Računaj da će ti trošak biti 32% od vrednosti robe.Pitanje u vezi obračuna carine. Poslat mi je paket iz Slovenije, vrednosti od 250e, sa sve uredno iskazanom fakturom, posto je ona u EU, a u paketu su rezervni delovi, da li se obračunava carina?
Posto je meni rečeno da se ona ne bi trebala obračunavati. Išlo je na fizičko lice, ne na firmu.
Evo u prilogu šta mi odgovoriše. Znači u suštini, mogu da ga duvam i da čekam da se vrati pošiljka pa da tražim da mi se opet pošalje, jer mi ne pada na pamet da plaćam 4800...
Čim ti traže dokumenta za carinsko zastupanje verovatno je carina procenila veću vrednost a mail prodavca sa cenom ti ne pomaže moraš da im dostaviš potvrdu o plaćanju, scren sa PP ili izvod sa tvog računa.
Procitaj neke ranije postove. Mislim da sve sto te se tice je na ovoj i/ili na prethodnoj strani. Odprilike da ces morati da platis.E drustvo imam jedno pitanje.Stigao mi je neki siludo skupi ranac za laptop na poklon od firme.Na fakturi pise DDP sto bi znacilo da posiljalac placa sve.Ipak iz ranac mi je stigla carinska faktura na moje I'me I 8 Dana da se plati.Jel to normalno ili treba da se zalim?
Ako ti je ranas isporučen, a pisalo je DDP (Delivery Duty Paid), kao što si i sam napisao svi troškovi su plaćeni. Proveri na carinskoj fakturi da li imaš pečat da je plaćeno, mada se i meni desilo da je pečat izostao. Kod DDP primalac nema nikakvih troškova, pošiljalac plaća sve.E drustvo imam jedno pitanje.Stigao mi je neki siludo skupi ranac za laptop na poklon od firme.Na fakturi pise DDP sto bi znacilo da posiljalac placa sve.Ipak iz ranac mi je stigla carinska faktura na moje I'me I 8 Dana da se plati.Jel to normalno ili treba da se zalim?
Ja imam slican problem. Cetvrti paket vec na isti nacin nestaneU zadnje vreme ni jednu posiljku kad stigne u Srbiju nema nikakav info (nepostojeca posiljka) na posta.rs. A na track17 se vidi da je stigla. Da li jos neko ima slicnu situaciju ili se promenilo praćenje statusa pošiljke za Srbiju?
😂Ja imam slican problem. Cetvrti paket vec na isti nacin nestane
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari