplacena carina i ostali troskovi od 800 din. Sta bi sa onim "ne carini se roba vrednosti do 20e"? Poslalo mi fizicko lice, vidi se da je stvar jeftina, lepo su mi priznali u deklaraciji vrednosti ali harac je tu u svakom slucaju.Sutra idem do carine, bas me zanima kakav ce im biti odgovor.
A cekaj, ti lekovi kad se prodaju onda nisu za licnu upotrebu?Koliko bi mene kostalo to sa carinom ako narucim lekove u vrednosti od 100 dolara ?
Cena tih lekova kod nas je negde 3 puta veca.
Jel ta carina na zeleznickoj stanici u BG-u ?
ps.
Koji su onu GLUPI IMBECILI kada naplacuju porez na postanske troskove .....Bravo za njih.
Mogli bi i da naplac7uju pdv za to.
Takodje KAKO mogu da naplacuju carinu na robu koja je za licnu upotrebu a ne za prodaju...kao npr za lekove.
Sasvim NORMALNO bi bilo da imas limit od npr 100E mesecno za narucivanje stvari koje ti koristis.I tada to ne bi moglo da se zloupotrebi.
Ustvari bole me kur_c sto neko zloupotrebljava rupe u zakonu,oni neka to rese to je njihov posao.Ali ja necu da trpim zbog rog njohovog resenje.Ako nisu dovoljno pametni da to rese neka idu da se bave poljoprivredom...
Koji su onu GLUPI IMBECILI kada naplacuju porez na postanske troskove .....Bravo za njih.
Mogli bi i da naplac7uju pdv za to.
Koliko bi mene kostalo to sa carinom ako narucim lekove u vrednosti od 100 dolara ?
Cena tih lekova kod nas je negde 3 puta veca.
A inace, PDV se placa i na carinu, tj. na krajnju cenu kada se na ulaznu cenu nakarikaju svi ostali troskovi :d
Računaj 100$ + 18%(PDV) +10%(Carina) +655 dinara carinski troskovi
Ma poenta je bila da i kada uvezes kamion i onda neko kupi taj lek u apoteci, to je opet za LICNU upotrebu, zar ne?Ako odes u madjarsku i kupis naravno u8 prodavnici 6 kutija raznih lekova otvoris ih i pocnes da ih pijes cariniku pokazas dijadnozu bolesti to je onda nesto za LICNU upotrebu....Sto npr ne naplacuju pdv na odecu koju neko nosi ili na laptop ili mp3 player koji nosi sa sobom....
Znaci ako narucujes neke lekove svaka 3 meseca - to je ista stvar - ne treba da naplacuju carinu ni pdv za to...a ko narucuejm pola kamiona svaki dan onda da...
Da kamiona za licnu upotrebu![]()
Hvala,ako je shiping free onda se ni to ne dodaje na 100$....
I jos nesto trebam da trazim dami stave cenu/racun uz paket jel tako ?
Ma poenta je bila da i kada uvezes kamion i onda neko kupi taj lek u apoteci, to je opet za LICNU upotrebu, zar ne?
E, a sto bi on placao carinu, a ti ne? :d
Inace, slazem se da bi lekovi trebali da budu oslobodjeni carine kao i gomila drugih stvari
Inace, setite se gomile primera sa Amazona kada na paketu explicitno stoji vrednost paketa i postarine, pise sta je unutra, ali nasi najpamtniji na svetu carinici nikome ne veruju i razbucaju te pakete i procenjuju vrednost na osnovu cudne metodologije, pa onda carine cak i knjige koje su oslobodjene carine itd. :wall:
PDV Cini mi se potoji samo kod nas zar ne
stvar principa
nije to stvar principa nego tvog bezobrazluka,sasvim normalno i logicno je da ti placas porez i carinu na nesto sto uvozis.Ako cemo po tvojoj logici ja npr kupim auto u Nemackoj i ja ne treba da platim porez i carina zato sto ga koristim?
Kako to mislis?
Lupas. Kratko i jasno. Pdv postoji u skoro svim zemljama na svetu (od jacih drzava jedino SAD nemaju pdv). Recimo da je u EU 15-25%
Imam knjigu sa ekonomskog fakulteta, sa trece godine, javne finansije dr. Bozidar Raicevic...
Pricam o lekovima.Velika je razlika izmedju automobila i lekova.....
Ali da ako kupis Auto u Nemackoj jednom u 10 godina npr ne placas porez na to.
ALI ako ides svakih mesec dana i kupujes novi auto onda trebas
Za LICNU upotrebuPa po tvom poredjenju ja bih mogao na sebe staviti npr 10kg zlata i jedno 20 dijamanata i bilo bi ok da predjem.Sto se tice Nemacke i EU kod njih izmedju nema nikakve carine niti sta.
Pa sta npr idem svakih mesec dana i svakih mesec dana slupam auto,mislim glupo je uopste raspravljati se oko ovakvih stvari.Ovakva pravila postoje vec godinama tako da ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari