Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da ovo nije DHL kurirska služba (DHL Express) već obična pošta (DHL International, DHL Global...). Znači ne bi bilo špedicije. Sve ostalo ostaje.

Stigao mi je na carinu onaj paket s AliExpressa plaćen 12. januara. :D Kad stigne i ako je okej, platiću im opet, pošto su bili fer i poslali brzo, nisu oni krivi.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Jel neko video poopBot-a? Kako je prošao sa onom pošiljkom preko FedEX-a ili DHL-a, zaboravih...

Jel neko video poopBot-a? Kako je prošao sa onom pošiljkom preko FedEX-a ili DHL-a, zaboravih...

a dobio sam ban bio zbog "Vulgarnog ponasanja", nista platio sve maksimalno carina + pdv + 4800 posto je kod FedEX-a spedicija toliko.. Pre corone bi me sve izaslo 250$(da racunam i da me odkativno rebne carina) ovako 400$ + mi jos ukrali podatke :)

Gledam neki sat na Creation Watches i izgleda da i oni šalju samo preko DHL-a sada.

Shipping method: DHL Express Priority Shipping with Insurance (2-4 days)

(Shipping Cost: € 19.88)
Sat je 99€
+ carina 10%
+ PDV 20%

To bi izašlo oko 150€ + špedicija 3240 RSD ako se ne varam?

Hvala!

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Ne baš, 100€ + 10% carina + 3240 špedicija + 20% PDV na sve tri stavke.

Malo manje izađe [emoji3526]
Hvala na razjašnjenju rasporeda računanja. [emoji1360]

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Kaciga za motor sa Fc-moto.de
Placena je 42e, shipping DHL-om jos 16e, napacena carina i ostale usluge 1430din.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Tu je mogao da bude naplaćen samo PDV. Da li je to išlo kurirskom službom (DHL Express) ili običnom poštom (DHL Global, DHL International....)?

27.05.krenula iz Nemacke, 05.06. stigla u zemlju, 09.06. urucenje, post ekspres radio dostavu, kontam obicna posta posto DHL posiljke obicno stizu dosta brze i njihovi kuriri dostavljaju.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Da, obična pošta. Doneo bi ti DHL kurir da je Express i ne bi naplatio ništa, čak ni PDV :D

Jedno pitanje.Kako DHL racuna cenu?Kupio bih boks na liju sa dhl dostavom.Imam kupon koji mi snizava cenu boxa bukvalno na 7€ i sa DHL poštarinom je iznos manji od 50€. Da li oni gledaju koliko je placeno ili koliko je kostalo bez kupona?

DHL gleda šta piše na fakturi a pošto ti nećeš dobiti fakturu oni će tražiti od tebe da pošalješ fakturu odnosno dokaz iz kog se vidi koliko si platio proizvod.
U principu možeš da se izboksuješ s njima ali neće biti lako.
Za njih je zakon faktura, koju ti nemaš a onda kad im pošalješ skrin šotove sa alija tu mora da se vidi koliko je koštao proizvod a koliko DHL poštarina, ako
je sve spojeno u jednu stavku, dakle nije posebno svaka stavka izražena onda bolje zasukaj rukave ...

Poslednja izmena:
Koja je cena boxa-a bez kupona? Nisam nikad koristio kupon na AliExpress-u ali ako uđeš u Orders na sajtu valjda se vidi tačno koliko je plaćeno?

Koja je cena boxa-a bez kupona? Nisam nikad koristio kupon na AliExpress-u ali ako uđeš u Orders na sajtu valjda se vidi tačno koliko je plaćeno?
Pa da vidi se cena bez kupona pa minus kupon pa postarina pa krajnja cena za placanje. Box bez kupona je oko 35€

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Pa i sa 35€ ćeš proći bez carine i špedicije. A u slučaju DHL-a i bez PDV-a. Možda može da se desi neki problem ako Kinez ne popuni sve papire kako treba kod slanja ali za 7€ ja bih rizikovao.

Samo da priupitam, pošto ne vidm baš najjasnije iz prethodnih postova, da li je DHL usluga pod nazivom DHL Packet Plus International zapravo standardni paket koji će se cariniti po onoj prici 10%+20% plus otvaranje ili mogu da se radujem kompletnoj uvoznoj proceduri sa otkupom i sl.?

To je DHL dok ne napusti zemlju iz koje se šalje a onda dobija novi broj za praćenje i putuje običnom poštom. Znači standardna procedura kao i bilo koja druga poštanska pošiljka.

dakle da se opustim. hvala za info

Pozdrav, kupih pre dva dana neke kertridze za stampac preko ebay u Nemackoj. Kertridzi kostaju 32.8e a postarina DHL-om 20.9evra sto ukupno izadje 53,7e. Sta da ocekujem od dodatnih troskova ako neko zna, do sada sam uvek kupovao iz Kine pa mi je sve poznato ali je sada situacija takva da nisam imao izbora pa morao ovako.

Nista. DHL-om nema dadzbina do 50e, cena postarine ne ulazi u to. Naravno ako je nemac sve dobro oznacio na racunu.

Kada vidite da vam neko iz Nemačke nešto šalje DHL-om uglavnom je to obična pošta a ne kurirska služba, naročito ako poštarina ne deluje skupo.

Trebalo bi da je prošlo bez carine kada je maltene odmah otpremljeno ka pošti, jednio ako carina sada nema posla pa stižu da ocarine pakete isti dan :)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pokusavam da odlucim da li da narucim nesto preko DHL-a ili FedEx-a, pa bi mi znacilo par informacija.

Ukoliko na otpremnici pise vrednost robe ispod 50e, a u paketu se ne nalazi racun, da li ce mi traziti neke potvrde o placanju? Za koga su vece sanse da nece traziti? I zna li se gde roba brze prolazi carinu ovih dana?

Faktura tj. račun je jedini validan dokument za utvrđivanje vrednosti pošiljke. Otpremnica samo kaže koju robu je prodavac izdao iz prodavnice, ona ne mora ni imati cenu robe već samo naziv i količinu...
Ukoliko znaš da u paketu neće biti računa onda treba da se pripremiš i ti obezbediš isti ili neki drugi dokaz o plaćanju kao što je izvod iz banke, izvod sa paypala isl..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno