Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li neko moze da mi kaze da li je ovaj status OK?
Narucio sam adapter(2 kom.) za PC preko Ebay-a, a posiljalac je DHL E-Commerce. Trenuto se zaglavio u Frankfurtu i status se od 29.06. ne menja. Plasim se da se nije negde izubio ili nesto slicno tome. DHL support me troluje i kaze mi da ide ka Srbiji i bice za 8 do 14 bisnis dana, kada ocigleno nije i da je jos uvek u Nemackoj.

Prilozi

• Screenshot (3).png
    Screenshot (3).png
    78.9 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot (2).png
    Screenshot (2).png
    84 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot.png
    Screenshot.png
    87.6 KB · Pregleda: 11
  • Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    152.1 KB · Pregleda: 36
Kakva su iskustva sa slanjem preko Fedex IP? U pitanju je AExpress i artikal sa cenom od 60-ak dolara plus 50 za isporuku. Ima li sanse da prodjem bez carine?

Dosao paket napokon u Srbiju. Sada koliko se ceka ocarinjenje?

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    128.4 KB · Pregleda: 49
Izvinite sto ponovo postavljam isto pitanje.Zasto na ebay sve cesce prodavci iz Kine postavljaju ovakvo obavestenje kad pokusate nesto da kupite.Ranije toga nije bilo.Da li je u pitanju njihova posta ili nesto drugo.114.jpg

Nece da salju za srbiju, masovno su prijavljivali da nisu dobili robu, roba stigne, oni dobiju pare nazad.

Veliko hvala comid na odgovoru! Stalo mi je do jednog narucivanja a eto sta se desava.Kontaktirao sam sa prodavcem iz Kine.Odgovorio mi je da je u pitanju Kineska posta koja je spora i nepouzdana.Ne znam da li da se ponovo javim i kao argument napisem ono sto ste mi odgovorili?

Postovani adachi potpuno ste u pravu!Ali zbog takvih normalni kupci su uskraceni za nabavku neceg do cega im je staro.Jedino mi je nejasno zasto prodavci iz Kine ne prate ocenjivanje kupaca na ebay-u!

Sto se tiče carinjenja posiljki koje stizu FedEx-om. Ja sam poručivao u više navrata paket koji je kostao $42 roba + $46 shipping i nisam imao dodatne peripetije sa špediterskim troskovima. Obračunat mi je pdv i carina na vrednost robe i to je bilo nekih 800-900 din. prilikom dostave paketa.

ALI sutra mi stiže ista takva posiljka, međutim sada hoće na mi naplate spediciju + redovne
troškove tako da ću da puknem jedno 8000
Postovani adachi potpuno ste u pravu!Ali zbog takvih normalni kupci su uskraceni za nabavku neceg do cega im je staro.Jedino mi je nejasno zasto prodavci iz Kine ne prate ocenjivanje kupaca na ebay-u!
Na Ebay ti prodavac pozitivnu ocenu po prijemu uplate, nisam siguran da može da je promeni ako ga zavrneš posle i kažeš da paket nije isporučen.

Postovani falcon037 i ja sam pre nesto vise od 2 godine narucio preko Ali-ja dvogled i platio 130dolara.Postarina nije placena.Islo je preko FedEx-a.Nije bilo spedicije samo redovni troskovi.platio sam negde oko 8500.-Nevezano za ovu poruku nerviram se jer ne umem da stavim citat iz neke prethodne poruke.Ako mozes pomozi mi i objasni nacin za stavljanje citata kao i smajlova.Hvala!

Ispod posta pritisni Qoute, Pojavice ti se dole Insert quotes..., kliknes na to, i pojavice se tekst, Smajli pritisnes na smajli(levo od GIF) izaberes koji hoces, i pritisnes.

Postovani falcon037 i ja sam pre nesto vise od 2 godine narucio preko Ali-ja dvogled i platio 130dolara.Postarina nije placena.Islo je preko FedEx-a.Nije bilo spedicije samo redovni troskovi.platio sam negde oko 8500.-Nevezano za ovu poruku nerviram se jer ne umem da stavim citat iz neke prethodne poruke.Ako mozes pomozi mi i objasni nacin za stavljanje citata kao i smajlova.Hvala!
Samo probam...Ne znam kako da pronadjem GIF da bih nasao smajli....

Obelezio sam, tu gde je crveno.

Prilozi

• Clip_5.jpg
    Clip_5.jpg
    221.5 KB · Pregleda: 33

falcon037

Do skoro je prolazilo sve čija je vrednost samog(ih) artikla do 50e a poštarinu nisu ni gledali, čak i za ono što se carini u većini slučajeva nije ulazila poštarina u carinu a sad se radi po full propisima. Čak su neke kuće počele i pre dospeća pošiljke da traže svu potrebnu dokumentaciju od kupca čak i ovlašćenje za carinsko zastupanje jer dosta se paketa vraća, problem im je ako carina zadrži pošiljku pa treba da juri papirologiju gde dosta njih odustane od pošiljke. Ovako je svako na svom, ne cimaju se jer se vidi ko je odustao i šutne paket na gomilu u nekom ćošku i to je za vraćanje pošiljaocu.

Postovani falcon037 i ja sam pre nesto vise od 2 godine narucio preko Ali-ja dvogled i platio 130dolara.Postarina nije placena.Islo je preko FedEx-a.Nije bilo spedicije samo redovni troskovi.platio sam negde oko 8500.
Kolika je to carinska stopa za dvoglede, da ne gledam nomenklaturu, kad su za 130 USD redovni troškovi 8500 bez špedicije (carinskog zastupanja)?
😂😂😂

To su napravili pometnju u EU od kad su uveli one izvozne carinske listove (CP) pa se sad države jure za poreze.

Kolika je to carinska stopa za dvoglede, da ne gledam nomenklaturu, kad su za 130 USD redovni troškovi 8500 bez špedicije (carinskog zastupanja)?
😂😂😂
Pravo da ti kazem zaboravio sam.Samo se secam da sam morao da popunim neke formulare!Nije bilo spedicije.Sve se radilo preko FedEx-a.Postarina free.Duze vreme sam se dogovarao sa kineskim prodavcem.Secam se da je paket bio otvaran i bilo je unutra papira.Spolja su bile zalepljene etikete.Dvogled je veliki ako ti nesto znace oznake 20x80 tezak nesto vise od 2 kg.119.JPG118.jpg
(y)(y)

1625924298849.png1625924298849.png🙂😉1625924298849.png

Ovo sam nasao sa Ali-ja sa podacima o dvogledu!

😂😂😂
Trazio sam po kutiji za dvogled ali nema papira!:(

Da ti uprostim ... carinu i pdv si platio oko 3500 din a ostatak su špediterske usluge za koje ne dobiješ nikakav račun.

Po mom iskustvu prolaze bez troškova - ne sećam se kada sam poslednji put platio nešto na knjige ili časopise. Nekada je postojao zakon po kom se na knjige naplaćuje samo PDV ali ko zna da li je to još aktuelno.

U poslednjih ~ mesec dana mi stigle 3 knjige (mange zapravo). 2 prosle bez ikakvih troskova, jednoj naplacen PDV. Narucene sa bookdepository. U pitanju je Nis.

Nisam znao gde drugde da pitam, al kapiram da je ovde ok.

Ako kupim sat u duty free u dubaiu i hocu da ga unesem u srbiju, da li cu morati da platim neki porez ili carinu ako imam racun iz duty free i kartu?

Duty free u tvom slučaju znači duty free na porez u Dubaiju, ne u Srbiji. Za Srbiju ide sve standardno kao da si kupio bilo gde van Srbije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno