bockonocode
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 17.01.2023
- Poena
- 12
Nadam se da ne grešim, ali imaš pravo da odbiješ bilo koji paket iz bilo kog razloga, carinjen ili necarinjen. Biće vraćen pošiljaocu kao "return to sender".Imam li prava da ne prihvatim da preuzmem paket koji je bio na carini?
Konkretno prodavac mi je naknadno poslao neku glupost koja je trebala da bude u kompletu proizvoda koji sam kupio, i vrednost toga je par dolara. Realno mi ni ne treba, a naša fina carina me nakon 20 dana odrapila 1154 dinara za pdv što je debilizam.
Pretpostavljam da je BG carina u pitanju.Stigle klincu majice iz Amerike, RV...US/UT...NL, vrednost ~90$ (navedena na paketu, stvarna vrednost malo viša), poštar samo ubacio u sanduče, ništa carina, ništa otvaranje paketa, klinac happy
Ne znam koja im je to fora da tako prođe, ali što se mene tiče, samo neka nastave tako...
Tako je, Beograd, pošta u Kraljice Marije.Pretpostavljam da je BG carina u pitanju.
Stigle klincu majice iz Amerike, RV...US/UT...NL, vrednost ~90$ (navedena na paketu, stvarna vrednost malo viša), poštar samo ubacio u sanduče, ništa carina, ništa otvaranje paketa, klinac happy
Ne znam koja im je to fora da tako prođe, ali što se mene tiče, samo neka nastave tako...
Kako vam je to stiglo, USPS-om? Treba da narucim neki deo pa gledam kako da prodjem bez spedicije, USPS ili DHL sa umanjenom cenom (bese 50e ukupno sa troskovima dostave?) ili nesto trece?Pretpostavljam da je BG carina u pitanju.
Meni je stigao pre par dana paketic iz US, neregistrovan, otvoren ali oslobodjen ikakvih troskova. 100ak grama, 20x10x5cm kutija, zalepili VV...RS (NS carina, sve ih zanima)
Zato sto NS tretiraju ko magarce gradjane 4tog reda, dok se niko ne buni treba uzimat bar troduplo, i ja bi tako sa ovcamaDok sam naručivao sa Qwertee majice svaki put bi mi rebnuli nekoliko stotina ovdje u NS, dok mojim prijateljima u BG nikad. Jednostavno neke stvari zavise i od grada i od osobe koja radi, i od vrste robe.
Vaša pošiljka je pristigla u Carinski Magacin UPS-a.
Potrebni papiri za carinjenje su:
1. Ovlašćenje (u prilogu) - popunjavate samo 'Odgovorno lice davaoca ovlašćenja' sa Vašim imenom i prezimenom; ispod toga Vaš JMBG i Vaš svojeručni potpis ispod 'Odgovorno lice'
2. Izjavu – treba da napišete, na bilo kakvom papiru, šta se tačno nalazi u pošiljci, da je pošiljka za ličnu upotrebu i da nije za dalju prodaju; sa Vašim potpisom na kraju.
3. Dokaz o plaćanju robe (izvod sa kartice za tu transakciju u vidu screenshot-a aplikacije banke ili poruke pri kupovini)
4. Order- narudžbenica koju ste dobili prilikom kupovine sa cenama proizvoda i izrazenom cenom transporta.
Popunjenu dokumentaciju (sa svojeručnim potpisom) prosledite na ovaj isti mail.
Bićete kontakrirani u slučaju da nešto nije u redu sa Vašom dokumentacijom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari