Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Videće sledeći radni dan ujutro i onda će da puste pošiljku. Uz malo sreće dobiješ je isti dan mada je veća verovatnoća sledeći.

Evo promenili su malopre status, da je završen postupak carinjenja i kao povrat u Beograd DHL, to znači da sutra možda stiže. Ako bude tako, javljam, to bi onda bilo ukupno 7 dana od kada je počeo proces, ako sutra i stigne do mene.

Sutra očekujem posiljku na adresi, circa 90 dana :). Brzo je proslo carinu, verujem da nisu ni pogledali paket

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ja da potvrdim, nakon 7 dana stigla pošiljka preko DHL-a nakon postupka carinjenja.

Ista stvar i kod mene, stigao paket iz Kine preko NL poste porucen 04.06.2020, jedan dan na carini i vec prebacen za dostavu (vrednost 40dolara), jos jedan paket sa Ebay Nemackog poslat DHL bio na carini jedan dan ( vrednost 53e sa postarinom) i vec sutra ocekujem oba na adresi.

Konačno se izgleda rasteretila carina. Bar ova naša u NS.

Za paket vrednosti robe 42e + 19e postarine preko dhl global mail-a, naplaceni su troskovi carine i pdv-a na ceo iznos od 61e iako je na fakturi tacno naznaceno sta je roba (i po stavkama navedeno sa cenom za svaki artikal) a sta postarina.
Ne znam koja im je fora sad da uzimaju novac i na troskovima dostave iako je vrednost robe manja od 50e. :mad: Inace razlika izmedju samo pdv-a na 42e i carine sa pdv-om na 61e je oko 1500din sto i nije malo.

Stigle slusalice poručene 27.03, naplaceno 360 din.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Za paket vrednosti robe 42e + 19e postarine preko dhl global mail-a, naplaceni su troskovi carine i pdv-a na ceo iznos od 61e iako je na fakturi tacno naznaceno sta je roba (i po stavkama navedeno sa cenom za svaki artikal) a sta postarina.
Ne znam koja im je fora sad da uzimaju novac i na troskovima dostave iako je vrednost robe manja od 50e. :mad: Inace razlika izmedju samo pdv-a na 42e i carine sa pdv-om na 61e je oko 1500din sto i nije malo.

Ako nisi preuzeo i imas racun ili izvod iz banke koliko si platio mozes da se zalis. Isplati se.

To je ona "spora" varijanta DHL dostave, to kad uđe u Srbiju ide redovnom poštom tako da ima smisla jer carinike zanima ukupna vrednost, da je išlo preko DHL express-a ne bi ništa bilo naplaćeno jer je ispod 50€.

Nije obična pošta tek kad uđe u Srbiju nego čim iziđe iz matične zemlje. A i obična pošta teba da gleda stavke na fakturu a ne samo total.

Nisam ja ništa rekao o običnoj pošti, samo sam napravio distinkciju između brzih DHL pošiljki koje isporučuje kuriri DHL skroz do ruku kupca i sporih DHL pošiljki koje u Srbiji hendluje pošta, kako one idu dok ne dođu do naše granice potpuno je nebitno sa stanovišta putanje carinjenja koju ta pošiljka kod nas prolazi.
Brze DHL pošiljke podnosi na carinjenjen DHL i oni to vrlo brzo i efikasno odrade i ako je pošiljka ispod 50€ vrednosti i ima uredne papire kupac neće imati nikakvih dodatnih dažbina.
Spore DHL pošiljke podnosi pošta na carinjenje a pošta većinom dobije neke nadrndane carinike :D

A to šta pošta tj. carina treba da gleda na fakturi a šta ne to pričaš pogrešnoj osobi, znam ja šta treba da gleda a znam i šta zapravo gleda ili ne gleda (kako god okreneš u njihovu je korist), to bi trebalo da objasniš carinicima i molim te kad im budeš objašnjavao snimaj telefonom, molim te, jako bi voleo da vidim njihovu reakciju i odgovor :d

U mom slučaju oko 400 pošiljaka u prethodih 17 godina carina je pogrešila na moju štetu u manje od 10 puta. Češće se dešava da pogreše na njihovu štetu. Nekoliko puta su me zvali da im donesem dodatnu dokumentaciju, poslednji put pre 2 nedelje i ako imaš dokaze može sa njima da se završi na kulturan način. Retko naručujem iz Kine tako da problema uglavnom nema. E sad, ako imaš stav prema njima kao ti ovde na forumu nije ni čudo da imaš probleme.

Ја такође могу да похвалим царину Ниш, и мени су тражили да виде колико сам платио пошиљку да би правилно оцаринили. И оцарињено је по томе што сам им послао.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Ni meni nije jasno zašto uopšte gubim vreme se ovakvim likovima! Objasniš mu da nije shvatio komentar, dobiješ optužbu da "imaš stav" hahaha.

kakvo je ovo zadržavanje, gde je moj paket?

2020-06-22 01:25
UNITED STATES, NEW YORK, Departed -> Your item departed a transfer airport in JOHN F KENNEDY INTL, NEW YORK, UNITED STATES on June 22, 2020 at 1:25 am. The item is currently in transit to the destination.

2020-06-21 13:42
UNITED STATES, NEW YORK, Arrived

2020-06-20 16:34
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Processed Through Regional Facility

2020-06-20 00:00
In Transit to Next Facility

2020-06-16 09:38
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Departed USPS Regional Facility

2020-06-16 09:38
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at Regional Facility

2020-06-16 01:20
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at USPS Regional Facility

2020-06-14 13:11
CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Departed USPS Regional Facility

2020-06-14 10:17
CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER, Arrived at USPS Regional Facility

2020-06-13 13:10
CHICAGO, IL 60647, USPS in possession of item

9 dana od Chicaga do JFK :)

A nasa posta to u toku noci prebaci do GPC i odmah ide dalje.

Sacekaces jos dok to dodje do nas. I zato sto nema direktnog leta

savim moguće da divertuju cele pošiljke preko frankfurta ili nekog sličnog haba

načekaću se još

najnoviji apdejt, odem na poštin treking i dobijem ovo:

01.07.2020 08:57:08 11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА Приспелa
20.06.2020 16:34:00 US-USJFKA Превоз
13.06.2020 13:10:00 US-606479998 Пријем

detalji odiseje:

July 1, 2020, 1:04 pm
Processed through Facility
BEOGRAD C 11003 LETTERS, SERBIA
Your item was processed through a facility in BEOGRAD C 11003 LETTERS, SERBIA on July 1, 2020 at 1:04 pm. The item is currently in transit to the destination.

July 1, 2020, 10:57 am
Processed Through Facility
SERBIA

June 29, 2020, 7:00 am
Departed
VIENNA, AUSTRIA

June 22, 2020, 1:25 am
Departed
NEW YORK, UNITED STATES

June 21, 2020, 1:42 pm
Arrived
NEW YORK, UNITED STATES

June 20, 2020, 5:00 pm
Departed
FRANKFURT, GERMANY

June 20, 2020, 4:34 pm
Processed Through Regional Facility
JAMAICA NY INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER

Jel kupovao neko procesor za komp iz kine? Kako je prosao na carini?

Ja, nista nisu naplatili.

Jel kupovao neko procesor za komp iz kine? Kako je prosao na carini?

Ja sam uzimao negde tamo 2015/2016 par Xeona nisu mi nista naplatili tada.. Hteo sam i sada da porucim jedan ali nema sanse nista ispod 30$ za postarinu ne nalazim...

Inace zanima me vezano za DHL ako neko zna, da li ce DHL da dozvoli fizickom licu uvoz 10 istih stvari recimo ? Otvore paket i vide fakturu sa recimo 46 eura i 10 istih stvari po 4.6 eura... ?
Znam da na obicnoj carini ne bi proslo ali me zanima kako DHL radi ako je ko narucivao ?

Stiglo mi pismo (kovertica sa metalnim priveskom nepravilnog oblika - ne podseća na novčić i sl.), znači ukupna težina kako su je izmeriil na carini 20 gr, napisana vrednost na koverti 1,5 USD, stiglo iz USA. Otišlo na carinu i platio 300 din troškove:D. Dobro, nisam ništa drugo platio, dobio na poklon:) Ali baš sam iznenađen. Stizali mi isto USPS-om znatno veći, teži paketi i nikakvih dažbina. A i pre neki dan mi stigao iz Kine veći i teži paket sa napisanom vrednošću 17 USD (što i jeste prava vrednost, mada svi znamo da Kinezi ne pišu prave vrednsoti) i nisu ga poslali na carinu. Tako da i dalje sa ovim smanjenim brojem pristiglih pošiljaka i mnogo manje posla za carinu, ne šalju sve na carinu. Ali koverticu od 20 gr:D

Ako se pošiljka vodi kao paket tj. ako broj za praćenje počinje sa C ili E onda obavezno ide na carinu, barem da se otvori. U tom slučaju veličina nije bitna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno